Ben neden okudum ? Bana akıl verin lütfen

Meslek seçimi bu yüzden önemli işte
Üniversite tanıtımına geliyor önlisans adayları
Tutturuyorlar anestezi okuyacağım diye
Diyorum ki garanti işsizlik istiyorsunuz yani
Sadeve İstanbuldan her yıl bine yakın anestezi teknikeri mezun oluyor
Diğer şehirleri de hesaplayın
Sonra ağlıyorlar iş bulamıyoruz diye
Bu istihdam bolluğu nerede var?
Azıcık mantık lazım meslek seçerken
Bilgisayar sertifikasına sahip kişilerin bile azıcık ön eğitimle yapabileceği tıbbi sekreterlik için Üniversite de bölüm açmışlar. Herkes de koşarak gidiyor. Sonra bana iş yok. E yok tabi. Olmaması normal değil mi?

Suç sizde değil. Abidik gubidik bölümleri sırf öğrenci gelsin de para kazanalım diye açmak isteyen özeller ve buna okey diyen yök

Ya açık öğretim mezunlarını öğretmen diye çalıştırıp geleceğimizi emanet ediyorlar. Tıbbi sekreterlikte bunu yapmalarına mı şaşırdınız cidden. İnsanlar artık 20 yaşında yaşam koçuyum diye dolanıyor ortada, ne yaşadında koçu oldun diyesimiz geliyor. İsyan ediyorsunuz ya şimdi sorunumuz tam olarak bu, başınıza gelmeden isyan etmek aklına gelmiyor kimsenin, herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor, düzen bozulduktan sonra o yılanın size dokunmama ihtimali yok, bunun farkında değil kimse.

Ben ne demek istediğini anladım. Ama ne yazık ki bu ülkede dayın varsa daha kolay yürüyor bu işler.
Dayın yoksa kapılarında yatacak , tecrübe olacak, bin bir tulru sevimlilikler yapacaksın.
Vakti zamanında etegim kısa diye azarlandigimi, haklı olduğum bir konuda özür dilememi istedikleri için ve ben dilemedigim için işten kovulmuslugum var.
Sonra tanıdığından selam gonderip beni affetmisligi var 😂😂
Yani Güler misiiiiiiin, ağlar mısın? Burası Türkiye dedikleri gibi...

Yıllarca okudum ve hala okuyorum. KPSS den iyi puan aldım, sıralamada ilk sırada iken mülakat sonucu en alt sıraya atıldım en alttaki üst sıraya yerleşip işe girdi. Defalarca KPSS mülakat derken yaş 35 e 2 kala atandım. Bu açıktan alımlar devam ettiği sürece daha çok haklar yenir.
İnsanda heves bırakmıyorlar degil mi ?

Ya açık öğretim mezunlarını öğretmen diye çalıştırıp geleceğimizi emanet ediyorlar. Tıbbi sekreterlikte bunu yapmalarına mı şaşırdınız cidden. İnsanlar artık 20 yaşında yaşam koçuyum diye dolanıyor ortada, ne yaşadında koçu oldun diyesimiz geliyor. İsyan ediyorsunuz ya şimdi sorunumuz tam olarak bu, başınıza gelmeden isyan etmek aklına gelmiyor kimsenin, herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor, düzen bozulduktan sonra o yılanın size dokunmama ihtimali yok, bunun farkında değil kimse.
Şu yaşam koçları da beni benden alıyor he.
Herkes yaşam koçu oldu sanki.
Psikoloji eğitiminin gözleri yaşlı resmen.

Kız kardeşim bankacılık mezunu idi.
Banka sınavlarını ve mülakatını geçtiği halde heeep torpillileri aldılar.
Hatta banka müdürü de söylemiş yüzüne :)
Yani torpilin su gibi aktığı bir ülkedeyiz.
Ben sorgulamayı bıraktım artık.
Malesef durum böyle. Bak vakti zamanında bana söyledi amcam gel seni şu belediyeye sokayım diye. Gitmedim çünkü hak etmediğim bir işe girmek bana doğru gelmedi. Oradan kazandığım paranın bana hayrı olmazdı. Çok şükür şu anda çalışıyorum

Çok cılız bir çığlık sizinkisi malesefki. Düzelmez. Burda bile haklı çığlığınıza ama sizinkisi 2 yıllık o var bu var sen sus önce onlar çığlık atsın tepkisini göstersin diyenler var. 🤷‍♀️ Hepimizin hayatında örnekler var bin türlü yazan çıkacaktır.

