- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Kızımın kendi kendisine oynadığı zamnalrı var küçük bebeğim çok ağlayan bir bebek o ciddi krize girince kızım bakıp oyun kuruyorSürekli çocuklarla oynamayın zaten. Hayal güçlerinin gelişmesi için tek başlarına da oyun kurmalılar. Zamanında hepimiz çocuk olduk. Hangimizin annesi sürekli ilgilendi. Şimdi ki çocuklardan kat be kat hayal gücü fazla çocuklardık. Kendinize bağımlı yapmayın bu konuda
Öncelikle şu yanılgıfan kurtulmak için yorumları okuyun her yoruma tek tek cevap yazıyorum kızlar uyudukça telefonu elime alıyorum ve konularına cevap yazmak baya uzun sürüyor beni burada tanıyan kişiler bilir asla yorum seçmem her yoruma cevap veririm teli bıraktığım anda gözden kaömışsa çok nadirdir asla kötü yorums cevap vermemezlik yapmam. Konuya gelince evet daha önce de hamarat değildim ama bir şeyler için çabaladımmhep öğrenmek lezzetli yapabilmek için falan ama olmadı yani elim yatkın değil demek ki kızıms hamileliğim tehlikeli olunca bıraktım her şeyi ve yapmadım belkide sonra işime geldi. Eşim cinnet getirecek nir adam değildir her zaman çözüm üretir onun da tek istediği kızlarımızın psikolojik olarak mutlu huzurlu olması gelişimi olduğu için sorun etmez ben sadece onu öyle görünce üzüldüm birşey ler yapmak istedim evet dün temizlik yaptım ve evim 200 metrekare 5+1 bir ev bu yüzden de zor oldu. Her şeyi tek tek sil kapı mobilya fayans vs.
İyi de benim çalışmadığımı kanısına nereden vardınız?
Hanımefendi sadece sakin olun yorum seçtiğim yok. Mükemmel olmak isteyen de yok zaten bu şekilde mükemmel olabileceğimi de düşünmüyorum sadece bir soru sordum ve en çok siz tepki verdiniz anlam veremedim bu tutuma
Aslında birazda dediğiniz gibi alışkanlık kimisi bir çeşitle doyar kimisi 5 çeşitle anca doyar doğru aslındaİyi de bunlar ailelerin yasam sekilleri ya da beslenme alışkanlıkları ile dogrudan baglantili seyler, bizim evde hasta olmadigimiz surece corba yapilmaz mesela, hepimiz öğlen işte/okulda corbayla baslayan ogunler yiyoruz evde yapmayi gereksiz buluyorum, oglen aksam corba aramam yani. Ya da tanidigim bir cok kadin evinde balik pisirmez (kokuyor, ev kirleniyor diye) ama biz haftada iki kere balik kizartiriz, sonra da hic usenmeden bütün mutfağı temizleriz.
Bunun mutlak dogrusu yok ki...
Yarın eşimde evde ilk işim bunları yapmak olacakİçine soğan, sarımsak, havuç, patates, kereviz falan da koyabilirsiniz kemiğin, hem daha lezzetli olur, hemde vitamin değeri yükselir
Kesinlikle katılıyorum.bana israf gibi geliyor.. kim yiyecek her gün 3 çeşit yemeği. Biz de olsa hep dökülür.2 bardak nohut ıslarım o bile iki gün kalır.Bir çay bardağı pirinç ile pilav yaparım. Eşim dışarıdan obur gibi konuşur. ama benim kadar bile yemek yiyemez.Bir tatlı yaparım bir dilim alır bir hafta durur tatlı. Sevsin sevmesin farketmez.. Et ile aram süper değil. hele köy tavuğu haşlayıp da suyunu pilava katamam. Bence önce bunları sorgulayın benim canım istiyor mu? Yoksa tembellik mi ediyorum?
