Bende boşandım

sorumluluğu eşinin üstüne at kira faturalar evin ihtiyaçlarına hiç karışma.ben olsam yerinde böyle yapardım.bunların dışında borcunuz varsa onlara yardımcı ol yeter ve mutlaka bir miktar da biriktirmeye çalış
bilmiyorum bu erkek milletinin aklı nasıl çalışıyor ama sana şunu diyorum eşin kendine acımıyorsa sende hiç acıma.hayat müşterek ama eve giren para evde kalıyorsa müşterektir.bir taraf diğerini kullanmamalı.sözünü dinlemiyorsa en azından seni kullanmasına izin verme.sorumluluğun ağırını ona at
eğer eşinin ailesine gönderecek parası varsa demek ki evinin kirasını verecek parası da varmış
ben bu konuda dertliyim kusura bakma sana da akıl veriyorum ama umarım yanlış anlamazsın canım

Olur mu canım yanlış anlar mıyım, ben de öyle yapmayı düşünüyorum açıkcası o evi geçindirsin bana karışmasın ne yaparsa yapsın. Bunun dışında borcumuz araba alırken ikimizde kredi çektik, aynı miktarda ikimiz de ödüyoruz. Mobilya, eşya vs taksitleri bitti. O yüzden ben de başladım artık üçbeş kuruş atıcam kenara. Tek taraflı olmuyor malesef, ben onun ailesini geçindirmek için çalışmıyorum. Ki onların evine de hemen hemen aynı para giriyor. Eşim bu sefer de kardeşinin öğrenim kredisi borcunu ödücekmiş, birşey çıkıyor bize.

Biz kadınlar çok yumuşak kalpli çok fedakar varlıklarız...aramızda en geçimsiz en çirkef olanımız bile eminimki 2 tatlı kelimede melek oluyodur..
Kadınların bu yönünü okadar iyi biliyorlarki biz kıyamıyoruz kocamıza ,biz üzülüyoruz, biz seviyoruz o yüzden hissettirmeden kendi ellerimizle yaptırıyorlar maddi manevi her fedekarlığı......

Kurnazlar......

