Bencil ebeveynler..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.837
57.421
Evet sana ne diyeceksiniz belki ama aslında hayatıma mutsuzluk ve huzursuzluk veren ,
dolaylı olarak da olsa beni etkileyen bir konudur bu.

Az evvel bir konu yorumlarında okudum ve bazı anneler babalar ne kadar benciller diye düşünüp
sinirlendim yine.

Demiş ki sevgili hemcinslerimiz biz içgüveysi alacağız yeterki kızımız hep gözümüzün önünde olsun,
her gün göreyim, karışmam ama her işlerine yardımcı olayım, torunlarıma bakayım vs. vs..
Diğeri de aynen ben de oğlumu üst katımda istiyorum hep görmeliyim demiş.

Yahu anlıyoruz annesiniz, babasınız evladınız çok tatlı, her şeyiniz.

Ne güzel Allah çok uzaklara düşürüp de özlemle yandırmasın, buraya kadar anlıyorum sizi.

Ama bu çocukları dünyaya getirmiş olmanız size tüm geleceklerini planlama hakkını vermiyor kusura bakmayın lütfen.

Bunlar sağlıklı ebeveyn tutumları değil.
Bunun adı çok sevmek de değil, herkesin evladı kendine tatlıdır çünkü.

Evladını gurbete evlendirenler ayıla bayıla göndermiyorlar.
Aşklarına, tercihlerine saygı duyarak, huzurlu olsun duası ile evlendiriyorlar işte.
Ne yapsınlar? Onlarınki can değil mi?

Benim kp de aynısını yapmış.
Kafasında kurmuş planları, üst kata oturtcam evlenince de diye dubleks ev alıp yerleşmiş.
Torunuma bakarım, evladım gözümün önünde olur, her şeylerini bilirim falan.

Ne oldu? İki oğlu da böyle bir hayat istemedi. En önemlisi de gelinler istemedi.
Mecbur değil kimse çünkü!

O koca evi aldım da çektiler gittiler de diye biz kötü olduk!

Bana ne yahu? Bana mı sordu dubleks ev alırken, o hayalleri kurup, planlar yaparken?
Kendi istekleri üzerine düzen kurarken evladının ya da gelinlerinin isteklerini hesaba kattı mı?

Bana ne yani?

Tüm bunlar yüzünden iki gelin de kötüyüz.
Evlatları da kötü.
Onun istemediği kadınları eş diye aldılar.
Ona uzak bir yerde oturdular.

Hiç bir iyiliğimiz yok.
Çünkü onun istemediği hayatları seçtik.

Sadece dünyaya getirmiş, ele güne muhtaç bir şekilde olsa da büyütmüş olması bizim
geleceğimiz hakkında planlar yapmaya hak sahibi yapıyor onu çünkü.

El kızı ya da oğlu sizin planladığınız hayata he demek zorunda değil sevgili ebeveynler.
Hatta evladınız da değil..

Lütfen bu gerçeği unutmayarak büyütün yavrunuzu.

Evliliğimin büyük bir huzursuz parçasını oluşturan bu konuda dertliyim.
Paylaşmak istedim, umarım faydası dokunur.

Bugün kahvaltıda annem; atandığında birini bulur gidersin sen dedi mesela. gülerek ama babamın yanında ince bi gözdağıyla :KK45:

çocukları hep dizlerinin dibinde olsun istiyorlar. evet bizi onlar büyüttü, onlar hep yanımızdaydı ve ayrı bir hayat kuracak olmamız onlara çok farklı geliyor sanırım... bencillik mi alışkanlık mı hiçbiri değil sadece sevgiden mi, bunun adını tam koyamadım

Bicok kisi itiraf edemese de cocuklarini köleleri gibi görüyor.

Cocugum icin fedakarlik yaparim falan filan diyor da, is ciddiye binince "biz anne babayiz biz ne istersek oyle olur,yoksa sen kötu evlatsin vafasizzin, nankorsun, ......"

Valla benim annemden iyisi,fedakarı, meleği yok.
Herkesin çektiği zorluklardan fazlası ile büyüttü, okuttu beni.

