• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben neymişim meğer...... :(

Bende konuya tıpatıp uyuyorum
Eşim bana 'feminik' diyo, Doksanlar dizisinde var ya hani
Aman erkekse erkek, 9 aylık değil mi benim gibi
Napim yani :21::1:

Bir kere ev işlerinin senin sorumluluğun olduğunu unut. O ev ikinizin, geçimine ikinizin de katkısı var, işlerinde de ikinizin de emeği olmak zorunda. Ağlamak istiyorum yorumları görünce. Bu neslin böyle olmasından geçtim bu kafanın gelecek nesilleri de yetiştirecek olmasında. Allah rızası için yetiştireceğiniz erkek çocuklarını bari eşlerinizin kopyası yapmayın.

İkincisi evet evlendiniz evet artık babanın prensesi değilsin baban ayrı kocan ayrı ama aynı şey onun için de geçerli. O da artık anasının kuzusu değil. Annesi ayrı sen ayrısın. İkiniz de kendi evinizin bireyisiniz. Sen nasıl ki babanın evindeki gibi elinin sıcak sudan soğuk suya girmediği ortamı arayamazsan O da ama annem beni mutfağa sokmadı diyemez. Annesinin yaptıklarını senden bekleyemez.

Hala kendini suçlu hissediyorsun o çamaşırları atmadım diye. Senin bir de iş yetiştirmen gerekiyormuş ve o da 4 saat televizyon izlemiş. Allah sorar ya. Vallaha Allah sorar. Hayatta neyi amaçlıyorsun, sen kimsin, fikirlerin neler, çizgin ne? Bunları iyi belirle. Ev işleri kadının görevidir diyorsan aynen devam.

Canım anladığım kadarıyla nasılki eve yapılan alışveriş, tamir, fatura vehlasıl dışarı işlerine ben hiç karışmıyosam eşim de evde genelde yardım etmiyo ve bu ikisini denk görüyo sanırım..ama denk olmadığını evin hergün rutin işinin olduğunu söyledim ona...dediğim gibi hanzo değil söyleyince anlıyo..uygulama noktasında takip etmek gerekiyo o ayrıççama bunları her defasında söylemek beni üzüyo tabi...

Bende konuya tıpatıp uyuyorum
Eşim bana 'feminik' diyo, Doksanlar dizisinde var ya hani
Aman erkekse erkek, 9 aylık değil mi benim gibi
Napim yani :21::1:

o da güzelmiş :) yani seni bu halinle kabul edip durumdan rahatsızlığını belirtmiyosa ve bu diyaloğunuza yansımıyosa ne mutlu size :))

Hay ağzını öpeyim diye amiyane konuştum okur okumaz :) Bir sizle ben bu şekilde düşünüyoruz sanırım. İki kelimeyi bir araya getirip de benim sıkıntım şu beni üzen şu diyemeyip, ben erkeğim karşında erkek vardan öte cümle kuramayan bir insanın neden suyuna git diye öneride bulunulıur anlamıyorum.

Ve siz bu adam için psikolaga bile gidip kendinizi değiştirmeyi düşünüyorsunuz. Bravo. Bu adamları çok mu arıyorsunuz demek geliyor içimden sonra kendi kızım olur o da bir tane böyle bulur sırf kınadım diye korkuyorum. Ama şunu söyliyim siz benim kızım olsanız ağlardım şu cümleleri okuduktan sonra.

Evliyim merak etmeyin. Eşimden Allah razı olsun. Böyle konularda ona daha çok ısınıyorum. Evde yeri geldi mi benden daha fazla iş yapar. Ben annemin evinde adam gibi iş yapmadım ve çok bocaladım evlenince. Benim en büyük destekçim eşimdi. Mutfakta o bana değil ben ona yardım ediyorum bazen. Bana bazı yemekleri o öğretti hatta. Ben neredeyse ilkokuldan beri feministim. Benim çizgim beklentim hep belliydi. Hayatıma giren her erkek de bunu bilirdi. Eşimin de annesine sorsanız o iş beceremez, bir şey bilmez. Ama iş karakterde vicdanda bitiyor. 3. dünya ülkesi erkeği gibi davranmak istememekte bitiyor. Hayat arkadaşına sayg duymakta bitiyor. Eve hayatında annesinin yerini alacak biri olsun diye evlenmemekte bitiyor. Gelişmekte bitiyor. Ben babamdan bunu gördüm kızıım dememekte , aldığı eğitimin gördüğü çevrenin hakkını vermekte bitiyor.

