Bak canım ne yazık ki benim ablam da rahatsız ve senin gibi oda söylenmeyen şeyleri sanki söyleniyor gibi algılıyor ve insanlarla konuşamıyor aynı senin gibi.hep insanlar ona karşı olarak algiliyordu.sonra doktora gitti ve ilaçlarla daha iyi.senin söylediklerini sana beynin yanlış algılanıyor.ben eski konularına baktım annen sana bakarken bişey söylemese bile sanki senden igreniyor ve senin aptal olduğunu düşünüyor gibi bakıyor demisssin kadın bişey söylemese de öyle algilamissin.eger bu şekilde algiliyorsan sorun var demektir.hatta sen yoldan geçen insanların bile seni tanimasalar bile senin hakkında bir düşünceleri olduğunu sanarsin .iş tehlikeli boyuta varmadan doktora git tedavini ol.salak olduğunu dusunuyorsunda neden hasta olduğunu düşünmüyorsun.belki de çok zeki bir kızsın hastalık önüne ket vuruyor sana abla tavsiyesi çünkü ne yazık ki çok tanıdık deldi bu hallerinHayır yanlış anlamam malesef ben bunları yaşadım algılamada problemim yok öğretmenler benim çok suskun olduğumu bilirdi suskun olmasamda konuşucak kimsenin olmadığını biliyordu zaten evde şiddet gördüğüm için okuldakinede ses etmiyordum
Kusura bakmayın ne anasınıfı ogretmeninin annenize söylediği,ne psikoloğun size söylediği bana inandırıcı gelmedi.Ailenizde sevgisiz büyümüş olmanız,aşağılanma bunlar sizde birtakım kompleksler oluşturmuş umarım bu durumu aşabilirsiniz.Ayrica bende meslek lisesi mezunuyum ve meslek öğretmeniyim.Herkes mükemmel ailede büyüyerek biryerlere gelmiyor.Kendi kendini motive edip kimsenin seni dibe çekmesine izin verme.Hedefine odaklan ve çalış.baska yapacak birşey yok maalesef.Bunu gerçekten soruyorum annem hep babası kılıklı babası ne ki bu da ne olsun derdi diğerlerinin çocukları ne kadar akıllı ne kadar zeki derdi hep baba denilen ... işe sürekli döverdi seni satıcam diyerek lokmalarımı sayarak aşsağılanarak döverek geçti hep bende hiç konuşmazdım yani etimi kesseler sesim çıkmazdı ana sınıfında hocam demişki anneme şeytan gibi bakıyor demiş oysa ana sınıfında özenle taşırmadan boya yapar katlamaları herkesten önce yapardım herşeyin farkındaydım annemin depresyonları baba denilen ... işkenceleri ama suskundum işte ilk okulda ise öyle bir öğretmenim oldu ki sınıfta diğerlerinin yaptığını beni döverek kafama vurarak saçımı çekerek benden çıkarırdı bilirdi çünkü ben suskundum suskun olmasam ne olucak ki zeka özürlü olduğumu düşünen annem vardı kimse benimle konuşmadı bile diğer çocuklarda dalga geçer aşağılarlardı şimdi ise kardeşim sen hiçbirşey başaramadın çöpsün oksijen israfısın bi baltaya sap olamadın dedi haklılarda galiba hiçbir başarım yok kendimi hep salak olarak görürüm başarıyı bırak hep daha kötüydüm sanırım haklılar ama aptal olsam bile suç mu yaşamaya hakkım yok mu
Beni anladığınız için teşekkür ederim gerçekten hep böyle insanlar var çevremde ve burda yalan söyleyerek çıkar elde edemem gerçekten bende yaşadıklarımın gerçek olmamasını dilerdim sadece kendimi işe yaramaz ve salak beceriksiz hissetmekten çok yorulduğum için yazdım herşey için teşekkür ederimİsim vermeyin zaten . Evet Ramazan ayındayız yalan söylemiyorum demek istiyorsun biliyorum. Yaklaşık 16 yıl okul okudum , 13 yıldır öğretmenlik yapıyorum karşılaşmadım demek istiyorum. Yani bir insanın karşısına hep mi kötüler çıkar?