Sonra da kızının aptal aşkına he dedi, şehir dışına evlendirdi.
Üstüne anlayışsız, huzursuz, kızını hiç sevmeyen insanlarla dünür oldu.

Yine de sadece saygı duyuyor, asla kötü laf etmez.
Yeter ki huzurun olsun der, özlemini içine atar.

Kple aynı şehirde olmamız yetmedi.
Üst katında olacakmışız.

Bir yürüsün gitsinler ya!

Aileme yakın oturmak isterdim.

Bugün kahvaltıda annem; atandığında birini bulur gidersin sen dedi mesela. gülerek ama babamın yanında ince bi gözdağıyla :KK45:

çocukları hep dizlerinin dibinde olsun istiyorlar. evet bizi onlar büyüttü, onlar hep yanımızdaydı ve ayrı bir hayat kuracak olmamız onlara çok farklı geliyor sanırım... bencillik mi alışkanlık mı hiçbiri değil sadece sevgiden mi, bunun adını tam koyamadım

Herkes kendi ailesine yakın olmak ister gönülden, ya da her aile evladını yakınında ister.
Ama sadece gönülden istemeli, bunu bir hayal haline dönüştürüp uygulama konusunu dile bile getirmemeli bence.

yanibasimda olup mutsuz olacagina git okyanis otesine kendi hayatini kur sevdigin adam ola diyen canim annem babam bi evin bi kizi olan beni amerikaya gonderdiler. evet bende yanlarinda olmak isterdim ama simdi kendi ayaklarim ustunde en ufagindan en onemlisine kadar her konuda kendimiz veriyoruz kararlarimizi. sevgi boyle bisey. tutsak edip yaninda bogmak degil. nerde olursa olsun mutlu oldugunu bilmek..

Herkes kendi ailesine yakın olmak ister gönülden, ya da her aile evladını yakınında ister.
Ama sadece gönülden istemeli, bunu bir hayal haline dönüştürüp uygulama konusunu dile bile getirmemeli bence.

Elimde olsa uygulamaya geçerim.
Eşlerde hakkaniyetli davranıp hangi aileden daha fazla yakınlık hoşluk gorecekse kendi aralarında anlaşıp yakın oturabilirler.

Özellikle çocuk olduktan sonra gerçekten( aklı başında ) ailelere ihtiyacı oluyor insanın.

Bağlılık iyidir ama bağımlılık için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Genellikle bizim aile yapımıza baktığımızda ebeveynler ile çocuklar arasında bağlılık değil bağımlı hale getirme çabasında olduğumuzu görüyorum. Söz meclisten dışarı, çocuklarnı birey olarak yetiştiren aileler tabiki var ama çoğunluk bağımlılık doğrultusunda hareket ediyor.

Elimde olsa uygulamaya geçerim.
Eşlerde hakkaniyetli davranıp hangi aileden daha fazla yakınlık hoşluk gorecekse kendi aralarında anlaşıp yakın oturabilirler.

Özellikle çocuk olduktan sonra gerçekten( aklı başında ) ailelere ihtiyacı oluyor insanın.

Hakkaniyetli davranan eş görmedim ben daha.
Hepsine kendi ailesi tatlı.
Kaç kişi objektif olarak benim ailem hatalı haklısın, faydaları yok üstüne huzursuzluk veriyorlar diyebiliyor?

Sana tamamen katılıyorum, bu bi tek çocuk olayında değil bi de. Farkediyorum da bazı insanlar, bazı insanların hayatına müdahale etme hakkı, onu eleştirme hakkı, yargılama hakkı görüyor kendinde. Hem de çok rahat bi şekilde. Ben buna şaşıyorum, sonuçta o çocuk senin tamam, sen de onun ebeveynisin. Bunu hiç bir güç değiştirmez. Ama bi gün yuvadan uçacak. Ben bikaç senedir şöyle düşünüyorum, kimse üstüne alınmasın. Bazı insanlar çocuğu sırf kendi bencil annelik babalık duygularını tatmin etmek için dünyaya getiriyor. Sonra da ölümüne sahipleniyor, sanki malıymış gibi...