Teşekkür ederim. Siz de haklısınız. Yazdıklarınızı beğendim. Bir erkek sırf uzuv farklılığından ötürü kendisini benden üstün görüyorsa, alsın uzvunu başına çalsın :31: Eşinizle uyumlu bir çiftsiniz, size mutluluklar dilerim. Sanırım çiftler evlenmeden isteklerini ve karakterlerini iyice masaya yatırmalı, aksi takdirde pürüzler çıkıyor böyle.

bendede var bir benzeri yalnız değilsin benim içinde beni yönetmeye çalışıyosun evin erkeği sensin gibi davranıyosun erkekler senin için yaratık gibi aşağılıkmışız gibi konuşuyosun der bende pek farkına varmıyodum ama söyledikten sonra daha dikkat etmeye başladım kelimelerimi seçerek kullanıyorum fazla eleştirmiyorum nasıl yapıosun dersen içim içimi yiyo dişlerimi sıkıyorum bazen zor dayanıyorum ama başarıyorum sanırım :1:

Canım anladığım kadarıyla nasılki eve yapılan alışveriş, tamir, fatura vehlasıl dışarı işlerine ben hiç karışmıyosam eşim de evde genelde yardım etmiyo ve bu ikisini denk görüyo sanırım..ama denk olmadığını evin hergün rutin işinin olduğunu söyledim ona...dediğim gibi hanzo değil söyleyince anlıyo..uygulama noktasında takip etmek gerekiyo o ayrıççama bunları her defasında söylemek beni üzüyo tabi...

Tamir derken elinde matkap bütün işleri mi yapıyor, lavabo tıkanınca açıyor, sifon bozulunca tamir mi ediyor yoksa bir tesisatçı ya da elektrikçi mi çağırıyor? Ayrıca bir evde çıkacak tamir işleri ile haftada 3-4 kere yıkanan çamaşır her gün yıkanan bulaşık ve her gün yapılan yemek bir mi?

Fatura derken? Faturaları artık otamatik ödemeye alıyorsun ve arada kontrol ediyorsun tamam. Ondan geçtim kimse bankalarda sıra beklemiyor artıki online ödeyebiliyorsun. O ev işlerini yapsın sen faturaları yatır eğer denk işlerse.

Alışveriş derken? Yani bütün market alışverişini tek tek o mu yapıyor? Evde ne eksik listesini o mu çıkarıyor? Yaptığı hepi topu poşet taşımak mı yoksa.

Söyleyince anlıyor demişsiniz de ben pek anladığı bir nokta görmedim. Ama siz yaşıyorsunuz sonuçta.

Bakın beni çileden çıkaran sizin yaşadıklarınızdan öte size yapılan yorumlar ve sizin bunlara belki de sadece saygı çerçevesinde teşekkür etmeniz. Yani yorumlarda işte o işler senin görevin falan deniliyor ben bunu anlayamıyorum. Bakın ona kalırsa evdeki tamirler falan da erkeğin görevi midir? Valla ben eşimden tesisattan anlamasını, elektirik işlerini bilmesini falan beklemem. (Yapar ama piyangodan böyle oldu bilmeyedebilirdi) Yani eşimi seçerken aman tesisattan da anlasın aman elektirikten de anlasın falan demem. Ya da eve para getirmek erkeğin görevidir. Beni geçindirecek kadar kazanacka falan da demem. Çalışmayan erkek istemem ama illla bana bakacak kadar kazanacak demem. Burda gerekirse çift işte çalışsın ben çalışmam diyen kadınlar da gördüm. Bu reva mı? Böyle bir mantık olabilir mi? Ama açıkçası ev işleri yapmami karım çalışsa da yapmam diyen erkeklerle aynı kafa. Ah işte o kafadaki erkeklerde bu kafadaki kadınları bulsa sıkıntı olmayacak da işte çatışma olunca sıkıntı oluyor.

