Ben öyle bir kadın değilim.

Peynir altı suyundan çorba mı? Bunuda yeni duydum. Peyniri de mi kendiniz yapıyorsunuz suyu nasıl çıkıyor iyiki sormuştum kendimi bir kez daha sorguladım
Sütü kaynatıp kesildiği zaman lor oluyor zaten.
En vitaminli yeri ise loru süzdükten sonra altta kalan suyudur.
1 yaşına kadar kahvaltılarına hazırladığım mamalarına kattım, sonra buzluk poşetlerine koyup yoğurt çorbası yaparken içerisine bir küp attım.
Asla ziyan edilmemesi gereken, gerçek protein deposu olan kısım bu su.
Hatta labne peyniri de bu sebeple çok faydalıdır, peynir altı suyu kullanıldığı için.

Yagi ve salcayi bol kullaninca guzel oluyor yemekler. Sivi yagi zeytinyagi, kati yagi da tereyag olarak kullaniyorum. Salcayi da genelde domates ve biber karisik. Öncü markasi salcada guzel oluyor. Tabi baharat ve tuz tadimi da yapmak gerek yemek piserken. Yemege tadi veren bunlar bence. Kucuk bir not olsun.

Bende art arda doğum yaptım senin gibi araları 14 ay bebeklerimin. Yalnız ben tek başıma bakamadım. Yardımcı koz geldi. Küçüğüm 2 yaşına gelene kadar. Ona rağmen evim sürekli temiz değildi. Haftanın iki günü yemek yapmazdım. Yetişemezdim ,Ne kendime ne eşime ne de evin işlerine. Sen eğer yalnız bakıyorsan bu bile büyük başarı. Bence boşuna bunları düşünüyorsun. Az büyüsünler altı yaşlarına gelince rahatlarsın. Ben daha yeni yeni kendime geliyorum

Merhaba keske sizin gibi olabilsem..
Hic kendinizi sorgulamayın esiniz mutlu ki ses cikarmiyor
Ama onunda beğenisini farketdiyseniz ona baskasinin evini özenme firsati vermein mesela ayni düzeniniz de devam edun ama ona arada 1tatli bir kek yapin onn icin oldgunu gorunce sevinecktir.
Bnm esim cok titiz kaynanam da oyle 2yasnda br kizim var oyuncaklariyla oynarken mutfakda yanimda bende her öğün en az 2 3 cest yemk yaparim evimde tertemz ustelik cok buyuk eger istersenz allh yardm eder basa cikarsinz evle de eslede bbislerlede kres zamani gelince buyuk cocugun daha cok vaktiniz ola ak

Bir de bence sadece tarhana yapmanın bahanesı yok kı. Hem onun gibi bir suru kolay corba var.bence alısmıssınız bu tembellık. Ben de tembelımdır kımı zaman yanlıs anlamayın. Ama esınız evde yemedıgı bır sey yıyınce gayriihtiyari soyledı demek kı.
Ben de erkek olsam esım ev ıle cocuklsrla da ılgılense her gun bır corba bır yemekten ve aynı seyden herhalfe sıkılırdım.
Ben mesela uc cesıt yapmam bence zaman israfi yemek şsrafi. Ama farklı seyler yaparım. Patlıcan corbası, brokolı corbası,tavuk suyu corbası,mercimek, terbıyelı arpa sehrıye,ıspanak corbası yaptıklarım arasında.
Mutlaka yesıllıklı salata yaparım faydalı dıye.
Yemekte de cesıt cok zaten. Aynı seylerı yapmaktan kacının bence. Bir de meze veya ara soguk bı seyler yaoın hem yapımı kolay hem de goz doldurur cesıt olur.

Neden bu kadar hırs yaptığınızı anlamadım. Kötü yorumlara kızdığımı nereden çıkardınız ki. Evet kızdığım zaman dikkate almam ama burada böyle bir durum yok. Her yorumu dikkatle okuyorum. Bu forumdaki birçok üyeyi severim dediklerini önemserim aralarında muhabbetimin olduğu ama kötü yorumlar yapanlarda var yani bence siz beni tam tanımadığınız için olumsuz bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz sorun değil ben kim olduğumu neye nasıl tepki verdiğimi çok iyi biliyorum. İyi günler.

