Ben yine toksik biri olmaya başladım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LADY VEGA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
8.642
34.370
548
Kadınlar kulübünün güzel hanımları nasılsınız? Benim derdim yine yeniden kendim... Eskiden aşırı takıntılı, insanları darlayan, anlamsız hareketleri olan biriydim. Ve de toksik bir ilişki sahibiydim.

Bir dönem çok güzel toparladım kendimi. Kilo verdim spora başladım kendimi geliştirdim. Ama şimdi yine eskiye dönüyorum hatta döndüm diyebilirim. Aşırı takıntılı, insanları hayatından çıkaramayan, durup durup küs olduğum kişileri arayıp yazan, kafamda sürekli bişeyler kuran, telefon asla elinden düşmeyen, kendine yatırım yapmayı bırakmış biri oldum. Beni alenen istemeyen insanlara karşı bile böyle yapma felan demeye başladım. Ben kendimi geliştirmek değiştirmek huzurlu biri olmak istiyorum. En çok da kafama bişeyler takmamak, sürekli insanlara yaranmaya çalışmayan biri olmam kendimi geliştirmek istiyorum. Bu yolda bana yol arkadaşlığı yapmak isteyenler ve tavsiye vermek isteyenler var mıdır bana bir el atalım kendime getirelim beni nolur.

Yanlışlarınızın farkındasınız bu çok iyi bir aşama.
Çevrenizin bakış açısının size yapılan muamelenin ne anlama geldiğini de biliyorsunuz öyleyse çözümü de bilirsiniz. Uygulama için kendinize zaman verin.
Dargın olduğunuz kişilerin iletişim bilgilerini silin mesela.
Kendinize öncelikle siz önem verin saygı duyun

Kesinlikle sorunumu biliyorum. Öyle iğrenç bir haldeyim ki kendime asla yatırım yapmıyorum. Sporu bıraktım kitap okumayı dergi okumayı meditasyonunhet şeyi saldım. İşten gelip tüm gün elime telefonu alıp ona buna yazmak dışında yaptığım hiçbir şey yok geceleri de o niye öyle dedi o neden küstü o neden böyle böyle yaptı. Aslında insanlar benim aptallığımdan kaçıyor biraz da bunu da biliyorum. Ama kaç kez niyetlendiysem yapamadım belki Kk bana kılavuz ve güç olur diye buraya yazmak istedim

Su an cok aktif olamasam da burada dahil oldugum iki grup var. Biri kitap okuma digeri diyet ve spor. Onlar sayesinde motive oluyorum. Simdilik ailemin yaninda oldugum icin izne ayrildim ama dönünce tekrar devam edecegim kendi kendime ayni motivasyonu saglayamiyorum. Tavsiye ederim size de

Kesinlikle bu gruplar insanı çok aktif tutuyor bende ayrıldım işe girdiğim için ve sonra zaten olanlar oldu

Zararin neresinden donersek kar biraz mola vermissiniz, tekrar başlarsınız.
Ben bir kişiyi aman sanki ne olacak diye öyle darladım öyle anlamsız şeyler yaptım ki. Sanırım ömrüm boyunda hatırlayıp bu toksik hareketimden utanıcam. KK insana öyle iyi geliyor ki artık burdan asla gitmicem

Zaman zaman hepimizin düştüğü bir boşluk dönemi oluyor.
Depresyon gibi bir durum yaşamıyorsunuzdur umarım
İnsan ilişkileri karmaşıktır. Hatayı kendinizde aramayın sadece.

Zaman zaman hepimizin düştüğü bir boşluk dönemi oluyor.
Depresyon gibi bir durum yaşamıyorsunuzdur umarım
İnsan ilişkileri karmaşıktır. Hatayı kendinizde aramayın sadece.
Sanırım bir depresyondan geçtim. Mezun olma iş arama işte maaş alamama süreci stresler kendimi sürekli birileriyle konuşmak zorunda hissettim asla yalnız kalamadım öyle çukur gibi içine çekiyor insanı en son bir insana bela oldum sürekli yazdım saçma saçma tavırlara girdim. Hatta yalan bile söyledim. Ama bunları yapmazsam ölecek gibiydim şimdi ne alaka ne gerek var ki diyorum

Amaaaan yaptiysaniz yaptiniz, bosverin gitsin. Bundan sonra kendinize daha cok deger verirsiniz. Ben eski pismanliklarim aklima geldiginde kendime hep bunu hatırlatmaya calisiyorum. Degistiremeyecegim seyler icin uzulmektense elimde olan seylerin kıymetini bilip hayata daha pozitif bakmaya calisiyorum. Kafami dagitmak icin de buraya giriyorum. Gercekten de ise yariyor burasi

Kesinlikle çok haklısınız. Teşekkür ederim güzel sözleriniz için

sosyalleşmeye çalışın
tuval yapın resim yapın müzik aleti çalmayı öğrenin
psikiyatris ile görüşün

