Ben öyle bir kadın değilim.

Bende çok beceremem hatta evim genelde dağınık olur. Bebeğim 4 aylık,büyük 4.5 yaşında. Ama büyüğün iyi beslenmesi için kemik haşlarım, suyu ve etini ayırıp bardaklarla buzlağa atarım, aslında kısa bir iş. Kahvaltısına taze meyve suyu yaparım. Bence beslenmeleri de çok çok önemli.

Bi müddet dediğiniz ne kadar bir müddet? Kısa bir süre değil yıllardan bahsediyoruz. Kendinizle çeliştiğiniz nokta şu çocuklar sebep değil konu sahibi önceden de böyleymiş. Önceden de tek çeşit yemek yapıyormuş, önceden de tek çeşit çorba yapmasını biliyormuş. Çocuklar bahane yani. Asıl çocuklar büyüyene kadar çocukları için böyle gitmemeli. Sağlıklı besinlere ihtiyacı var onların et suyu, tavuk suyu, sebze.

Adam destek olmalıdan kastınız ne? Eşinin bugüne dek öğrenemediği yemekleri öğrensin işten çıkınca gelsin evde yemek yapsın, destek olmak adına temizlik de yapsın. Kadın ne yapsın peki çocuklarla ilgilendim, çocuklarla oynadım başka şeye zamanım kalmadı desin. Bu bana aşırı bencilce geliyor kusura bakmayın. Bir insanın bütün bir gün boyunca annesi çocuklara bakarken temizlik yapması ve yemek yapmaya zamanı kalmamış olması size normal mi geliyor? Çalışıyor yoruluyor konusuna gelince sizinle farklı düşünüyoruz ben kendi görüşümü net ifade ettim bir önceki mesajımda. Tekrar aynı şeyleri yazmama gerek yok.

Yardımcı olabilecek birisi varsa kızlarla biraz oynasa sen de yemek yaparsın buzluk işi de. Yoksa bir tarhana bile konmuyor bazen. Bebek bütün gün ağlıyor uyumuyor vs.

Tavuk suyu vs şeyler baya kolay. At düdüklüye kağıt bardaklara suyu dağıt soğuyunca at dolaba.

Nefis yemek tariflerini indir süre vs var. Hem pratik hem lezzetli tarifler yaparsın. Bir de yeterli baharat koymuyorsan lezzetsiz oluyor.

Öncelik çocuğun, 24 saat sonra tarhana da kalmıyor vücutta baklava da.

Okumuşumdur eski konularını belki ama hatırlayamadım konu sahibini. Sadece kendisine yakın yorumlara cevap yazmasından anladım zaten ne duymak istediğini :)

Aslında diğer evlerde gorduklerin 22 aylik bebeği olanlarda görmen gereken şeyler . Köy tavuğunu kocan yese ne olur yetmese ne olur ama çocuğunun ihtiyacı var. Kocan kola da içse hazır meyve suyu da içse kendi bilir ama bu zehirleri bebeğine veremezsin, evde yapman gerekir. Bu durumda keşke demekten başka birşey yok. Keşke zeten bir bebeginiz varken acele etmeseydiniz de herseyiniz tam olsaydı.

Kimse göründüğü gibi değil 3 4 çeşit yemekte hergün her öğün yapılmaz yani yeri gelir 1 tabak çorba yersin bazen kahvaltı başka gün a dan z ye masa hazırlarsın içecek dediginiz ne onuda anlamadım bir ayran bir limonata hadi bilemedin hosaf falan falan herhalde çok gözünüzde büyümeyin yani kocanız kötü niyetle dememiş bence beğendiği bişeyde güzel oldu denir yani bende derim çocuklu ev tabi dağınıklık olabilir çocuklar uyuduğunda kendinizi kasmadan yapın sıraya koyarak giderseniz işleriniz kolaylaşır herşeyi dört dörtlük yapacam diye strese girmeyin kimseyi kendinizle kıyaslamayın cocuklar büyüdükçe düzene girersiniz

İki çocuklu çalışan bir anneyim. Severim evde yemek olmasını. Öyle çok antin kuntin şeylere vaktim olmuyor ama kendimce yapmaya çalışıyorum.
pratik olarak bir büyük karnabahar alıp hepsini haşlıyorum. Haftanın bir günü salatasını yapıp bir günü yumurtalı sosla fırına veriyorum, iki gün yemeklerin yanına +1 çeşit oluyor. 1 kg ıspanak alıp yıkayıp buzluğa kaldırıyorum. Yine yemeklerin yanına yumurtalı kavurarak bir çeşit daha çıkarıyorum.Bunları sadece kendimiz için yapıyorum çocuklarım malesef hiçbirini yemiyor. O sebeple evde her daim köfte, tavuk , pilav gibi yemekler oluyor( bunlar fiks ana yemek oluyor bizde)
Haftada iki defa balık yapıyoruz, temizletip alıyoruz fırına patates soğanla veriyorum çok da lezzetli oluyor ( şükür ki çocuklar bunu yiyor)
Parça etleri az suyla düdüklüde pişiriyorum, o pişerken her nevi sebzeyi yıkayıp doğruyorum. Etler pişince hop hepsi güvece, şahane bir yemek oluyor.
Çorba ailecek pek sevmiyoruz onu nadiren yapıyorum.
kısacası herkes mantı açmak ya da sarmalar dolmalar yapmak zorunda değil, ama birazcık da uğraşmak gerekiyor. Mutfakta kaynayan tencerenin bütün evi ısıttığına inanıyorum

