"Ben sizi daha sonra bekliyordum" diyen kv🙄

Saat veriyoruz mesela iftara aksam yemeğine gittik gecen ay.
Top burda 8.30da patlıyordu 8e geliyordu gittiğimizde.
Ama bizi daha erken beklediğini belirtti :)
Yani onun huyu bu bence.
Çok garip.
Bunu benim annem damadına asla yapmaz mesela.
Bu aşırı bencil bir hareket.
aşırı bencil değil hiç kusura bakmayın
iftar davetine zaten yarım saat 1 saat kala gidilir
ama aileye daha erken gidilebilir hani büyükler bekler

o sanki istemiş erken gidin de yardım edin vs oda olabilir
keşke deseydiniz iftar yemeğine iftara yakın gidilir adey böyle
bundan sonra saat verirsin anne vs

bu arada iftara da mı gittiniz?:KK57::KK57:

Sizin bu yorumunuzu okuduktan sonra merak edip eski konularına baktım. Konu sahibi -çöpte prezervatif gördüğü için- kayınvalidenin özel hayatını bile paylaşmış burada.

Bu bile evlat da olsa kimseyi eve habersiz almamak gerektiğini gösteriyor. Sonra hiç tanımadığınız insanlara en özeliniz anlatılabiliyor böyle.
:oha: Ayıp denen bir şey var, ama konu sahibinin haberi yok anlaşılan. Millet de daha misafirliğe gitmeden önce haber vermek gerek diyor:olamaz:

Sizin bu yorumunuzu okuduktan sonra merak edip eski konularına baktım. Konu sahibi -çöpte prezervatif gördüğü için- kayınvalidenin özel hayatını bile paylaşmış burada.

Bu bile evlat da olsa kimseyi eve habersiz almamak gerektiğini gösteriyor. Sonra hiç tanımadığınız insanlara en özeliniz anlatılabiliyor böyle.
Kesinlikle öyle.

Her konuda kayinvalidenin "sorunlu" olduğunu belirtiyor ama hangi normal insan, çöpte gördüğü prezervatifin derdine düşüp, burada insanlara malzeme eder eşinin anne babasını?

Evet kim olduğumuz bilinmiyor ama nasıl bir kafa yapısında olduğumuz belli oluyor yorumlarımız ve açtığımız konularla.

:oha: Ayıp denen bir şey var, ama konu sahibinin haberi yok anlaşılan. Millet de daha misafirliğe gitmeden önce haber vermek gerek diyor:olamaz:

Yanlış anlaşılmasın, eski konuları buraya yazmak değildi niyetim.

Sadece konuyla bağlantılı bir örnek olduğu için dikkatimi çekti. Anne babamız, evladımız da olsa insanların özel yaşamları var ve evlerine biri gelmeden hazırlık yapmak istemeleri çok normal. Yoksa sağda solda istenilmeyen şeylerle karşılaşılabilir böyle.

ben kendi annemide evden cikmadan ararim geliyoruz bir sey lazim mi diye sorarim hemde kendisine ceki duzen verme imkani tanirim
belki kadin dustan cikmistir yada ne bileyim banyosu daginiktir belki camasirlari ayirmak icin kirli sepetini doker ortaya mesela gelin yada damat bu goruntuyu gormesi hoş olmaz sonuctaoyizden onceden bir arar hem ihtiyacini sorarim hemde evden ciktigimizin bilgisini veririm.
kayinvalidenizde bunu istiyor olabilir.
surekli soylenmek yerine ay ustum basim fena cikinca haber verseydiniz keske dese sizede vermek istedigi mesaji kibarca vermis olurdu belki.
bana gore aranmali herkes.
esime uyup bir gun hic haber vermeden kalktik ankaradan kayseriye gittik zile bastik kapiyi acmalariyla cil yavrusu gibi dagilmalari bir oldu dustan cikmislar gorumcem odasindaydi tabi dustan ciktigi icin kaynanam pijamalarini cekmis onlardan once ben huzursuz oldum.
her insanin cocugu gelinide olsa karsilamak istemeyecegi bir pozisyonu vardir bana gore

Bence haber vermeden kimsenin evine gidilmemeli. Bende sevmem. Kayınvalide belki hazırlıksız yakalanmayi sevmiyor. Bende sevmiyorum. Heleki sizin gibi her ota nem kapacak ve dedikoducu insanlar söz konusu olunca. Yani açık arayan insanı kimse evine almamali. Madem bu kadar sevmiyorum biraz omurga çıkartıp gitmeyin. Burda dedikodusunu yapmaktan iyidir

Genel bir sorun bence saygı ve samimiyet birbiri ile karıştırılıyor. Herkes eşit saygıyı hak ediyor. Ben evladım ben anneyim babayım deyip saygı sınırları samimiyet adı altında yok oluyor. Buradaki konunun da birçoğunun temelinde bu var. Ben annemi babamı dahi aramadan gitmem, onlar da aramadan bana gelmezler.

Sizin bu yorumunuzu okuduktan sonra merak edip eski konularına baktım. Konu sahibi -çöpte gördüğü şeye dayanarak - kayınvalidenin özel hayatını bile paylaşmış burada.