arkadaşlar size şöyle bir özet geçeyim.bende başlarda anlayamadım ailesidir düşkün olsun yardım etsin tabili edicek dedim bende yardım ederdim elbett.evleniren ailesinden kimse kardeşleri falan kimse ilgilenmedi eşya alınacak ev tutulacak hep benim ailem ilgilendi o aralar göremiyordum kör oluyor insan demek.nedense kardeşlerinin bana soguk oldugunu farkettim ve eşime ailen istemiiyorsa bu iş bitsin ben çekemem beni istemeyeni istemem dedim.oda onların huyu bu konuşmazlar derdi.neyse dügün yapıcaz kardeşi gemi işine girmişti daha yeni tartışıp çıkıp gelmiş işi bıraktıgı için ceza verdiler uçak parası falan haciz gelicekti evvlerine napalım dedi eşim dügünü ertelersek yine para biriktiremem aileme bakıyorum falan hep borç içinde kaıcaz dügün parasını verelim çalıştıklarında öderler dedi.bu arada herşey borç zaten takıda almıyorlar paraları yok emanet alıcaz arkadaştan herşeye eyvallah olabilir dedim.buna tek karşı çıkan babam ve agbimdi pişman olucaksın böyle aile olmaz falan dediler.ben bu kadar şey yapmama ragmen kardeşleri hep soguktu bir teşekkür bile etmediler.zaman geçtikçe ben söylenmeye başladım ben naptım iyilikten başka diye.surat ediyoralr annesine soruyoruz yok bişey onların huyu öyle falan 7 sene gittigmizsde odalarına kaçarlardı.şimdide ben somurtuyormuşum ofluyormuşlum diye konuşmuyorlar dendi.niye söylemediniz ben sordum hatam varmı bişey mi yatım diye.meger ben hainmişim şeytanmışım mahsus öyle davranmışım ben kocamı doldurmuşum.bu aradas kaynanamın bana birşey yapmaması dügünüde takı takmadık bari d.gününde falan hep bekledim ama gün geçtikçe batmaya başladı oda neden başkalarına kardeşlerinin karılarına yapılıyordu.e eşim size destek olup yıllarca bakmış insan oglumun hatırı der.kaynımın dügünü olucak eşim sudan sebeple kavga çıkardı beni götürmedi dügüne kendi kuzeniyle evlendi kıza ayıp olur diye borç alıp bilezik taktılar susamadım ben aptalmıydım kendi kuzenine ayıbı biliyorsunuz.bohça bile yapılmadı aileme ama benden bohça istendi.eltim ev görmeye geldi kaynanamla ne alsa begenirsiniz ayıı ewet bildiginiz oyuncak ayı bunu aldıran da kaynanam insan ayıp ev hediyesi o alınırmı demezmi kendi yigenine.neyse eşim beni mahsus götürmemiş dügüne çünkü eşim yapmış dügünü bana çeyrek taktım diyen adam bilezik takmış agırıma gidiyor haliyle bir gün yenge nasılsın dememişlerdir bayram kutlamamışlardır.ve kaynım dügün paramın borçlarına gittigini bile bilmiyormuş.nolduysa dügünden sonra kardeşiyle samimi olduktan sonra oldu.kaldıki eşim kenddisi söyledi ailemle konuşana kadar senin ne oldugunu bilmiyordum bana anlatmıyorlardı diye.burdan biliyorum dolduruldugunu.sonra eşim dükkan açıcam başka diye tutturdu ortak kim dedim agbim agbin çalışmaz yemek işinden anlamaz dedim rahat insann parasımı var neyle ortak ediyorsun zarar etsen nolcak yok vesselam 60 milyar borcum var dedimi zarar ettim evi satıp borcu ödüyelim bir sene sonra sana ev alırım .evemi güccendinde açtın git ailen satsın evini kavga kıyamet sattırmadım.kendiside kuyumcu bu arada dükkanı var kapalı çarşıda.eli de çok açık bu arada anasına ikiz yataklar evine tv ler alıyor kendine ıphon telefon nasıl inanıpta satarım kardeşlerin çalılsın destek olsun yardım etsin sana dedim bu arada evin hiç bir şeyine karışmadım masraflarına falan banane dedim.çalışıp koydum kenara ama okadar kötü görünüy0ordu para bulamıyordu çıkarıp 10 milyar para verdim.birde kredi çektim dayanamadım sevvvvvvviyordum aglamasına içim elvermiyordu.neyse ortaklıgını devretti agır laflar söylemişim satmadı evvi allahtan ve kaynanam oglum bırak naıpcan işi gücü çocuk deneyin demedi.dükkan zarar etti ama agbisi hala çalılşmıyordu 2 senedxir oldu bütün bbunlar.senin aggbin rahat adam çalışmaz araba da başka bişeyde alamayız onlar senin sırtındayken dedim.burdan koptuk ben elmişim kendimi düşünüyormuşum falan.söyleyin kim hangi kadın kaldırır bütün bunları.annesinin söyledigi kardeşidir tabi bakıcak yardım etcek 7 senedir ewlenirken nerdeydiniz para dükkan sahibi olunca el yemesin çocukta olursa e ve iyice baglanır kopar diye korktu kaxdın kendine koca etmiş ogullarını hep eşim çalışmış onlar yemiş2 senedir hala evlenen kaynımda çalışmaz eşinin parasyla yatar bu arada 5 milyar idda oynamasıda kardeşinin uçak paralarıda cabası.sorun kendinde çocuk yapmak için ugraşması gerekirken tek derdi ailesi oldxu .çok uzun oldu ama doluyum napıyım