Evli değilim ama resmen ruh eşimi okudum bayılıyorum böyle kadınlara. Ben de etrafı afedersiniz b*k götürse rahatsız olmam, başkasında da utanmam. Gayet normal bence. Gerek yemek gerek ev işleriyle o debli alakadar olmak için esktra o konulara özgü bir yönelimin olması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa benim de paşa gönlüm temizlik yapmak isterse yapar istemezse yapmaz, bence temizlik o kadar önemli bir iş değil.

Ama eşim için diyerek kendinizi motive edebilirsiniz sonuçta o mutlu olacak siz biraz uğraşıverseniz.

Ayrıca ben de bu ara youtube da acayip temizlik motivasyon videoları izliyorum. Yabancı olanları da var. Acayip motive oluyorum. Bu ara youtube ta cleaning motivation videosu izlemeden temizlik yapamıyorum bağımlılık yaptı.

size katılıyorum çocuklardan biri hasta olsa ne bileyim o gün huysuz olsa anlaşıyla karşılanır ama her zaman her zaman ben olsam idare etmezdim.
çocukla bütün gün oynadım gerekçesi sürekli olunca hoş bir görüntü oluşturmaz.

Şuan çocuklarınız varsa evin biraz düzensiz yada dağınık olması normal.

Ancak mutfak ve yemek işleri bence biraz insanın kişiliğiyle ilgili.

Mesela çocuğunuz olmadan önce nasıl yemekler yapardınız? Eğer o zaman özenli ve bol çeşitli yemekler yapıyorken şimdi eskisi kadar yapamıyorsanız geçici bir durum bu diye düşünebiliriz.

Mesela şuan çocuğum yok her gün üç dört çeşit yemek yapmıyorum ama haftalık dengeli menüler çıkarmaya çalışıyorum. Bir gün çorba,bir çeşit ana yemek salata yaptıysam başka bir gün nohut, kuru fasülye pilav tarzı kuru bakliyat yapıyorum. Yani eti, tavuğu, sebzeyi , balığı bir iki haftaya dengeli şekilde yaymaya çalışıyorum. Hani illa et tavuk da şart değil tabiki ama çorba bile yapsam üst üste aynı çorbaları yapmıyorum. Eşim sorun etmese bile aynı yemekleri sürekli yemekten ben sıkılırım. Çalışan bir kadınım çok vaktim olmaz ama yazdan az çok kışlık konserve yaptım,derin dondurucuya bir şeyler attım kış için. Ama benzer durumda olduğumuz bazı arkadaşlarım hiç uğraşamam deyip kış için hiç bir hazırlık yapmadılar mesela. Bu tamamen kişiyle alakalı bir durum. Benim annem de çalışan bir kadın ve küçük çocukları varken de eve hazır bir şey sokmazdı mecbur kalmadıkça, dolma da sarar mantı da yapardı .Evet belki dinleneceği vakitlerden kısarak yapıyordu ama öyle mutlu oluyordu. Benim çocuğum olduğunda belki evim dağınık, pis olabilir biraz çünkü insan yetişemiyor bir yerden sonra her şeye. Ama yemek konusunda her gün tek çeşit yemek yapsam bile her gün farklı bir şey yapmaya çalışırım elimden geldiğince, çünkü aynı şeyleri yemekten genelde sıkılıyorum. Hem en önemlisi çocuklarınızın da farklı besinlerin vitaminine ihtiyacı var. Onlara meyve suyu yapabilirsiniz, küçük kaplarda yoğurt mayalayabilirsiniz. Et suyu, tavuk suyu kayanatıp küçük kaplara bölüp buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Eşinizle kendinizden çok onlar için farklı yemekler yapmanız gerekiyor diye düşünüyorum. Bir tarhana yada mercimek çorbasını ben on günde bir falan yaparım mesela. Üç dört günde bir aynı yemekler zor denk gelir . Eşiniz ve siz düzeninizden memnunsanız sorun etmeyin , herkesin bir alışkanlığı var çünkü. Ama eşinizi mutlu etmek istiyorsanız arasıra özenip sevdiği şeyleri yapabilirsiniz. Çocuklarınıza da vitamin alacakları yiyecekler araştırıp yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Mutfak bölümünde evet, öyleyim.
Sevmem, yetenekli olmam ayrı bir durum ama, elbet 2 küçük çocuğum var ve yapacağım.
Onların daha faydalı beslenmesi için ilikler de çıkaracağım kemik suyu yapacağım, köy tavuklarını sebzelerle kaynatıp, o suya makarnalar yapacağım, peynir altı suyunu çorbaya katacağım, kuru meyveler kaynatıp meyve suyu diye iteleyeceğim falan filan.
Sizi bir tek çocuklarınız için yemek kısmında eleştirebilirim, özen göstermek zorundasınız.
Yoksa evi temizmiş 5 çeşit akşam yemeği varmış falan hikaye.