Ben yurtta kalırken bir arkadaşım sürekli ağlardı , sürekli dert yanardı , sürekli ah vah halindeydi . Hatta biz annesinin öldüğünü biliyorduk . Kıyafetlerimizi , parfümlerimizi kullanmasına izin verirdik . Hatta çoğu zaman yemek yapınca onu da çağırırdık. Mezuniyet günü ne görelim anne sağ . Kız bizimle yıllarca dalga geçmiş , resmen sömürmüş iyi niyetimizi .Allah seni bildiği gibi yapsın AyşegülBiz o kızı yanlış anlamıştık . Acaba sen de insanları yanlış anlıyor olabilir misin ? El kadar bebeye şeytan kim der allasen ? Tıp okumak öyle kolay mı ? Yani şöyle ciddi ciddi düşünelim , Fen lisesi, iyi bir Anadolu lisesi okuyanlar genelde yazar . Bunu 6. Sınıf öğrencisi bile bilir . Çoookkkk zordur maalesef meslek lisesinden tıp kazanmak . Mesela Ticaret Meslekte okuyan bir çocuk , bölüm derslerinden, atölyelerden fırsat bulup ders çalışamaz ki .
Neyse zaten okulu bırakmışsınız herhalde öyle anladım . Acaba insanlar sizin akademik başarısızlığını konuşurken yanlış mı anladınız ? Bir de 15 yaşındayken gittiğiniz bir dr’un etkisinden çıkın artık 10 yıl olmuş . İnat etmeyin . Etrafımızdaki insanları suçlamak en kolayı . Başarısızlığı da başarıyı da kabullenmeniz lazım ki yol alabilesiniz .
Çok üzgünüm ama kendinizi önce siz sevin . Her halinizle . Sonrasında işe girip çalışın . Faydalı oldukça , para kazandıkça kendinize güveniniz gelecek .
Katılıyorum. Mutlaka bir doktora gidip buraya yazdıklarını anlatması lazım. Zaten doktor tutarsızlıkları görüp uygun tanıyı koyacaktır.Peki gerçekten olmayan bir şeyi olmuş zannediyorsan? Bak herkes böyle düşünüyor. Olamaz mı? Sanrıların vardır?
Bende anlayamadım. Ya da konu sahibi her söyleneni yanlış anlıyor.Fake oldugunuzu düşünmeye başladım. Ya fakesiniz ya da sürekli kotuleyenler olduğu için hayal kurmaya başlamışsıniz.
Bir doktor bunu aleni bir şekilde nasıl söyler hastasına , aklım almadı inanın.
Bakın piskolojiye ilgi duyan biri olarak söyleyebilriim ki şizofren hastalığı herkeste aynı değildir birçok çeşidi vardır biliyorum ama ben uyduruyorsam yani hastaysam vücudundaki darp izleri baba denilen ... yaptıkları ve annemin kapımın ardında televizyon sesine rağmen hala söylenmesi ve ben korku filmi izleyebilirim garip sesler duymam hayali arkadaşım yok kendi kendime konuşmam üzgünüm ki ben hasta değilim çünkü zamanında bende hasta mıyım diye sorguladımPeki gerçekten olmayan bir şeyi olmuş zannediyorsan? Bak herkes böyle düşünüyor. Olamaz mı? Sanrıların vardır?