bu arada eşim evide verdigim paralara karşı bana bıraktı .yoksa onuda alamazdım allahtan kavga edip çalışmışım yoksa ben daha çok ezicekti benim param demeyen bizim diyen bir adamdı nasıl oldu inanın anlamıyorum hala.kendimi degersiz kıldım eşime deger vvericem diy ehep o poh pohlanmaya alışmış aman bat giden para olsun aman ailene bak agbin çalışmassın.hatta bir keresinde evvde hava temizleme makinası vardı kuzeni astım hastasıymış onu vericem diye emri vaki yaptı banane ya babası anası başında

banamı düşer benim kapımımı açmışlarki evimdekiini niue vericem dedim.senmisn diyen karı size bişey yapmamı vermemi istemiyor diye sülalesine yaydı artık üzülmüyorum.mahkeme günü gşidip ailesinin evine d.gazndan tutun pipamenleriine kapılarına banyosuna varana kadar degiştigini görmesem üzülüp kahrolurdum daha çokk.biirde sana söylemek zorundamıyım benim param demezmi o sinirle nasıl gidip boşandıgımı bilmiyorum.pişman degilim ben .ama onun köpek kadar pişman olmasını diliiyorum rabbimden

alllah sanada kolaylık versin sana tek diyecegim sakın ha eşine herşeyini anlatıp paranı verme sakla biriktir ailene ver altın al ama gizle.eşim beni benden çok düşünürdü iki tane özel emekliligim vardı yaptırmıştı okadar güveniyordumki kendi ailemden kendimden çok ama adam iptal edip paraları bir güzel çekmiş.adam italyaya o paralarla tatile gitmiş.mahkemeden hir gün önce geldi düşünün.bir arkadaşım uyarmıştı beni devlet siigortası öde diye ne gerek var lazım olur alır falan belli olmaz diye çok haklı çıktı öyle emekli olunmazmış çok dogru.

ben bu aileleri anlamıyorum nasıl başkalarının günahlarına girebiliyorlar nasıl bu kadar acımasız olabiliyorlar aklım almıyor Allah böyle vicdansızlığı kimseye vermesin.... aslında böyle tiplere acımak lazım....Mutlaka bu dünyada olmazsa öbür dünyada yaptıklarının bedelini ödeyecekler... sen ne kadar çok fedakarlıklar yapmışsın görmemişler için rahat olsun... aslında en büyük huzur insanın vicdanın rahat olması.. Allah yardımcın olsun...

Canım alıntı yapmadı çok uzundu çünkü ama hepsini okudum merak ettiğim için, öncelikle benzer şeyler yaşamışız ama senin evliliğin hem daha uzun hem daha çok çekmişsin. Allah sabır versin. Aile bağları önemlidir ama bir insan kardeşi de olsa kendini fazla kullandırmamalı, eşin çok fazla fedakarlık yapmış ailesine ama seni unutmuş. Niye bunlar artık ayrı bir aile olduklarının farkına varamıyorlar anlamıyorum. Yazdım konunda yorum bizimkiler de acayip bencil ve nankör, benim yaptıklarımı asla görmezler ama kendi yaptıkları ufacık birşeyi söylerler. Bana yaptığın bir iyiliği yaptığın kişiye anlatmak söylemek çok ayıp geliyor. Önce çok mantıklı davranmışsın para biriktirerek ama sonra vermişsin paranı üste kredi çekmişsin. Aslında hata eşlerimizde ailelerinde değil. Benim eşim de ailesine benim yaptıklarımı söylemez, eşim benden para alır onlara verir ama benim verdiğimi söylüyor mu bilmiyorum. Aslında onların anlaması gerekir çünkü eşim önceleri çalışmıyordu, sonuçta benim paramdan veriyordu bunu anlamaları zor olmasa gerek. Eşimin ablasına bulaşık makinası aldık, taksitlerini ben ödedim ki ben dedim alalım diye kadın sonra çıkmış ben sana taşınırken eşyaları toplamaya yardım ettim diyor gelde çıldırma. Gerçekten düşününce bütün suç erkeklerde, çünkü o ne kadar değer verirse bize ailesi de o kadar verir. Bence doğru bir karar vermişsin, çalışıyorsun yine kazanırsın rahat geçinirsin evin de varmış. Açıkcası bizim de sonumuz öyle olucak gibi geliyor. Üzülüyorum ama tek taraflı fedakarlık olumuyor malesef. Benim babam da ailesine ve amcama çok yardım etmiş, ailede biri bunu görev olarak görüyor demek ki. Ama babam annemi çok güzel ikna etmiş, hep tatlı dille anlatmış. Belki bizim eşlerimiz gibi yapsaydı yürümezdi evlilikleri. Dikkat et kendine, bundan sonra sadece kendini düşün. Umarım atlatırsın bu günleri. Çocuk olmaması aslında bir yandan iyi, arada çocuk olunca herşey daha zor oluyor, o insanlarla ömür boyu muhatap olmak zorunda kalacaktın. Ayrıca yaşın da gayet normal geç kalmış değilsin, senden daha büyük çocuk doğuran kadınlar tanıyorum.

