ben şimdi ne yapayım :/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
30 yaşında adamın hala asgari ücretle çalışması enteresan yalnız.
Neyse konuya dönecek olursam büyük konuşmak istemiyorum ama maddi gelirim olmadan üstelik karşı ki taraf asgari ücrete çalışıyosa asla evlenmem.
Çeyizi eşyalarınızı kardeşiniz alıyor, düğünü iş kurmayı erkek tarafı hallediyor. Sadece sizede bi imza atmak kaldı heralde. Gerçi bu yaşa kadar da bi düzen oturmamış bekleyecek bi şeyde yok gibi duruyor.

Aslında karşı taraf da enteresan. Adam kariyer sahibi olmak için caba sarf etmemiş. Ailesi ona iş kuruyor ve hazır para varken evlendirme derdinde. Başkaları bilmem, ama bana normal gelmedi.

Aslında karşı taraf da enteresan. Adam kariyer sahibi olmak için caba sarf etmemiş. Ailesi ona iş kuruyor ve hazır para varken evlendirme derdinde. Başkaları bilmem, ama bana normal gelmedi.
En sevmediğim erkek modellerinden biride hazırcı erkek. Ev geçindirecekte sorumluluk sahibi olacak, çok zor.
iş kurmak o işi sürdürmekte sanki çok kolay, bu tarz bi olaya girmek için bekar olup hiçbi sorumlulugun olmaması gerekiyor bence. İş kurulacakta para kazanılacak, ilk seneler neredeyse imkansız.

Ben aslinda bunu paylaştım erkek arkadasimla, o da tabiki yardımcı oluruz o evlenirken de biz dedi, hatta dediginiz gibi ben ona calismaya baslayinca ödemeyi düşünüyorum ama yine de kafam karışık ya is bulamazsam ya atanamazsam gecinemezsek yada öderken sorun çıkarırsa, çünkü kimse evlenirkenki gibi olmuyo evlendikten sonra bilmiyorum :/
1.si kardeşinizden yardım alırsanız mutlaka aynı miktarda ödemelisiniz, nisanlınızın tabi o evlenirken de biz yardımcı oluruz vs demesi sonradan değişir
2.si 3 ev parasını düğün ve iş kurmak için mi kullanacaklar
30 yaşında asgari ücretle çalışan beyefendi kendi işinin patronu olabilecek kurulan işi döndürebilecek mı?nisanliniz o yeterlilikte birisi mı?
3.sü düğünü kpss iş vs değil direkt düğünü ertelemelisiniz bence hem daha rahat ders çalışıp kendi işlerinizi yoluna koyabilmek için,hem de nisanlinizin işlerini yoluna koymasını beklemek için..evlilik büyük bir sorumluluk ve bununla birlikte yeni bir isin sorumluluğunu nisanliniz kaldiramayabilir bu sefer sizin aranızda problemler çıkabilir

En sevmediğim erkek modellerinden biride hazırcı erkek. Ev geçindirecekte sorumluluk sahibi olacak, çok zor.
iş kurmak o işi sürdürmekte sanki çok kolay, bu tarz bi olaya girmek için bekar olup hiçbi sorumlulugun olmaması gerekiyor bence. İş kurulacakta para kazanılacak, ilk seneler neredeyse imkansız.

Bende öyle düşünüyorum. Bir cok kişi hiç alanı olmayan işlere girip batıyor. Kendi işini kurmak zaten ayrı bir emek istiyor. Yani herseyi bir arada yapmak hem stresli, hemde riskli maddi açıdan.

