Ben psikolojik rahatsizmiyim?

Rahatsızsınız galiba evet.
Alaturka tuvalet bana hiç hijyenik gelmiyor. Titizliği alaturka kullanmakla da asla bağdaştırmıyorum. Birbiriyle zıt anlamlı gibiler gözümde... bence alaturkayı bantlayın. :)

Diş fırçalarınızı kapaklı kullansanız daha sağlıklı değil mi?
Tuvalet kullanılmasından ziyade, ne mikroplara maruz kalıyor o fırçalar ve tahmin ettiğiniz klozetten çok daha fazla bakteri taşıyorlar.
Ayrıca klozetten bu kadar korkmayın, ürün sirekt suyla temas ettiği için çıkıp gezmiyor.
Bir cep telefonunda, yürüyen merdiven tutacağında çok daha fazla mikrop var.
Ayrıca gittiğim bir evde daima klozet kullanırım, kullanamazsın denirse görüşmeyi keserim.
Nasıl dışkılama yapacağıma bir zahmet kendi totom karar verecek!

Misafirin kullanmasından rahatsız olmanızı anlarım ama diş fırçalıyoruz diye kendinizin kullanmamasını anlamam . Bence aşmaya çalışın. Bacağı ağrıyan var , yaşlısı var , beli ağrıyan var . Büyük abdesti düzgün yapınca , banyoya diş fırçalamasana engel değil yani:)

Rahatsızsınız galiba evet.
Alaturka tuvalet bana hiç hijyenik gelmiyor. Titizliği alaturka kullanmakla da asla bağdaştırmıyorum. Birbiriyle zıt anlamlı gibiler gözümde... bence alaturkayı bantlayın. :)
Benimde alaturka fobim var . Mecbur kalınca giriyorum ama o terlikler falan herkes giyiyor. Çocukken eski tip evlerde girerdik , hatırlıyorumda sıçrardı bazen . Çıktıktan sonra ayaklarımı yıkardım . Herhalde o zaman fobi olmuş hiç sevmem .

Klozet bozuk de:)su kaciriyor alt komsuya.
Gayet normal sinir olmaniz.

Bu arada klozetlerdeki en pis ve mikroplu yerler tahret musluğu. Ben buna çok dikkat ediyorum ama tahret aldıktan sonra sabunla iyice yıkamadığı eliyle o musluğu kapayan insanlar var. Böğğğğ. Ya pis iş işte. :) konu sahibi konuyu açtıktan sonra iyice takıntı olacak.

Yazmayım dedimde dayanamadım. Herkesin bu hayatta takıntısı vardır Ancak taharet musluğu kapandıktan sonra el yıkar insanlar genelde . O insanlar bayağı sayı olarak fazladır .

Yazmayım dedimde dayanamadım. Herkesin bu hayatta takıntısı vardır Ancak taharet musluğu kapandıktan sonra el yıkar insanlar genelde . O insanlar bayağı sayı olarak fazladır .
Evet tabi muslugu açık bırakmak doğru değil tabi. Ama diğer elle kapatılabilir. :))) mesala musluk sol taraftaysa sağ elle kapatılırsa sorun olmaz. Buna dikkat etmeyen çok insan vardır.

Evet tabi muslugu açık bırakmak doğru değil tabi. Ama diğer elle kapatılabilir. :))) mesala musluk sol taraftaysa sağ elle kapatılırsa sorun olmaz. Buna dikkat etmeyen çok insan vardır.
Çok detaya girmeyelim tabi ama , hangi elini kullandığında önemli taharet alırken . Düşündüm ben nasıl yapıyorum diye . Ve annemin sürekli eleştirdiği sağ elimi kullanmanın faydası varmış . Bu takıntımla yüzleşmiş oldum.

Malesef evet. Banyodaki tuvalete kaka yapildigi icin enfeksiyon kapilmaz. Eger tek sorununuz buysa kullanima kapatin rahatlayin ama yeni baska bir takinti bulacaginizi dusunuyorum. Psikiatriye basvurabilirsiniz.

Evet sıçrıyor. Ne yaparsan yap engel olamıyorsun. Bazen mecburiyetten giriyorum da iğrene iğrene çıkıyorum, lavaboda bacağımı falan temizliyorum. Sadece ayağa, bacağa değil ki, wc kenarına da sıçrıyordur. O terliklerle oralara basıyorsun falan... Temiz tutulamaz ki o tuvalet. Pislik yuvası resmen.

Şu an hasta olmasanız bile bu düşünceler zamanla hastalığa dönüşebilir.
Kafanızdan atamadığınız bir takıntı haline geldiyse bir psikiyatriste görünün. OKB böyle böyle başlıyor, bir süre sonra her şeyden tiksinmeye başlıyorsunuz.

Evet klozetler pis, bence alaturka tuvaletler daha da pis. Ama içimizde tutacak ya da herkesin tuvalet alışkanlığına müdahale edecek değiliz. Her gün dışarı çıkıyoruz ve tuvaletlerden daha çeşitli mikroplara maruz kalıyoruz. Ölmeden evimize dönüyoruz. Çünkü uç bir durum olmadığı sürece yaşadığımız çevredeki gördüğümüz/görmediğimiz canlılara karşı bağışıklığımız var. Bunları düşünüp kendinizi rahatlatmaya çalışın.
Diğer türlü hayat hiç çekilmiyor çünkü. Yaşadım, oradan biliyorum. Bu tarz takıntılar ileri boyutlara ulaşmadan yardım almak lazım.

Gozumde canlandi resmen..su an tivalete nasil giricem onu dusunuyorum.

Bu konudan sonra evdeki butun tuvaletleri kapatip komsununkini kullanicam

Tmm hakli olabilirsin ama bu senin problemin. Nasil davranmasini bekliyorsun misafirin? "Diş fırçan nerde ona göre mıçacam da?" Madem boyle takintiniz var klozet bozuk deyin. Yada fircalarinizi banyo dolabina koyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…