Aslında psikolog ve psikiyatriste gidicek durumum yok şuan kendin hobiler VS ile çözeceğim inşallah
inşallah
sadece konuşucak birini ararsınız diye söylemiştim
psikologlar vs bu işleri iyi biliyorlar insan rahatlıyor bi yerden sonra

inşallah
sadece konuşucak birini ararsınız diye söylemiştim
psikologlar vs bu işleri iyi biliyorlar insan rahatlıyor bi yerden sonra
Kesinlikle öyle ama maddi olarak ve ailevi sebeplerden dolayı psikolog ücreti karşılayamam. Çok teşekkür ederim

Sizin derdiniz sizden tamamen uzaklaşan yani kavgalı olduğunuz insanlara yazmak mı tam anlamadım? Yani sanırım ikili ilişkilerde kedi köpek gibi kavga ediyor ve ardından barışma üzerine kurulu bir toxic ilişkiler silsilesi içindesiniz. Burayı biraz açarsanız sevinirim.

Durumunuzun farkında olmanız çok iyi. Ama şunu da düşünün bu söylediğiniz göre elinizde olmayan bir huya dönüşmüş. Ne zamanlar kendinizi birine yazarken buluyorsunuz? Üzgünken, sıkılmışken, pişmanken? Yazarken ne düşünüyor ne bekliyorsunuz? Pişmanlıkları aklama peşinde misiniz yoksa olay çıksın sıkılmayayım mı? Kendinizde bunları da analizleyin.Ataklar ne zaman ve neden oluyor?

Bunların cevabına göre tekrar bir yorum getiririm ama şu an bana kalırsa siz genel bir boşluktan hayatınıza heyecan katmak adına kendinizi bilerek sizi sıkan durumlara sokuyorsunuz ve içten içe bu acıdan zevk duyuyorsunuz. İnsanları düşünmek monoton hayatınızdan daha ilgi çekici geliyor ama sonra insanlarla konuşma da monotonlaşınca sıkılıyor ve toxic olduğunuzu düşünüp hayatınıza geri dönmek istiyorsunuz. Çözümüm ise bol bol arkadaşlıklar edinin ve bu insanlarla aşırı yüz göz olmayın ki kavga etmeyin ama canınız sıkılmadan insan ilişkileriyle muhatap olmaya devam Edin. Biriyle aranız açıldığında bir daha aramayın. Ufak problemse tamam ama sürekli sürekli barışmak bir süre sonra yalamaya döner. Barışmak sizin için bir bağımlılıksa kendinize söz verin 3 ayda 2 kere kavga ettiğimle 2.kavgadan sonra bir daha asla yazmayacağım gibi şeyler deyin belli kurallarınız olsun. Yoksa hep barış hep kavga günün sonunda siz de yıpranırsınız.

Canınız sıkılıyor gibi bir de sanki hep bir kavga, yarış, kabullenilme, hiddet içindesiniz. İnsanların ilgisini belki sadece böyle çekebileceğinizi düşünüyor da olabilirsiniz. Acaba çocukken de böyle öfkeyle dikkat çekme huyunuz olabilir mi? Alışkanlık oradan kalmış olabilir.

Öncelikle insanlara sevgiyle ve normal şekilde yaklaşırsanız da gayet arkadaş olabilirsiniz. İlla böyle entrikalarla ilişkiyi canlı tutmaya, kendinizi üzmeye gerek yok. Normal deme sebebim fazla sevgi falan da karşıdakinin sizi küçümsemesine ve yalakalık yapıyor gibi durduğunuzu düşünüp sizden soğumalarına neden olabilir.

Normal nedir? Önce kendine önem vereceksin. O seni sevmemiş, şu saçını beğenmemiş, bu sana alay etmek için şunu demiş gibi şeyleri kafandan sileceksin. Amannnn dedilerse desinler. Kim ki onlar? Belki 5 yıl sonra adını bile duymayacaksınız, kraliyetten falanlar mı da her şeyinizi beğenmeleri o kadar önemli olsun. Takmamayı öğrenin.

Ya ama işte beni neden sevmiyorlar? Cevap vereyim çünkü çok basit bir cevabı var. Herkes herkesi sevmek zorunda değil. İnsan çok egoludur kendini mükemmel bulur ama biz herkesi seviyor muyuz? Kimi var daha çok kanımız kaynıyor kimiyle de frekanslarımız uymuyor. Bunu kabullenin kimseyle yarışa girmeyin.

Kendinizi de boç bırakmayın. İnsan boşta kaldıkça çevresine sarar. Mahalle dedikoduları sanırım bundan çıkıyor. Elalemin işi yok kafasında kuruyor.

Hobi de hobi diyorum. Hem de düzenlisinden. Günlük ve sıcak

3-4 ay önce ben de yeni işe başladım. İlk zamanlar ben de çok afalladım, nemrut suratlı birine dönüşmüştüm. İnsanın düzeni bir anda değişiyor. Eve gelince yorgunluktan kimseyle sohbet edesim gelmiyordu direkt uyuyordum. Yeni yeni kendimi toparlanmaya başladım. En azından eve gelir gelmez uyumuyorum artık
Yalnız cidden 9-18 çalışıp da işten gelip hobi yapabilen birileri varsa helal olsun. Anca haftasonu o enerjiyi toparlayabiliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…