Son düzenleme:
Ben yorumlara hayret ettim aslında. Bir kere bazı davranışlardan rahatsız olan bir erkek şu kırmızı ile işaretlediğim şekilde konuşmaz. Derdini anlatır. "Benim isteklerime saygı duymuyorsun. Hep senin dediğin olsun istiyorsun. Evliliklte hep ben hep ben olmaz. Ortak ddavranmamız lazım. Biz olmamız lazım" derdi. Ama karşında erkek var bunun farkına var diyorsa bir erkek orda sıkıntı vardır. Saçmalamanın eşiğindedir. Başka yorumlarda da demişsiniz. İşte ataerkil bir aileden geliyor ve eşit olmamızı bile kaldıramıyor. Sıkıntı bu bence. Bir erkeğe erkek olduğu en fazla yatak odasında hissettirilir bence. Onun dışında erkek olduğunu nasıl hissettirecekmişiz anlamadım. Kocacım kocacım kocacım, ben bilmem beyim bilir tavırları olan bir kadın istiyorduysa gitseymiş annesi ona çevresinden bulsaymış. Şu kadarını söyliyim, hareketlerinizde ters bir şey olsaydı bunu daha net cümlelerle ifade ederdi. Kadın olsun erkek olsun tartışmalarda kimse kimsenin sözünü kesmesin tabi, tabiki de karşı taraf dinlensin ciddiye alınsın ama karşında erkek olduğunun farkına var diyorsa bir insan hanzoluk 101e adım atmıştır bence. Siz karşınızda bir insan olduğunu bilip ona göre davranın, lafını bölmeyin ve ciddiye alın. Ama aman meyve tabağı hazırlıyım aman sen daha iyi bilirsin kocacım diyim diye kasmayın. Ha haketse, normalde eşit olduğunuzu kabul etse, size ataerkillğini hissettirmese her şeyi yapın derim. Ama durum bu değil.

Yorumu okur okumaz senin yorumun oldugunu hemen anlamistim :1:

Henüz bütün yorumlari okumadim fakat "karsindaki erkek oldugunu unutma" gibi çümleler ne kadar itici cümleler.
Karsindaki erkek ise, ne var bunda? Erkekler üstün yaratiklarmi? Niye özel muamele bekliyorlarmis?

Yemin ederim, esim böyle bir cümle kurmus olsaydi daha çok muhalefete girerdim. Ki iyikine esim böyle degil. Bende her konuda fikirimi beyan eden biriyim, tabiri caizse, güçlü bir karakterim var ve esim bunu tam kutluyor. Bazen bana "sen aslinda ne kadar güçlü oldugundan bile farkinda degilsin" diye över beni. Ki böyle olmasi lazim bir iliski. Karsilikli farkli yorumlardan, fikirlerden zevk almak.

Ben bu arada konu sahibini anlayamdim. Sonuçta evlenmeden önce birbirinizi taniyordunuz degilmi? Yani esin böyle karakterin oldugunu bile bile evlenmedimi? Niye simdi sorun yapiyor? Yada niye sen böyle düsünen bir sahis ile evleniyorsun?

Gerçekten kk'deki konulari okudugumda bügün resmen kadin oldugumdan utandim. Prezervatifin saklanmasina, ve kutun yarisi bitmis olmasina ,"olur, erkektir, kendinini tatmin ediyordur, he birde balon sisiriyordur" :27: deniliyor. Yada ayakkabisina kadar karisan bir erkek için "kiskanç olmasi normaldir" oluyor, ve simdi bu topik.

Yahu hanimlar, kendinize deger vermeyi ögrenin. Bu ne böyle ezik ezik? Erkek af edersin her boku yesin kadinda "az yedin askim, biraz daha yeseydin, halt karistirsaydin" demesi gerekiyor nerdeyse bu forumda!

Evliyim merak etmeyin. Eşimden Allah razı olsun. Böyle konularda ona daha çok ısınıyorum. Evde yeri geldi mi benden daha fazla iş yapar. Ben annemin evinde adam gibi iş yapmadım ve çok bocaladım evlenince. Benim en büyük destekçim eşimdi. Mutfakta o bana değil ben ona yardım ediyorum bazen. Bana bazı yemekleri o öğretti hatta. Ben neredeyse ilkokuldan beri feministim. Benim çizgim beklentim hep belliydi. Hayatıma giren her erkek de bunu bilirdi. Eşimin de annesine sorsanız o iş beceremez, bir şey bilmez. Ama iş karakterde vicdanda bitiyor. 3. dünya ülkesi erkeği gibi davranmak istememekte bitiyor. Hayat arkadaşına sayg duymakta bitiyor. Eve hayatında annesinin yerini alacak biri olsun diye evlenmemekte bitiyor. Gelişmekte bitiyor. Ben babamdan bunu gördüm kızıım dememekte , aldığı eğitimin gördüğü çevrenin hakkını vermekte bitiyor.

