Hayır değilim. Ama beni hastalığımla kabul edemeyecek biriyle evlenmezdim ben.evlimisiniz peki?
Ben 20 yıl çalıştım prim günüm doldu. bıraktım artık. 38 yaşındayım. Dr çok önceden beri vardır sende dedi. benim bir şikayetim yok şimdi. sadece çok yoruluyorum. ben çok dert etmiyorum. sadece eşim hassas değil bu konuda. ailesindeki çocuklara da sakın evlenmeyin vs diye şaka yapıyor. aliniyorum ve gönül almadığı için kızıyorum.konuşma arkadaşım. değer verdikçe senin değerin düşüyo anlaşıldı.
ve çalışıyor musun. bi iş bulmanı tavsiye ederim. ayaklarının üzerinde durursan daha iyi olacak.
ms ne aşamada şu an .
ne zaman başlamış tam olarak.
bizim burada hocamız var . 30 yaşında teşhis konmuş.
şu an 45 yaşında. ama durumu iyi.
hepsi aynı hızda ilerlemiyor mesela.
ilaçlarını kullanmıyor üstelik . ağırlaşmış ilaçlar yüzünden . oğlu istememiş . anne kullanma diyerek . yorğun oluyordum diyer. öyle bırakmış . 10 yıldır ilaç kullanmıyor
evlilik herseyi payladmaktir bence. her kafana takılani sorabilmektir. korkmak saçma bile. ben mi yanlış anlıyorum evliliği arkadaşlar ya .."Su an seninle evliyim cok şükür halimize" demek yalan bile söylemeden cevabini verirdi.
Sizi kırmıs olmazdi ama düşünememis belli ki. Normalde de böyle patavatsiz birisi mi?
Yada iliskiniz nasil? Bir pismanligi mi var iliskinizde..
Sonuc olarak hasta olarak evlenemedigi halde milyonlarca insan cesit cesit hastaliklarla karsilasabiliyoruz hepimiz. Hangimizin yarinina garantisi var ki..
Tabi sizi anliyorum siz neden bu kadar tutku ile sevmiyor beni diye hissediyor olabilirsiniz.
Bazi insanlar bazi iliskiler soru götürmez.
Soru soran kadinlar belki de kalplerini kendileri kırıyorlardir diye düşünüyorum. Çünkü beyleri kendimiz tercih ediyoruz. Kendimiz o iliski icindeyiz. Eksilerimiz artilarimiz illa ki hepimizin oluyor.
dün enistesi konuya şahit oldu ve dediki. kim evlenirim derki? onun için sordum sana evlimisiniz diye. hani biri bile bile evlenmiş dedim.Hayır değilim. Ama beni hastalığımla kabul edemeyecek biriyle evlenmezdim ben.
Ben Cerrahpaşa'da takipliyim. Nöroloji binasında doktorların olduğu katta ms dışında başka bir hastalığa denk gelmezsiniz. Ve üstelik çoğu da evli insanlar. Size sadece cahil versiyonları denk gelmiş. Ayrıca bile bile evlenmek diye bir şey yok.dün enistesi konuya şahit oldu ve dediki. kim evlenirim derki? onun için sordum sana evlimisiniz diye. hani biri bile bile evlenmiş dedim.
ne kadar sormayabilirdim ki ömür boyu mu
Tercih edilmez ne demek Allah aşkına? Kendinizi neden bulaşıcı hastalıklı biri olarak görüyorsunuz?
Ben belki de Türkiye'de en erken ms teşhisi konan hastayımdır. 10 yaşında ilk atağımı geçirdim.
19 yaşındayım. Öncelikle kendinize böyle davranmayın. Kocanıza neden hak veresiniz ki?
Sizden kaynaklı olmayan bir şey için neden mahçup olmuş gibi hissediyorsunuz?
O öküz kocanıza da bir iki lafım olurdu ama ban yemek istemiyorum. Yazık sadece yazık.
seni tebrik ediyorum bir hasta yakini olarak... ben cok calistim yaklasabilmek icin ama bir duvar ordu etrafina ulasamiyorum. kapatti kendini 3 sene olacak. o da ayni hastanede takipli. suan ilacasamasinda degil. bir kere atak gecirdi bikere daha olur gibi oldu ama emin olamadilar atak mi degil mi. bir de o saglik.sektorunde calisiyor konulara cok vakif onu cok etkiledi. seni gercekten tebrik ediyorum. dilerim.biran once sagligina kavusursun.Ben Cerrahpaşa'da takipliyim. Nöroloji binasında doktorların olduğu katta ms dışında başka bir hastalığa denk gelmezsiniz. Ve üstelik çoğu da evli insanlar. Size sadece cahil versiyonları denk gelmiş. Ayrıca bile bile evlenmek diye bir şey yok.