ben okadar şey yaptımki o zoruma gidiyor du zaten annesinin bişey yapmaması birde üstüne bizden beklemesi insanı sinir ediyor.söylemiyorlar malesef eşim aldı falan diye söylese bile kayıncalidem ogllarını nasıl parmagında oynatacagını çok iyi biliyor.gün geçtikçe dogru karar verdigimi zaten anlıyorum kişiligiden kendimden ödüün verdim hep.anlamadıgım neden eşine paranı veriyorsın yapma arkadaşım.ben eşime vverdigim paralarla aldım evi bana o paraları geri ye ödüyemecegini evin 2 sene kredi borcunu ödüyecegini söyledi toplamda 4.5 sene kredi borcu var 2 seneyi o ödüycek bende o arada para biriktirip peşin kapatcam sonra evi devred,cek.kimseyi kullanmam kendimide kullandırmam eşimin tek bir altını kalmadı bende hepsini vermiştim sen aldın diye kimse yapmaz benim yaptıgımı prlanta yüzükler elmaslar kuyumcuydu eşim diyorum ya.saklayıp para biriktirmedim ona yanarım.yani verdigimi geri aldım eşyalar kaldı sadece oda onun için o kadar tüp bebek yapıp kendi mi riske attım gögüslerimde kistler var 3 ayda bir kontrol olmam gerekiyor.çalıştıamıyordu kavvga dövüş çalıştım iyiki çalıştım

Aynen benim de zoruma gidiyor, kadın bir bilezik bile takmayı düşünemedi. Ki ben verdiğimde daha nişanlıydım eşim o zamanlar çalışmıyordu, ben de onun parasız olmasına dayanamadığım için maaş kartımı vermiştim, tabi o ailesinin kirasını falan ödüyordu aklıma bile gelmedi sorun yapmak. Evlendik eşim kardeşi için kredi çekmemi istedi 10 bin lira, hayır dedim ben ödücem dedi, taksitler benim maaşımdan kesilcek sanki bana al bu kredi taksiti mi dicekti, ki kendi kiramızı falan ben ödüyorum sen ben yoktu bizde. Ama artık aklım başıma geldi, beni büyüten okutan anneme babama değil de niye onlara vereyim. Bazen anneme gönderiyorum annem nasıl dualar ediyor, istemiyorum kızım senin paran gönderme diyor. Onlara yaptığımı keşke kendi aileme yapsaydım diyorum ya da gidip tanımadığım birine verseydim belki bir dua alırdım. Bizimkiler de ne teşekkür ne bilme üstüne üstelik kendi yaptıklarını anlatırlar. Evlenirken çok ilgililerdi ikide bir gidip leğen, süzgeç, çamaşır mandalı alıyorlardı, bizim beyaz eşyalarımız yoktu henüz onlar da o tür şeyleri alıyorlardı şaka gibi. Tabak ve kaşık çatal aldılar nerden buldular bilmiyorum en adisinden, hiçbirini kullanmıyorum atsam günah verecek kimse de yok. Ben kapıcıya vermeye utanıyorum onları, kabul edeceğini de sanmıyorum zaten.
Sen iyi yapmışsın evi almakla ama bir satış sözleşmesi gibi birşey yapın noter tastikli sonradan sözünden dönmesin ev sonuçta ailesi ona da göz dikmiş olabilir.

