Bende beni kimse fark etmediği için üzülmüştüm..
Herneyse işler kötüye gidiyor bende. Canım çok acıyor..
Davayı açtı kendisi ama bilmiyor ki bir şekilde bunun bedeli olacak. Araştırdım bir yasa varmış boşanırsan nişanda düğünde ne takılırsa kesinlikle bayana verilirmiş. O kadın için güvenceymiş. benim takıları kendileri almıştı. imam nikahı da kıyılmıştı hani hoca soruyor karına ne vaat ediyorsun ölmeden gibi. bunlar da 100 cumhuriyet altın dediler onlarıda alıyorum. eve yaptığımız bütün masraflarıda alacam maddi olarak birde maddi manevi tazminat davası ve nafaka alacam. onlar için para çok kıymetli bu çok canlarını yakacaktır. sizler belki beni yadırgayacaksınızdır. amacım cebime para girsin değil çok şükür hiç ihtiyacım yok kendilerinin durumu çok iyi fakat söz konusu para olunca fazla hassaslar onların canını sıkabileceğim tek şey bu olduğundan bunları yapıyorum..
Yine de bütün bunlara rağmen beni anlayabilse bir adım atsa sanırım ki kabul ederim. kendimi aptal gibi hissediyorum nasıl hala isteyebiliyorum. gerçi barışsak neyi değiştirebileceğim ki. hiç eşiniz size hergün kendinizi yetersiz hissettirdimi? en çokta canımı bu yakıyor, ben onun için hiç bir zaman yeterli olamıyorum. ne ev konusunda ne gzllik ne kadınsal.. bu arada ben görücü usulü evlendim . şimdiden insanlar farklı bakar oldu arkadaşlarım bile.. bir bayan için dul olmak ne zor. oysa daha 22 yaşındayım ):
ayrılma şartımızda evi bana bırakacagı 2 sene tastleri ödüyecegi yazıyorkendi çekşseydi onuda vermeyebilirdi.ayrılmak istiyorum sana herşeyimi veriyorum çık hayatımdan dedi.bizimkiler hiç ilgili degildi.kaynanam 9 senede 9 kere gelmemiştir evimize ama hergün oglunu arayıp işyerinden haberleri alır oraya gittigimde naptıgımızı a dan z ye anlatrımış.geldigindede anu alkan gibi sosyetik bir kaynanam vardı taksiyle kapısından alır kapısına bırakırdık.insanlar kötü kokuyormuş münübüse otobüse binemezmiş AMAN TANRIM.en çok bu kelimeyi kullannırdı.çocukarı O kadar dğşkünkü analarına etrafımdaki herkes söyler biz anasına düşkün adamlar gördük ama bunun gibisi asla olamaz diye.ailene ver sevaba geçersin kendine sakla canım sen neden ailesine bakmak zorundasın şimdiye kadar ben verdm noldu.aklım başıma geldi sen ailene yapıcan bende sanamı vercem dedim ailen daha rahat etsin diyemi.annesine kurutma makinası almış sonradan duydum iyi yapmışsın bende anneme alıyım dedşm kudurdu.kendleri alırken bişey yok sen aileme yapıcam yardım etcem de bak ggör neler oluyyor
Davayı açtı kendisi ama bilmiyor ki bir şekilde bunun bedeli olacak. Araştırdım bir yasa varmış boşanırsan nişanda düğünde ne takılırsa kesinlikle bayana verilirmiş. O kadın için güvenceymiş. benim takıları kendileri almıştı. imam nikahı da kıyılmıştı hani hoca soruyor karına ne vaat ediyorsun ölmeden gibi. bunlar da 100 cumhuriyet altın dediler onlarıda alıyorum. eve yaptığımız bütün masraflarıda alacam maddi olarak birde maddi manevi tazminat davası ve nafaka alacam. onlar için para çok kıymetli bu çok canlarını yakacaktır. sizler belki beni yadırgayacaksınızdır. amacım cebime para girsin değil çok şükür hiç ihtiyacım yok kendilerinin durumu çok iyi fakat söz konusu para olunca fazla hassaslar onların canını sıkabileceğim tek şey bu olduğundan bunları yapıyorum..
Yine de bütün bunlara rağmen beni anlayabilse bir adım atsa sanırım ki kabul ederim. kendimi aptal gibi hissediyorum nasıl hala isteyebiliyorum. gerçi barışsak neyi değiştirebileceğim ki. hiç eşiniz size hergün kendinizi yetersiz hissettirdimi? en çokta canımı bu yakıyor, ben onun için hiç bir zaman yeterli olamıyorum. ne ev konusunda ne gzllik ne kadınsal.. bu arada ben görücü usulü evlendim . şimdiden insanlar farklı bakar oldu arkadaşlarım bile.. bir bayan için dul olmak ne zor. oysa daha 22 yaşındayım ):
Ohhh çok iyi demişsin o babaları gibi olabilir ama sen anaları değilsin sonuçta, belli bir yaştan sonra herkes kendi ailesinden sorumlu. Erkeklerin de böyle düşünmemesinin nedeni hala ayrı bir aile olduklarını idrak edememeleri. Tamam onlara destek oluyor ama kendi yuvası yıkılıyor, kendi eşini mahvediyor farkına varamıyor mu bunun anlamadım. O insanlara da yazıklar olsun. Ben olsam abimin eşinin rızası olmasa bir çöp kabul etmezdim, ne yüzleri var. İlerde onlardan mı fayda gelecek eşine, bundan 20 sene sonra yanlız kaldığında çevresinde onlar olucak mı, onlar bu sefer ona destek olucak mı hiç sanmıyorum. Tabi o zaman eşin pişman olucak ama ne fayda.