Şu dışarıdan verilen ustalık belgelerini ,sertifikaları, teknisyen olmayı vs anlamıyorum
O zaman neden okulu var bunun o kadar kolaysa ?
Kimse başka bi şehre okumaya falan gitmesin bu tür şeyleri beklesin bence gayet kullanışlı oluyor
İki yıllık okumakta bişey değil ayrıca bilginin hızlandırılmış hali gibi bişey öyle mükemmel aydınlanamıyorsun
İki yıllık tercih etmektense meslek lisesi mezunu kalmayı tercih ederim mesela arada çok bir fark yok
Nasıl olsa sonuç aynı ikisindede işsizsin
Günümüzde iki yıllık okuyan ilköğretim seviyesinde görülüyor artık
Çünkü zaten okulu olmaması gereken şeyler bunlar. Her ile, her semte, her köşe başına, her kaldırıma üniversite açınca bikaç aylık eğitimle ya da teknik liselerle yaratılabilecek iş gücünü üniversitelere yönlendirip sonra “üniversite mezunuyum ben o işte çalışmam, bu kadar paraya çalışmam, o kadar sene boşuna mı okuduk” isyanlarıyla karşılaşıyoruz. Doğrusu zaten o işi sertifikayla yapmak, o sertifikayı da mevcut üniversitelerin vermesi. Gelişmiş ülkelerde durum bu. Bizde herkes ünüversite mezunu. Yakında “bakkallık ve mahalle hizmetleri” diye de bölüm açılır.

Benim kardeşim mühendisti
Kaç inşaat şirketine girdi cıktı çıkarıldı
Hiç alakası olmayan iste çalıştı uzun süre ve sonra tamam diyeceği bir inşaat şirketine girdi
Malum pandemi ve herşeyin fırladığı doların tepelere çıktığı zaman inşaatlar durdu o zaman bile patronlar isten çıkarma durumu olabilir dendi
Yanı hicbir şey kesin net değil uğraşmadan emek harcanmadan kolay değil
Kimsenin bir yerde sonsuz kalicagida kesin değil

Kardeşim biyomedikal mühendisi. Tecrübe istediğinden çoğu iş yerinden geri dönüyor. İngilizcesini geliştirme çabalarında ve bir yandan da bari para kazanayım diye part time mağazalara başvuruyor onlar bile dönmüyor, alımı yok ama bari puanım dursun diye bir yandan kpss çalışıyor.

Bu ara sağlık bakanlığının 10bin işçi alımı var ve bakım onarım bölümüne de eleman alacaktı.

Ama sadece lisede biyomedikal ve önlisans biyomedikal cihaz tekn. mezunlarını alıyorlarmış kardeşim başvuramadı mühendis olduğu için :)

Velhasıl ekmek aslanın ağzında herkes iş için uğraşıyor torpil evet keşke olmasa ama var. Muhtemelen yaşınız küçük tekrar okuyabilirsiniz.

Ya da madem işe çok ihtiyacınız var kasiyerlik de tezgahtarlık da de yapacaksınız bir yandan da kendi işiniz için başvurulara devam edeceksiniz.

Benim bi akrabam şu an gümrük memuru ama oraya girene kadar a101 de çalışıyordu.

Kız kardeşim bankacılık mezunu idi.
Banka sınavlarını ve mülakatını geçtiği halde heeep torpillileri aldılar.
Hatta banka müdürü de söylemiş yüzüne :)
Yani torpilin su gibi aktığı bir ülkedeyiz.
Ben sorgulamayı bıraktım artık.
Kuzenimle aynı bankanın aynı sınavına girdik. Ben 4 yıllık işletme mezunuydum, o 2 yıllık yapı ressamlığı. Onu aldılar beni almadılar 😂😂😂

Malesef durum böyle. Bak vakti zamanında bana söyledi amcam gel seni şu belediyeye sokayım diye. Gitmedim çünkü hak etmediğim bir işe girmek bana doğru gelmedi. Oradan kazandığım paranın bana hayrı olmazdı. Çok şükür şu anda çalışıyorum
Ben de çalışıyorum calci.
Aynı kurumda 8. yılım doldu.
Hala lise mezunu patronumun bana kendi işimi öğretmeye (genelde de yanlış ve kulaktan dolma bilgiler) kalkışıyor.
Alın o halde beyannameye hazırlığı siz yapın diyorum.
Azıcık vergi çıksa nedeeeeeğğğnnn diye soruyor.
Ama sebebini sormuyor hiç :)
Açıkladığım halde bize dediği şu.
Şu şu işyerinin patronu hiiç vergi ödemiyormuş der :),
En sonunda yıllık gelir vergisi döneminden önce sermaye artırımına gitmiş ve yıllık kümüsü 9 milyonu bulan bir satış ile önümüzde kabak gibi duran mizandan yine az denecek miktarda çıkardığımız bir vergiyi bile ödemekten aciz adam tutmuş bana x firmasını örnek gösteriyor.
Sanırım geçmiş dönemlerdeki kdv matrah artırımını ne sebeble yaptıgımızı unuttunuz dedim.
Biz önümüze denetim gelmesin diye totomuzu yırttıkça, herif hala niye vergi çıktı bizenin derdinde.
En sonunda iyi madem yiyin denetimi oturun aşağı, o zaman açıkladığımızda anlarsınız belki dedim.