Arkadaslar erkek arkadasim evlilik teklif etti sozlendik ve yakinda nişanlanıyorum, çok mutluyum ama bazı konularda kafam çok karışık. Şöyle ki;
Biz 3 kardesiz ben hayatım biyunca hep part time çalışarak kendi ihtiyaclarimi ailemden bile istemeden kendime yetmeye çalışan biriydim.Kimseye muhtaç olmamak en büyük dileğim böyle bir karakterim var. Ama gelin görün ki Bu yıl calismayi artık bırakıp kpssye hazirlanmaya karar verdim ve derslerime odaklandım. Derken hic beklemedigim bir anda evlilik teklifi aldm hersey aniden sözlenmeye kadar geldi. Çok da mutluyum ama çalışmadığım için ve dugunu yaza aileler uygun gördüğü için maddi olarak sıkıntılarım var.
Biz evde 6 kişi olarak yaşıyoruz babamin emekli maasi ve benden bir yas küçük erkek kardesim memur onun da destegiyle geçiniyoruz. Erkek kardesim hiç para lafi etmeyen ailemize her türlü maddi destegi sağlayan tertemiz bir cocuk. Hatta öyle ki bana derslerine çalış iş felan arama ben maddi olarak ceyiz konusunda destek olacam dedi. Kabul ettim çünkü kpss 2 yilda bir yapiliyor ve evlenince belki çocuğum olacak, yada böyle ders calismaya vakit bulamayip maddi özgürlüğümü kazanamiycam diye düşündüm.
Buraya kadar sıkıntı yok ama biraz vicdan yaptim, kardesim kendisi teklif etse de ben onun parasıyla ceyiz eşya almaya çekiniyorum, o da evlilik çağında ve birikim yapması gerekiyor.
Öte yandan kardesim alacagi için ben alacagim ürünlerde çok kaliteye bakamiyorum ve sadece mutfak esyasiyla yatak odasini alabileceğimizi söyledik, bu konuda da sanki karşı tarafa herseyi yıktık gibi de hissediyorum. Yani kimseye yük olmak istemiyorum ama kariyerim ve kendi ayaklarım üzerinde durabilmem için bu yıl çok büyük bir fırsatım var.
Bu aradaErkek arkadasim asgari ucretle calisiyo ama ailesi ona küçük bir is kuracak tek kisinin calismasiyla gecinilmeyecek ama, ben her türlü çalışacağım, dugunu vs ailesi borçsuz üstümuze düşeni halledecegiz dediler.

Sizce ders çalışıp kardesimin destegiyle mi evlenmeliyim yoksa işe girip kpssyi 2yil sonraya mi birakmaliyim?

Erteleme konusunda ;
Kafamdaki fikir aslında adı koyulursa iliskimizin maddi sıkıntı yasamadan yavas yavas esyalari dizip 1-2 yila evlenmekti, ama karsi tarafin ailesi ve benim ailem bunu kabul etmedi. Bide yaslar 27-30 bunun da payi var. Ben bunlari düşünemedim sozlenene kadar
bu şartlar altında evlenseniz de tek başınıza geçinemezsiniz ki zaten.kaldı ki kendi başınıza ayakta duramayacağınız, borç içinde bir evlilik yapılmamalı.iş+kpss birlikte götürebilirdiniz, benim çevremdekiler haftaiçi norma işe gidip haftasonu kursa gidiyor/gitti.yok ben güzel hazırlandım diyorsanız evliliği erteleyin kimsenin lafına bakmayın koca insanlarsınız, ya da 2 yıl daha bekleyin kursa gidin hazırlanın işe girin o arada, bir şey olmaz.bir de evlenince çocuk falan diyorsunuz da şartlar böyleyken zaten evlenir evlenmez çocuk hata olur.borcu harcı olmayan bir evlilikte bile ilk 2 sene çocuk düşünülmemeli ki siz daha oraya gelene kadar çok var.kardeşinize yüklemeyin masraflarınızı, geçen gün sadece fiyatlara bakmamla ekranı kapamam bir oldu.

1.si kardeşinizden yardım alırsanız mutlaka aynı miktarda ödemelisiniz, nisanlınızın tabi o evlenirken de biz yardımcı oluruz vs demesi sonradan değişir
30 yaşında asgari ücretle çalışan beyefendi kendi işinin patronu olabilecek kurulan işi döndürebilecek mı?nisanliniz o yeterlilikte birisi mı?
3.sü düğünü kpss iş vs değil direkt düğünü ertelemelisiniz bence hem daha rahat ders çalışıp kendi işlerinizi yoluna koyabilmek için,hem de nisanlinizin işlerini yoluna koymasını beklemek için..evlilik büyük bir sorumluluk ve bununla birlikte yeni bir isin sorumluluğunu nisanliniz kaldiramayabilir bu sefer sizin aranızda problemler çıkabilir

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X