- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.386
- 798
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Sütü kaynatıp kesildiği zaman lor oluyor zaten.Peynir altı suyundan çorba mı? Bunuda yeni duydum. Peyniri de mi kendiniz yapıyorsunuz suyu nasıl çıkıyor iyiki sormuştum kendimi bir kez daha sorguladım
Yagi ve salcayi bol kullaninca guzel oluyor yemekler. Sivi yagi zeytinyagi, kati yagi da tereyag olarak kullaniyorum. Salcayi da genelde domates ve biber karisik. Öncü markasi salcada guzel oluyor. Tabi baharat ve tuz tadimi da yapmak gerek yemek piserken. Yemege tadi veren bunlar bence. Kucuk bir not olsun.Tabiki sadece Tarhana yok yemekte çorba çeşidi yok demek istedim 2 akşamda bir Tarhana var ama yanında yemek var tabiki sadece pratik şeyler var yanında böyle bilmem ızgara tava et güveç orman kebap vs değil yani kuru pilav mercimek makarna vs gibi şeyler. Evlendiğimiz dönemde de yemek yapardım ama çok lezzetli olmazdı sanki
Ben kıyafetleri katlayıp dolaba koyunca mutlu olanlardanım
Neden bu kadar hırs yaptığınızı anlamadım. Kötü yorumlara kızdığımı nereden çıkardınız ki. Evet kızdığım zaman dikkate almam ama burada böyle bir durum yok. Her yorumu dikkatle okuyorum. Bu forumdaki birçok üyeyi severim dediklerini önemserim aralarında muhabbetimin olduğu ama kötü yorumlar yapanlarda var yani bence siz beni tam tanımadığınız için olumsuz bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz sorun değil ben kim olduğumu neye nasıl tepki verdiğimi çok iyi biliyorum. İyi günler.Bir paragrafta bir insan kendisiyle ne kadar çelişebilir onu görmüş olduk mesajınızda. Hem yazmışsınız dikkate almayacak olsam soru sormam zaten hem yazmışsınız kızmam için dikkate almam lazım öyle bir durum olmadığı için sorun yokTepkiniz bütün foruma mı yoksa sadece benim şahsıma mı anlamadım. Dikkate almayacak olsam soru sormam yazdığınıza göre tepkiniz hepimize olmamalı. Eğer öyleyse dikkate almışsınız ki beni kayırıyorsunuz. Önce bir karar verin biz de ona göre kendimizi boş yere yormayalım.
Genelde yiyoruz. Pek seçenek olmadığı içinYemek için bişey diyemem ama ev temiz olmalı çocuklar için birde yemek yapmak zor bişey değil ayrıca o yemekler hep yiyormusunuz benim midem bulanır okadar yemekle
Bu aklıma geldi aslında alsam iyi olur çünkü böyle kucakta duruyor ve çok ağlıyor. Belli bir ay aralığı var sanıyordum alayım en iyisi ben onu yazın patla giderken lazım olacakMutlaka sling alın. Anne için de bebek için de mucizevi derecede kurtarıcı bir ürün bence. Benim kızım şimdi 13 aylık ama hala çok huysuz oldugu, sürekli kucak istediği zamanlarda ona koyuyorum ben de işime bakiyorum. Hem o huzurlu hem ben özgürüm. 2 aylık iken çok daha kurtarıcıydi. Bütün gün orda uyur, emer, bakınır dururdu. O aylarda anneye ne kadar yakın o kadar huzurlu bebek demek.
Hazır labne yiyor kızım ama yapılıyorsa yapamıyorum ne mutlu size imrendim doğrusu. Deneyeyim bakalım bende bir şeylerin ucundan tutacağım belki çok çeşit yemek yapamam bu süreçte ama sağlıklı yapabilirimSütü kaynatıp kesildiği zaman lor oluyor zaten.
En vitaminli yeri ise loru süzdükten sonra altta kalan suyudur.
1 yaşına kadar kahvaltılarına hazırladığım mamalarına kattım, sonra buzluk poşetlerine koyup yoğurt çorbası yaparken içerisine bir küp attım.
