Bencil olmanın sırrı?

Bencilliğin başkasının canını yakmayanı nasıl olur ki bilemedim..
Ufak da olsa bir üzme, karşı tarafın canını yakma kısmı olur sanki.
Herkes bişeylere üzülür nomu kimseyi %100 memnun edemezsin ki.

Aksi durumda da sen üzülüyorsun onu napacağız?

Ben olmaya başladım. Nasıl oldum bak anlatayım.
Şimdi, herkesten birer birer kazık yedim, aldım takkeyi koydum önüme, düşündüm. Ulan hep ben zarar görüyorum, beni kullanıyorlar, sonra da kıçlarını dönüp gidiyorlar. Yalnız kalan, üzülen ben oluyorum.
Ben de artık kimseye yardım etmemeye, düşünmemeye karar verdim. Uzak durdum, gelene gidene merhaba dedim o kadar. Kısacası yüzlerine güldüm, ama onlar için hiçbir şey yapmadım. İki yüzüne güldüm diye, faydalanmak isteyenler olmadı mı? Evet oldu ama hayır cevabımla, oturdular yerlerine.
Neyse geçenlerde birine bir şans vereyim dedim. Denedim valla, yemin ederim. Elimden geleni yaptım, ama ne oldu? Yine düşmanca davranan o oldu. Ben cömert davranırken, küçücük bir şeyi benden esirgedi yine. Dedim sen görürsün bundan sonra. Kimseye iyilik yaramıyor arkadaş, kendin için yaşa. Önce ben, sonra ben, daha sonra yine ben. İşte felsefem.

Ben de sinirle, anlık, küçük öncelikler verebiliyorum kendime mesela al bakalım hadi
sana ceza olsun diyerek. 1 günlük bir inadına bencillik yapabilirim.

Ama büyük bir kararı alamıyorum mesela. Uzun seneler etkili olacak bir bencillikten bahsediyorum.

Çünkü o karar uzun süreli etkileyecek karşı tarafı.

Ve ah salak kafam niye kendin için bunu yapmadın demek, ahh neden onu düşünmeden böyle yaptın demekten daha
kolay, daha tercih edilir geliyor. Sanki o pişmanlık beni daha çok üzecekmiş gibi

Aynen bencil insanlar daha mutlu daha kıymetli..Çok fedakar bir yapım var maalesef.Kendimi değiştirmeye çalışıyorum bende .Düşe kalka insan kendine değer vermesi gerektiğini öğreniyor.

nomunomuchua soyle bi tafsiye vereyim
Bu durum yuzunden psikologa gitmisligim vardi

Bana dedigi bissy aklimda kalmisti bir parazit bile yuzumuze yapisip bizi rahatsiz etse bize sagladigi fayda var (yuzumuzden bazi mikroplari vs temizlemesi gibi) yeri geldiginde sende insanlardan yardim istemesini bil herseyi tek başına yuklenme falan demisti bu acidan dusun evet biri senin icin yotulabilir ama o yorgunlugun ona saglafigi katkilarda olacaktir

Ama isin bana gelen boyutunda insanin dogasinda fitratinda olmadi gerektigini dusunuyorum özellikle sevdigim insanlara hayir diyemiyorum sanki onlarin bir islerini yapip onlari mutlu edonce bende cok mutlu olacakmisim gibi geliyor ama tamamen yanlış

Hwrseyin sorumlulugu ustumuze kaliyor devamli yaptigimiz iyilikler goreviniz haline geliyor ve bir sureden sonra insanlarda bize yapmak zorundayiz goxuyle bakiyor yaptigimiz iyilikler kimse icin birsey ifade etmezken birde omurluk o yuk ustumuze kaliyor

Yasin kac bilmiyorum da ben 30 un kiyisina merdivsn dayadim ustume sinmis gibi

Ama yasin gencse yol yakinken donmeni tafsiye ediyirum tabi bencilligi degilde kendi hayatini on plana koymani tafsiye ediyorum kimse senden kiymetli olmadigi zaman sende baskalarinin nazarinda kiynetli oluyorsun

Bi cevrene bi bakmani tafsiye ederim nerde burnu havada kimseyi umursamayan hep ben daima ben diyen biri varsa herkesin gozdesi o o herkesten cok deger gorur

Not:kul hakki cizgusine dikkat etmektede fayda var

Herkes bişeylere üzülür nomu kimseyi %100 memnun edemezsin ki.

Aksi durumda da sen üzülüyorsun onu napacağız?

Evet.. Ne yapacağız cidden?

Teoride hepsini biliyorum.
Böyle olmak gerektiğine dair kitap yazabilirim.

