Bu konuda konuşmadık. aynı şeyler dediği her zaman ben sorun çözmeye çalışırım. hiç sevmez istemez konuşmayı sorunları. Genel yanidaha önceden de sormuş veya ima etmiş miydiniz
eşiniz yine aynı şeyler demiş ya ondan dedim
eğer değilse
hödük!!
soru neden gereksiz anlamadım. aklıma gelen herseyi eşime söyleyebilirim. bir ömür aman sormayayim mi dicem anlamadım. herseyi sorabildigimiz biri değilmi hayat arkadaşı? devlet dairesinde bir mercii mi dilekçe mi veriyorum.Saçma bir soru olmuş. Ms zor bir hastalık. Evlenmeme hakkı var tabi de bunu söylemek şart değilmiş. Bir arkadaşımın başına geldi. Nişanlıyken ms teşhisi kondu, nişanlısı da bıraktı kızı. Öküz mü öküz evet ama kız her zaman şükrediyor iyi ki evlenmeden öğrendim nasıl bir mal olduğunu diyor. Sizin sorunuz çok gereksiz olmuş.
Kızlar ben ms hastasıyım 3 yıl oldu teşhis edileli. bu psikolojik de etkiliyor. ms çok bir dert olmadı bana başım dönüyor ve yoruluyorum bazen. neyse. asıl konu eşim. dün sordum ki nisanliyken ms olduğumu bilsen evleniirmiydin benle dedim. Hayır dedi bana direk. pat pat doğruları söyleyen biridir. hak da veriyorum. tmm diyorum. tercih edilmez tabi. ama bunu soran evledigin ms hastası biri ise gönül alıcı olunur değilmi? bence beyaz yalan bile söylenebilir. kırıldım ve konuşmak istemiyorum şu an kendisi ile.
anladı tabi. sormuyor bile neyin var diye. ben dedim konuşalım mı dedim. boşver yine aynı şeyler dedi benim dedim ihtiyacım var konuşmaya dedim. yarın konuşalım dedi. ayrı odalarda oturuyoruz simdi. çok kafam karıştı. ben mi hataliyim kızlar. dışardan bir gözle daha iyi görülür diye siz aklıma geldiniz.
evlendikten sonra başkaymış. evlenirken bilse evlenmezmiş. üstüne basa basa söylüyor.
Ben kendimden şüpheledim doğrusu. kendisi bay doğru. ama çok kırıldım diye benmi abartiyorum dedim.o kocan olacağa söyle, bu dünyada hiçbir şeyin garantisi yok, 2 sene sonra kendinin başına neler geleceğini kimse bilemez. insan eşine doğruluk adına bu yanıtı vermez. kendini üzme ama gidip konuşmaya da çalışma, ayrıca bu hastalık, utanılacak bir durum değil. kendini onun karşısında ezik hissetme, bu bir kusur değil yani. eşin havadan havadan konuşmasın hiç kimse 10 dakika sonra başına ne geleceğini bilmiyor. kusura bakmayın ama terbiyesiz resmen.
Sağol M Meral Ak . dediğin gibi boşanmak için de bir sebep olabilir ozaman. madem Evlenmemek için bir nedendi. pişman olmuştur ozaman mantık olarak değilmibenim durumum seninle evlenmemize engel teşkil edecek bir sebepse, boşanmak için de geçerli bir durum sayılır, diyin ve bu şekilde yaşamak istemiyorsanız boşanalım deyin. bu ne böyle ya, okudukça sinirim bozuldu. çok geçmiş olsun canım, üzme kendini.
bence arkadaşım bi psikologdan da yardım alabilirsin. . sana daha güzel çözümler de bulur için rahat ederhayatım psikolojik destek için eşimden destek istemiş olabilirim. bana destek olur diye düşündüm demekki. şimdi de hiç bir şey olmamış gibi mi davranayim bilemedim. Bu kadar mı kolaylaştırmalıyım işini?
sadece bunu bekledim bendeAçıkcası evlenmeden önce bana sorulsaydı bu hastalığın (ms olup olmaması önemli değil) ırsi olup olmadığını öğrenirdim. Eğer ırsi bir hastalıksa kimse kusura bakmasın ama evlenmezdim. Çocuklarıma bu hastalığın geçicek olması ihtimali bile beni perişan ederdi.