olurr gülüm olurr ahh ahh daha çok yeni bir ayrılık çemberindesinn şimdi sen sanıyorsunkii ondan başka yokk başka kimseyi sevipp güvenemem yanlış düşüncelerde olmaa inankii gün gelecekk sana telefonda yalvaracak ozaman sen kendi değerini anlayacaksınn vee sen istemiyceksin artıkk çünkü atlatmış olacaksınn.......dünyada birtek o yokk kimler kaç yıllık yuvalarından ayrılıyorr bir bilsen ...benim görümcemde 10 yıllık evliydii çocukları olmamıştıı eşii aldatıyordu görümcemii ve hep kavga ederlerdii görümcemin kaynansııı allah muhafazaa düşmanıma verme yarabbimm tam bii yuva bozucuydu nitekimde bozdu 1 yıl oldu ayrılalıı iştee........görümcem senin gibi 1 hafta olmuştu ayrılmışlar bana tel açtıı bir ağlıyo bir ağlı nasıll dedimki boşuna ağlıyosun ablaaa gözünün yaşına yazık yokk yokk o benim bitanemdi ben onu çok seviyorumm diyodu sürekli camlardan bakardı gelecekmi diyee telefonuna bakardı arayacakmı diyee aradan 6 ay geçtii baktım görümcemde bir değişiklik bir alım bir cakaa kendine güveni gelmiş....sordum artık unuttun dimi diyee efeendimm kimden bahsediyorsun ben öle birini tanımıyorum dedii...yanii güzelimm anlıycan hayattayken ayrılık olunca insanlar hayatına devam ediyorlarr....eğerki ölüm ayırsaydı sevdiklerimizden kalbinin köşesinde eminim kalırdı ....atlatacağından eminim güzel haberlerini bekliyorum kendini üzmeni yersiz ve gereksiz buluyorum güçlü bir kadınsınn senn kimse içinn ezilmee dik durr hayat güzelll tadını çıkarr hayata küsüp kendini kapatmaaa......bunları yeneceksinn bizler varız burdaa yaa
bu konuda kimse seni yadırgamaz hatta tebrik eder.bir insanın hayatına girip onu harcamak mahfetmek kolay degil bir bedeli olmalı bu toplumda kadının yeri belli.maddi gücün oolsa bile fazla mal göz çıkarmaz gelecegin garanti altına alırsın başımıza ne gelecegi belli olmaz.ayrıldınmı evvden avukat falan tuttunmu?keike bende senin yaşlarında olsam ilk dönemler daha kolay atlatılır.ne yeminlerle evvleniyoruz ailemizden okulumuzdan meslegimizden geçiyoruz ama erkek milleti haketmiyor farklı işliyor kafaları.valla dul olmaktan bende çok korkuyordum mahkeme sitresi falan ama kendini bildikten sonra pek bişey farketmedi.sadece tek uyuyorum.yoksa namusum şerefim kimseden sorulmuyor kendimden mesulum.eşimde bana öyle söyledi kadın degilmişim.benim direk cevabım ailende kaç tane kadın gördün kim ne çekmiş say diye.benim kadar ailesinde çeken kadın yok en başta annesini örnek veriyorum tabi ben kötü oluyorm.dogru söyleyeni 9 köyden kovvuyorlar
Evden ayrıldım, eşyalarımın bi kısmı daha duruyor orda.. avukat tutmadım daha bu aralar onuda halledeceğim.. Kendisi davayı açmış ama.. birde sözleşme ypmak istiyor benimle şuan hocaya söylediği parayı ve ev için yaptığımız masraflarn parasnı verecklermş. bnde kesnlkle sözleşme yapmayacağımı söyldim. ama görecekler.
Canım eşinden herhangi bir adım vardı? Yani hatalarını kabul edip düzeltmeye çalışıcağını söylüyor mu?
canın yandıgı kadar yakmak istiyoorsun yoksa için rahat etmiycektir.altınarını birde tazminat nafaka iste anlaşma yapmak isterlerse şstedigini al koyver gitsin.madem öyle istiyor
anlaşmaa yapmak istiyor istemesinede ben birşey istemeyim diyerekten istiyor o anlaşmayı. bende senin gibiyim hem kızıyorum hem özlüyorum oysa ben adamın umrunda bile değilim biliyorum. oysa öyle saftıkı ki benim ona hissettiklerim..
yalnız uyumaya alışamadım, kokusunu arıyorum içime çekmek istiyorum ama yok.. son kez bi sarılamadım bile 2 düşman gibi ayrıldık. Allah hepimizin yardımcısı olsn ya. çok ağır geliyor bu yük bana. keşke biraz beni ailesi diye göreblseydi keşke ailesi bzden brz uzak durabilseydi.. ):
Umut vermek istemiyorum ama bana da öyle geliyor eşin birgün gerçekleri görüp ben ne yaptım dicek ama umarım o zaman senin için çok geç olmaz. Bir sene de az değil hani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?