Yani kemik suyu vs yapmak öncelik gibi gelmedi yani üşenmek dışında birkaç kez denedim daha önce koktu yapamadım givi oldu lezzetli gelmedi ve yapmadım ve saklamadım yani bir şeyi yaptım olmadı ise üstüne gitmedim. Kızlarım aç değiller evet belki kelle parçalar yemiyorlar ama sağlıksız yiyecekte yok hayatlarında. İnşallah yarından itibaren de bu et suları tekrar denenecekKusura bakmayın sizi üzmek istemem ama bunlardan bu kadar uzak olmanıza çok şaşırdım. Cahil bir insanda değilsiniz 22 aylık kızınız var ,bir et suyu hazirlama muhafaza etme nasıl olur habersizsiniz. Maddi bir külfeti falanda yok yani bunun.
Sürekli çocuklarımdan çalmak demişsiniz de çocuklarınıza sağlıklı beslenme hakki vermiyorsunuz. Genelde yaptığınız yemekleri de yazmışsınız. Gerekirse uykusuz kalırsınız ama çocuğunuz daha sağlıklı şeyler yemesi için birşeyler yaparsınız. Olması gereken budur yani.
O tarifelere bakınca sinir oluyorum ama onlae çok güzel yapıyır ben yapınca öyle olmuyorInternetten tariflere bakın tam ölçülü yapın zamanla alışacaksınız kıvamına tutturmaya dert etmeyin hoşaf falanda olmayı versin meyve yesin kocanda daha yararlı
Ben kıyafetleri katlayıp dolaba koyunca mutlu olanlardanımcorap utulemek, hergün corba + 3 cesit yemek + salata + tatli bunlar asiri seyler degilmi? bir banami garip geldi? Hayati coraplarimi havlularimi utuleyecek kadar sevemedim hic. Herkezin düzeni, enerjisi, becerisi farklidir. Ben evlenene kadar yemek yapmayi asla sevmezdim. Simdi alistim ama birkac gün yapinca s1k1liyorum sevemedim. Halada tuzunu hep az atarim. 4-4luk olmak icin kasmaya gerek yok. Ha bazi insanlar mutfagi severim ama baskalari aa ne temiz, ne becerikli diyecek diye asla kendimi yoramam ben.
Tarifi atabilir misiniz soğan çorbasının bir deneyeyim bakalım baya besleyici olur. Bakalım yarın et suyunu deneyeceğim umarım başarırımdağınık ev konusunda takmayın bence de zaten cidden dediğim gibi çocuklu ev döküntüsüz durmuyorçok teşekkür ederim bu arada bklm ikincide sonra bende düzenler nasıl olacak Allah kolaylık versin ev hanımligi pek kolay değil cidden kendinizi iyi hissettiğinde farklı yemekleri de denersinz çorba konusunda bizde seciciyizdr açıkçası her çorbayı sevemiyoruz bı ara internetten görmüştüm soğan çorbası yaptım bayıldık hepimiz kızım haftada bı illa aklına gelir ister mesela denemenizi tavsiye ederm çokta basit bı çorba
Kemik suyunu da büyütmeyin gözünüzde çok basit cidden bende kurbanda kemik suyu yapmıştım hep hala da var hatta biraz kemik buzlugumda karton bardaklarda ki kemik suyu bittikçe ilave ediyorum çorbalar pilavlar çok daha lezzetli oluyor
Yok artık o robottan her eve lazımGörümcem de çok hamarat ve titiz, ben salatayı yaparken o 2 çeşit yemeği ocağa koyar kapağını kapatır,tezgahı temizler ayran çalkalar
Soğan Çorbası - Nefis Yemek TarifleriTarifi atabilir misiniz soğan çorbasının bir deneyeyim bakalım baya besleyici olur. Bakalım yarın et suyunu deneyeceğim umarım başarırımelimden geleni yapacağım