ayrılma şartımızda evi bana bırakacagı 2 sene tastleri ödüyecegi yazıyorkendi çekşseydi onuda vermeyebilirdi.ayrılmak istiyorum sana herşeyimi veriyorum çık hayatımdan dedi.bizimkiler hiç ilgili degildi.kaynanam 9 senede 9 kere gelmemiştir evimize ama hergün oglunu arayıp işyerinden haberleri alır oraya gittigimde naptıgımızı a dan z ye anlatrımış.geldigindede anu alkan gibi sosyetik bir kaynanam vardı taksiyle kapısından alır kapısına bırakırdık.insanlar kötü kokuyormuş münübüse otobüse binemezmiş AMAN TANRIM.en çok bu kelimeyi kullannırdı.çocukarı O kadar dğşkünkü analarına etrafımdaki herkes söyler biz anasına düşkün adamlar gördük ama bunun gibisi asla olamaz diye.ailene ver sevaba geçersin kendine sakla canım sen neden ailesine bakmak zorundasın şimdiye kadar ben verdm noldu.aklım başıma geldi sen ailene yapıcan bende sanamı vercem dedim ailen daha rahat etsin diyemi.annesine kurutma makinası almış sonradan duydum iyi yapmışsın bende anneme alıyım dedşm kudurdu.kendleri alırken bişey yok sen aileme yapıcam yardım etcem de bak ggör neler oluyyor

çok geçmiş olsun canım zor bi dönem güçlü ol olurmu Rabbim yardımcın olsun

çok geçmiş olsun canım zor bi dönem güçlü ol olurmu Rabbim yardımcın olsun her şeyin hayırlısı canımmm..

ad3s kendi derdimden seninkini okuyamamışım bile..geçmiş olur sanada inşallah yinnede hemen pes etme ben etmedim o yüzden içiim rahat pişman degilim elimden geleni yaptım.sen iyii affedebiliiyorsun ben edemeşyorum malesef.gelşşmelerden haberdar et bizide

pişman olsun, sürünsün diyorsunuz da siz içinizde hala birleşme umudu taşırken o nasıl pişman olacak? hata yapana ikinci şans vermek o kişinin size daha büyük hatta büsbüyük bir hata yapmasına fırsat vermekten başka bir şey değildir. nereden mi biliyorum? kendi başıma geldiğinden. sonra kafanızı duvara vursanız da nafile olur. ayrıca anlamadığım kafayı toplamak için boşanmak mı gerekiyormuş? kafayı toplayım, sonrasını bilemem-mişmişmiş. bak sen! sizi bağlayacak aklınca, siz kimseyle olamayacaksınız ondan sonra. o da keyfine bakar rahat rahat, eski karısının hala kendisini beklediğini bilmenin rahatlığıyla. kifayetsiz erkek!

adam 35 yaşına gelmiş (tahmin ediyorum) hala ailesinin güdümünde. bence kendini yüksek bir yerden aşağı atsın ya da harakiri yapsın bilemiyorum.

canim gecmis olsun, aileni dinle bak ne guzel sana akil veriyorlar...
cok ta haklilar...
karsina sana deger veren biri elbet cikar...
seni dusunmeyen adamdan ne koy olurdu ne kasaba...
bu arada sorun cocugumuzun olmamayisiydi demissin onceki mesajlarinda...
eger cocuk gercekten istesdeydi borc harc para bulur tedaviye harcardi bunu...
esin bunun yerine parasini ailesine yedirmeyi tercih etmis...
cocukla alakasi oldugunu hic dusunmuyorum...
ki cocuk sahibi olamiyorsaniz bile boyle yapmasi gerekmezdi...
onun sorunu baskaymis...

