Çok haklısınız, kabullenirsek hep böyle gider. Evet hatırlıyorum aynı şeyleri yaşıyoruz malesef. Şuanda veriyor mu bilmiyorum, önceden benim yanımdayken arıyorlardı eşim yok diyince maaşını 10 gün önce aldın ne çabuk bitirdin diyorlardı yani evlenmiş bir adama, ki ikimizin de maaşı mobilya, kredi, düğün borçlarına gidiyordu. Benim kızdığımı bildiği için gizliyor olabilir. Ben de araştırmıyorum, kirayı gönder dedi ayınbaşında ödüyoruz göndermedim bu ay. Demek ki parası var ısrar etmedi. O zaman niye benden istiyorsun, benden ne koparabilse kar sayıyor. Malesef ben de ona aynısını yapmaya başladım, haftasonu kozmotik, krem falan aldım eşime ödettirdim. Ben de mecburen kendimi düşünmek zorunda kalıyorum.
Olur mu canım yanlış anlar mıyım, ben de öyle yapmayı düşünüyorum açıkcası o evi geçindirsin bana karışmasın ne yaparsa yapsın. Bunun dışında borcumuz araba alırken ikimizde kredi çektik, aynı miktarda ikimiz de ödüyoruz. Mobilya, eşya vs taksitleri bitti. O yüzden ben de başladım artık üçbeş kuruş atıcam kenara. Tek taraflı olmuyor malesef, ben onun ailesini geçindirmek için çalışmıyorum. Ki onların evine de hemen hemen aynı para giriyor. Eşim bu sefer de kardeşinin öğrenim kredisi borcunu ödücekmiş, birşey çıkıyor bize.sorumluluğu eşinin üstüne at kira faturalar evin ihtiyaçlarına hiç karışma.ben olsam yerinde böyle yapardım.bunların dışında borcunuz varsa onlara yardımcı ol yeter ve mutlaka bir miktar da biriktirmeye çalış
bilmiyorum bu erkek milletinin aklı nasıl çalışıyor ama sana şunu diyorum eşin kendine acımıyorsa sende hiç acıma.hayat müşterek ama eve giren para evde kalıyorsa müşterektir.bir taraf diğerini kullanmamalı.sözünü dinlemiyorsa en azından seni kullanmasına izin verme.sorumluluğun ağırını ona at
eğer eşinin ailesine gönderecek parası varsa demek ki evinin kirasını verecek parası da varmış
ben bu konuda dertliyim kusura bakma sana da akıl veriyorum ama umarım yanlış anlamazsın canım
Kitabe burayı okurken kendimden o kadar çok şey buluyorum ki, benzer şeyleri yaşıyoruz. İnşallah eşin pişman olur döner, onların gerçek yüzünü görür. Ya biz vicdansız insanlar değiliz, çok çok önemli bir şey olsa, sağlık olsa, yada hiç başka gelirleri olmasa kendi paramızdan çıkartır veririz. Ben bir yıllık evliyim, bir yıl da nişanlı kaldım, sen 9 yıldır çekiyorsun bunu gerçekten bu kadar sabretmen bir mucize. Benim eşim de ailesinin her dediğini yapan biri, o da gizli gizli veriyordur eminim çünkü evin bütün giderlerini, kirayı ben karşılıyorum benden daha fazla kazanıyor ama her ay ne hikmetse hiçbir ay parası kalmıyor. Ben de artık şu karara vardım, kirayı ödemicem, tabi eve harcıyorum ama sonuçta yiyecek gibi şeyler, kendi kredi kartımı ödicem kalanını biriktircem. O ne yaparsa yapsın, kirayı ödesin sadece yeter bana. Ben de eşimi şöför gibi gören, her işlerini yaptıran, sürekli para isteyen ailesinden nefret ediyorum. İnşallah eşlerimiz gerçeği görür birgün.
