Çok üzüldüm , basınız sağ olsun , yanlış anlamazsanız neden vefat etti gencecik yaşında acabaO işler öyle olmuyor. Benim de kardeşim vardı ama 23 yaşındayken vefat etti mesela. Hemen kardeş yap, yalnız kalmasın demek biraz öngörüsüzce oluyor. Bu hayatta her şey var
Hemen hemen aynı şartlarda ve yastayız.ikinci çocuğu da sadece kendim yapmak istemediğim için yapmıyorum. Çocuğum istemiyor zaten ama istemiş olsaydı da o istiyor diye yapmazdım kesinlikle. Ben istemediğim halde bir çocuk dünyaya getirip o çocuğa haksızlık yapacağıma kardeş yapmayıp diğer çocuğuma haksızlık yapmayı yegliyorum açıkçası .Merhabalar , muhtemelen daha önce de benimle aynı sorunu yaşayanlar olmustır . Kısaca anlatayım, 5 yaşında kızım var , öğretmenim. Gayet güzel iki kişilik çok mutlu bir dünyamız var kızımla. Benim annemle olan ilişkim tam bir fiyasko idi, annem erkek evlat düşkünü meşhur annelerden biriydi ve beni de ananem büyütmüştü neyse Ama korktuğum basıma gelmedi bu konuda . Kızıma sonsuz bir sevgi verdim şimdiye kadar, umarım bundan sonraki süreçte böyle devam ederim.
Sorun şu ki , beni kim görse ikinci çocuğu soruyor . Yaşım 35 , kendımı bi kere psikolojik olarak hazır hissetmiyorum , kızıma verdiğim emeğin enerjinin yarısını verebileceğimi sanmıyorum. Aslına bakarsanız istemiyorum da. Bu iki kişilik dünyada mutluyuz biz.. Ama bir söz kafama takıldı , çocuğumu sevıyorum dıyorsun ona bir kardeş bile vermiyorsun diyen bir arkadaşım beni içerden bi yerden yakaladı sanki. Hep tek kalacak kendi rahatın için yazık etme vs vs dedi, sizce doğru mudur , onun çocuğunun halası veya dayısı olmayacak - vs vs ben ölünce büyük derin acılar mı yaşayacak.. vicdan azabı hiç bitmiyor mu ? Bir tane bile yapmayacak mısın diyorlar , benim için çocuk büyütmek yedir uyut mantığından çok çok ötede bi yerde . Kızım çok istediğim bir bebekti , ıkıncı çocuk sırf birisi yalnız kalmasın diye yapılırsa ona da haksızlık olmuyor mu ??? . Her neyse sizce kızım ilerde nemi suçlar mı aranızda tek çocuk olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim
Genelde eşim sorulmuş . Eşim işi gereği sürekli dışarda , bana kalsa 5 tane isterim bakacak olan sensin diyor yani tamamen bana bırakmış durumda. . Bakabilirim dersem yapacakmışım falan filan . Kızımı ben tek başıma büyüttüm zaten
torununuzum dayısı teyzesi olmayacak demek ne kadar saçma. 20 yıllık arkadaşım var tek çocuk eşide öyle tek çocuk çocuklarının teyzeleri amcaları dayıları falan var illa kan bağına gerek yok ben teyzeleriyim eşim amcaları. kan bağından çok daha değerli bağlar var hayatta çocuğunuzu o bağları kuracak şekilde büyütün benceMerhabalar , muhtemelen daha önce de benimle aynı sorunu yaşayanlar olmustır . Kısaca anlatayım, 5 yaşında kızım var , öğretmenim. Gayet güzel iki kişilik çok mutlu bir dünyamız var kızımla. Benim annemle olan ilişkim tam bir fiyasko idi, annem erkek evlat düşkünü meşhur annelerden biriydi ve beni de ananem büyütmüştü neyse Ama korktuğum basıma gelmedi bu konuda . Kızıma sonsuz bir sevgi verdim şimdiye kadar, umarım bundan sonraki süreçte böyle devam ederim.
Sorun şu ki , beni kim görse ikinci çocuğu soruyor . Yaşım 35 , kendımı bi kere psikolojik olarak hazır hissetmiyorum , kızıma verdiğim emeğin enerjinin yarısını verebileceğimi sanmıyorum. Aslına bakarsanız istemiyorum da. Bu iki kişilik dünyada mutluyuz biz.. Ama bir söz kafama takıldı , çocuğumu sevıyorum dıyorsun ona bir kardeş bile vermiyorsun diyen bir arkadaşım beni içerden bi yerden yakaladı sanki. Hep tek kalacak kendi rahatın için yazık etme vs vs dedi, sizce doğru mudur , onun çocuğunun halası veya dayısı olmayacak - vs vs ben ölünce büyük derin acılar mı yaşayacak.. vicdan azabı hiç bitmiyor mu ? Bir tane bile yapmayacak mısın diyorlar , benim için çocuk büyütmek yedir uyut mantığından çok çok ötede bi yerde . Kızım çok istediğim bir bebekti , ıkıncı çocuk sırf birisi yalnız kalmasın diye yapılırsa ona da haksızlık olmuyor mu ??? . Her neyse sizce kızım ilerde nemi suçlar mı aranızda tek çocuk olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim
Akut lenfoblastik lösemiÇok üzüldüm , basınız sağ olsun , yanlış anlamazsanız neden vefat etti gencecik yaşında acaba
Ayni şeyi soracaktımİki kişilik dünyanızda çocuğun babasına yer yok mu? Olmayan babadan mı yapacaksınız ikinci çocuğu?
Arkadaşınız saçmalamış.
Genelde eşim sorulmuş . Eşim işi gereği sürekli dışarda , bana kalsa 5 tane isterim bakacak olan sensin diyor yani tamamen bana bırakmış durumda. . Bakabilirim dersem yapacakmışım falan filan . Kızımı ben tek başıma büyüttüm zaten
Ya Allah Allah delircem şimdi, 2.çocuk büyüğünün yaveri mi? Muhabbet kuşu mu bunlar, tek kaldı birini alalım yanına diyecek? 2.çocuğu istemiyorsanız yapmayın, 2.çocuklar ilkinin yoldaşı, yaveri, oyuncağı olmak için gelmemeliler. Asıl büyük bencillik bu.Merhabalar , muhtemelen daha önce de benimle aynı sorunu yaşayanlar olmustır . Kısaca anlatayım, 5 yaşında kızım var , öğretmenim. Gayet güzel iki kişilik çok mutlu bir dünyamız var kızımla. Benim annemle olan ilişkim tam bir fiyasko idi, annem erkek evlat düşkünü meşhur annelerden biriydi ve beni de ananem büyütmüştü neyse Ama korktuğum basıma gelmedi bu konuda . Kızıma sonsuz bir sevgi verdim şimdiye kadar, umarım bundan sonraki süreçte böyle devam ederim.
Sanırım yanlış ifade ettim, eşim işi gereği sürekli dışarda , bu yüzden iki kişilik dünya dedim , yoksa kızımla güzel bir ilişkisi var yani baba hasreti vs gibi şeyler yokKizin kardeşten önce, babaya ihtiyaci var. Kardeşi, babadan daha önemli bulmak.. Ne denilir ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?