Tekrar quote yapiyorum seni fakat bu harika bir yorum! :46: :46: :46:

Bügünki konulari okuduktan sonra senin (ve benim gibi) kadinlar acaba yokmu diye düsünmeye baslamastim.
Ayrica bende senin ile ayni durumdayim, bende yeni evliyim ve dedigin gibi bazen ben esime yardim ediyorum.

Bu topikleri gördükçe iyikine esim ile tanisip evlenmisim diyorum :16:

Denk değil.Ne varmış dışarı işinde.Değişelim ozaman demek lazım..Ev işleri dediğin gibi rutin.Sürekli emek istiyor.Dışarı işleri arada bir çıkıyor.Hergün çıkmıyor ki.Asla denk olamaz..

canınınfıstığı çok haklı aslında ama çevre böyle değil ne yazıkki..Kadın çalışmadığı için böyle bir iş bölümü getirilmiş ama artık çalışan kadınlar çok..Yine evin işlerini sadece kadına yıkmak acımasızlık ya..Böyle çok varmış,sizin eşiniz yine yardım ediyormuş.Hiç yardım etmeyenler varmış.Yazık gerçekten..

Ama şu durumda sen onla iyilikle işe yardımcı olmasını söylemelisin..

Etmezse de ^^lanet olsun,beni düşünmediğin için hakkımı helal etmiyorum''dersin..

Kavga ortamı oluşturmamaya bak yine de..Olduğu yere kadar..

Tamir derken elinde matkap bütün işleri mi yapıyor, lavabo tıkanınca açıyor, sifon bozulunca tamir mi ediyor yoksa bir tesisatçı ya da elektrikçi mi çağırıyor? Ayrıca bir evde çıkacak tamir işleri ile haftada 3-4 kere yıkanan çamaşır her gün yıkanan bulaşık ve her gün yapılan yemek bir mi?

Fatura derken? Faturaları artık otamatik ödemeye alıyorsun ve arada kontrol ediyorsun tamam. Ondan geçtim kimse bankalarda sıra beklemiyor artıki online ödeyebiliyorsun. O ev işlerini yapsın sen faturaları yatır eğer denk işlerse.

Alışveriş derken? Yani bütün market alışverişini tek tek o mu yapıyor? Evde ne eksik listesini o mu çıkarıyor? Yaptığı hepi topu poşet taşımak mı yoksa.

Söyleyince anlıyor demişsiniz de ben pek anladığı bir nokta görmedim. Ama siz yaşıyorsunuz sonuçta.

Bakın beni çileden çıkaran sizin yaşadıklarınızdan öte size yapılan yorumlar ve sizin bunlara belki de sadece saygı çerçevesinde teşekkür etmeniz. Yani yorumlarda işte o işler senin görevin falan deniliyor ben bunu anlayamıyorum. Bakın ona kalırsa evdeki tamirler falan da erkeğin görevi midir? Valla ben eşimden tesisattan anlamasını, elektirik işlerini bilmesini falan beklemem. (Yapar ama piyangodan böyle oldu bilmeyedebilirdi) Yani eşimi seçerken aman tesisattan da anlasın aman elektirikten de anlasın falan demem. Ya da eve para getirmek erkeğin görevidir. Beni geçindirecek kadar kazanacka falan da demem. Çalışmayan erkek istemem ama illla bana bakacak kadar kazanacak demem. Burda gerekirse çift işte çalışsın ben çalışmam diyen kadınlar da gördüm. Bu reva mı? Böyle bir mantık olabilir mi? Ama açıkçası ev işleri yapmami karım çalışsa da yapmam diyen erkeklerle aynı kafa. Ah işte o kafadaki erkeklerde bu kafadaki kadınları bulsa sıkıntı olmayacak da işte çatışma olunca sıkıntı oluyor.