Evim dağınık olur hele ki mutfağım aşırı dağınık olur çünkü ben de tam tersi sürekli kızıma et suyu tavuk suyu vs yaparım , şekersiz glutensiz beslendiği için ona birçok şey ayrı pişer kek vs yaparım ona değişik tarifler denerim. Kendimize yemek yapamadığım günlerde bile onun yiyeceği mutlaka hazır olur canım. O kadar gözünde büyütme onları evet biraz vakit alıyor ortalık dağılıyor da yaparsın. Kuzu kemiği al ilikli, sirkeli suda biraz beklet iyice yıka. Büyük tencereye koy kaynayınca en küçük ocakta mum ışığı gibi ateşte pişir. Ben akşam koyuyorum 12 saat kaynıyor sabaha kadar. Sonra süzüp buz küpü poşetleriyle atıyorum. Köy tavuğu internetten alıyorum düdüklüde kaynatıp parçalayıp atıyorum. Hem size de yemek çıkmış olur yemeğin tadı tuzu değişiyor beş altı küp atınca iyi oluyor

Sürekli çocuklarla oynamayın zaten. Hayal güçlerinin gelişmesi için tek başlarına da oyun kurmalılar. Zamanında hepimiz çocuk olduk. Hangimizin annesi sürekli ilgilendi. Şimdi ki çocuklardan kat be kat hayal gücü fazla çocuklardık. Kendinize bağımlı yapmayın bu konuda

Ya olur mu iyiki yazmışsınız. Hayırlı doğumlar dilerim öncelikle. Yaşanmışlık çocuklu evde mecbur kalıyor zaten tıpladıktan 2 dk sonra her şey yerle bir oluyor ben artık çok takılmıyorum o konuya hatta bunun bir gereklilik olduğunu düşünüyorum yalının bu dönemin olmazsa olmazı gibi. Eşim bazen şaka yapıyır bu yemek konusunda mesela bu akşam ne var yemekte mercimek hhhıııhooo en sevdiğim yemek gibi aslında sevmez ama kolay olduğu için yaparlm belki de farkında bende ona çok güzel yemekler yapmak isterim ama yapamıyorum zaten lezzet denen kavram bende pek yok hiç yoktu zaten şuanda zorlasam kendimi hem lezzet yok hem mutsuz bir eş olurum farkında belkide. Mesela şimdi mutfak toplamayı bekliyor eşim büyük kızımı uyuttu işi vardı dışarıya çıktı ben küçük kızımı uyutuyorum o uyuyunca da uyurum mutfak kalır çünkü cidden yorgunum bu dönem böyle geçecek

Öncesinde de bir yıl öyle oldu daha önce yapıyordum ama ilk kızımın hamilelik sürecinden sonra işler değişti. Tehlikeli nir gebelikti o yüzden her şey orada kaldı belkide işime geldi bir şekilde halledeceğim inşallah çok bir şey olmasa da belki et suları vs yapılabilir sağlık için en azından

Ciddi uykusuzum bence bu çok etkiliyor ya mesela uyumak için kızların uyumasını bekliyorum büyük uyudu ama küçük hiç uyuyan bir bebek değil beni ciddi zorluyor belkide bu yüzden hiçbir şey yapasım yok umarım şu durum düzelir de bende bir şeyler yaparım

Öncelikle şu yanılgıfan kurtulmak için yorumları okuyun her yoruma tek tek cevap yazıyorum kızlar uyudukça telefonu elime alıyorum ve konularına cevap yazmak baya uzun sürüyor beni burada tanıyan kişiler bilir asla yorum seçmem her yoruma cevap veririm teli bıraktığım anda gözden kaömışsa çok nadirdir asla kötü yorums cevap vermemezlik yapmam. Konuya gelince evet daha önce de hamarat değildim ama bir şeyler için çabaladımmhep öğrenmek lezzetli yapabilmek için falan ama olmadı yani elim yatkın değil demek ki kızıms hamileliğim tehlikeli olunca bıraktım her şeyi ve yapmadım belkide sonra işime geldi. Eşim cinnet getirecek nir adam değildir her zaman çözüm üretir onun da tek istediği kızlarımızın psikolojik olarak mutlu huzurlu olması gelişimi olduğu için sorun etmez ben sadece onu öyle görünce üzüldüm birşey ler yapmak istedim evet dün temizlik yaptım ve evim 200 metrekare 5+1 bir ev bu yüzden de zor oldu. Her şeyi tek tek sil kapı mobilya fayans vs.

İyi de benim çalışmadığımı kanısına nereden vardınız?

Evet lütfen övün beni çünkü siz övünce kendimi iyi hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…