Ben sorunumun adını buldum.. mükemmel kadın olmayın ....

Aysu,bence biraz beceriksiz görünmekten zarar gelmez...Çünkü hora geçmiyor anladığım kadarıyla...Ya da yapacağın işlerde yardım istemenden..........Naçizane fikrim.......

Aysu,bence biraz beceriksiz görünmekten zarar gelmez...Çünkü hora geçmiyor anladığım kadarıyla...Ya da yapacağın işlerde yardım istemenden..........Naçizane fikrim.......

mesaj tekrarı...

Son düzenleyen: Moderatör:
tamam onların hayat deneyimleri var ama neden bize düşüncelerimiz sorulmuyor?
ben yıllardır çalışıyorum eşimle tanıstığımdan beri kendimi strese soktum
şunu şöyle alır öderiz bunu böyle hallederiz,nişanı evde yapalım..
hata bende kendime kızıyorum sanane onlar ortaya cıktılarsa 1 tek çocukları var
onlar herseyin en iyisini yapmalılar,herseyden kıstım
istekleri erteledim,olmasa da olur dedim de ne oldu?

bir gün ağızlarından kızım sende uğrastın destek oldun gibi bir laf görmedim
ama bundan sonra değişicem yıllarca bu gibi seyler yaşayıp üstüste biriktirmek istemiyorum

kesinlikleee!! yok işte bu kadarını yapabiliyorum,işine gelirse yanii.neden mükkemmel olayım ki olsam da değilim.arkadaşım bu hayatta her ilşkide hemen hemen aynı .hee iyi niyetten anlayan,takdir eden insanları tabii ki saymıyorum.ama genelde böyle maalesef. bir komşumuz vardı yaşı 65 civarı,çoook becerikli,kibar on parmağında on marifet kusursuz bir ev kadını eş,anne,arkadaş v.s.. ondan çok şey öğrendim çook. en basiti arkadaşları için derdi ki sen suböreğini çok iyi yapıyosun,yok sen şunu çok güzel yapıyosun diye hiç birini kırmazmış.ömrümü iki şak şaka (yani alkışa) harcadım derdi.kocası desen o da aldatıyodu ayrı mesele.diyeceğim o ki bu davranış sonradan öğrenilebilir bence.kendinle başbaşa kalıp azıcık düşünmek yeter.

Tamda bende böyle omayın benim 12 senem gitti ne oldu elimde milletin takdiri ama aysunun içinde giden yıllar hayat mücadelesine birşey olmuyor...
Baştan sınırı çerçeveyi koyduktan sonra öylece devam edior... Sorumluluklarımızı bilmeliyiz ama herşeyi sadece bir taraf düşünürse eninde sonunda bir patlama yaşanıyor..
Ben bir pazar günümde evimde işlerimi tam yapanbilmek için kendimi harcarken birde bakıyorumki eşim nasıl olsa düzen devam ediyor diye gayet rahat kendi keyfinde gezebiliyor... Baştan da dedim en baştaki anlattığım konuyu bir açsam neler neler çıkacak.. Kendimi şuanlamda rahat hissetmeye çalışıyorum.. Bu dünya sınav dünyası herkesin bir sınavı var benimkide böyle olmuş kulları bilmez ise yaradanım bilsin...

son sözünü alkışlıyorum arkadaşımdeğiş değiş ki takdir görmediğin gibi bi de ezilen olma.tekrar söylüyorum iyi niyeti anlayan,takdir edenleri ayrı tutuyorum başım üstüne. ama verdikçe isteyenlere aldıkça doymayanlara fırsat vermeyin lütfen..