Çok doğru.Ben de böyle düşünürüm nerden estiyse..Bu konuda etrafla çelişirim..Malesef kadınlar da bu konuda ataerkil..Öyle düşünen kadınlar, öyle erkek evlat yetiştiriyor ve önümüze çoğunluk olan geliyor..
O yüzden böyle düşününce sivri duruyoruz..

Çalışmasa kadın ,tamam,yazık erkeğe ;hem iş hem ev olmaz..Ama kadın da çalışıyorsa orda bir değişim lazım..

Siz ve diğer arkadaş nerden buldunuz bilmiyorum da, biz bulamıyoruz işte..

Son düzenleme:
Yorumlari okumadim ama sanirim bende siz gibiyim..ayni sekilde buyudum ve su ara gorustugum biri var oda bana herseyi bilme artik dedi bugun..ben cok bildigimi iddia eden biride degilim ama su ara etrafimda bikac kiside ayni yorumu yapti benim icin..erkekler konusunda katiyim..neden ona benden ustun oldugunu hissetiriyim bende bilmiyorum bu erkeklerin dilini neysek oyuz iate hepimiz...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok doğru.Ben de böyle düşünürüm nerden estiyse..Bu konuda etrafla çelişirim..Malesef kadınlar da bu konuda ataerkil..Öyle düşünen kadınlar, öyle erkek evlat yetiştiriyor ve önümüze çoğunluk olan geliyor..
O yüzden böyle düşününce sivri duruyoruz..

Çalışmasa kadın ,tamam,yazık erkeğe ;hem iş hem ev olmaz..Ama kadın da çalışıyorsa orda bir değişim lazım..

Siz ve diğer arkadaş nerden buldunuz bilmiyorum da, biz bulamıyoruz işte..

Bakın bu nesilden de tam umudum yok ama diyorum en azından bizim yetiştirdiğimiz çocuklardan umutlu olmak istiyorum. Bu topiğe gelip bunları söylemekteki amacımız bunları yaşayan kadınlarımızın ama herkes böyle ne yapalım kaderimizse çekeriz diye düşünmemesini sağlamak. En azından herkesin böyle olmadığını göstermek. Yani tamam elinizden bir şey gelmez ama en azından "ev işi kadının görevidir" cümlesine inanmayın. Çünkü buna inanırsanız yarın bir oğlunuz olduğunda o da aynı şekilde yetişir ve bu kısır döngü asla kırılmaz. Bakin burda kadesa isimli bir arkadaş var, ikiz oğulları var ve onlara 1,5 yaşında kendi kirli bezlerini çöpe atmayı öğretiyor. Yeni nesli en azından böyle yetiştirirsek, kadınların hizmetçi olmadığını, hayatın müşterek olduğunu öğretebilirsek ne mutlu bize. En azından bizim kız çocuklarımız kurtulur.

Yani sizler eğitimli çalışan insanlarsınız öğrenilmiş çaresizliği bir kenara bırakın. en azından burdan biri tutup da size ama bu senin görevin derse eşlerinize söyleyemeseniz de bir hemcinsinize "üzgünüm ama bu benim görevim değil, ben de çalışıyorum ve yoruluyorum, ev işleri kocamla benim eşit görevimiz" diyebilin. Bunu yaptıramıyorsanız bile en azından buna inanın.

Son düzenleme:
Tekrar quote yapiyorum seni fakat bu harika bir yorum! :46: :46: :46:

Bügünki konulari okuduktan sonra senin (ve benim gibi) kadinlar acaba yokmu diye düsünmeye baslamastim.
Ayrica bende senin ile ayni durumdayim, bende yeni evliyim ve dedigin gibi bazen ben esime yardim ediyorum.

Bu topikleri gördükçe iyikine esim ile tanisip evlenmisim diyorum :16:

Yani o kadar çok yorum gördüm ki ama erkekler böyle, ama naparsın bu böyle, o yüzden anlattım artık dayanamadım. Hayır arkadaşım hepsi öyle değil. Benim de çevremde bir iş arkadaşlarımda eşine iş yaptıramayan var. Ama en azından doğru olanın bu olduğunu düşünmüyorlar.