Aynen benim de zoruma gidiyor, kadın bir bilezik bile takmayı düşünemedi. Ki ben verdiğimde daha nişanlıydım eşim o zamanlar çalışmıyordu, ben de onun parasız olmasına dayanamadığım için maaş kartımı vermiştim, tabi o ailesinin kirasını falan ödüyordu aklıma bile gelmedi sorun yapmak. Evlendik eşim kardeşi için kredi çekmemi istedi 10 bin lira, hayır dedim ben ödücem dedi, taksitler benim maaşımdan kesilcek sanki bana al bu kredi taksiti mi dicekti, ki kendi kiramızı falan ben ödüyorum sen ben yoktu bizde. Ama artık aklım başıma geldi, beni büyüten okutan anneme babama değil de niye onlara vereyim. Bazen anneme gönderiyorum annem nasıl dualar ediyor, istemiyorum kızım senin paran gönderme diyor. Onlara yaptığımı keşke kendi aileme yapsaydım diyorum ya da gidip tanımadığım birine verseydim belki bir dua alırdım. Bizimkiler de ne teşekkür ne bilme üstüne üstelik kendi yaptıklarını anlatırlar. Evlenirken çok ilgililerdi ikide bir gidip leğen, süzgeç, çamaşır mandalı alıyorlardı, bizim beyaz eşyalarımız yoktu henüz onlar da o tür şeyleri alıyorlardı şaka gibi. Tabak ve kaşık çatal aldılar nerden buldular bilmiyorum en adisinden, hiçbirini kullanmıyorum atsam günah verecek kimse de yok. Ben kapıcıya vermeye utanıyorum onları, kabul edeceğini de sanmıyorum zaten.ben okadar şey yaptımki o zoruma gidiyor du zaten annesinin bişey yapmaması birde üstüne bizden beklemesi insanı sinir ediyor.söylemiyorlar malesef eşim aldı falan diye söylese bile kayıncalidem ogllarını nasıl parmagında oynatacagını çok iyi biliyor.gün geçtikçe dogru karar verdigimi zaten anlıyorum kişiligiden kendimden ödüün verdim hep.anlamadıgım neden eşine paranı veriyorsın yapma arkadaşım.ben eşime vverdigim paralarla aldım evi bana o paraları geri ye ödüyemecegini evin 2 sene kredi borcunu ödüyecegini söyledi toplamda 4.5 sene kredi borcu var 2 seneyi o ödüycek bende o arada para biriktirip peşin kapatcam sonra evi devred,cek.kimseyi kullanmam kendimide kullandırmam eşimin tek bir altını kalmadı bende hepsini vermiştim sen aldın diye kimse yapmaz benim yaptıgımı prlanta yüzükler elmaslar kuyumcuydu eşim diyorum ya.saklayıp para biriktirmedim ona yanarım.yani verdigimi geri aldım eşyalar kaldı sadece oda onun için o kadar tüp bebek yapıp kendi mi riske attım gögüslerimde kistler var 3 ayda bir kontrol olmam gerekiyor.çalıştıamıyordu kavvga dövüş çalıştım iyiki çalıştım
çok geçmiş olsun canımMerhabalar, bende yeni boşanıyorum daha 5 aylık evliyim.. benim evliliiğiminde btmesine en büyük neden eşimin ailesi oldu. sonrasında kendisi.. eşimde beni el saydı, ailesinden görmedi ama öz ailesi için herşeyi yapptı, yapmam içinde diretti.. ilk aydan hamile kaldımm kürtaj olmamı istedi. bende çok düşünmüyordum ama olunca doğurmak istemedim değil. sonrasında karşımda umursamaz bir adam lonca niye sen bu çocuğu istiyor musun dediğinde de kabul ettim kürtaj oldum. bunun gibi bir ton sorun. şuan maddi manevi tazminat davası açacağım. bir şekilde yaşadığım 5 ayın bedelini ödetmek istiyorum. acımı dindirmeyecek biliyorum ama bir bedeli olsun istiyorum. işin kötüsüde sanırım seviyorum onu. biz sevmeden evlendik. Hergece dışarda olmasına beni bırakıp şehr dşına gidip gnlerce aramasına vs bunlara rağmen sanırım seviyorum nefrt etsemde seviyorum. oysa onun umurunda bile değilim bunu bliyorum. ailesi mtlu olur dilerim böyle. yine de ben affedyorum onları, dilerim Allahda affedebilir.
çok geçmiş olsun canımMerhabalar, bende yeni boşanıyorum daha 5 aylık evliyim.. benim evliliiğiminde btmesine en büyük neden eşimin ailesi oldu. sonrasında kendisi.. eşimde beni el saydı, ailesinden görmedi ama öz ailesi için herşeyi yapptı, yapmam içinde diretti.. ilk aydan hamile kaldımm kürtaj olmamı istedi. bende çok düşünmüyordum ama olunca doğurmak istemedim değil. sonrasında karşımda umursamaz bir adam lonca niye sen bu çocuğu istiyor musun dediğinde de kabul ettim kürtaj oldum. bunun gibi bir ton sorun. şuan maddi manevi tazminat davası açacağım. bir şekilde yaşadığım 5 ayın bedelini ödetmek istiyorum. acımı dindirmeyecek biliyorum ama bir bedeli olsun istiyorum. işin kötüsüde sanırım seviyorum onu. biz sevmeden evlendik. Hergece dışarda olmasına beni bırakıp şehr dşına gidip gnlerce aramasına vs bunlara rağmen sanırım seviyorum nefrt etsemde seviyorum. oysa onun umurunda bile değilim bunu bliyorum. ailesi mtlu olur dilerim böyle. yine de ben affedyorum onları, dilerim Allahda affedebilir.