Kimin sağlam kimin hasta kalacağı belli değil. Kimse evlenmeden önce evli geçirilen süre boyunca sağlıklı yaşam garantisi veremez zaten. Öyle enişteye lütfen haddini bildirin. Sizin utanacak mahçup olacak bir durumunuz yok. Üstelik hastalıkla ilgili yapılan son araştırmalarda hastalığın vücudumuzda bulunan bir proteinden kaynakladığı ortaya çıktı. Yani sonradan bir yerden kapma durumu falan değil. Ben kocanızın eniştenizin yorumlarını hayretle okuyorum yani. Hani nerde hastalıkya sağlıkta birlikte sözü. Kocanız bir tekrar düşünsün bence.
Yakınınızı anlayabiliyorum. Çok zor bir hastalık. İlaçları ayrı bir hasta ediyor zaten.en yakinim ms hastasi. zorlu bir rahatsizlik ne zaman nereden ben geliyorum diyecek bilemiyorsun. o bu nedenle evlenmek bile istemiyor. uzuluyorum. teshis koyildugundan beri daha farkli biri hatta. Sert uzak acimasiz oldu. Allah yardimcin olsun. kocan bir okuz.
yol arkadasimsin diye bir site var sana bazi konularda yardimci olabilir. Esine akil ve vicdan sagligi diliyorum.
ama nukhet duru ornegi var ms i yenen yine de inancli ol. yasam kalitene dikkat edersen bir omur tek bir atak gecirmeden devam edebilursin.hayatinda. seker hastaligi gibi birazda cok gecmis olsun
Çok teşekkür ederim. Ben 6 atak geçirdim bu zamana kadar. Tek bir atağım kalıcı. O da ilk atağımdı zaten sol gözümde görmem %50. Onun haricinde bir sıkıntım yok. Maalesef Cerrahpaşada bile ms ten dolayı tekerlekli sandalyede olan insanları gördükçe insan kötü hissediyor ben de mi böyle olacağım diye. Bu yüzden belki de kendini kötü hissediyor olabilir. Siz ona her daim yanında olduğunuzu gösterin. Elbet zamanla ördüğü duvar da aşılır diye düşünüyorum. Çünkü kesinlikle tek başına mücadele edilebilecek bir hastalık değil. 1 ay içerisinde yeni bir ilaca başlıcam ve yan etkilerinde pml ihtimali var. Çok düşük de olsa. Buna rağmen korkudan 2 gece uyuyamadım. İnsanı çok farklı etkiliyor bu hastalık.seni tebrik ediyorum bir hasta yakini olarak... ben cok calistim yaklasabilmek icin ama bir duvar ordu etrafina ulasamiyorum. kapatti kendini 3 sene olacak. o da ayni hastanede takipli. suan ilacasamasinda degil. bir kere atak gecirdi bikere daha olur gibi oldu ama emin olamadilar atak mi degil mi. bir de o saglik.sektorunde calisiyor konulara cok vakif onu cok etkiledi. seni gercekten tebrik ediyorum. dilerim.biran once sagligina kavusursun.
cok guclusun. senin icin dua edicem. sifani bulabilmen icin...Çok teşekkür ederim. Ben 6 atak geçirdim bu zamana kadar. Tek bir atağım kalıcı. O da ilk atağımdı zaten sol gözümde görmem %50. Onun haricinde bir sıkıntım yok. Maalesef Cerrahpaşada bile ms ten dolayı tekerlekli sandalyede olan insanları gördükçe insan kötü hissediyor ben de mi böyle olacağım diye. Bu yüzden belki de kendini kötü hissediyor olabilir. Siz ona her daim yanında olduğunuzu gösterin. Elbet zamanla ördüğü duvar da aşılır diye düşünüyorum. Çünkü kesinlikle tek başına mücadele edilebilecek bir hastalık değil. 1 ay içerisinde yeni bir ilaca başlıcam ve yan etkilerinde pml ihtimali var. Çok düşük de olsa. Buna rağmen korkudan 2 gece uyuyamadım. İnsanı çok farklı etkiliyor bu hastalık.
Kızlar ben ms hastasıyım 3 yıl oldu teşhis edileli. bu psikolojik de etkiliyor. ms çok bir dert olmadı bana başım dönüyor ve yoruluyorum bazen. neyse. asıl konu eşim. dün sordum ki nisanliyken ms olduğumu bilsen evleniirmiydin benle dedim. Hayır dedi bana direk. pat pat doğruları söyleyen biridir. hak da veriyorum. tmm diyorum. tercih edilmez tabi. ama bunu soran evledigin ms hastası biri ise gönül alıcı olunur değilmi? bence beyaz yalan bile söylenebilir. kırıldım ve konuşmak istemiyorum şu an kendisi ile.
anladı tabi. sormuyor bile neyin var diye. ben dedim konuşalım mı dedim. boşver yine aynı şeyler dedi benim dedim ihtiyacım var konuşmaya dedim. yarın konuşalım dedi. ayrı odalarda oturuyoruz simdi. çok kafam karıştı. ben mi hataliyim kızlar. dışardan bir gözle daha iyi görülür diye siz aklıma geldiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?