Iyi de biz sadece anlattıklarını okuyan sanal insanlarız. Belki baban da yıllar önce öldü ve darp izlerini sen yapıyorsun. Ben bunları bilemem ki... Beni ikna etmen, benim sana haklısın dememin gerçekten hiç bir kârı olmayacak sana. Lütfen bir doktora git. Muhteşem doktorlar var. Diyelim ki o doktor sana salak filan dedi. Hadi inanalım. Mümkün mü diğer tüm doktorların da aynı olması? Gidemem deme. Kendi iyiliğin, kendi hayatın için git.Bakın piskolojiye ilgi duyan biri olarak söyleyebilriim ki şizofren hastalığı herkeste aynı değildir birçok çeşidi vardır biliyorum ama ben uyduruyorsam yani hastaysam vücudundaki darp izleri baba denilen ... yaptıkları ve annemin kapımın ardında televizyon sesine rağmen hala söylenmesi ve ben korku filmi izleyebilirim garip sesler duymam hayali arkadaşım yok kendi kendime konuşmam üzgünüm ki ben hasta değilim çünkü zamanında bende hasta mıyım diye sorguladım
Kimse inanmıyor doktor mu inanıcak zannetmiyorum oda doktorları kötüledigimi zanneder belki iler de gücüm olursa deli olmadığıma dair rapor alırım yada hasta ama bunu kaldırabilecek kadar güçlü değilim ve baba denilen ... öldüyse bana nasıl koca arıyor bilmiyorum gerçekten çok yorgunum yinede öbür dünyada ispatlayabilirim yaşadıklarımı ne diyebilirim ki herkese teşekkür ederimIyi de biz sadece anlattıklarını okuyan sanal insanlarız. Belki baban da yıllar önce öldü ve darp izlerini sen yapıyorsun. Ben bunları bilemem ki... Beni ikna etmen, benim sana haklısın dememin gerçekten hiç bir kârı olmayacak sana. Lütfen bir doktora git. Muhteşem doktorlar var. Diyelim ki o doktor sana salak filan dedi. Hadi inanalım. Mümkün mü diğer tüm doktorların da aynı olması? Gidemem deme. Kendi iyiliğin, kendi hayatın için git.
Bunu gerçekten soruyorum annem hep babası kılıklı babası ne ki bu da ne olsun derdi diğerlerinin çocukları ne kadar akıllı ne kadar zeki derdi hep baba denilen ... işe sürekli döverdi seni satıcam diyerek lokmalarımı sayarak aşsağılanarak döverek geçti hep bende hiç konuşmazdım yani etimi kesseler sesim çıkmazdı ana sınıfında hocam demişki anneme şeytan gibi bakıyor demiş oysa ana sınıfında özenle taşırmadan boya yapar katlamaları herkesten önce yapardım herşeyin farkındaydım annemin depresyonları baba denilen ... işkenceleri ama suskundum işte ilk okulda ise öyle bir öğretmenim oldu ki sınıfta diğerlerinin yaptığını beni döverek kafama vurarak saçımı çekerek benden çıkarırdı bilirdi çünkü ben suskundum suskun olmasam ne olucak ki zeka özürlü olduğumu düşünen annem vardı kimse benimle konuşmadı bile diğer çocuklarda dalga geçer aşağılarlardı şimdi ise kardeşim sen hiçbirşey başaramadın çöpsün oksijen israfısın bi baltaya sap olamadın dedi haklılarda galiba hiçbir başarım yok kendimi hep salak olarak görürüm başarıyı bırak hep daha kötüydüm sanırım haklılar ama aptal olsam bile suç mu yaşamaya hakkım yok mu
Beni anladığınız için teşekkür ederim çok sağolunDesanaye giderken bir arkadasim vardi ayni sinifta idik dersanede. Endustri meslek lisesi mezunu idi ve tıp istiyordu. Kazandi. Su an doktor.
Sana yapamayacagini soyleyenlere inanma.
Kimin ne soyledigini umursama. Srn teksin ve degerkisin. Kimsenin senden nir ustunlugu yok. Istersen herseyi basarabilirsin. Yeterki azmet.
Sadece kendine inan. Sana kotuluk yapanlata da sessiz kalma. Annenin sanirim babanla problemleri var ve babana guc yetiremedigi icin evdeki gucu yetenden hirsini aliyor. Buna izin verme, tepkini koy. Kimsrnin seni ezmesine izin verme, bu ailen bile olsa.