umarım dedigin gibi olur pişman olmasını sürünmesini istiyorum helede evvi bıraktı nasıl yüregi dayanır bir başkasıyla olursam benim eşim iyi insandı fakat ailesine çok çok aşırı düşkündü ben ailemin babası gibi göörüyorum kendimi derdi alışmışlar eşim çalışmış onlar yemiş ama ben anaları degilim ben kendimi gelecegimi düşünmek zorundayım çocugun yok insan karısına sahip çıkmazmı düşünmezmi parayı buldu kudurdu napıcagını bilemedi.allaha havale ettim
bunların istedigi fedakarlık degildi eşim çalışsın ailesine baksın çocuk olmasaada olur diyen bir annesi vardı.benden gzili kardeşinin dügününü yapmış b,r adam ailesinin evini baştan aşagı yenileyen bir adam bana çocuk için para yok diyen adam ben 34 yaşına gelmişim yaşım geçiyor kendimimi ailesinimi düüşünmek zorundaydım agbin çalışmıyor ben kadın halimle çalışıyorm nezamana kadar bakıcaz agbine dedim diye çekip giden bir adam
sevinsemmi üzülsemmi bilemiyuorm.ailesinin evini yenilediginide mahkeme günü onla konuşmaya düzeltmeye gittigimde gördümm bana söylemez zorundamıymış herşeyi hangisini anlatıyım neresinden başlıyım bilemiyorumki
aynısını ailemde söylüyor iki yüzlü bir insa görmüyorsun diyor babam.adam çocugum olmuyor el yiyene kadar ailem yesin diye ugraşıyhor gençligini niye çürütücecn el oglu için yazık degilmi gençligine biz sagken başındayken evlendiririz bu adam dan sana hayır gelmez diyorlar ama sevdim ya 9 sene aynı yastıga başkoyduk kolay atamıyorki insan ortada sorun yokken insan eşine ailesine eleştiri yapamazmı konuşamazmı
pişman olsun, sürünsün diyorsunuz da siz içinizde hala birleşme umudu taşırken o nasıl pişman olacak? hata yapana ikinci şans vermek o kişinin size daha büyük hatta büsbüyük bir hata yapmasına fırsat vermekten başka bir şey değildir. nereden mi biliyorum? kendi başıma geldiğinden. sonra kafanızı duvara vursanız da nafile olur. ayrıca anlamadığım kafayı toplamak için boşanmak mı gerekiyormuş? kafayı toplayım, sonrasını bilemem-mişmişmiş. bak sen! sizi bağlayacak aklınca, siz kimseyle olamayacaksınız ondan sonra. o da keyfine bakar rahat rahat, eski karısının hala kendisini beklediğini bilmenin rahatlığıyla. kifayetsiz erkek!
adam 35 yaşına gelmiş (tahmin ediyorum) hala ailesinin güdümünde. bence kendini yüksek bir yerden aşağı atsın ya da harakiri yapsın bilemiyorum.
pişman olsun, sürünsün diyorsunuz da siz içinizde hala birleşme umudu taşırken o nasıl pişman olacak? hata yapana ikinci şans vermek o kişinin size daha büyük hatta büsbüyük bir hata yapmasına fırsat vermekten başka bir şey değildir. nereden mi biliyorum? kendi başıma geldiğinden. sonra kafanızı duvara vursanız da nafile olur. ayrıca anlamadığım kafayı toplamak için boşanmak mı gerekiyormuş? kafayı toplayım, sonrasını bilemem-mişmişmiş. bak sen! sizi bağlayacak aklınca, siz kimseyle olamayacaksınız ondan sonra. o da keyfine bakar rahat rahat, eski karısının hala kendisini beklediğini bilmenin rahatlığıyla. kifayetsiz erkek!
adam 35 yaşına gelmiş (tahmin ediyorum) hala ailesinin güdümünde. bence kendini yüksek bir yerden aşağı atsın ya da harakiri yapsın bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?