Yok canım çok şükür kızımın sağlık sorunu yok ben gluten ve şeker tüketmesini istemiyorum o yüzden şimdilik bu şekilde. Ben dana kemiği kullanmıyorum kızım için. Malum büyükbaş hayvanlar daha fazla ilaca maruz kalıyor. O yüzden kuzu kemiği alıyorum kibrit kutusu büyüklüğünde kestiriyorum onları. birkaç saat bekletiyorum sirkeli suda. Sonra kaynatıyoruz.ya mesela en kolay çorbalardan birisi yoğurt çorbasıdır sürekli karıştıran kesilmez de.Kızının böyle bir durumunun olmasına üzüldüm. Birkaç gündür daha kendime geldim aslında dalmışım iyice kendimi ama şu çorba işini nasıl öğrenirim hala bilemiyorum kıvam tutmuyor yiyemiyoruz öyle olunca da kızımda sevmiyor ama bu dediklerini yapacağım. Peki aldığımız tüm kemikleri sirkeli suda bekletmek gerekir mi
Bu bahsettiğiniz yorumları görmedim birazdan bakıp döneceğim o yorumlara zaöan buldukça bakıyorum sayfaya gözden kaçmış olabilir eğer çekinerek ve dikkate almayacak olsam soru sormam zaten. Her kadın evet dört dörtlük değil ama ben bu yemke işini 3 yıl denedim olmadı ve kızımın durumuyla bıraktım ve rahat geldi bana bu şekilde zaten yapamıyorum ve devam etmedim denemeye. Annemin işi olduğunda gelmediğinde şartlar neyi gerektiriyorsa öyle davranılır ya zorlar yaparım eğer olursa olmazsa eşim yapar. Çalışma konusunda evet özel ders veriyorum 2 ders 3 ders gibi belli günlerde. Sakinlik konusunda kimse üstüme su dökemez ayrıca kızmam için dikkate almam lazım öyle bir durum olmadığı için sorun yok. Buarada mükemmellik duymaya çalışmadım zaten biliyorum hamarat kadınların üstüme geleceğini ki belirteyim mükemmel değilim hiçte sorun değil bu durum bendeBen bu konuyu ilk sayfadan beri okuyorum. Sadece ben değil başka üyeler de yazmışlar hatta bir üye yorum yazacaktım ama işinize gelenlere cevap verdiğiniz için vazgeçtim yazmış. Sizi tanıyanlar olabilir ama ben tanımıyorum profilinizde sınırlama olduğu için eski mesajlarınıza da bakamıyorum. Gördüğüm gayet mesaj seçtiğiniz yönünde. Belki değil kabul ettiğiniz gibi bu durum işinize gelmiş. Elinizin yatkın olmaması bir mazeret değil. Her kadın dört dörtlük mü yemek yapıyor? Deneyerek uğraşarak yanılarak tutturuyorlar sonunda. Siz kendinize kılıf bulup yapmaktan kaçınıyorsunuz. Güzel bir noktaya değindiniz önceliğiniz kızların ‘gelişimi’ madem ona göre yemekler pişsin evinizde. Siz işin sadece psikolojik kısmına odaklanmışsınız. Sorumu cevaplamamışsınız annenizin işi çıktığında vs ne yapacaksınız 2 günde bir kızınız da mı tarhana içsin? Sabahtan akşam 8e kadar temizlik yapıyorsunuz ancak işiniz bitiyor ve yemek pişirmeye zamanınız kalmıyorsa bu sizin çok yavaş olduğunuzu gösterir. O kadar saatte değil 5, 15 odalı ev kaç kere temizlenirdi. Herkes iyi olacak diye bir şey yok ama sizin sıkıntınız sürekli ben çocuklarıma odaklıyım diyerek diğer şeyleri boş vermeniz. Bu kadar biriktirmeyin parça parça yapsaydınız temizliği böyle sıkışmazdınız. Büyük temizliğe kadın tutabilirsiniz madem bu kadar zorlanıyorsunuz. Çocukların hele ki küçük çocukların temiz bir evde sağlıklı yemekler yiyerek yaşamaları annelerinin onlarla oyun oynamasından daha önemli.
Orda net yazmışım halbuki kadın evde adam dışarıda çalışıyorsa diye. Anlamadığım için soruyorum maaşlı çalıştığınız bir işiniz mi var dışarıda biri memede 2 küçük çocuğunuz varken?
