• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencil Ebeveynler

Haftasonu akşam cıkması olunca bizde çocuklu arkadaşlarımıza destek oluyoruz, oynatıyoruz ilgileniyoruz anne baba dinlensin diye yıllık izinde başkasının tatilini böyle piç etmeye kimsenin hakkı yok. Çok güzel korumussunuz hakkınızı yaptıkları terbiyesiz. Benzer bir durum yaşadık, yazlığımıza gidecektik kazık kadar kuzenlerim var canım gibi severim, biz gittiğimizde gelmek istediler. Dedim ben kahvaltı hazırlamam, yemek yapmam, çamasır falan yıkamam. Ne yapacağız anneler gelemeyecek yazlığa. Annemler dediler ki ya nolacak bi çamasır asarsın yardımcı olurlar vs. Dedim ki ben evimde daha az iş yapıyorum insanların ıslak mayolarını asmak istemiyorum dalga mı geçiyorsunuz. Dün yazlık planını iptal ettim parasını bayılır otele giderim.
 
Demi ya ve bunu normalesstiriyorlar bunun arkadasligin bir parcasi zannediyorlar ne yazık seviyesizlik aldi gitti dobralik oldu yok ben lafimi esigemem acik sozluyum bla bla oysaki dobralikla terbiyesizlik arasında ince bir cizgi vardır yada ben sinirlarimi korumasini bilen biriyim bilmiyorum degil arkadaş aileden hickimse cocuklarimada banada şaka diye cirkinlesemez haddini bildiririm.
Çocuklarınız olmadan plana dahil olabilirsiniz demem mi terbiyesizlik, yoksa velet demem mi 😂 çirkinleştiğim nokta neresi çok merak ettim.ebeveynler nedense çocuklarından rahatsız olunduğunda bunu terbiyesizlik olarak anlıyorlar. Kabul edin artık çocuklarınız birtek size güzel görünüyor hepsi oksitosin hormonu sizin dışında kimse için bir özellikleri yok hepsi aynı ve herkes çocuk sevmek zorunda değil. Çocuk sevmemek terbiyesizlik değil
 
Bu kadar kalabalık grup bir villaya giderek nasıl güzel tatil yapıyorsunuz o kısmı da anlamadım.

Çocuklulara ayrı villa teklifiniz bence makul bir teklif.

Ben olsam çocuklarımı o kadar kalabalık bir evde tutmak istemezdim zaten. Hele böyle bir zamanda. Neden bu ısrar garip geldi.

Diğer taraftan da sizin bu arkadaş grubu dediğiniz topluluk , çocuk sahibi oldukça ayrılacak galiba gruptan.
 
Cocuk olsun olmasın o kadar kişiyle tatil her türlü zor ya... Planları önceden yapın bari yoksa bugün nereye gidelim sorusu 1 saat bugün nerde ne yesek sorusu 1,5 saat sürer. Bu arada haklısınız. Aslında içinde iki ayrı ev olan çiftlikler falan oluyor öyle de tutsanız onlar orda takılsa arada birlesseniz de olur. Ama sıkıntı çıkar bir yerde sanirim
 
de gelmiş bana diyor ki ne var yani 12 kişiyiz herkes yarım saat çocuklarla ilgilense hepbirlikte hallederiz.
Çocuklu olduğu için istenmediği halde ısrarla gelmek isteyip üstüne şu cümleyi kurabiliyorlarsa helal olsun valla, iyi yüzsüzlermiş. Ben çocuklu halimle insanları kısıtlarım diye ısrar etseler dahi gitmek istemem.

Bu konuda kesinlikle haklısınız ama üslubunuz çok itici. Arkadaşım dediğim insan çocuğum için velet vs. dese, bu kadar sinir olsa ben bir daha görüşmem. 😂
 
Demi ya ve bunu normalesstiriyorlar bunun arkadasligin bir parcasi zannediyorlar ne yazık seviyesizlik aldi gitti dobralik oldu yok ben lafimi esigemem acik sozluyum bla bla oysaki dobralikla terbiyesizlik arasında ince bir cizgi vardır yada ben sinirlarimi korumasini bilen biriyim bilmiyorum degil arkadaş aileden hickimse cocuklarimada banada şaka diye cirkinlesemez haddini bildiririm.
Siz niye konuyu bu kadar kişiselleştirdiniz?
Fikrinizi söylediniz, anlaşıldı.

Velet kelimesi hakaret içerikli bir kelime değil bana göre, argo deseniz anlarım.
Velet kelimesinden yola çıktınız, ‘kimse bana ve çocuklarıma çirkinleşemez, haddini bildiririm’e geldiniz.
Konu siz ve çocuklarınız değil ki...
 
