Bende boşandım

Bende beni kimse fark etmediği için üzülmüştüm..
Herneyse işler kötüye gidiyor bende. Canım çok acıyor..
Davayı açtı kendisi ama bilmiyor ki bir şekilde bunun bedeli olacak. Araştırdım bir yasa varmış boşanırsan nişanda düğünde ne takılırsa kesinlikle bayana verilirmiş. O kadın için güvenceymiş. benim takıları kendileri almıştı. imam nikahı da kıyılmıştı hani hoca soruyor karına ne vaat ediyorsun ölmeden gibi. bunlar da 100 cumhuriyet altın dediler onlarıda alıyorum. eve yaptığımız bütün masraflarıda alacam maddi olarak birde maddi manevi tazminat davası ve nafaka alacam. onlar için para çok kıymetli bu çok canlarını yakacaktır. sizler belki beni yadırgayacaksınızdır. amacım cebime para girsin değil çok şükür hiç ihtiyacım yok kendilerinin durumu çok iyi fakat söz konusu para olunca fazla hassaslar onların canını sıkabileceğim tek şey bu olduğundan bunları yapıyorum..

Yine de bütün bunlara rağmen beni anlayabilse bir adım atsa sanırım ki kabul ederim. kendimi aptal gibi hissediyorum nasıl hala isteyebiliyorum. gerçi barışsak neyi değiştirebileceğim ki. hiç eşiniz size hergün kendinizi yetersiz hissettirdimi? en çokta canımı bu yakıyor, ben onun için hiç bir zaman yeterli olamıyorum. ne ev konusunda ne gzllik ne kadınsal.. bu arada ben görücü usulü evlendim . şimdiden insanlar farklı bakar oldu arkadaşlarım bile.. bir bayan için dul olmak ne zor. oysa daha 22 yaşındayım ):

sen üzme kendini toplum maalesef bu konuda bazı şeyleri aşamadı.
sen güçlü bir kadınsın al yazdıklarını al ala yadırgamıyorum hatta iliğine kadar sömür genceciksin ya kimsenin seni bu duruma düşürmeye hakkı yok. para geri gelir çalışıp yapsın ama sen bu hayatta tecrübeyle yaşayacaksın.

rabbim çok büyük herkes ektiklerini biçer.
ben çok yakinen bi kaynana tanıyorum ağzından ne beddualar dökülüyordu huzur vermiyordu gelinine.
geline hakaret ailesine hakaret. en son geline felç olasın gözümün içine bakasın demiş. bir hafta sonra kaynana felç geçirdi şimdi yatalak gelinde ha şimdi git kızların baksın dedi kızlar da bakmadı ev tuttu kiralık eve attılar

ben de boşandım ,,denenmişin denemesi olmaz bence eşin dönse bile sen kabul etme,,,

bir insan değişmez emın ol aynı seylerı yenıden yasar daha cok uzulursun

kendıne yenı bır hayat kur ve hayatında artık ona yer olmasın güçlü ol kararlı ol lütfen

ilk ya da son bosanan sen değilsin ,böylesi daha hayırlı olmustur emınım madem bu asamaya gelmıssınız dönsün pişman olsun dıye bekleme canım

yaşın çok genç,dul kelimesine takılma lütfen ,,,daha çocuk sayılacak yastasın,
hayata güzel bak olumlu bak ,alabildiğin herseyı de al onlardan
ben bir kurus istemedım 5 sene evlılıkten snr ayrıldım sımdı cok pişmanım keske canını o sekılde yaksaydım dıyorum.sen de iste hersey.
ve dulum falan dıye düşünme lutfen,bosanmak herkesın basına gelebılır ,küçüksün dahaaa keske ben de senın yasında olsam aramızda 10 yas var ,pozıtıf ol olumlu ol ki tüm güzellikler senı bulsun canımcım

hayır hiç de yadırgamadım. kimsenin de yadırgayacağını sanmıyorum. bu senin hakkın zaten, kimseden sadaka falan talep etmiyosun.
yanlız bildiğim kadarıyla mehir konusunu aranızda yazılı bi anlaşma şeklinde yaptıysanız hak iddia edebiliyosun, öbür türlü biraz zor. tabi daha iyi bilen arkadaşlar vardır elbet biri aydınlatır bu konuda..
Allah kolaylık versin..

