Bencil Ebeveynler

Tatiliniz bizim eskiden bayramları babanemin evinde toplanmamıza benziyor her aileye bi oda verirdi falan ben yalnızlığı seviyorum diye heralde okurken daraltı geldi hele tatilde olabildiğince az insanla muhattap olmak isterdim o çocuklular da bu kadar kovulup hala 15 kişilik cümbür cemaat tatilin neyine heves edip hala gelmeye çalışıyorlar anlamadım

Ben size hak verdim.
Çocuğumla gittiğim yerde ne ben rahat edebiliyorum ne de beraberimdekiler.
Tatil hayali kuran çocuksuz evli çift ben olsaydım çocukla gelenlere sinir olurdum ve istemezdim. Çocuklu arkadaşlarınız anlayışsız davranmış

Haaa

Kültürüm yetmemiş

Kesinlikle haklısınız. En başında da konuşmuşsunuz zaten bunu. Ama o kadar itici bir diliniz varki karşı tarafa hak veresim geldi yazdıklarınızı okurken. Çok çirkin bir üslupla, tepeden tepeden konuşuyorsunuz. Tatil meselesinden değil ama arkadaşım dediğim biri benimle bu şekilde konuşsa bu sebepten ötürü konuşmayı keserdim.

Ben bu gibi durumlarda (mesela komşunun bana dadanan ve her akşam benimle oturmaya gelen kızına engel olmaması gibi durumlarda) "otuz yasindayim,eğer her akşam bir çocukla ilgilenmek isteseydim zaten kendi cocugumu dogururdum' diyorum. Biraz anlıyorlar..
Yani ne münasebet herkes yarım saat baksa. Hiç duymadım böyle saçma bir şey. Ablam hastaneye giderken çocuğuna bakayım diye günler onceden bana rica etti,yarım saat kalayım diye. Ki öncesine ben kendim teklif etmiştim böyle bir durum olduğunda ya da eşiyle çıkmak istediklerinde bana sorabilecegini. Yani onda bile, yeğenim benim canım, oyun oynadık, eğlendik ama tuvaleti gelmesin diye dua ettim. Benim için sorun değil de hoş değil ki, annesi o kadar mahremiyet eğitimi diye kendini parcalamisken benim çocuğun bedenini temizlemem. Ben öz ve biricik yeğenim için ve kadın olduğum halde böyle bir endişe duyuyorum, onlar nasıl kadın erkek, alt tarafı arkadaşları olan insanlara yarım saat çocuklarını emanet edebiliyorlar. Çok ilginç gerçekten de.
Sonuc olarak zaten küsmüsler, takılmayın çok. Gidin, eğlenmenize bakın. Son saniye yan cizenler onlar.
Ayrıca sürü halinde her planda elbet sorun çıkar ya, bir dahaki sefere başbaşa tatil planlayin. Emin olun esin dostun gürültüsü olmadan daha keyifli gececektir

Ben de bekar bir insan olarak sizi çok iyi anlıyorum. Eskiden arkadaşlarla toplanınca bir arkadaşımız sürekli yanında kardeşini, kuzenini vs getirirdi ve pek hoşlanmazdık bu durumdan. Sürekli mızmızlanıp bir şeyler istiyordu ve biz bunu çekmek istemiyorduk. Sonuçta arkadaşlar olarak toplanmıştık ona göre sahile mi gidelim, tabu oynamaya mı gidelim derken kendimizi küçük çocuğun istediği hamburgercide otururken buluyorduk. Çocuğu olan insanlar böyle şeylere maalesef alınıyorlar ama inanın herkesin çocuğu kendi için değerli, bir başkası sürekli her şeyine sizin kadar tahammül edemez ve etmek zorunda da değil.
Arkadaşlarınız da bu konuda istenmediklerini bildikleri halde nasıl böyle ısrarla gelmek istediler anlamadım. Gider kendim tatilimi yapardım eşimle çocuklarımla. İstedikleri gibi rahat takılamazlar belki ama onların çocukları onların sorumlulukları sonuçta.

“Elin veledi” çok cirkin bir tabir. Yakında sizinde çocuğunuz olursa başkaları da aynı bu şekilde konuşacak çocuklarınız icin , hoşunuza gidermiydi?

Ayrıca onların yüzüne söyleyemediğiniz kelimeleri arkalarından bu şekilde konuşmak ta çok çirkin ...