Asla ziyan edilmemesi gereken, gerçek protein deposu olan kısım bu su.
Hatta labne peyniri de bu sebeple çok faydalıdır, peynir altı suyu kullanıldığı için.
Teşekkür ederim bu önerileri dikkate alacağım belki benimde olurYagi ve salcayi bol kullaninca guzel oluyor yemekler. Sivi yagi zeytinyagi, kati yagi da tereyag olarak kullaniyorum. Salcayi da genelde domates ve biber karisik. Öncü markasi salcada guzel oluyor. Tabi baharat ve tuz tadimi da yapmak gerek yemek piserken. Yemege tadi veren bunlar bence. Kucuk bir not olsun.
Aslında birazda dediğiniz gibi alışkanlık kimisi bir çeşitle doyar kimisi 5 çeşitle anca doyar doğru aslında
Buzluğa direk mı atıyorsunuzAllah aşkına 3 çeşit yemek nedir?
İsraf..
Ben Tek çeşit yaparım.
Yemeyen yemez.
Ayrıca ben de tavuk suyunu asla israf etmem. Buzluğa atarım. Pilava direkt onları kullanırım.
Nohut fasülye ve yeşil mercimek başlar koyarım dolaba.
Sevdiğim sebze ve meyveleri de öbür meysşmlerdr tüketmek için azar azar koyarım.
Benimde bebeğim var 6 aylık.
Valla tek elle yemek yaptığım zamanlar oluyor.
Havucu bile soyup doğrayıp parsyonlayıp buzluğa atıyorum..
Pırasa mesela temizleyip doğuyorum içine biraz havuç biraa patates 3 4 poşet yapıp atıyorum.
Aynı şekilde bezelye vs.
Atıyorum tencere pişiyor.
Valla uğraşmıyorum
Havucu buzluğa neden koyuyorsunuz? Çiğ olarak tüketmek için mi yoksa yemeklere katmak için mi? Çıkınca kötü olmuyor mu?Allah aşkına 3 çeşit yemek nedir?
İsraf..
Ben Tek çeşit yaparım.
Yemeyen yemez.
Ayrıca ben de tavuk suyunu asla israf etmem. Buzluğa atarım. Pilava direkt onları kullanırım.
Nohut fasülye ve yeşil mercimek başlar koyarım dolaba.
Sevdiğim sebze ve meyveleri de öbür meysşmlerdr tüketmek için azar azar koyarım.
Benimde bebeğim var 6 aylık.
Valla tek elle yemek yaptığım zamanlar oluyor.
Havucu bile soyup doğrayıp parsyonlayıp buzluğa atıyorum..
Pırasa mesela temizleyip doğuyorum içine biraz havuç biraa patates 3 4 poşet yapıp atıyorum.
Aynı şekilde bezelye vs.
Atıyorum tencere pişiyor.
Valla uğraşmıyorum
Kesinlikle öyle, çeşit önemli değil faydası önemli.Hazır labne yiyor kızım ama yapılıyorsa yapamıyorum ne mutlu size imrendim doğrusu. Deneyeyim bakalım bende bir şeylerin ucundan tutacağım belki çok çeşit yemek yapamam bu süreçte ama sağlıklı yapabilirim
Ben kesinlikle pratik değilim bunun farkındayım o yemekleri yapacak olsam sadece 5 saat yetmeyebilir mesela eşim dışında içim rahat kızlarıma gereken özeni veriyorum ama eşim idare ediyor gibi geliyor
Neden bu kadar hırs yaptığınızı anlamadım. Kötü yorumlara kızdığımı nereden çıkardınız ki. Evet kızdığım zaman dikkate almam ama burada böyle bir durum yok. Her yorumu dikkatle okuyorum. Bu forumdaki birçok üyeyi severim dediklerini önemserim aralarında muhabbetimin olduğu ama kötü yorumlar yapanlarda var yani bence siz beni tam tanımadığınız için olumsuz bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz sorun değil ben kim olduğumu neye nasıl tepki verdiğimi çok iyi biliyorum. İyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?