- 14 Mart 2021
- 32
- 52
- 3
- 27
- Konu Sahibi gosrilankago
-
Mantıklı.Oha. Çözdünüz zannediyordum ben. Hiç bir miktarını mi ödemiyorlar kiranın. Eşin ne diyor ?
Yüzsüzlük. Başka birşey değil. Çocuk baskısı yapıyorlar mı hala peki.Şu ana kadar bir kısmını alabildik o da eşimin zorlamasıyla, bizim ev derdimiz kolay kolay çözülmez ne yazık ki
Ben size hak verdim.Altı çift on iki kişilik bir arkadaş grubumuz var,ikisi çocuklu diğer dört çift çocuksusuz.Her sene birlikte tatile gideriz ama bu sene pandemiden dolayı kaş kalkan tarafında villa kiralayalım dedik. Geçen sene hepbirlikte gittiğimiz tatillerde çocuklardan dolayı dinlenmek yerine daha çok kafamız şiştiği için bu sene dört çift plan yaptık ve diğer arkadaşlara da durumu anlattık. Kısaca dedik ki çocukları bırakacak yer bulabiliyorsanız dahil olabilirsiniz yoksa kimse tatilinde çocuk derdi çekmek istemiyor, onlarda anlayışla karşıladılar, ya da biz öyle sandık.
Biz tabii villa bakıyoruz filan derken çocuklu çiftlerden biri dedi ki biz annemi ayarladık çocukları bırakıp geleceğiz. Biz de tamam dedik , sıkıntı yok. Neyse beş çift villa kiraladık ama tabii villa fiyatları uçmuş durumda yani 8 kişilik bakacakken 10 kişilik villa tuttuk.
Konuya geleyim, bugün arkadaş aradı ve dedi ki annem müsait olmayacakmış mecbur çocuğu da getiricez, bir de gitmiş diğer çocuklu arkadaşlara da söylemiş onlar da demiş ki o zaman biz de gelelim en kötü şişme yatak getiririz sonuçta koskoca villa. Ben arkadaşa anlayışsızlık yaptığını ve eğer gelmek istiorlarsa ayrı bir villa tutmalarını söyledim. Bir de gelmiş bana diyor ki ne var yani 12 kişiyiz herkes yarım saat çocuklarla ilgilense hepbirlikte hallederiz. Sanki ben bütün sene onların veledine bakmak için çalıştım.
Arkadaşa parasını iade ettik ve yine bizim tuttuğumuz villa bölgesinde dört kişilik kiralayabilecekleri villaları gönderdim. Kısaca dedik ki gidin dördünüz ve çocuklar ayrı villada kalın bize bulaşmayın,yanınızda bakıcı götürün cocukları bırakıp yanımıza gelirsiniz.Biz böyle yapınca bu sefer dediler ki aynı villada kalmayacaksak biz gelmeyiz. Gelmeyin dedim ben de, tabii şu an bizimle konuşmuyorlar, çok anlayışsız davranıyormuşuz.
Sizce bunun ortak bir çözümü var mı? Ben neden sırf çocukları olduğu için daha anlayışlı olan taraf olmak zorundayım , neden tatilimde gürültü, çiş, kaka derdi çekip yok sigara içme gece ses yapmayalım diye kendimi kısıtlamak zorundayım. Benim de yılda 25 gün tatilim var neden gönlümce tatil yapmak istediğimde bencillikle suçlanıyorum.
En son sanırım tatili komple iptal edip adult otele gideceğiz çocuğu olmayanlarla, çünkü villa kiralıyorsak çocuksuz tatil yapma hakkımız yok.
Kaşdaki villalarda genelde temizlik elemanı ve aşçı fiyatın içinde oluyor siz sadece alışveriş yapıyorsunuz aşçı isteğinize göre pişiriyor topluyor istediğiniz taktirde ev temizliği de yapılıyor hatta bazılarında şöför bile var gece alkol alıp eve dönmek isterseniz diye
Daha önce defalarca velet dediğim oldu ama ilk defa sizin kadar yükselen görüyorum bu kadar gergin olmayın sağlığınıza yazıkArkadas ortaminizin seviyesini bilmem ama gidin başka bir ortamda bir cocuga velet diye hitap edin gorursunuz yükselmeyi. Elinde Google gezip oh dur suna su kelimeyi soylimde sonuçta Google da anlami başka halk dilinde baska aaa ne yukseldin al sana Google tatil yapacaniz arkadaslarinizda sizin seviyenizdeyse tatil eglenceli gececek sizin acinizdan sizinde ilerde olursa "veletleriniz"tatil keyfine degme gitsin
Cok sükurki seviyeli bir arkadas ortamim var cok şükür iyi tatiller ✌Daha önce defalarca velet dediğim oldu ama ilk defa sizin kadar yükselen görüyorum bu kadar gergin olmayın sağlığınıza yazık
“Elin veledi” çok cirkin bir tabir. Yakında sizinde çocuğunuz olursa başkaları da aynı bu şekilde konuşacak çocuklarınız icin , hoşunuza gidermiydi?
