Ben üzülerek anne olmaktan vazgeçtim

melda_kurtoglu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2020
28
21
3
35
Arkadaşlar ben OKB ve majör depresif bozukluk hastasiydim çok şükür ilestimm ama okadar tedavi sürecinde malesef insanların kötü olmasiylaaa laflarindqn bıkıp annelik duygumdan vazgecmelimiyim bide benim anne karnında bebeğimi kaybetme korkum var bunu nasıl asabilirim lütfen yardım edinnn

Allaha sigin ona teslim et kendini veren de o alan da bu şekilde aşabilirsin. Kötü insanların söylemleriyle annelikten vazgecmelimiyim diye sormuşsun sence vazgeçmelimisin?(!)

Ben biri yüzünden vazgectimm eğer kaybedersem o psikolojiyle herkesi üzmüş olurum bundan korkuyorumm hatta ona zarar vermrktendeee

İnsanlar her zaman bir şey söylerler. İyi de yapsan söylerler, kötü de.
Evlensen boşanmanın yolunu gözlerle, bekar kalsan aman bi evlenemedin derler.
Okumasan bi halta yaramadın derler, okusan okumakla adam olunmaz derler.
Bebek yapsan ikinciyi beklerler, yapmasan olmuyor mu derler.
Kapansan gerici derler, açılsan yollu derler.

Yaniii derlerde derler. Onları susturamazsın. Başkası için asla hiçbir şeyden vazgeçmeee. Asla kendini onlaraa kaptırma.Aslaaa kendinden ve hayatından vazgeçmeee. Ve asla tedavilerini aksatma. Hiçbir duygudan vazgeçme...

Şuan belki inanmasiniz ağlıyorum ben OKB yendim sırf anne olmak için ama geldi biri hayatımı mahfetti gitti korkuyorumm çünkü herşeyle baş edebilirim. Ama evlat acısıyla aslss

Şuan belki inanmasiniz ağlıyorum ben OKB yendim sırf anne olmak için ama geldi biri hayatımı mahfetti gitti korkuyorumm çünkü herşeyle baş edebilirim. Ama evlat acısıyla aslss
Burada anket açın, sorun bakalım kaç tane üye evlat acısıyla baş edilir diyecek.
Evli misiniz? Çocuktan eşinizle birlikte mi vazgectiniz?

Kim girdi hayatiniza mahvetti ?Eşiniz mi ?Eger oysa zaten cocuk sahibi olmayi dusunmeyin.Hayatinizi mahveden biriyle

Psikolojik destek alın, burda forumda anket açarak tanımadığınız insanların fikirlerine göre mi yönlendireceksiniz hayatınızı?
Sadece fikir
Kim girdi hayatiniza mahvetti ?Eşiniz mi ?Eger oysa zaten cocuk sahibi olmayi dusunmeyin.Hayatinizi mahveden biriyle
Esim değil eşimi tanımadan önce gorustugum kisi

Tam net bir seyi anlatmiyorsunuz..Bebek istememeniz,korkulariniz,psikolojik rahatsizliginiz ve evlenmeden onceki kisiyle konunun ne alakasi var ?
benim üzüntü yasamam gerekti bu şahıs sırf birlikde olsun diye ilgi gösterip benimle görüştü bende eşimden ayrıldım diye kandimm bir duydumki şuan oda nişanlı sırf kendi mutluluğu icinnn beni kullandı bende uzuldumm doktora gittim depresyonu ağır gecirmisimm tedavi olmassam daha kotu olucagini söylediği oldumm ben huyunu biliyorummm evladima bisey olsa yasatmam kimseyi sonra dokturama gittim durumu anlattım doktorum tavsiye etmedi anne olmama ama sen bilirsin dedi sana bırakıyorum dedi esimede anlattım. çok şükür geride kaldı güzel evliliğim var mutluyum bişey olmucak çok şükür ama korkunun ecele faydası yok derler ama korkuyorummm isdee

Evladınıza kim neden bir şey yapsın? Biri bir şey mi dedi, tehdit mi etti yoksa sadece kendi kendinize evham mı yapıyorsunuz? Doktorunuz da evlat sahibi olmanızı tavsiye etmemiş zaten, kaldı ki eşinizle ilişkinizde çok sağlıklı değil pamuk ipliğine bağlı gibi. Bence de evlat sahibi olmayın bir müddet mümkünse. Kaç yaşındasınız?

Doktor bile sana tavsiye etmemis, nasil iyiyim diyebiliyorsun? Seninki sadece korkmak degil. Psikolojik bir rahatsizlik.

Hamilelik hormonlari ile, lohusa depresyonu ile hiç bas edemezsin. Cok zor süreçler. Simdi bile korkuyorsan, yarin düsme tehlikesi olan bir hamilelik geçirirsen, yada down sendromu olma tehlikesi olan bir hamilelik geçirirsen napacaksin?

Ve anlayamadim, esin ile ayriliyorsun, biri ile beraber oluyorsun sonra tekrar barisiyormusun? Nasile evliligine simdiden bu kadar güvenebilirsin?

Önce tedavi olmalisin, evliligin tekrar rayina otursun, sonra bebek daha düsünülür.

Bence destek alın.
Kendinizden ve evliliğinizden bir emin olun.
Sonrasında çocuk düşünün.
Evlat acısı dünyadaki en büyük acıdır. Bundan herkes korkar zaten ama bu korku çocuk sahibi olma isteğimizi engellemez. Öyle de bir sevgidir.
Allah ömür versin herkesin evladına, korkmak engellemez olacak olanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…