Ben de bazen eşime bir şey için kırılmış olsam, buradaki yazılanları okudukça hemen geçiyor kırgınlığım. Cidden şükrediyorum. Maşallah diyelim gene de :)

Aynı problemi olan kaç kişiyiz bilmiyorum yorumlara hiç bakmadım ama bende öyleyim maalesef. ne babama ne de abime karşı hizmetli hürmetli bi' insan olmadım. çok şımartılarak büyüdüm. hala daha evde bi' işe elimi sürmüyorum. zaten sevmiyorum da... aynı problemleri muhtemelen bende yaşarım evlenince. şimdi bile erkek arkadaşımla aynı muhabbetleri yaşıyoruz. her konuda kendimi haklı çıkarıyormuşum, üste çıkıyor ve istediğimi yaptırıyormuşum. ama haklıyım ya. :37:

Bazı insanlar dinlemez sürekli konuşur ve herşeye bir cevap bulmaya çalışırlar siz onlardansınız bunun kadınla erkekle alakası yok.kadın arkadaşlarınız sizi kırmamak için söylememişler eşinizde absurd turk erkeği egosuna sahip olduğundan olayı kadın-erkek eşitsizliğine bağlamış..

Bazı insanlar dinlemez sürekli konuşur ve herşeye bir cevap bulmaya çalışırlar siz onlardansınız bunun kadınla erkekle alakası yok.kadın arkadaşlarınız sizi kırmamak için söylememişler eşinizde absurd turk erkeği egosuna sahip olduğundan olayı kadın-erkek eşitsizliğine bağlamış..

O da bir ihtimal de,çok emin konuşmuşsunuz,yanındaymış gibi.

bendede var bir benzeri yalnız değilsin benim içinde beni yönetmeye çalışıyosun evin erkeği sensin gibi davranıyosun erkekler senin için yaratık gibi aşağılıkmışız gibi konuşuyosun der bende pek farkına varmıyodum ama söyledikten sonra daha dikkat etmeye başladım kelimelerimi seçerek kullanıyorum fazla eleştirmiyorum nasıl yapıosun dersen içim içimi yiyo dişlerimi sıkıyorum bazen zor dayanıyorum ama başarıyorum sanırım :1:

Başarabilmene sevindim:), ben de karşıdakini kırmamak adına karakterimden taviz vermeyim diş sıkmayım diyorum canım ama ortada buluşmak gerekiyo sanırım...

Yorumlari okumadim ama sanirim bende siz gibiyim..ayni sekilde buyudum ve su ara gorustugum biri var oda bana herseyi bilme artik dedi bugun..ben cok bildigimi iddia eden biride degilim ama su ara etrafimda bikac kiside ayni yorumu yapti benim icin..erkekler konusunda katiyim..neden ona benden ustun oldugunu hissetiriyim bende bilmiyorum bu erkeklerin dilini neysek oyuz iate hepimiz...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de hep böyle düşündüm şimdiye kadar canım..alışsın üslubuma napıyım dedim...ama baktım çok takıyo kafaya kendini önemsenmiyo hissediyo artık biraz daha seçerek konuşuyorum cümlelerimi

Yorumu okur okumaz senin yorumun oldugunu hemen anlamistim :1:

Henüz bütün yorumlari okumadim fakat "karsindaki erkek oldugunu unutma" gibi çümleler ne kadar itici cümleler.
Karsindaki erkek ise, ne var bunda? Erkekler üstün yaratiklarmi? Niye özel muamele bekliyorlarmis?

Yemin ederim, esim böyle bir cümle kurmus olsaydi daha çok muhalefete girerdim. Ki iyikine esim böyle degil. Bende her konuda fikirimi beyan eden biriyim, tabiri caizse, güçlü bir karakterim var ve esim bunu tam kutluyor. Bazen bana "sen aslinda ne kadar güçlü oldugundan bile farkinda degilsin" diye över beni. Ki böyle olmasi lazim bir iliski. Karsilikli farkli yorumlardan, fikirlerden zevk almak.

Ben bu arada konu sahibini anlayamdim. Sonuçta evlenmeden önce birbirinizi taniyordunuz degilmi? Yani esin böyle karakterin oldugunu bile bile evlenmedimi? Niye simdi sorun yapiyor? Yada niye sen böyle düsünen bir sahis ile evleniyorsun?

