- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.827
- 348
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Cocuklar kucuk buyuyene kadar bi muddet boyle gitmeli. Bakin adam calisiyor yoruluyor muhabbetini dogru bulmuyorum annesinin evindeyken de calsiiyordu yani evlenince ise baslamiyo bu adamlar kadin hayatinda olsa da olmasa da calisacaklar ha annesinin evinde is yapar yapmaz o beni ilgilendirmez ama evde destek olmalilar
Ben de çocuğa sadece patates yedirilmesene takıldım ,Hani çocuk oyun vs de bir yere kadar ,o çocuğun beslenmesi lazım ,et suyu sebze vs vitamin alması lazım .konu sahisinin konularını az çok biliyorum ;her açtığı konuda mükemmel anne övgülerini duymak istiyor .
Aslında diğer evlerde gorduklerin 22 aylik bebeği olanlarda görmen gereken şeyler . Köy tavuğunu kocan yese ne olur yetmese ne olur ama çocuğunun ihtiyacı var. Kocan kola da içse hazır meyve suyu da içse kendi bilir ama bu zehirleri bebeğine veremezsin, evde yapman gerekir. Bu durumda keşke demekten başka birşey yok. Keşke zeten bir bebeginiz varken acele etmeseydiniz de herseyiniz tam olsaydı.Kızlar birkaç zamandır ve özellikle birkaç gündür kendimi sorguluyorum. Belki de içimi dökmek istedim şuan. Yaşadığım fark ettiğim birkaç olaydan biraz sorgulamaya başladım kendimi. Mesela geçen hafta arkadaşıma gittim kadın almış köy tavuğunu kaynatmış suyunu dolaba koyacak biraz et didiklemiş dondurucu için biraz eylemek yapmış her öğünde çorba 2 çeşit yemek tatlı vs yapıyormuş ay bir görünce şaşırdım sonra geçen günlerse yine görümceme gittik kadının ev pırıl pırıl incelemedin tabi ama belli oluyor az çok sonra her akşam yemeğinde çorba 3 çeşit ana yemek salata tatlı hatta içecek bile yapıyormuş vs hatta yemekte oradaydık tandır çorbasıymış adı ondan yapmış eşim bir içti çorbayı'' ooooo ablaa dedi ne güzel olmuş ya çok hoşuma gitti ' ay ben sanki biraz bozuldum. Yani evet çok güzeldi demesine bozulmadım ama ben öyle değilim mesela evde bir Tarhana pişer bizim onda bazen lapa olur ya da sulu olur tek yemek pişer çorba yanına Tarhana dışında şuan emzirme durumum olduğu için mercimek vs pişmez genelde sanırım yemeklerim güzel olmuyor böyle teferruat zaten bebeklerinden dolayı yapamıyorum ama eşim öyle iştahla yemek yiyince orada bir kötü oldum. O da mesela köy tavuğu yok bilemem kemik al kaynak çorba yap pilav yap vs ben bunlarla uğramadım hiç ya benim ten uğraşım 22 aylık ve 2 aylık kızım doydular mı temizler mi oyun oynadık mı gönülleri hoş mu tamam ama bu durumda beni etkiledi sanki o temiz evler falan. Ay ben kendimi bir garip hissettim ama mesela şuan evin dağınıklığı beni rahatsız etmiyor ama o kişilerden gelince aaaa diyorum şuan temizlik yapmaya vaktim yok yemeği çok detaylı yapmaya da kadın içicek yapmış ya dışarıdan almıyoruz ben yapıyorum dedi yani ben hiç yapmadım mesela ya da tavuk suyu yapayım yok iç çamaşıra kadar çoraba kadar ütü yapayım falan ben hep kızlarım tamam ya böyle çocuğu olup onların tüm ihtiyacını karşılayıp onların zamanından çalmadan her şeyi yapan var mı?
size katılıyorum çocuklardan biri hasta olsa ne bileyim o gün huysuz olsa anlaşıyla karşılanır ama her zaman her zaman ben olsam idare etmezdim.Bi müddet dediğiniz ne kadar bir müddet? Kısa bir süre değil yıllardan bahsediyoruz. Kendinizle çeliştiğiniz nokta şu çocuklar sebep değil konu sahibi önceden de böyleymiş. Önceden de tek çeşit yemek yapıyormuş, önceden de tek çeşit çorba yapmasını biliyormuş. Çocuklar bahane yani. Asıl çocuklar büyüyene kadar çocukları için böyle gitmemeli. Sağlıklı besinlere ihtiyacı var onların et suyu, tavuk suyu, sebze.
Adam destek olmalıdan kastınız ne? Eşinin bugüne dek öğrenemediği yemekleri öğrensin işten çıkınca gelsin evde yemek yapsın, destek olmak adına temizlik de yapsın. Kadın ne yapsın peki çocuklarla ilgilendim, çocuklarla oynadım başka şeye zamanım kalmadı desin. Bu bana aşırı bencilce geliyor kusura bakmayın. Bir insanın bütün bir gün boyunca annesi çocuklara bakarken temizlik yapması ve yemek yapmaya zamanı kalmamış olması size normal mi geliyor? Çalışıyor yoruluyor konusuna gelince sizinle farklı düşünüyoruz ben kendi görüşümü net ifade ettim bir önceki mesajımda. Tekrar aynı şeyleri yazmama gerek yok.