İnsanda heves bırakmıyorlar degil mi ?
İnsanın nefsine ağır geliyor, düşünsenize siz 3 aylık ve 18 aylık iki bebekle KPSS ye hazırlanıp iyi puan alıyorsunuz daha 22-23 yaşında yeni mezun ve sizden çok daha düşük bir puan alan kız önünüze geçip işe giriyor ama kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmıyor bende o kızdan 6 ay sonra aynı kurumun farklı bir birimine atandım. Hergün mobinge uğradığını gözlerimle gördüm, WC ye gidip ağlıyordu. Bir tanıdığının torpili sayesinde mülakatı geçtiğini sonradan öğrendim.

Iki yillik okudugunuz okulun toplam sarf ettiginiz efor veya gordugunuz dersler cogu fakultenin yarim donemine denk geliyor. Ve o fakultelerin cogu mezunu ya issiz ya da kasiyer olarak calisiyor. Yani o kadar okudum kasiye olarak mi calisacagim demeniz biraz komik olmus.
Ama şunda haklisiniz sertifikayla calistiracaklarca niye onlisans aciyorlar. Onlisans aciyorlar niye kurs aciyorlar. Her yere universite acarak ne YAPMAYA CALISIYORLARr
Issiz tecrubesiz umutsuz genclik yaratmaktan baska
Iyi kotu kolay bir bolum olsa bile zaman veriyor insan.
Universiteler asiri zorlastirilmali kadrosuz vittirri univeristeler kapatilmali girmesi zor cikmasi zor olmali. Üniversite mezunu olmak bir ayricalik olsun ama universite okumayanlara da garip gozlerle bakilmasin. Mesleki liselerle meslek yuksekokullariyla usta cirak iliskilerle onlarinda iyi kazancli meslegi olsun.

Çünkü zaten okulu olmaması gereken şeyler bunlar. Her ile, her semte, her köşe başına, her kaldırıma üniversite açınca bikaç aylık eğitimle ya da teknik liselerle yaratılabilecek iş gücünü üniversitelere yönlendirip sonra “üniversite mezunuyum ben o işte çalışmam, bu kadar paraya çalışmam, o kadar sene boşuna mı okuduk” isyanlarıyla karşılaşıyoruz. Doğrusu zaten o işi sertifikayla yapmak, o sertifikayı da mevcut üniversitelerin vermesi. Gelişmiş ülkelerde durum bu. Bizde herkes ünüversite mezunu. Yakında “bakkallık ve mahalle hizmetleri” diye de bölüm açılır.
Hani bir tabir var.
ALLAH'ın bile unuttuğu yer diye (haşa)
Yüksek okulları açma sebebleri ekonomi dönsün diyedir.
Esnafa iyilik, öğrenciye kazıktan başka bir şey değil.
Yazık günah.
Kızıma diyorum ki.
İyi bir bölüm ve devlet uni'si kazanamadığın takdirde, oturduğumuz şehirde gir bir yüksekokula ya da 4 yıllık özel uni'de oku.
Tutup bilmem ne şehrine dandik bir bölüm için tonlarca para dökeceğime otur dizimin dibinde oku.

Ben de çalışıyorum calci.
Aynı kurumda 8. yılım doldu.
Hala lise mezunu patronumun bana kendi işimi öğretmeye (genelde de yanlış ve kulaktan dolma bilgiler) kalkışıyor.
Alın o halde beyannemeye hazırlığı siz yapın diyorum.
Azıcık vergi çıksa nedeeeeeğğğnnn diye soruyor.
Ama sebebini sormuyor hiç :)
Açıkladığım halde bize dediği şu.
Şu şu işyerinin patronu hiiç vergi ödemiyormuş der :),
En sonunda yıllık gelir vergisi döneminden önce sermaye artırımına gitmiş ve yıllık kümüsü 9 milyonu bulan bir satış ile önümüzde kabak gibi duran mizandan yine az denecek miktarda çıkardığımız bir vergiyi bile ödemekten aciz adam tutmuş bana x firmasını örnek gösteriyor.
Sanırım geçmiş dönemlerdeki kdv matrah artırımını ne sebeble yaptıgımızı unuttunuz dedim.
Biz önümüze denetim gelmesin diye totomuzu yırttıkça, herif hala niye vergi çıktı bizenin derdinde.
En sonunda iyi madem yiyin denetimi oturun aşağı, o zaman açıkladığımızda anlarsınız belki dedim.
Muhasebecilerin kanayan yarası bu 😑 Bizimkiler de aynı. Geçici vergi çıkmış milyon para neden bu kadar yüksek diyor. E söyledik sana yeksek çıkar diye anlattık ne yapman gerektiğini ama yok muhasebeci mucize yaratmalı. Sihirli asasıyla her şeyi halletmeli. geçen ay biz denetime girdik canım çıktı onlar yüzünden.
bundan önceki patronum mali müşavirdi dünya tatlısı bir kadındı. Çok hümanist biriydi. Hiç böyle sorunlar yaşamamıştım çünkü işi kitabıma göre yapıyordu

Back
X