Ama eğer evlenmişsem ve hastalık sonradan çıkmışsa asla eşimi yalnız bırakmam. Yarına çıkmaya bile senedimiz yokken, 1 saniye sonrasında bizi nelerin beklediğini bilmiyorken, hasta olan eşimi her ne olursa olsun yalnız bırakmazdım.
Haaa eşim bana sizin sorduğunuz soruyu sorsaydı, hastalığına binaen kalbi kırılmasın morali bozulması diye yalan söylerdim. Yani "tabiki evlenirdim" derdim.
bu kez sen konuşma. çözüm bulma.zaten öyle yapıyorum şu an. ama benim duzelmemi bekleyecek yine. konuşmayı sevmiyor sorunları. ben de hep konuşarak halletmeye yanayım
para yok be canımbence arkadaşım bi psikologdan da yardım alabilirsin. . sana daha güzel çözümler de bulur için rahat eder
Tercih edilmez ne demek Allah aşkına? Kendinizi neden bulaşıcı hastalıklı biri olarak görüyorsunuz?Kızlar ben ms hastasıyım 3 yıl oldu teşhis edileli. bu psikolojik de etkiliyor. ms çok bir dert olmadı bana başım dönüyor ve yoruluyorum bazen. neyse. asıl konu eşim. dün sordum ki nisanliyken ms olduğumu bilsen evleniirmiydin benle dedim. Hayır dedi bana direk. pat pat doğruları söyleyen biridir. hak da veriyorum. tmm diyorum. tercih edilmez tabi. ama bunu soran evledigin ms hastası biri ise gönül alıcı olunur değilmi? bence beyaz yalan bile söylenebilir. kırıldım ve konuşmak istemiyorum şu an kendisi ile.
anladı tabi. sormuyor bile neyin var diye. ben dedim konuşalım mı dedim. boşver yine aynı şeyler dedi benim dedim ihtiyacım var konuşmaya dedim. yarın konuşalım dedi. ayrı odalarda oturuyoruz simdi. çok kafam karıştı. ben mi hataliyim kızlar. dışardan bir gözle daha iyi görülür diye siz aklıma geldiniz.
Hiç de içimden gelmiyor bu defa zaten.bu kez sen konuşma. çözüm bulma.
sen sorunun cevabını almışsın. daha neyin çözümünü arayacaksın. soğuk ol. yolunu ona göre çöz bu evlilik içinde. bireysel yaşa biraz. bakalım dur diyecek mi. noluyor diyecek mi. gel konuşalım diyecek mi. o zaman anlarsın asıl .
canımcım. devlet hastanelerinde araştırma hastanelerinde psikolog var. özele gitme.para yok be canım
evlimisiniz peki?Tercih edilmez ne demek Allah aşkına? Kendinizi neden bulaşıcı hastalıklı biri olarak görüyorsunuz?
Ben belki de Türkiye'de en erken ms teşhisi konan hastayımdır. 10 yaşında ilk atağımı geçirdim.
19 yaşındayım. Öncelikle kendinize böyle davranmayın. Kocanıza neden hak veresiniz ki?
Sizden kaynaklı olmayan bir şey için neden mahçup olmuş gibi hissediyorsunuz?
O öküz kocanıza da bir iki lafım olurdu ama ban yemek istemiyorum. Yazık sadece yazık.
Doğru diyorsun. onu da denerim. Teşekkür ederim.canımcım. devlet hastanelerinde araştırma hastanelerinde psikolog var. özele gitme.
konuşma arkadaşım. değer verdikçe senin değerin düşüyo anlaşıldı.Hiç de içimden gelmiyor bu defa zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?