Ben sanırım hastayım

Sağol M Meral Ak . dediğin gibi boşanmak için de bir sebep olabilir ozaman. madem Evlenmemek için bir nedendi. pişman olmuştur ozaman mantık olarak değilmi

canım bu onun sebebi değil senin sebebin olmalı asla ama asla kendini bu durumdan dolayı kusurlu sayma. ona hak verme, dik dur, ben sana muhtaç değilim i göster diye ben öyle söyledim. yoksa bence boşanmak için asla bir sebep değil.

Bu arada aklıma geldi söylemeden edemeyeceğim. Böylelerine kıyasla ne vefalı eşler var şu dünyada.
Hastanede bir gün doktoru beklerken bir hastayla karşılaştım. 60 lı yaşlardaydı. Tabi teşhisi konulduğu zamanlar ilaçlar olmadığı için düzelememiş. Yürüyemiyordu, konuşamıyordu, mamayla besleniyordu.
Tam 20 senedir o haldeymiş. Ama eşi yanından ayrılmıyor. Her ihtiyacını görüyordu.
Allah herkese öyle vefalı eş nasip etsin.

"Su an seninle evliyim cok şükür halimize" demek yalan bile söylemeden cevabini verirdi.
Sizi kırmıs olmazdi ama düşünememis belli ki. Normalde de böyle patavatsiz birisi mi?
Yada iliskiniz nasil? Bir pismanligi mi var iliskinizde..
Sonuc olarak hasta olarak evlenemedigi halde milyonlarca insan cesit cesit hastaliklarla karsilasabiliyoruz hepimiz. Hangimizin yarinina garantisi var ki..

Tabi sizi anliyorum siz neden bu kadar tutku ile sevmiyor beni diye hissediyor olabilirsiniz.

Bazi insanlar bazi iliskiler soru götürmez.
Soru soran kadinlar belki de kalplerini kendileri kırıyorlardir diye düşünüyorum. Çünkü beyleri kendimiz tercih ediyoruz. Kendimiz o iliski icindeyiz. Eksilerimiz artilarimiz illa ki hepimizin oluyor.

Bu soruyu ben de kesin sorardim...ve alacagim cevabi da sizin gibi sorgulardim...sevgisini de ayrica...kimin hangi imtihanla sinanacagi belli olmaz bu hayatta...sabir edin...moraliniz yuksek olsun...kocanizi da bosverin...mutluysaniz yaninda kalin eger degilseniz bosanin...boyle hastaliklarda moral onemli sanirsam...

Ben 20 yıl çalıştım prim günüm doldu. bıraktım artık. 38 yaşındayım. Dr çok önceden beri vardır sende dedi. benim bir şikayetim yok şimdi. sadece çok yoruluyorum. ben çok dert etmiyorum. sadece eşim hassas değil bu konuda. ailesindeki çocuklara da sakın evlenmeyin vs diye şaka yapıyor. aliniyorum ve gönül almadığı için kızıyorum.

boşanmayı hiç düşündün mü?

tamam o zaman ayrılalım herkes yoluna baksın gibi mesela

üzülmekte haklısın ama bu soru çok yersiz olmuş.. minnet duyarak bakma seninle evli olduğu için herşey insanlar için belli olmaz garantimiz yok

evlilik herseyi payladmaktir bence. her kafana takılani sorabilmektir. korkmak saçma bile. ben mi yanlış anlıyorum evliliği arkadaşlar ya ..

Açık sözlülük böyle birşey değil. Eminim o hasta olsaydı siz asla böyle konuşmaz, bu kadar kırmazdınız cevabınız hayır olsa bile..

Eşiniz gerçekten empatiden yoksun, başıma hiç gelmeyecek psikolojisinde bir insan olmalı. Allah yardımcınız olsun, şifa versin inşallah.

Hayır değilim. Ama beni hastalığımla kabul edemeyecek biriyle evlenmezdim ben.
dün enistesi konuya şahit oldu ve dediki. kim evlenirim derki? onun için sordum sana evlimisiniz diye. hani biri bile bile evlenmiş dedim.

dün enistesi konuya şahit oldu ve dediki. kim evlenirim derki? onun için sordum sana evlimisiniz diye. hani biri bile bile evlenmiş dedim.
Ben Cerrahpaşa'da takipliyim. Nöroloji binasında doktorların olduğu katta ms dışında başka bir hastalığa denk gelmezsiniz. Ve üstelik çoğu da evli insanlar. Size sadece cahil versiyonları denk gelmiş. Ayrıca bile bile evlenmek diye bir şey yok.
Kimin sağlam kimin hasta kalacağı belli değil. Kimse evlenmeden önce evli geçirilen süre boyunca sağlıklı yaşam garantisi veremez zaten. Öyle enişteye lütfen haddini bildirin. Sizin utanacak mahçup olacak bir durumunuz yok. Üstelik hastalıkla ilgili yapılan son araştırmalarda hastalığın vücudumuzda bulunan bir proteinden kaynakladığı ortaya çıktı. Yani sonradan bir yerden kapma durumu falan değil. Ben kocanızın eniştenizin yorumlarını hayretle okuyorum yani. Hani nerde hastalıkya sağlıkta birlikte sözü. Kocanız bir tekrar düşünsün bence.