teşekkür ederim çevremde bakıyorum relax takılan evini barkını fazla düşünmeyen kadınlar daha kıymetli oluyor
ben sürekli fedakarlık yaparak gitgide kendimden taviz vererek eksiliyorum
canım annecim de yıllarca cok cekti hala çekiyor evin badanasını yapar,soba kurar kaldırır 5 tl parayla kaç çeşit yemek cıkarır sunar yinede yaranamaz,hep üzülürüm anneme bende onun gibi olmak istemiyorum

ne güzel ifade etmişsin ''eksiliyorum'' diyerek.insana en zarar veren duygu da bu işte.taviz,kendinden vere vere eksik hissetmek.gerek yok.karşında ki değmiyorsa gerek yok. ben yapmadım mı yaptım tabii ki ama eşimle alakalı değil.çok şükür eşim sorumluluklarını hiç asatmadan yerine getiren bi insan.ben de evimde işimi yemeğimi bir gün aksatmış değilimdir. ama evlenmden önce komşu arkadaş ilişkilerinde yaşadım bu tip şeyler.sonra ne oluyo? aa bir bakıyorsun ki karşı taraf seni enayi yerine koymuş da koymuş bir de üstelik yap yap dur bir kere yok yappamm de senden kötüsü yok.hee baktım öyle olmuyor,ben üzüleceğime senn üzül ya dedim.ve öğrendim bu davranışı.hakedene canım feda,diğerlerine ıı ıhhh kalmadı vallakendini düşünmeyi öğrenebiliyo insan deneye deneye.

Her zaman bu böyle değil midir ki zaten?
Burada binlerce konu var bu hususta.. Sen elinden gelenin en iyisini yaparsın, kısarsın, onların kesesini düşünürsün, aman evleneceğiz zaten, o aile benim de ailem olacak dersin ve çabalarsın...
Netice, koca bir hiç... Hala senin yapmadıkların ve yaptıklarının üstüne daha da fazla bir beklenti oluşur...

En iyisi, herkesin yapması gerekeni yapmasını sağlamak.
Başka çözümü yolu yok bence... Tabii ensesine vur denildiyse de öldürmemek lazım, ayarında, herkes KENDİ ÜSTÜNE düşeni yapmalı... Ne fazla ne eksik...

Zaten bu ayar tutturulsa, kimsenin bu gibi sorunları da olmazdı...

Her kelimesine katılıyorum..Çok doğru..Fedakalık ede ede,taviz vere vere yıpanıyorsun,bir bakmışsın enayi yerine konulmaya başlanmışsın...Yıprandığında ,tükendiğinle kalıyorsun....

evet kızlar malesef,aslında eşimle bir sorunum yok daha ziyade babasıyla cok müdahele ediyor
eşimin de maddi olarak tam sorumluluk almasını istiyorum ben zaten çalışmam demiyorum mutlu olucagım bir yerde calısmayı tercih ederim
bana tamam yaz istifanı diyor,çalışmana üzülüyorum istemiyorum çalışmanı diyor ama sonuc değişmiyor
cıkıcam işten sonra ne olacak sürekli düşün hata mı ettim acele mi ettim?
bakalım zaman ne gösterecek hepimizin hakkında hayırlısı olsun
topiklere bakıyorum nişan sürecinde hatta isteme sürecinde kızlarımız coğu şeye boyun eğiyor
seviyorum kabul ediyim ne olucak diyoruz zamanla birikim olunca da bir yerden patlak veriyor

mükemmel bir kadın değilim eşimde sorumluluklarını bilir.herşeyi bana yıkmaz ama evde çok hantaldır herşeyi benden bekler bu konuda çok sıkıntılıyım fazla fedekarlık yapıyorum ama istediğimden değil paşam beyzade gibi olduğundan hiç değişime açık olmadığından durum böyleama tamir işi faturalar ödemeler gibi konularda görevini bilir o kadarını da yapsın artık

Emin olun bunların tam anlamıyla herşeti tam olan yok. Çünkü bizde öyle değiliz. Bir insanı değiştirmek mümkün değilmiş. Belki biraz kendileri istediği için idare ediyorlar ama eninde sonunda kişilikleri içindekileri yaşıyorlar. Bu sadece onlar için değil. Bizim içinde geçerli bir kural... İnsanları değiştirmek mümkün değil.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…