Gerçekten kk'deki konulari okudugumda bügün resmen kadin oldugumdan utandim. Prezervatifin saklanmasina, ve kutun yarisi bitmis olmasina ,"olur, erkektir, kendinini tatmin ediyordur, he birde balon sisiriyordur" :27: deniliyor. Yada ayakkabisina kadar karisan bir erkek için "kiskanç olmasi normaldir" oluyor, ve simdi bu topik.

Yahu hanimlar, kendinize deger vermeyi ögrenin. Bu ne böyle ezik ezik? Erkek af edersin her boku yesin kadinda "az yedin askim, biraz daha yeseydin, halt karistirsaydin" demesi gerekiyor nerdeyse bu forumda!

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla dominant ve aynı zamanda feminist bi yapınız var..Ve ne şanslısınız ki bunun üzerine sizi takdir eden karakterinizi beğenen biriyle evlisiniz..Ancak kırmızıyla belirttiğim ifadeleriniz ne kadar iyi bir pozisyonda olursanız olun hoş ifadeler değil..Alınganlık yaptığımı düşünmeyin ama kimin ne şartlarda nasıl yuva kurduğunu bilemeyebilirsiniz..Sizin şanslı bir evliliğinizin olması üstün zekanızı ya da başkalarının yaşadığı şanssızlıklar aptallıklarını göstermez..herkesin hayatında bazı zor süreçler olabilir..o yüzden temkinli yorumlar yaparsanız sevinirim..

Bakın bu nesilden de tam umudum yok ama diyorum en azından bizim yetiştirdiğimiz çocuklardan umutlu olmak istiyorum. Bu topiğe gelip bunları söylemekteki amacımız bunları yaşayan kadınlarımızın ama herkes böyle ne yapalım kaderimizse çekeriz diye düşünmemesini sağlamak. En azından herkesin böyle olmadığını göstermek. Yani tamam elinizden bir şey gelmez ama en azından "ev işi kadının görevidir" cümlesine inanmayın. Çünkü buna inanırsanız yarın bir oğlunuz olduğunda o da aynı şekilde yetişir ve bu kısır döngü asla kırılmaz. Bakin burda kadesa isimli bir arkadaş var, ikiz oğulları var ve onlara 1,5 yaşında kendi kirli bezlerini çöpe atmayı öğretiyor. Yeni nesli en azından böyle yetiştirirsek, kadınların hizmetçi olmadığını, hayatın müşterek olduğunu öğretebilirsek ne mutlu bize. En azından bizim kız çocuklarımız kurtulur.

Yani sizler eğitimli çalışan insanlarsınız öğrenilmiş çaresizliği bir kenara bırakın. en azından burdan biri tutup da size ama bu senin görevin derse eşlerinize söyleyemeseniz de bir hemcinsinize "üzgünüm ama bu benim görevim değil, ben de çalışıyorum ve yoruluyorum, ev işleri kocamla benim eşit görevimiz" diyebilin. Bunu yaptıramıyorsanız bile en azından buna inanın.

Yazdıklarınız teorik olarak çok mantıklı ancak pratikte uygulamaya koymak öyle kolay değil..en azından mevcut şartlarımla (kendi adıma konuşayım).sizin eşiniz bir şekilde size yardım etmeyi hayatına oturtmuş saygılı bir insan anladığım kadarıyla..Ancak farklı sebeplerden ötürü bunu biz bugüne kadar eşimize benimsetememiş olabiliriz..belki başka çok daha ciddi problemler atlatmışız ve buna ancak sıra gelmiş de olabilir..zaten eşimin bu durumu tamamen kabullenmiş olsam burada mevzubahis etmem..demekki sorumluluğun paylaşılması konusunda hemfikiriz..yalnız başta da belittiğim gibi bazı fıtratlarda (benim eşim gibi) bunu oturtmak biraz zaman alır..sonuç olarak, velevki hiç oturtamadım, burada vay efendim hiç mi düşünmediniz evlenmeden önce bu konuları, çok mantıksız seçim yapmışsınız vs vs gibi yorumlar sadece can yakar..o yüzden zaten eşleri bu konuda kendinden motorlu olanlardan ziyade belirli bir gayret sarfedip eşine bu konuda yol katettirebilen arkadaşlarımın yorumlarını daha uygulanabilir buluyorum..

Back
X