Hakkaniyetli davranan eş görmedim ben daha.
Hepsine kendi ailesi tatlı.
Kaç kişi objektif olarak benim ailem hatalı haklısın, faydaları yok üstüne huzursuzluk veriyorlar diyebiliyor?
Benim eşim sırf bu sebepten ailesiyle görüşmüyor.
Şimdi eşimi methetmek için söylemiyorum.
Sadece böyle adamlar da var demem gerekiyor.
Ailesinin her hatasını çat çat konuştu yüzlerine.
Sonuç, kimse ne eşimi ne beni istemiyor:KK51::KK14:
Eğer onların düzenlerine uysaydık, benim şimdi 4 tane kaynanam olacaktı. İlk başta eşim de göremedi bunları kabul ediyorum. Savunma modundaydı. Fakat yavaş yavaş her şey dank etti. Zamanla...
Bu arada ben de istemezdim ailesiyle küsmesini. Zaten durum benlik değil. Kendi aralarında. Üstüme vazife görmediğim için kenarda duruyorum şu an.

Benim eşim sırf bu sebepten ailesiyle görüşmüyor.
Şimdi eşimi methetmek için söylemiyorum.
Sadece böyle adamlar da var demem gerekiyor.
Ailesinin her hatasını çat çat konuştu yüzlerine.
Sonuç, kimse ne eşimi ne beni istemiyor:KK51::KK14:
Eğer onların düzenlerine uysaydık, benim şimdi 4 tane kaynanam olacaktı. İlk başta eşim de göremedi bunları kabul ediyorum. Savunma modundaydı. Fakat yavaş yavaş her şey dank etti. Zamanla...
Bu arada ben de istemezdim ailesiyle küsmesini. Zaten durum benlik değil. Kendi aralarında. Üstüme vazife görmediğim için kenarda duruyorum şu an.

Aileler sınır bilse de evlatların kafasına dank etmesine kalmasa huzur keşke..

Ciddi söylüyorum çocuklarımdan uzak oturmak istiyorum bunu da onlari çok çok sevdiğim için istiyorum.eğer varlığım onları rahatsız edecekse,esleriyle sorun yaşamalarina neden olacaksa ve beni de bunlar üzecek ise yakin yaşamaktansa azıcık uzak yaşamak en güzeli.

Bazen evladin bile olsa mesafeli olmak gerek diye dusunuyorum

Aileler sınır bilse de evlatların kafasına dank etmesine kalmasa huzur keşke..
Bi zaman sonra kendilerini çekmeliler ya...
Ben mesafeyi seven bir insanım. Kendi ailemle bile sınırlarım var.
Onlara bile çok sık gitmiyorum ki alışmasınlar. Sonra neden gelmiyorsun lafını duymak istemiyorum.
Evlatlık görevimizi her zaman yaparız, ama yuvamızı dağıtmak için akbaba gibi beklemedikleri sürece.

allah askıan ya keske benimde imkanım olsa bi apartman alıp cocuklarımı sıralı bi sekilde oturtsam ne güzel bi gelecek yapmıslar ayrıca senin esin nadir ailesinin evini istemeyen biri hic kusura bakma yani senin düsüncende bana yanlıs ailesi ev vericek ama ogul istemeyıp kötü olucak buna nankörlük denir baska bisey degil dublesk evde dgeil ama altlı üstülü oturulur

desene burda bi aileci benim bide isteseler kul köle olurum nerdeyse laf la söylenmiyo ama her olayınız kavga

allah askıan ya keske benimde imkanım olsa bi apartman alıp cocuklarımı sıralı bi sekilde oturtsam ne güzel bi gelecek yapmıslar ayrıca senin esin nadir ailesinin evini istemeyen biri hic kusura bakma yani senin düsüncende bana yanlıs ailesi ev vericek ama ogul istemeyıp kötü olucak buna nankörlük denir baska bisey degil dublesk evde dgeil ama altlı üstülü oturulur
Kuzum senin gelinler sana zor dayanır yemek yapmayan Nazlı Niyazli kaynana olursun sen onlar kacarlar ordan,hem bedava evi zor verirsin bence onun yerine 1000 tane bilennzik yaparsın

X