Ayrıca onların yüzüne söyleyemediğiniz kelimeleri arkalarından bu şekilde konuşmak ta çok çirkin ...
Madem elin veletlerinin ciş kaka derdini çekmek istemiyorsunuz neden onlara dahil olmak zorundasınız ? Biraz fazla ödeyin ve kafanız rahat olsun. Ayrıca ben üç çocuğum la tek basıma harika tatil yapabiliyorum , başakları neden yapamasın ? Çocuk olayını çok fazla abartıyorsunuz bence ...
Tabiki herkes dengiyle tatil yapmalı . Ben asla gidip çocuksuz birileriyle tatil yapmam mesela , neden onları rahatsız edeyim ki ? Beni rahatsız eden velet diye kullandığınız kelime oldu sadece . Çocuksuz birinin çocuklu aileyle tatil yapmasını bende doğru bulmuyorum . Açıkça söyleyin yalnız tatil isterinizi . Baktınız hala ısrar ediyorlar umursamadan kendi planlarınızı yapın bence . Başkalarının rahatı icin kendi tatilinizi zehir etmeye değmez ...Yazdıklarımı okumadınız sanırım ben onlara dahil olmaya çalışmıyorum çocuklu tatil istemiyoruz dediğimiz halde gelmek için tutturan onlar , bence de herkes çocuğuyla başbaşa tatil yapmalı hem bizim de kafamız çocuksuzlar olarak rahat eder.
Yüzlerine söyleyemediğimi nerden çıkardınız anlamadım tekrar bir okuyun isterseniz yazdıklarımı
Herkesin çocuğu kendisi için biriciktir. Çocukla tatil yapmak ne kadar normalse çocuk gürültüsünü çekemem ben diyen biri de o kadar normaldir. O yüzden siz üç cocukla tatil yapabiliyorsunuz başkaları yapamayabilir.“Elin veledi” çok cirkin bir tabir. Yakında sizinde çocuğunuz olursa başkaları da aynı bu şekilde konuşacak çocuklarınız icin , hoşunuza gidermiydi?
Ayrıca onların yüzüne söyleyemediğiniz kelimeleri arkalarından bu şekilde konuşmak ta çok çirkin ...
Madem elin veletlerinin ciş kaka derdini çekmek istemiyorsunuz neden onlara dahil olmak zorundasınız ? Biraz fazla ödeyin ve kafanız rahat olsun. Ayrıca ben üç çocuğum la tek basıma harika tatil yapabiliyorum , başakları neden yapamasın ? Çocuk olayını çok fazla abartıyorsunuz bence ...
Demi ya ve bunu normalesstiriyorlar bunun arkadasligin bir parcasi zannediyorlar ne yazık seviyesizlik aldi gitti dobralik oldu yok ben lafimi esigemem acik sozluyum bla bla oysaki dobralikla terbiyesizlik arasında ince bir cizgi vardır yada ben sinirlarimi korumasini bilen biriyim bilmiyorum degil arkadaş aileden hickimse cocuklarimada banada şaka diye cirkinlesemez haddini bildiririm.Kesinlikle haklısınız. En başında da konuşmuşsunuz zaten bunu. Ama o kadar itici bir diliniz varki karşı tarafa hak veresim geldi yazdıklarınızı okurken. Çok çirkin bir üslupla, tepeden tepeden konuşuyorsunuz. Tatil meselesinden değil ama arkadaşım dediğim biri benimle bu şekilde konuşsa bu sebepten ötürü konuşmayı keserdim.
Çocukla tatil yapıyorum ama çocuksuz arkadaşları tatilime dahil etmiyorum. Orda demek istediğim ben yapabiliyorsam o çocuklu arkadaşları da tek başlarına yapabilir olucaktı .Herkesin çocuğu kendisi için biriciktir. Çocukla tatil yapmak ne kadar normalse çocuk gürültüsünü çekemem ben diyen biri de o kadar normaldir. O yüzden siz üç cocukla tatil yapabiliyorsunuz başkaları yapamayabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?