Sürekli çocuklarla oynamayın zaten. Hayal güçlerinin gelişmesi için tek başlarına da oyun kurmalılar. Zamanında hepimiz çocuk olduk. Hangimizin annesi sürekli ilgilendi. Şimdi ki çocuklardan kat be kat hayal gücü fazla çocuklardık. Kendinize bağımlı yapmayın bu konudaYani mesela benim gerçekten önceliğim bu değil sanırım dünkü temizlikte bunu anladım dip köşe yaptım ama kızlarla oynamadım temel ihtiyaç karşılandı ve akşam 8 de ölmüştüm sanki mesela görümcem yer işi yapıyır ve yorulmuyor herkül mübarek ama dediğiniz gibi herkese göre değil ben gün içinde zaten yoruluyorum ve akşam oluncauyumak istiyorum
Ya olur mu iyiki yazmışsınız. Hayırlı doğumlar dilerim öncelikle. Yaşanmışlık çocuklu evde mecbur kalıyor zaten tıpladıktan 2 dk sonra her şey yerle bir oluyor ben artık çok takılmıyorum o konuya hatta bunun bir gereklilik olduğunu düşünüyorum yalının bu dönemin olmazsa olmazı gibi. Eşim bazen şaka yapıyır bu yemek konusunda mesela bu akşam ne var yemekte mercimek hhhıııhooo en sevdiğim yemek gibi aslında sevmez ama kolay olduğu için yaparlmHer evin düzeni farklı bence dışardan bakan çoğu akraba özellikle eşimin taraf çok düzenli temiz hamarat olarak bilir ama imkanlar her zaman aynı olmuyor bence kızım 3-4 yaşındayken üşenmeden hergun ev silip süpürür çamaşır ütü ne varsa hallederdim aksatmadan ev hep toplu olurdu mesela ama şu an o enerjim yok sanırım yeni hamilelikten ziyade artık boşa yıpratıyor gibi hissediyorum kendimi kızım 5 yaşında odasını genelde kendi toparlar çok dagilirsa anca öyle ben girerim bulaşık konusu hep bı aksıyor mesela nedense makineye güveniyorum sanırım kalksam 5 dklik iş diye dün misafirim vardı misal her yeri temizledim gittiklerinden sonra hala derli toplu yemek konusunda hamilelikten kaynaklı artık yapmıyorum açıkçası ikinci olunca durum ne olur bilemem bende tek çorbayla gevistiremem ama yani doyurucu gelmiyor yanına bı yemek salata tamamdır insan yapmaya yapmaya da canı istemiyor bı kaç gün rutin oluştursnz bence yemek konusunda mesela öğlen ya da sabahtan yapmayı severim ben özellikle yazın cunki evde durmayiz hep ya Park ya gündüz oturması ya da apartmanın bahçesine ineriz erken yapmak mantıklı geliyor rahat vakit geçiriyorum içecek ne yapıyormuş bizde pek almayız içecek genelde evde ayran, limonata, hoşaf yapar blendrdan geçiririm limon portakal kıştan buzluğa atarım yazın güzel oluyor soğuk soğuk ...
Eşiniz sıkıntı etse şaka yoluyla da olsa söylerdi bence kendinizi yipratmsyin inanin yaşayacak kadar yapıyorsunuz işlerinizi demek ki ha ev her an derli toplu da olmaz bana göre tablo gibi özellikle çocuklu evler yaşanmışligi olan ev dağılan evdir ilerde çocuklar büyüdüğünde zaten herşey yerli yerinde olur bu günlerin tadını çıkarmak gerekir uzun oldu biraz kusura bakmayın
Öncesinde de bir yıl öyle oldu daha önce yapıyordum ama ilk kızımın hamilelik sürecinden sonra işler değişti. Tehlikeli nir gebelikti o yüzden her şey orada kaldı belkide işime geldiŞimdi konusahibi eşiniz her gun aparatif seylerden bikmis belli makarna pilav çorba falan.Adam iyi yemek yiyince bayram etmiş midesi üzülmeyin sizde.Hadi şimdi bebişler var öncesi de mi makarna pilav çorba idiKotu hissetmenizi anladim da haftanin 2 gunu bari bi yardimci alin ya da anne kv varsa bebislere bakadursun siz biraz eşiniz için biseyler yapin mutlu olur ve mutlu edersiniz
Böyle bir şey yok ki o nereden çıktı yanlış mınyazdım acabaAkşam yemeğine sadece tarhana çıkartılması.
Ciddi uykusuzum bence bu çok etkiliyor ya mesela uyumak için kızların uyumasını bekliyorum büyük uyudu ama küçük hiç uyuyan bir bebek değil beni ciddi zorluyor belkide bu yüzden hiçbir şey yapasım yok umarım şu durum düzelir de bende bir şeyler yaparımAma bebekler yetiyor size..