Bu aklıma geldi aslında alsam iyi olur çünkü böyle kucakta duruyor ve çok ağlıyor. Belli bir ay aralığı var sanıyordum alayım en iyisi ben onu yazın patla giderken lazım olacak

Hazır labne yiyor kızım ama yapılıyorsa yapamıyorum ne mutlu size imrendim doğrusu. Deneyeyim bakalım bende bir şeylerin ucundan tutacağım belki çok çeşit yemek yapamam bu süreçte ama sağlıklı yapabilirim

Teşekkür ederim bu önerileri dikkate alacağım belki benimde olur

Aslında birazda dediğiniz gibi alışkanlık kimisi bir çeşitle doyar kimisi 5 çeşitle anca doyar doğru aslında

Ben dolapta beklemis yemek yemem mesela, yani bugun fsulye yaptim kalanını yarin yiyeyim olayi yok, kalanı yerse esim yer, yemezse cope gider, o yuzden oyle tencereler dolusu yemek yapıp butun hafta yiyenlere inanamam, ben de onu yapamam mesela, hepsi çöp olur çünkü, bu yapamamaktan degil, aliskanliktan, ya da damak tadindan.

Allah aşkına 3 çeşit yemek nedir?
İsraf..
Ben Tek çeşit yaparım.
Yemeyen yemez.
Ayrıca ben de tavuk suyunu asla israf etmem. Buzluğa atarım. Pilava direkt onları kullanırım.
Nohut fasülye ve yeşil mercimek başlar koyarım dolaba.
Sevdiğim sebze ve meyveleri de öbür meysşmlerdr tüketmek için azar azar koyarım.
Benimde bebeğim var 6 aylık.
Valla tek elle yemek yaptığım zamanlar oluyor.
Havucu bile soyup doğrayıp parsyonlayıp buzluğa atıyorum..
Pırasa mesela temizleyip doğuyorum içine biraz havuç biraa patates 3 4 poşet yapıp atıyorum.
Aynı şekilde bezelye vs.
Atıyorum tencere pişiyor.
Valla uğraşmıyorum

Buzluğa direk mı atıyorsunuz

Havucu buzluğa neden koyuyorsunuz? Çiğ olarak tüketmek için mi yoksa yemeklere katmak için mi? Çıkınca kötü olmuyor mu?

Kesinlikle öyle, çeşit önemli değil faydası önemli.
En basiti benim oğlanlar pilav makarna dışında yemek yemiyorlar.
Ben bulgur pilavını şöyle yapıyorum, havuç ve soğan rendeliyorum görünür olmasın diye, ardından kıyma ve bulguru kavuruyorum, yazlık domates biber sosunu buzluktan çıkarıp rondo yapıyorum içine az döküyorum, üzerine kemik suyu ya da tavuk suyu dökerek pişiriyorum.
Tabi yanında bol yoğurtla çok tipini, içindekileri anlamadan yediriyorum.
Tek çeşit yemekleri var ama içerisinde sebzesi de kıyması da karbonhidratı da mevcut.
Önemli olan sağlıklı, besleyici yemeleri sadece.

Ben kesinlikle pratik değilim bunun farkındayım o yemekleri yapacak olsam sadece 5 saat yetmeyebilir mesela eşim dışında içim rahat kızlarıma gereken özeni veriyorum ama eşim idare ediyor gibi geliyor

pratik ama değişik yemekler için çok tarif var. böyle bir düşünceniz varsa kızlar uyurken bir youtubeculuk ile değişik şeyler öğrenip deneyebilirsiniz belki :)

Siz iyi misiniz? Yazdıklarımdan bu kadar şeyi nasıl çıkartabildiniz hayret ettim. Kötü yorumlara kızıyorsunuz cümlesi de bana ait değil. Konuyu kızgınlığa getiren de bizzat sizsiniz. Ay gerçekten çok yordunuz beni. Başında farklı sonunda farklı sonunda farklı konuştuğunuz bir paragraf yazı yazmışsınız bende anlayabilmek açısından sordum. Kendi kafanızdan çok fazla anlam yüklemişsiniz. Sorduğum soru dışında kendinizi anlatacak bir ton şey yazmışsınız. İnanın sizin ve buradaki diğer üyelerin özünde nasıl kişiler olduğunu merak etmiyorum, hayat boyunca yüz yüze gelmeyeceğiz sonuçta. Artık konuyu başka yerlere çekmeye başladınız bu konuşmanın da gereği kalmadı, iyi günler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…