Madem elin veletlerinin ciş kaka derdini çekmek istemiyorsunuz neden onlara dahil olmak zorundasınız ? Biraz fazla ödeyin ve kafanız rahat olsun. Ayrıca ben üç çocuğum la tek basıma harika tatil yapabiliyorum , başakları neden yapamasın ? Çocuk olayını çok fazla abartıyorsunuz bence ...

Daha önce defalarca velet dediğim oldu ama ilk defa sizin kadar yükselen görüyorum bu kadar gergin olmayın sağlığınıza yazık

Çocuk emek ister sevgi ister.
İhtiyaçları yetişkinlere göre farklı, uykuları farklı, yemekleri bile farklı.

Şimdi bu durumda bu çocukları istenmedikleri bir ortama sokmak doğru mu? Konu sahibi baştan uyarmış.

İçelim dense, akşam çocuk ateşlense kim hastaneye götürecek? Gece geç vakitte kalınsa çocuklar uykusuzluktan masalarda mı uyuyacak?

En temizi farklı tatiller yapılması.

Yazdıklarımı okumadınız sanırım ben onlara dahil olmaya çalışmıyorum çocuklu tatil istemiyoruz dediğimiz halde gelmek için tutturan onlar , bence de herkes çocuğuyla başbaşa tatil yapmalı hem bizim de kafamız çocuksuzlar olarak rahat eder.
Yüzlerine söyleyemediğimi nerden çıkardınız anlamadım tekrar bir okuyun isterseniz yazdıklarımı

Arkadaşım sonuna kadar haklısın iki çocuklu birisi olarak bende istemezdim . Kardeşimle aram cok cok iyidir önceleri hep tatillerde beraberdik ama o suan bizle tatile gelmiyor . Yoruluyorum gürültü duymak istemiyorum diyor cok da haklı . Antalya da 18 yaş altını almayan müthiş bir otel var tavsiye ederim mis gibi ortam
Bide niye velet e millet bu kadar tepki gösterdi bizde hep velet deriz argo bir tabir degil
iyi tatiller şimdiden

Açıkçası şu an çocuklu arkadaşlarımı yemeğe bile davet etmek istemiyorum o derece 3 lü arkadaş grubumuz vardı ikisi de yeni doğum yapmıştı yemeğe geldiler annenin biri sofraya hiç oturamadı diğeri çayını içemedi sürekli Bi ağlama ağlamasa bile bebekler annelerin kucağında sürekli e masayı ben topladım tek başıma çay pasta ardından meyve kahve servisi yok dedim kalsın bir daha yok tabi bebekleri yokken böyle değildi çok eğlenceliydi yemekte böyleyse tatili hiç düşünemiyorum

Tabiki herkes dengiyle tatil yapmalı . Ben asla gidip çocuksuz birileriyle tatil yapmam mesela , neden onları rahatsız edeyim ki ? Beni rahatsız eden velet diye kullandığınız kelime oldu sadece . Çocuksuz birinin çocuklu aileyle tatil yapmasını bende doğru bulmuyorum . Açıkça söyleyin yalnız tatil isterinizi . Baktınız hala ısrar ediyorlar umursamadan kendi planlarınızı yapın bence . Başkalarının rahatı icin kendi tatilinizi zehir etmeye değmez ...

Herkesin çocuğu kendisi için biriciktir. Çocukla tatil yapmak ne kadar normalse çocuk gürültüsünü çekemem ben diyen biri de o kadar normaldir. O yüzden siz üç cocukla tatil yapabiliyorsunuz başkaları yapamayabilir.

Demi ya ve bunu normalesstiriyorlar bunun arkadasligin bir parcasi zannediyorlar ne yazık seviyesizlik aldi gitti dobralik oldu yok ben lafimi esigemem acik sozluyum bla bla oysaki dobralikla terbiyesizlik arasında ince bir cizgi vardır yada ben sinirlarimi korumasini bilen biriyim bilmiyorum degil arkadaş aileden hickimse cocuklarimada banada şaka diye cirkinlesemez haddini bildiririm.

Çocukla tatil yapıyorum ama çocuksuz arkadaşları tatilime dahil etmiyorum. Orda demek istediğim ben yapabiliyorsam o çocuklu arkadaşları da tek başlarına yapabilir olucaktı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…