Siz kafanızda bitirmişsiniz olayı.Kimse inanmıyor doktor mu inanıcak zannetmiyorum oda doktorları kötüledigimi zanneder belki iler de gücüm olursa deli olmadığıma dair rapor alırım yada hasta ama bunu kaldırabilecek kadar güçlü değilim ve baba denilen ... öldüyse bana nasıl koca arıyor bilmiyorum gerçekten çok yorgunum yinede öbür dünyada ispatlayabilirim yaşadıklarımı ne diyebilirim ki herkese teşekkür ederim
Hayatta size şefkat göstermesi gereken herkesi canavar gibi yazmışsınız.Bunu gerçekten soruyorum annem hep babası kılıklı babası ne ki bu da ne olsun derdi diğerlerinin çocukları ne kadar akıllı ne kadar zeki derdi hep baba denilen ... işe sürekli döverdi seni satıcam diyerek lokmalarımı sayarak aşsağılanarak döverek geçti hep bende hiç konuşmazdım yani etimi kesseler sesim çıkmazdı ana sınıfında hocam demişki anneme şeytan gibi bakıyor demiş oysa ana sınıfında özenle taşırmadan boya yapar katlamaları herkesten önce yapardım herşeyin farkındaydım annemin depresyonları baba denilen ... işkenceleri ama suskundum işte ilk okulda ise öyle bir öğretmenim oldu ki sınıfta diğerlerinin yaptığını beni döverek kafama vurarak saçımı çekerek benden çıkarırdı bilirdi çünkü ben suskundum suskun olmasam ne olucak ki zeka özürlü olduğumu düşünen annem vardı kimse benimle konuşmadı bile diğer çocuklarda dalga geçer aşağılarlardı şimdi ise kardeşim sen hiçbirşey başaramadın çöpsün oksijen israfısın bi baltaya sap olamadın dedi haklılarda galiba hiçbir başarım yok kendimi hep salak olarak görürüm başarıyı bırak hep daha kötüydüm sanırım haklılar ama aptal olsam bile suç mu yaşamaya hakkım yok mu
Sen nasıl psikoloksun psikolojimi düzeltmeye gelmişim psikolojimi bozuyorsun salakmısn derdim ben olsamNeden size böyle desin ki doktor. Çok saçma bence. Doktor psikolojik destek almaya giden hastaya aptal demez
Umudunu kaybetme diye bir film var Will Smith oynuyor. Izlemeni tavsiye ederim.Beni anladığınız için teşekkür ederim çok sağolun
Etrafinda boyle hissettirrn insanlar var hepsi bu salak falan degilsin bunu sana soyleyenler mutsuz ve psikolojileri bozukBunu gerçekten soruyorum annem hep babası kılıklı babası ne ki bu da ne olsun derdi diğerlerinin çocukları ne kadar akıllı ne kadar zeki derdi hep baba denilen ... işe sürekli döverdi seni satıcam diyerek lokmalarımı sayarak aşsağılanarak döverek geçti hep bende hiç konuşmazdım yani etimi kesseler sesim çıkmazdı ana sınıfında hocam demişki anneme şeytan gibi bakıyor demiş oysa ana sınıfında özenle taşırmadan boya yapar katlamaları herkesten önce yapardım herşeyin farkındaydım annemin depresyonları baba denilen ... işkenceleri ama suskundum işte ilk okulda ise öyle bir öğretmenim oldu ki sınıfta diğerlerinin yaptığını beni döverek kafama vurarak saçımı çekerek benden çıkarırdı bilirdi çünkü ben suskundum suskun olmasam ne olucak ki zeka özürlü olduğumu düşünen annem vardı kimse benimle konuşmadı bile diğer çocuklarda dalga geçer aşağılarlardı şimdi ise kardeşim sen hiçbirşey başaramadın çöpsün oksijen israfısın bi baltaya sap olamadın dedi haklılarda galiba hiçbir başarım yok kendimi hep salak olarak görürüm başarıyı bırak hep daha kötüydüm sanırım haklılar ama aptal olsam bile suç mu yaşamaya hakkım yok mu