Hanımefendi dikkat ederseniz sadece bir yorum yazdım. Diğerleri beni alıntılayanlara yazdığım cevaplar. Ben gayet sakinim ama siz bi celallendiniz sanki. Sizin mükemmel olmak istediğinize dair yorum da bana ait değil
Bakacağım bu tarife teşekkür ederim umarım başarırım çok olmasada yemek ihtiyaç olsa yeterSoğan Çorbası - Nefis Yemek Tarifleri
Ben bu tarifi yapiorum daha değişik tarifler de varistemek başarmanın yariisidir yaparsınız elbette
Sevindim canım bir sorunu olmamasına üzülmüştüm bir an. Bunu yapayım bakalım ben kısa zamanda soğan çorbası yapacağım birde yorumda yazılmış hastalık durumunda kurtarıcı olabilir hem. Bu yazdığın tarifi de yapacağım bakalım umarım tutar pek tutturamıyorum normalde ama biraz çabalamak lazımYok canım çok şükür kızımın sağlık sorunu yok ben gluten ve şeker tüketmesini istemiyorum o yüzden şimdilik bu şekilde. Ben dana kemiği kullanmıyorum kızım için. Malum büyükbaş hayvanlar daha fazla ilaca maruz kalıyor. O yüzden kuzu kemiği alıyorum kibrit kutusu büyüklüğünde kestiriyorum onları. birkaç saat bekletiyorum sirkeli suda. Sonra kaynatıyoruz.ya mesela en kolay çorbalardan birisi yoğurt çorbasıdır sürekli karıştıran kesilmez de.
Yarım kilo kadar süzme yoğurt, iki kaşık un, yumurta sarısı biraz suyla iyice ayran kıvamında aç. Sonra üzerine suyu ekle haşlanmış yarma ekle ya da pirinç at sürekli karıştırarak kaynat.bir iki dakika kaynayınca kendi halinde kaynasın 10 dk filan. Biraz koyulaşacak. Altını kapat tuzunu at karıştır. Bu çorbayı sevmeyen çocuk yoktur herhalde. Üzerine tereyağ nane. En sevdiğim çorba
Bu bahsettiğiniz yorumları görmedim birazdan bakıp döneceğim o yorumlara zaöan buldukça bakıyorum sayfaya gözden kaçmış olabilir eğer çekinerek ve dikkate almayacak olsam soru sormam zaten. Her kadın evet dört dörtlük değil ama ben bu yemke işini 3 yıl denedim olmadı ve kızımın durumuyla bıraktım ve rahat geldi bana bu şekilde zaten yapamıyorum ve devam etmedim denemeye. Annemin işi olduğunda gelmediğinde şartlar neyi gerektiriyorsa öyle davranılır ya zorlar yaparım eğer olursa olmazsa eşim yapar. Çalışma konusunda evet özel ders veriyorum 2 ders 3 ders gibi belli günlerde. Sakinlik konusunda kimse üstüme su dökemez ayrıca kızmam için dikkate almam lazım öyle bir durum olmadığı için sorun yok. Buarada mükemmellik duymaya çalışmadım zaten biliyorum hamarat kadınların üstüme geleceğini ki belirteyim mükemmel değilim hiçte sorun değil bu durum bende
Mutlaka sling alın. Anne için de bebek için de mucizevi derecede kurtarıcı bir ürün bence. Benim kızım şimdi 13 aylık ama hala çok huysuz oldugu, sürekli kucak istediği zamanlarda ona koyuyorum ben de işime bakiyorum. Hem o huzurlu hem ben özgürüm. 2 aylık iken çok daha kurtarıcıydi. Bütün gün orda uyur, emer, bakınır dururdu. O aylarda anneye ne kadar yakın o kadar huzurlu bebek demek.Küçük kızım uyumayan ve durmayan bir bebek az önce zor uyuttum ve 10 dk sonra kalkar biliyorum ciddi uykusuzum birazdan uyumayı düşünüyorum eğer uyanmazsa bütün gün de diğer kızımla küçük bebeğimi kucakta hoplatarak oynatıyorum etkinlik vs yapıyoruz bebek olan durmuyor uyumuyır çünkü. Eşim bu durumdan sözel bir şekilde şikayetçi olmadı ben sadece hissettim veya düşündüm olabileceğini çünkü o benim durumumu çok iyi biliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?