Tabi biraz zamanı iyi kullanmak bunun dışında mutfağa, düzene karşı bir merak olmalı kişide birde gerçekten ne yapıyorsak yapalım isteyerek yaparsak çorba da lapa olmaz, ev de daha düzenli olur.
Çocuklar büyüyünce her şey daha iyi olur diye düşünüyorum.Simdi sizde uykusuzluk ve yorgunluk mevcuttur zamanla olur her şey üzmeyin kendinizi.
Öncelikle şu yanılgıfan kurtulmak için yorumları okuyun her yoruma tek tek cevap yazıyorum kızlar uyudukça telefonu elime alıyorum ve konularına cevap yazmak baya uzun sürüyor beni burada tanıyan kişiler bilir asla yorum seçmem her yoruma cevap veririm teli bıraktığım anda gözden kaömışsa çok nadirdir asla kötü yorums cevap vermemezlik yapmam. Konuya gelince evet daha önce de hamarat değildim ama bir şeyler için çabaladımmhep öğrenmek lezzetli yapabilmek için falan ama olmadı yani elim yatkın değil demek ki kızıms hamileliğim tehlikeli olunca bıraktım her şeyi ve yapmadım belkide sonra işime geldi. Eşim cinnet getirecek nir adam değildir her zaman çözüm üretir onun da tek istediği kızlarımızın psikolojik olarak mutlu huzurlu olması gelişimi olduğu için sorun etmez ben sadece onu öyle görünce üzüldüm birşey ler yapmak istedim evet dün temizlik yaptım ve evim 200 metrekare 5+1 bir ev bu yüzden de zor oldu. Her şeyi tek tek sil kapı mobilya fayans vs.Sadece size hak veren, görüşünüze yakın yani işinize gelen kişileri alıntılayıp cevap vermişsiniz ama bu forumda konu açmanızın sebebi herkesin fikrini almak.
Sizin zaten görüşünüz net ben çocuklarımla ilgileniyorum mutfağa, eve zamanım kalmıyor diyorsunuz. Bu görüş etrafında şekillenen yorumlar hoşunuza gidiyor anladım ama sayfalarca yorum yapıldı size, biraz sizi eleştiren, eksik bulduğu noktaları söyleyen, akıl veren diğer kişileri de görseniz fena olmaz.
Sadece patates yemeği yaptınız doğru mu anladım? Soğan, salça kavur üstüne patates ve sıcak su koy patates yemeği oluyor zaten maksimum yapması 15 dakika süren en kolay yemeklerden biri. Çocuklara anneniz baktı siz sadece bütün bir gün temizlik yaptınız ve yemeğe zaman kalmadı mı? Evi kırklasanız bütün gününüzü alacak kadar uzun sürmesi mümkün değil bunu normal bir apartman dairesinde oturduğunuzu varsayarak yazıyorum. Kabul ettiğiniz gibi uyuşuk demeyelim de eliniz yavaş ve tembel olduğunuzu düşünüyorum.
Çocuklardan önce de aynıymışsınız o yüzden çocukların bulduğunuz kılıf bence. Daha çocuklarınız çok küçük onlar büyüyene yani kendi işlerini görebilir duruma gelenek dek bu bahanenin arkasına saklanıp 2 günde bir tarhana yapmaya devam ederseniz kocanız eninde sonunda cinnet geçirir benden söylemesi. Eşinizi geçtim çocuklarınız için öğrenin çocukların oyun oynamaktan önce ortalama temizlikle bir evde sağlıklı yemekler yemeye ihtiyaçları var. Anneniz yarın bir gün bir işi çıksa size çeşit çeşit çorbalar getiremese ne yapacaksınız? Çocukların yemeğini hazırlamak anneannenin değil annenin görevi.
İyi de benim çalışmadığımı kanısına nereden vardınız?Yanlış anlaşıldım yemek yapmak veya ev işi sadece kadının görevi demiyorum ama eğer adam dışarıda kadın evde çalışıyorsa iş bölümü bu şekildeyse istisnai haller dışında kadın yapmalı diyorum. Eşi bir yapar iki yapar üç yapar ben yıllardan bahsediyorum. Konu sahibi yıllardır böyleymiş. Adam hem dışarıda çalışsın bütün gün hem gelsin evde bi tencere yemek mi yapsın?
Yorgun argın işten gelip 2 günde bir aynı çorbayı içsem, eşim de gerekçe olarak çocuklar önceliğim onlarla oyun oynadım zaman bulamıyorum yeni çorba öğrenmeye dese valla ben cinnet geçiririm.
Evet lütfen övün beni çünkü siz övünce kendimi iyi hissediyorum.Ben de çocuğa sadece patates yedirilmesene takıldım ,Hani çocuk oyun vs de bir yere kadar ,o çocuğun beslenmesi lazım ,et suyu sebze vs vitamin alması lazım .konu sahisinin konularını az çok biliyorum ;her açtığı konuda mükemmel anne övgülerini duymak istiyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?