Açıkçası erkekler genel anlamda böle bazen eşimde der söle olsan ewlenmezdim sinir olurum diyorum ewlilik nasip işi uoksa insan neler yüzünden vazgeçerdi die anlıyodur inşallah onunda sewilmeyen ama katlanılan yönleri olduğunu

kaç yıllık evlisiniz .
bence kendini üzme.
değer mi değmez mi üzmeye ölç tart
boşa demiyorum ama kendine daha hoş ve kendine özel bi sosyal hayat ayır.
arkadaşlarınla çevrenle daha çok ilgilen. anlaşılıyor ki eşin o özeni hak etmiyor. hak etmiyor ise verme.

en yakinim ms hastasi. zorlu bir rahatsizlik ne zaman nereden ben geliyorum diyecek bilemiyorsun. o bu nedenle evlenmek bile istemiyor. uzuluyorum. teshis koyildugundan beri daha farkli biri hatta. Sert uzak acimasiz oldu. Allah yardimcin olsun. kocan bir okuz.
yol arkadasimsin diye bir site var sana bazi konularda yardimci olabilir. Esine akil ve vicdan sagligi diliyorum.
ama nukhet duru ornegi var ms i yenen yine de inancli ol. yasam kalitene dikkat edersen bir omur tek bir atak gecirmeden devam edebilursin.hayatinda. seker hastaligi gibi birazda cok gecmis olsun

ne kadar sormayabilirdim ki ömür boyu mu

evet ömür boyu

cevabında iyi de olsa size katkısı olmayacak soruları sormayın ömür boyu
cevabı kötü olmuş ama sorduğunuza göre buna hazırlıklı olmalıydınız

sonuçta evlisiniz bence artık olan olmuş önünüze bakın

seni tebrik ediyorum bir hasta yakini olarak... ben cok calistim yaklasabilmek icin ama bir duvar ordu etrafina ulasamiyorum. kapatti kendini 3 sene olacak. o da ayni hastanede takipli. suan ilacasamasinda degil. bir kere atak gecirdi bikere daha olur gibi oldu ama emin olamadilar atak mi degil mi. bir de o saglik.sektorunde calisiyor konulara cok vakif onu cok etkiledi. seni gercekten tebrik ediyorum. dilerim.biran once sagligina kavusursun.

Yakınınızı anlayabiliyorum. Çok zor bir hastalık. İlaçları ayrı bir hasta ediyor zaten.
Lütfen arkadaşınıza kötümser yaklaşmayın. İnsan en çok hasta olduğu zamanlar başkalarının ilgisine ihtiyaç duyuyor.
Ben kaç arkadaşımla konuşmayı bıraktım benim kötü zamanımda yanımda olmadılar diye.

Çok teşekkür ederim. Ben 6 atak geçirdim bu zamana kadar. Tek bir atağım kalıcı. O da ilk atağımdı zaten sol gözümde görmem %50. Onun haricinde bir sıkıntım yok. Maalesef Cerrahpaşada bile ms ten dolayı tekerlekli sandalyede olan insanları gördükçe insan kötü hissediyor ben de mi böyle olacağım diye. Bu yüzden belki de kendini kötü hissediyor olabilir. Siz ona her daim yanında olduğunuzu gösterin. Elbet zamanla ördüğü duvar da aşılır diye düşünüyorum. Çünkü kesinlikle tek başına mücadele edilebilecek bir hastalık değil. 1 ay içerisinde yeni bir ilaca başlıcam ve yan etkilerinde pml ihtimali var. Çok düşük de olsa. Buna rağmen korkudan 2 gece uyuyamadım. İnsanı çok farklı etkiliyor bu hastalık.

cok guclusun. senin icin dua edicem. sifani bulabilmen icin...

Eşiniz çok kaba biri ve acımasız
Konuşma isteğinizi bile anlayacak olgunlukta değil
Neden ona hak veriyorsunuz, hastalık Allah'tan gelen bir şey
Evlilik canım cicim, çiçek böcek değil iki insanın karşılıklı sınavı
Sizi incitmeye hiç hakkı yok eşinizin, size destek olmak için hayatınızda var
Evlenmeden eşimin bu tür bir hastalığı olsaydı hiç tereddüt etmez evlenirdim onunla
Benim eşim benimle çocuğum olmayacağını bilerek evlendi, sen mühimsin çocuğu da Allah verirse olur dedi, hasta insanlar evlenemez diye bir kaide mi var, kırılmakta çok haklısınız. Kimseye boşan falan diyemem ama bana böyle hissettiren biriyle ömrümü geçiremezdim sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…