Ben psikolojik rahatsizmiyim?

M minakman Bir psikolojik danışman olarak bu konudaki duygu ve düşüncelerinizin temizlik ve titizlik hassasiyetini epey aşmış durumda olduğunu söyleyebilirim.
Wc'yi kullanırken mikropların diş fırçasına sıçrama ihtimalini düşünüp kapağını kapatarak sifon çekmek, misafirlerin kullanımından sonra wcyi dezenfekte etmek veya oturma yeri için tek kullanımlık kağıt örtü kullanmak titiz insanlar için bu konuda alınabilecek tedbirler.
Titiz biriyseniz extra tedbir almanız normal.

Bununla birlikte wcyi kullanan misafirlere ifrit olacak kadar bu meseleyi düşünmek,aklınıza takmak normal değil.
Bilişsel davranışçı yöntemlerle bu düşüncelerinizi törpüleyebilirsiniz.
Kendi başınıza çözemezsiniz profesyonel yardım alın.

Aslında düz mantık düşünüldüğünde alaturka tuvalet daha pis değil mi? Klozette idrar hiç değilse klozette kalıyor. Sifon çekmeden önce kapak kapatıldığında da sıçrama yapmıyor.
Klozette buyuk abdest lop diye suya dusuo suyla birlikte hem vucudunuza hemde klozetin oturma kapagina sicriyor.kapagi kaldirdiginizda hem idrar damlalari hem diski izlerini goruyosunuzdur zaman zaman.yani bilemiyorumki.alaturkadada mesela idrar hedeflediginiz yere gitmez ise, ayaginiza ve terliginize corabiniza sicrayabiliyor .gercekten ikiside sıkıntı.iki ucu afedersiniz b.k

Nedenini, nasilini aciklayarak anlatirsaniz buna bir uzman karar verebilir.
Eskiden bu wc, banyo temzligine cok takilmazdim ta ki cocuklar oluncaya kadar. 5 yasindaki kizim bir yetiskin bilinciyle kullanamiyor wc'yi rastgele dokunabiliyor her yere. Biz bunu bildigimiz icin ayri bir ozenle kullaniyoruz.
Bir gun misafirlerin hos olmayacak sekilde wc kullandigini temizlerken fark ettim. O gun bugun cok hoslanmam evimdeki her wc'nin kullanilmasindan.
Genel manada kucuk cocuklu evlerde uyku duzeni, yemek duzeni, temizlik baska oluyor. Misafir agirlamak da misafirlige gitmek de bu donem icin sıkıntıli.
Boyle dusundugum icin de kendimi asla hasta hissetmiyorum.

Ayyygece gece ya keşke okumasaydım en ince ayrıntısına kadar ya üffff ne b..tan bir konu

Ben de alaturka wc leri hiç hijyenik bulmuyorum. Maalesef misafir wc öyle . Henüz hiç kullanılmadı, yeni taşındım. Ama kullanılacak illaki mümkün olsa değiştiririm .
Hergün temizlerim klozeti. Zaten 2 kişiyiz ve temiz kullanıyoruz . Sorun olmuyor. Yabancı biri girse , kullanamam temizlemeden mesela
.

Bende sevmiyorum . Bunun titizlikle alakası yok. Dediğin gibi büyük abdestini yapınca malum kokusu baya gitmiyor banyodan. Koku hassasiyetim var belki ondandır.

Klozet kapakları antibakteriyel özelliktedir. Her halükarda klozet alaturka tuvaleti hijyen anlamında döver.

Bunu okurken elimdeki üzümü usulca geri bıraktım.

Klozeti kapali tutun her daim ayrıca dış fircalarini da dolapta muhafaza edin ya da kaplarında....sizin ki biraz aşırı bir durum olmuş daha da ilerisi kapıda kolonya tutmaya kadar gider..kendi kendinize çözümler üretin öyle de ölüyoruz böyle de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…