.............

çok haklı olabilirsin.5 kere tüp bebek denemişiz daha napcakmışız çocugu kayınvalidem eşim böyle söyledi.anlaşamıyormuşuzki çocuk yapcakmışız.anlaşamamızın nedeni ailene para verme yapma al sat evi borçlaırnı öde dememişim kendimi düşünmüşüm.evet kendimi düşündüm ona birşey olsa evi satarsam ortada kalcaktım ailesi xzaten konuşmuyor umurlarında degildim
farkındaydım o ne kadar inkar etsede.eşim 4 kere evden gitti herseferinde geldi arkadaşlarına ailesi akrabalarına rezil olmuş gururuna yediremiyormuş ayrılmasam ölürüm sonra kafamı toplarda sönersem bilemem dedi.ama tonlada hakaret alışkanlıkmıdır sevvmekmidir bende inanın bilemiyorum.arkamdan okadar laf söylenmişki kuzeniyle konuşup gerçekleri ögrendim diye kudurdu ailesine laf söyledim diye yaptı kaldıki herkes söylüyor annesiyle kimse geçinemez kadın kocasını silip atmış ne gelecek ne bişey kaygısı yok onun evindeki bendede yok düşünün artık.allaha sıgındım hakkımdas hayırlısı ama saçlarım nasıl beyazladı gören şok geçiriyor yani.allah kimseye yaşatmasın ayrıllılgı

çocuk olsa ailesine degilde evine düşkün olurdu diye düşündüm hep.evine baglı bir adamdı bir okadar da aile akrablarına hiiç kimse kapımızı açmazken biz 3 haftada akrabalarında ailesinde arkadaşlarına hafta içi hafta sonnu iç içe olmayı seviyor.bende tam tersi tadında tuzunda iyi benimde kapımı açsınlar bende gidiyimm diyorm kavga ediyoruz.eşim böyle bir insan degildi taki kardeşi evlenene kadar ne dediler kime naptım anlayamadım ailesinin agzına bakar onlar ne derse ona inanır sen kamera kaydıda göstresen nafile ailesi yapmaz asla.kendini babaları gbi gördügünü söyledi ben anaları degilim dedim.beklemeyi düşünüyordum ama degermi zaman ne gösterir bilmiyorum.karşıma iyi biriside çıkarsa o üzülüp kahrolsun ben elimden geleni yaptım derim.vicdasnım çok rahat uyku iştah sorunum yok kafamdaki sorular olmasa dahada iyi iolucam çalışmasam napardım bilemiyorum

Ohhh çok iyi demişsin o babaları gibi olabilir ama sen anaları değilsin sonuçta, belli bir yaştan sonra herkes kendi ailesinden sorumlu. Erkeklerin de böyle düşünmemesinin nedeni hala ayrı bir aile olduklarını idrak edememeleri. Tamam onlara destek oluyor ama kendi yuvası yıkılıyor, kendi eşini mahvediyor farkına varamıyor mu bunun anlamadım. O insanlara da yazıklar olsun. Ben olsam abimin eşinin rızası olmasa bir çöp kabul etmezdim, ne yüzleri var. İlerde onlardan mı fayda gelecek eşine, bundan 20 sene sonra yanlız kaldığında çevresinde onlar olucak mı, onlar bu sefer ona destek olucak mı hiç sanmıyorum. Tabi o zaman eşin pişman olucak ama ne fayda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…