Siz yazinca baktım bende konularına ve düşman başına dedim🤐 hem ortalığı karıştıran gelin hemde dedikoducu vuuu. Sanane milletin kondomundan

Dört gün diye bahsettiğiniz şey sokağa çıkma yasağı. Karantina ise 3 aydır içinde bulunduğumuz hal. Karantina isteğe bağlı da olsa sağlık sisteminin, devletin, doktorların, emekçilerin bizden istedikleri, hayati bir izole hali. Sokağa çıkma yasağı da sizin gibileri durdurmak için tatillerde zorunlu olarak çıkartılan bir olağanüstü hal durumu. Yani sokağa çıkma yasağı bitince virüs bitmiyor hurra annemi, kaynanamı göreyim diye fırlıyorsunuz. Hayır kaynana ne olsa size yaranamıcak niye bu kadar gitmek için heveslisniz anlamadım. Ayrıca evet haber verilir, saat ve zaman bildirilir. şu gün size gelicez deyince millet sizi hazır olda beklemesin diye. Görgü kuralıdır bu.

Işte bence bunu sofrada dile getirmek tamamen görgü eksikliği. Bana da en cok bu tavır yanlış geldi zaten.

ama kadın erken geleceğinizi haber verseydiniz yemek yapardım demiş

ben de akşama gelirler şunu şunu yaparım diye özendiğim birileri öğlen pat diye gelse ben de mecburen bir çorba bir makarna hazırlasam yanlarında oturamasam modum düşer ve bunu söylerim

tersini düşünün kv size cumartesi geleceği dedi ve sabah 8 de kapıda ben kahvaltıya geldim dese hoş olur mu

Başkasının evinde çöpünü karıştırıp bulduğu şey için buraya konu açarak, sayfalarca o kişinin özel hayatını, sizinle-sizin hayatınızla hiçbir alakası olmadığı halde didiklemek için oldukça boş, fesat ve görgüsüz olmak gerekiyor. Siz kvnizin görgüsünü sorgulamak yerine, önce kendi halinize bakın.

Ayrıca birine ziyarete giderken o kişi aranır ve varılacak saatler belirtilir, hatta "Alınacak bir şey var mı? Gelirken alalım, marketin önündeyiz" vb diye de söylenebilir, bu da nezakettir, görgüdür.

Çarşamba günü geleceğiz dediniz, ve gitmeden önce hiç telefon acmadiniz mi.
Bence telefon etmeniz gerekirdi.
Ben annemlere de gitsem daha önceden gün verdiysem de ararim çıkmadan, aranır yani.

Kv haklı buldum, ona göre bir hazırlık yapardi.

Geçmiş konularınıza baktım. Konuların çoğu kvnin habersiz misafir kabul etmemesi üzerine. Hoşlanmıyor işte kadın. Ben de sevmem habersiz gelinmesinden. Gün değil saat dilimi de belirtirim. Ayrıca evden çıkarken de çıkıyorum bir şey lazım mı diye ararım. Siz de öyle deneyin. Ettiği laflara alınacak biri varsa da oğlu alınsın.

Tipki izinli saatler harici cocugunu çoluğunu sokağa salan insanları, avm lerde kuyruk oluşturanlari omuzlarından tutup sarsmak istediğim gibi burda bayramlaşma veya toplu yemeğe çıkmalı vs konuları okudukça da haykırmak istiyorum. Bu virüs daha biT mee dii!! Hayat normale donmediiii ve bu gidişle de kolay kolay donmeyecek. Aylardır zorunlu olmadıkça evden çıkmayan,eş dost akraba ziyaretlerini hep erteleyen bizler enayi miyiz acaba?? Bi eşiniz mi ana babasını seviyormuş da göremeden yapamamış? Konuyuaçma sebebiniz başka a ortada bu sorun varken haber verip vermeme kısmına bakamadım bile.

Millet bayram ziyaretine gitmesin diye yasak ilan edildi , bir de tembihledi üstüne basa basa yasaktan sonra da gitmeyin diye . Ama bizim milleti tutabilene aşk olsun . Yok kendisi bilinçliymiş de kocasına söz geçirememiş. Bıraksaydın o gitseydi de sen gitmeseydin o zaman. Hem bu tavra maruz kalmazdın. Kaynananız gayet hakli , gün söylemekle olmuyor sabah mi geleceksin akşam mi kadın hazır kıta sizi mi bekleyecek tüm gün. Kaynananız hakli ve siz karı koca çokça cahilsiniz konudan anladigim tam olarak bu .

Bayram öncesi böyle bir yazı görmüştüm aynende öyle olmuş bayram yasağı bittiği gibi tutamamış devlet yine sizin gibileri geçmiş bayram tebriğine gitmişsiniz. Ne haliniz varsa görün ama bizim gibi kurallara harfiyen uyanlardan uzak tutun hastalığınızı. 20200528_124920.webp

Gayet normal bir talepte bulunmuş kayinvalideniz. Elbette gitmeden bir saat önce aranması daha hoş olur. O gün gideceksiniz ama kadın saatine göre hazırlanır sadece yemek mevzu değil belki müsait olmadığı durumlar olabilir ev hali. Ayrıca siz yemek için gitmiyorux diyorsunuz ama ev sahibi olarak herkes misafirine ikramda bulunmak ister mahcup duruma düşer. Bende aranması taraftarıyım mutlaka saat kaçta geleyim kacta müsaitsiniz diye sorarım nereye gitsem. Bu bir nezaket kuralıdır bana göre. Bütün gün hazırolda sizi bekleyemez insanlar. Koskoca gün. Sadece net olarak bir kez söylemesi yeterli sürekli söylemesi hoş değil ama tek kusuru buysa dua edin. Burada ne kayinvalideler okuyoruz kızmaya bahane aramayın.

Son düzenleme:
Back
X