pişman olsun sürünsün istiyorum.iyi dedim anaları degilim ben çocuk sahibi degilimki ailene analık yapcam.siz babanızın ahını almımşsınız annen size üzülmemiş kocasını atmış.onlar ettigini çekiyor babalarına.annesi yapıyor söylüyorumda yazık insan torunum torbam olsun der eşyayı napcam oglum bizim için yuvanı yıkma der ama niye desinki rahat etcek eşimin maaşıyla 3 ev rahat geçinir sorun neyin var kaynanamda olan bende olmadı bir yemek odam masam olmadı.alalım dedi ama para biriktirip çocuk yapalım diye hep ben direttim napcamki malı mülkü bir evladımız olsun istemiştim.benden küçük kardeşimin çocugu var hep baktıgmda içim yanıyor ama eşimin umrunda degil olmuyorsa olmuyor canımımı veriyim diyordu.döner gelirse ilk tanıdıgım eşim olursa olur fikirler konuşmalar eşimin degil çünkü tanırım.kuzeniyle konuştum yalanlarını duydum kurcaladım diye şeytan hain oldum.annesinin yalanlarını kendi yalanları çıktı diye :96ksa dönmeye niyeti vardı.

bu konuda kimse seni yadırgamaz hatta tebrik eder.bir insanın hayatına girip onu harcamak mahfetmek kolay degil bir bedeli olmalı bu toplumda kadının yeri belli.maddi gücün oolsa bile fazla mal göz çıkarmaz gelecegin garanti altına alırsın başımıza ne gelecegi belli olmaz.ayrıldınmı evvden avukat falan tuttunmu?keike bende senin yaşlarında olsam ilk dönemler daha kolay atlatılır.ne yeminlerle evvleniyoruz ailemizden okulumuzdan meslegimizden geçiyoruz ama erkek milleti haketmiyor farklı işliyor kafaları.valla dul olmaktan bende çok korkuyordum mahkeme sitresi falan ama kendini bildikten sonra pek bişey farketmedi.sadece tek uyuyorum.yoksa namusum şerefim kimseden sorulmuyor kendimden mesulum.eşimde bana öyle söyledi kadın degilmişim.benim direk cevabım ailende kaç tane kadın gördün kim ne çekmiş say diye.benim kadar ailesinde çeken kadın yok en başta annesini örnek veriyorum tabi ben kötü oluyorm.dogru söyleyeni 9 köyden kovvuyorlar

şu mehir konusunu bilen vvarsa bana da söyleyin.çünkü eşim bir kilo altın demişti hocayla alay ederek.bizimki hemen takıcam sandı 3 bilezigi kabul etmedi ömür boyunca diyince yaz oraya bir kilo demişti.hocada hala sag :) ama diger tarafta haram et vermiyorum dedi bana laflar hep boooooşşşşşş

eminim bende atlatıcammmmmm.zaman sadece biraz daha zaman.özlüyorum çok sevmiştik aldatması falan yoktu eşimin çok ailesini lafına bakııyor ailesini haklı çıkarmak için hertürlü taklayı atıyordu kesinlikle ne kendi hatasını nede ailesinikini kabul etmiyor.saçlarım beyazladı iki ay içinde aslında bakıyorumda içim rahat acaba ailesiyle ne konuşuyor ne kumpas kuruyor ne çevirecek şüphesi yok sadece rızkımızı yediriyor 9 senelik emegini boş yere silip atıyor yazık ona üzülüyorum kaç yaşına gelmiş kendisi için bişey yapamadı hep ailesi şimdide evvi bıraktı bana kendi yine sıkınttıda kaldı.el dedigi karısı onu düşünürken yazık etti.kendime gelirim belki ama içimde yarası kalıcak gibi ilk aşkımdı o benim.gerçekten çok severdik elinde çiçegi eksik olmaz hediyelere bogardı nolduysa 2 senede ailesiyle samimi olduktan sonra oldu.