Üzgünüm ki herkes fake yada şizofren olduğumu düşünmüş ben ikiside değilim dediklerimi yaşadım keşke yaşamasaydım ve bütün bunlar bana ağır geldiği taşıyamadığım için yazdım kimseden bir çıkarım yok zaten hiç kimsenin ismini vermedim vermemde herkes Allahtan bulsun ne diyim ki doktor meslek lisesindeyim diyince öyle dedi yalan söylemiyorum ama ispatlayamamda beni düşünen herkese teşekkür ederim kimseyi inandıramam ve buna gücüm de yok herkese teşekkür ederim
Hiç bir anne yada baba evladını bu şekilde yargilamamali başkasıyla kiyaslanmak insanın icinde ciddi yaralar açıyor hep başkasının gölgesi altında kaliyorsun silkelen ve kendine gel kusura bakma ama annende anne değil ailen hiç değil ezdirme kendini derim biraz sesin çıksın nolursa olsun ailen bile olsa bu şekilde psikolik ve fiziksel siddeti haketmiyosun ve hic kimse haketmez suan üzüldüm senin adina Allah yardımcın olsunBunu gerçekten soruyorum annem hep babası kılıklı babası ne ki bu da ne olsun derdi diğerlerinin çocukları ne kadar akıllı ne kadar zeki derdi hep baba denilen ... işe sürekli döverdi seni satıcam diyerek lokmalarımı sayarak aşsağılanarak döverek geçti hep bende hiç konuşmazdım yani etimi kesseler sesim çıkmazdı ana sınıfında hocam demişki anneme şeytan gibi bakıyor demiş oysa ana sınıfında özenle taşırmadan boya yapar katlamaları herkesten önce yapardım herşeyin farkındaydım annemin depresyonları baba denilen ... işkenceleri ama suskundum işte ilk okulda ise öyle bir öğretmenim oldu ki sınıfta diğerlerinin yaptığını beni döverek kafama vurarak saçımı çekerek benden çıkarırdı bilirdi çünkü ben suskundum suskun olmasam ne olucak ki zeka özürlü olduğumu düşünen annem vardı kimse benimle konuşmadı bile diğer çocuklarda dalga geçer aşağılarlardı şimdi ise kardeşim sen hiçbirşey başaramadın çöpsün oksijen israfısın bi baltaya sap olamadın dedi haklılarda galiba hiçbir başarım yok kendimi hep salak olarak görürüm başarıyı bırak hep daha kötüydüm sanırım haklılar ama aptal olsam bile suç mu yaşamaya hakkım yok mu
Sen insansın herkes gibi esitsin okumamış olabilirsin bu tercih onlar nasıl öğretmen i nasıl bir anne o nasıl kardeş asıl onla bu lafları hakediyor ins herşey dilediğin gibi olur o insanların laflarını takmaBunu gerçekten soruyorum annem hep babası kılıklı babası ne ki bu da ne olsun derdi diğerlerinin çocukları ne kadar akıllı ne kadar zeki derdi hep baba denilen ... işe sürekli döverdi seni satıcam diyerek lokmalarımı sayarak aşsağılanarak döverek geçti hep bende hiç konuşmazdım yani etimi kesseler sesim çıkmazdı ana sınıfında hocam demişki anneme şeytan gibi bakıyor demiş oysa ana sınıfında özenle taşırmadan boya yapar katlamaları herkesten önce yapardım herşeyin farkındaydım annemin depresyonları baba denilen ... işkenceleri ama suskundum işte ilk okulda ise öyle bir öğretmenim oldu ki sınıfta diğerlerinin yaptığını beni döverek kafama vurarak saçımı çekerek benden çıkarırdı bilirdi çünkü ben suskundum suskun olmasam ne olucak ki zeka özürlü olduğumu düşünen annem vardı kimse benimle konuşmadı bile diğer çocuklarda dalga geçer aşağılarlardı şimdi ise kardeşim sen hiçbirşey başaramadın çöpsün oksijen israfısın bi baltaya sap olamadın dedi haklılarda galiba hiçbir başarım yok kendimi hep salak olarak görürüm başarıyı bırak hep daha kötüydüm sanırım haklılar ama aptal olsam bile suç mu yaşamaya hakkım yok mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?