- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
- Konu Sahibi melda_kurtoglu
-
Hallettim diyorsunuz ama bu korkunuz da bir takıntı. Yaşınız kaç bilmiyorum ama bu derece aşırı korlularınız varsa hamilelikten önce bunları halletmeye çalışın. Çünkü bunun hamilelik hormonları var ki hamileylen antidepresan kullanamazsınız. Hadi hamilelik iyi geçti diyelim lohusa dönemi var o dönem de emzirdiğiniz için ilaç kullanamazsınız. 2 yıl bebeğim sağlıklı şekilde emsin diye düşünürsünüz ki bu dönemde de antidepresan kullanamazsınız. Yani hamilelik öncesi okb yi halletmezseniz hamilelik dönemiyle birlikye 3 yıl antidepresanı kullanamazsınız.anne karnında bebeğimi kaybetme korkum var bunu nasıl asabilirim lütfen yardım edinnn
Her annenin bebeğini kaybetme korkusu olur bu normal ama eğer ileri boyuttaysa bunun için de uzmandan destek alabilirsiniz. Kendinizin farkındasınız daha önce iyilesmissiniz bu durumu da iyilestirebilirsiniz. Eğer şuan aktif kullanmak zorunda olduğunuz ilaçlar varsa en azından onlara artık ihtiyaç duymayacaginuz döneme erteleyebilirsiniz anneliği. Ki bu durum da yine bebeğiniz için. Her ne kadar hamilelikte kullanilabilen ilaçlar var olsa da zorunlu olmadıkça doktorlar kesinlikle önermiyor yani bu da az çok zararı var fayda zarar analiziyle karar veriyolar. Önceliginiz tam olarak iyileşmek olmalı. Hem bebeğinize daha faydalı bi insan olabilirsiniz böylece. Ayrıca sadece ilaçlar değil de bilişsel terapi uzmanları var çok faydasını görebilirsiniz.Arkadaşlar ben OKB ve majör depresif bozukluk hastasiydim çok şükür ilestimm ama okadar tedavi sürecinde malesef insanların kötü olmasiylaaa laflarindqn bıkıp annelik duygumdan vazgecmelimiyim bide benim anne karnında bebeğimi kaybetme korkum var bunu nasıl asabilirim lütfen yardım edinnn
Psikolojinizi duzeltmeden cocuk yapmayin. Lohusalik cok zor bir surec, durumu daha da kotulestirebilir.benim üzüntü yasamam gerekti bu şahıs sırf birlikde olsun diye ilgi gösterip benimle görüştü bende eşimden ayrıldım diye kandimm bir duydumki şuan oda nişanlı sırf kendi mutluluğu icinnn beni kullandı bende uzuldumm doktora gittim depresyonu ağır gecirmisimm tedavi olmassam daha kotu olucagini söylediği oldumm ben huyunu biliyorummm evladima bisey olsa yasatmam kimseyi sonra dokturama gittim durumu anlattım doktorum tavsiye etmedi anne olmama ama sen bilirsin dedi sana bırakıyorum dedi esimede anlattım. çok şükür geride kaldı güzel evliliğim var mutluyum bişey olmucak çok şükür ama korkunun ecele faydası yok derler ama korkuyorummm isdee
uzman bir psikolog ile görüşmenizi, görüşme için maddi durumunuz yetersiz ise bu konularla ilgili kitaplar alıp okumanızı tavsiye ederim. insanın doktoru yine kendisi olabiliyor psikolojik konularda. Sizi siz iyileştirebilirsiniz :)Arkadaşlar ben OKB ve majör depresif bozukluk hastasiydim çok şükür ilestimm ama okadar tedavi sürecinde malesef insanların kötü olmasiylaaa laflarindqn bıkıp annelik duygumdan vazgecmelimiyim bide benim anne karnında bebeğimi kaybetme korkum var bunu nasıl asabilirim lütfen yardım edinnn
ya kısacası benim hasta olmama neden oldu psikolojik destek alıyordum zaten tam iyileştim derken başka bir psikolojik hastalığıma neden olduAtlattığınız hiçbir şey yok görünüşe göre.
Derdiniz ne onu da anlayamadım, eski sevgiliniz çocuğun olursa onu öldürürüm falan mı dedi? O kişinin doğmamış çocuğunuzla ne ilgisi var hiç anlayamadım.
Lütfen çocuk yapmayın aşmanız gereken çok fazla şey var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?