Bencil insanların rahat ve mutlu bir yaşamları olduğuna neredeyse eminim.
Çevremde bir dolu örneği var.

Ama kendi hayatımda uygulayamıyorum işte yaa, off çok mutsuzum

Aynen bencil insanlar daha mutlu daha kıymetli..Çok fedakar bir yapım var maalesef.Kendimi değiştirmeye çalışıyorum bende .Düşe kalka insan kendine değer vermesi gerektiğini öğreniyor.

Daha da düşmem gerekiyor demek , öğrenmek için..

Çok doğru bunların hepsi.
Ben de başkalarını mutlu edince sanki kendim mutlu oluyorum gibi yaşıyorum.
Hep öyle yaşadım, havamı aldım.

Sonra bir bakıyorum yaş olmuş .30
Kendin için ne yaptın?

Koca bir hiç..

+1

İnsan kendi için yaptığı bir şeyden pişmanlık duyabilir mi?
Ben duyabilirim gerçekten..

Kendim için bir karar almadan evvel çevremdeki herkese etkisini düşünmek çok yorucu.

Hatta yıllar sonra olmamış senaryoları yazarak sonuçlarına kadar hesap ediyorum.
Oldu da bu oldu o zaman ne olur, ne hissederim?

Bunun sorumluluğunu alabilir miyim?
İçim cız eder mi diye...

Çile bülbülüm çile yaaa

Otuzuma yaklaşıyorum.Vur ağzına al lokmasını dedikleri ttiplerdendim .Kimseyi üzmek istemeyen,ordan oraya koşturan bir tip sonra farkettim ki ailem dahil kimse benim için bir şey yapmıyor,üzülmüşüm üzülmemişim umursamıyor o zaman ben de ''HAYIR'' demeyi öğrendim.Bir gecede olmadı ama artık istemediğim hiç bir şeyi yapmıyorum en yakınlarım dahil.

Sen de hayır de,başlarda tuhaf geliyor çekiniyorsun ama bakıyorsun ki en doğrusu bu.Tavsiye ederim.

Artık sana zarar vermeye başlamışsa ruhuna sağlığına iyi gelmiyorsa gemileri yakmak lazım.Hiç kimse senden daha değerli değil.

Beni üzen insanlara karşı ben de daha gaddarım.

Ama mesela bir kişiyi değil bir çok kişiyi etkileyecek bir karar alıyorum.

İşin içinde diyelim ki benim melek annem de var. ( Bu kişi beni hiç üzmemiş çok iyi herhangi biri olabilir.)
O tek melek, diğerlerini bile kurtarıyor.
Onun hatrı benim için kendimden de öte oluyor işte..

Kumaşımız böyle olmadığı için yaradılış .Kiminin umrunda olmaz önceliğim ben olsun der her istediğini çatır çatır yapar hatta hakkı olmayanıda ister kimide o mutlu olsun ki bende mutlu olayım diye düşünür ama senden gider

Sadece bu yıl bir kez denedim,inan o içimdeki huzursuzluğu anlatamam, yani bir kereliğine, kendi rahatım için hayır demek, beni o kadar çok yordu ki!bu ne biçim çelişki! hep özveri ama, biraz bencil olsam dediğimde, o huzursuzluk tadını bile çıkarmama fırsat vermedi!Acaba bizde özverili olarak mı,bencil olmuş oluyoruz onu düşündüm şimdi,yani hep evet desek,öncelik hep başkaları olsa, bize haz veriyor ya!bu da bir çeşit bencillik mi?iyice çıkmaza girdim!

Benzerini cok yasamissindir eminim

Ama soyle diyeyim evde ailede iste hep kendimi en sona koydum sonra birine isim dustu mu (ki tum sinirlari zorlarim tek basina isin icinden cikamazsam anca o zaman utana sıkıla baskasinin kapisini calarim) ama sonuc olarak cogu zaman elim bos donerim

Karsilik bekleyerek yapmiyoruz sma keske yaptiklarimiza karsilik bi samimiyet alabilsek

Cok sevdigim bi abi vardi ama oyle severdim kibdirf onun biraz sevgisini kazanabilmek icin tum anyaryasini onun istemesine dahi firsat vermeden yapardim ama bigun baska bi is arkadasiyla gordum ona oyle samimi sicakti ki (o kiside sımarık ukalanin biri) icime birset oturdu sanki bazenkendimizi feda etsek dahi karsidakinin gozunde hic onemi olmaya biliyor

Daha ne kadar gidecekse benden
Annemden almışım ben bu geni yaa off keşke babamdan alsaydım bir şeyler

60 yaşına geldiğimde hayatım başkaları yüzünden mantar oldu diyeceğim biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…