Evden ayrıldım, eşyalarımın bi kısmı daha duruyor orda.. avukat tutmadım daha bu aralar onuda halledeceğim.. Kendisi davayı açmış ama.. birde sözleşme ypmak istiyor benimle şuan hocaya söylediği parayı ve ev için yaptığımız masraflarn parasnı verecklermş. bnde kesnlkle sözleşme yapmayacağımı söyldim. ama görecekler.

canın yandıgı kadar yakmak istiyoorsun yoksa için rahat etmiycektir.altınarını birde tazminat nafaka iste anlaşma yapmak isterlerse şstedigini al koyver gitsin.madem öyle istiyor

ya nasıl dayanıcam onsuzluga bilmiyorum.hem kızıyorum hem özlüyorum.napcagamı bilemiyorum geri dönmesiini beklemekten onu düşünmekten kendimii alamıyorum.kendimi tanıyamaz oldum bana ettigi hakaretleri düşünüyorum kızıyorum sonra iyi günlerimiz aklıma geliyor kahroluyorum.ikilemde kalııyorum.gurur yapamıyorum nednse.bunları sevgiili nişanlıyken yapsa dönüp bakmazdım kesn.ama 9 sene şimdi kolay degil.haklı olmama ragmen nasıl süründürürüm bu adamı gerçegi görmesini saglarım bilemiyorum.hakkımda hayırlıısını istiyorum hep allahtan.

Canım eşinden herhangi bir adım vardı? Yani hatalarını kabul edip düzeltmeye çalışıcağını söylüyor mu?

Canım eşinden herhangi bir adım vardı? Yani hatalarını kabul edip düzeltmeye çalışıcağını söylüyor mu?

yok herhangi bir adım arada arıyorum dayanamayıp açmıyor bile teli.ama okadar gurur meselesi yaptıki ayrılmasam ölürüm diyordu.ama kafamı toplarım sonra fikrim degişir bilemem dedi ama gençligimiz gidiyor ne zamana kadar anlıycack bilemiyorum.mahkemede sordum ne demek istedin diye sordum o sinirle boşa beklersin dedi öfkesi anlıktır aslında ama sagolsun ailesi iyii dolduruyor.eşimde çok ailesinin agzına baktıgı için biraz zor gibi.bir hoca buldum yıldıımıza baktı dönücek en fazla bir sene dedi.aynısını bildi.ayrılık var ayrılmadan rahat etmiiycek dedi dedigide çıktı.

canın yandıgı kadar yakmak istiyoorsun yoksa için rahat etmiycektir.altınarını birde tazminat nafaka iste anlaşma yapmak isterlerse şstedigini al koyver gitsin.madem öyle istiyor

anlaşmaa yapmak istiyor istemesinede ben birşey istemeyim diyerekten istiyor o anlaşmayı. bende senin gibiyim hem kızıyorum hem özlüyorum oysa ben adamın umrunda bile değilim biliyorum. oysa öyle saftıkı ki benim ona hissettiklerim..
yalnız uyumaya alışamadım, kokusunu arıyorum içime çekmek istiyorum ama yok.. son kez bi sarılamadım bile 2 düşman gibi ayrıldık. Allah hepimizin yardımcısı olsn ya. çok ağır geliyor bu yük bana. keşke biraz beni ailesi diye göreblseydi keşke ailesi bzden brz uzak durabilseydi.. ):

Umut vermek istemiyorum ama bana da öyle geliyor eşin birgün gerçekleri görüp ben ne yaptım dicek ama umarım o zaman senin için çok geç olmaz. Bir sene de az değil hani.

Son düzenleme:

Bütün kadınların eşlerinden tek istediği bu bizi ailesi olarak görmeleri.

bukadarmı benzer bir durum olur.bende aynı şeyi istiyordum.çocugumuz olsun diye ugraştım kendi canımı hiçe saydım.alesinden çok ben onu düşündümtek kabahatimiz alesi olamamak el kızı olmak anlar umarrım hepsi hatasını en az bir sene belki 2 senede olabilir geri dönmesi ama dönüp sürünmesini hata yaptıgını anlamasını çok istiyorum.halada emegine üzülüyorum.evi bırakıp gtti bana sebepsiz yere kendini düşünmüyor hiç ya yazık

Umut vermek istemiyorum ama bana da öyle geliyor eşin birgün gerçekleri görüp ben ne yaptım dicek ama umarım o zaman senin için çok geç olmaz. Bir sene de az değil hani.

canım bende hep o umut var oakadar kıskanırdiki beni benden çok severdi buna emnim.profilimde resimlerimiz vardı gördünmü bilemiyorum istersen arkadaşlık gönder göremezsen.yazık gençligimize günah işliyorlar bu aileler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…