Çocuk gayet de saatinde uyuyup uyanan, doyurduğunda susan mutlu olan yani öyle eziyetli bir çocuk değilse onun neyine adapte olmak gerekiyor ki :KK70:
Ben çevremde hiç saatinde uyuyup uyanan üç yaş altı çocuk görmedim. 🥲
 
Keşke bana yükselmeden önce googleda bi aratsaydınız 😂
Velet kelimesi oğul çocuk anlamına gelmektedir.
Kendileri kültürlü insanlar oldukları için onların yanında velet dediğimde sizin gibi yükselmiyolar merak etmeyin.
Etimolojiyle ilgilenirim, bu konuda kültürlü olduğuma inanıyorum ama hakaret olmasa bile üslubunuzda bir hor görme var. Ben ne dedim ki moduna girmenize gerek yok. Velet, evlat, valide hatta mevlit ve mütevellit bunların hepsi aynı kökten türemiş Arapça sözcüklerdir. Velet kelimesinin anlamı da dediğiniz gibi çocuk demektir. Ancak o kelime Türkçede çocuklara kızmak, azarlamak için kullanılır. Sizin yaptığınız gibi yani. Bu amaçla kullanılan bir sözcük olduğu için insanlarda hoş bir çağrışım yapmıyor. :(
 
Çok haklısınız.
Ben kendi dogurdugum çocuklarımla bile tatil yapmak istemiyorum yorgunluktan başka birşey değil.
Hele ki arkadaş çocuğu falan hiç olacak iş değil.
Kuserlerse küssünler 1 sene çalışıp bir tatil keyfim var onu da çokluğa çocuğa yar etmem ben olsam.
Ay benim de iki çocuğum var . Tatil elbet onlarinda hakki , ama esimle basbasa da tatil yapmak isterim 😁asil dinlenme budur.
Siz haklisiniz konu sahibi G gosrilankago
 
Bence çocuklu taraf çok anlayışsız davranmış. Açıkçası kendi çocuğu olmadıkça kimse kimsenin çocuğunun ağlamasını, bakımını vs çekmek zorunda değil. Çocuğum olduğunda ben de kimseyi rahatsız etmek istemem.

Ayrıca arkadaşlarınızla açık açık konuştuğunuz için de tebrik ederim; bırakın küseceklerse küssünler. Hayır demeyi bilmek büyük meziyet...
 
Ben çevremde hiç saatinde uyuyup uyanan üç yaş altı çocuk görmedim. 🥲

Yoo asıl onlar uyur da bu saatler başkasına uyar mı onu bilemeyiz

Oğlum 2,5 yaşında idi görümcemle ile karşılıklı dairelerde oturuyorduk

Ama Pazar’ları birlikte etkinlik yapmayı başaramadık

Zira biz kalkar kahvaltı edere gezer hatta öğle yemeği yer 13.30 da eve gelir çocuğu uyuturduk onlar daha çıkalım diye yeni gelirdi

Yine aynı çocuk yaz tatili dahil akşam 9 da yatardı bu durumda da yetişkinlerle dışarıda saati tutmazdı

Özetle çocuklarla çocuksuz insanlar aynı ortamda hele de tatilde uyumsuz olur

Ama saatinde uyuyor, uyumayan nasıl olur onu bilemiyorum zira çocuk demek düzen demektir

Bozmazsak düzenini, uyuyacağı saatte gel sana şunu alalım, gel sana şunu göstereyim, aman annesi boş ver bugün de yarım saat geç uyusun diyen olmazsa saatlerinde uyurlar
 
Etimolojiyle ilgilenirim, bu konuda kültürlü olduğuma inanıyorum ama hakaret olmasa bile üslubunuzda bir hor görme var. Ben ne dedim ki moduna girmenize gerek yok. Velet, evlat, valide hatta mevlit ve mütevellit bunların hepsi aynı kökten türemiş Arapça sözcüklerdir. Velet kelimesinin anlamı da dediğiniz gibi çocuk demektir. Ancak o kelime Türkçede çocuklara kızmak, azarlamak için kullanılır. Sizin yaptığınız gibi yani. Bu amaçla kullanılan bir sözcük olduğu için insanlarda hoş bir çağrışım yapmıyor. :KK43:
Nasıl bakmak isterseniz oyle görürsünüz, ben arkadaşlarıma da sizin veletler nerede? Veletler gelmiş, veletler büyümüş vs diyorum kimse de yanlış anlamıyor. Tamamen niyet meselesi, kötü niyetli düşünürseniz her kelimeyi her yere çekebilrsiniz.
Ben ne dedim ki moduna girmiyorum ki gayet de yaptıkları şeyden şikayetçiyim ama bunun velet kelimesi ile bir ilgisi yok. Yani sizin dediğinize göre "velet" yazmamış olsaydım çok anlayışlı bir dille yazmış olacaktım.
 
Ben hayatımda hiç kaka silmedim bir zahmet babası olarak sen yap ben dokunamam dedim ama kendi yine de silmedi , çocuğu olan diğer arkadaş sildi baktı ki biz birbirimize gircez 😂
Çok bu yakınsınız? Bu kadar saçma sapan talepler yapıyorlar, istemediğiniz halde tatile gelmeye çalışıyorlar falan.
 
Nasıl bakmak isterseniz oyle görürsünüz, ben arkadaşlarıma da sizin veletler nerede? Veletler gelmiş, veletler büyümüş vs diyorum kimse de yanlış anlamıyor. Tamamen niyet meselesi, kötü niyetli düşünürseniz her kelimeyi her yere çekebilrsiniz.
Ben ne dedim ki moduna girmiyorum ki gayet de yaptıkları şeyden şikayetçiyim ama bunun velet kelimesi ile bir ilgisi yok. Yani sizin dediğinize göre "velet" yazmamış olsaydım çok anlayışlı bir dille yazmış olacaktım.
En yakın arkadaşım bile olsa benim çocuklarıma o şekilde hitap edemez , ettirmemde. Siz baya baya günlük argo konuşuyorsunuz sanırım. Öyle ise bunu sıradan karışmasanız gayet normal ...
 
Back
X