Bende de var...

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Merhaba, forumda bu aralar görümceler revaçta sanırım yada algıda seçicilik ben hep görümce konularına denk geliyorum :)

Derdim çok bir dert değil ama zoruma gidiyor. Kısaca bahsedeyim.

Görümcem bir süre önce eşimden borç aldı. Bir gün aniden arıyor ağlaya ağlaya eşimden borç istiyor. Sebebini de söylemiyor. Eşim de veriyor tabi ki. Buna bir itirazım yok. Vermeli de.

Ancak aradan zaman geçiyor, eşime ablana ne olmuş neden ağlıyor, ne derdi varmış sordun mu dediğimde; sordum, bir şey yok diyor, söylemiyor diye geçiştiriyor beni.

2 kez sordum ama bilmiyorum dedi öğrenemedim dedi. Kapandı konu. Bir daha da sormadım. Açıkçası borcu öder mi ödemez mi bilmiyorum. Ama eşim asla hadi borcu öde demez istemez bundan adım gibi eminim.

Eşime verme desem olmaz, geri iste kaç zaman oldu desem istemez.

Ben çalışıyorum. Ve kv ile yaşıyorum. Onun maddi ihtiyaçlarını (aklınıza gelen herşey ama herşey) biz karşılıyoruz. Görümcemin bir yardımı olmuyor. Borcu istediğinin ertesi günü maddi olarak bazı yüklü alışverişleri oluyor görümcenin. Ertelenebilecek şeyler (Bunu kv deden duyuyorum. onun kızının borç istediğinden haberi yok.)
Şüphelendiğim şey ise eşimin bu parayı neden istediğini bilip bana söylememesi (muhtemelen kızacağım boş bir iş için istemiştir. bu yüzden sürekli bilmiyorum diyor.)

Sizce bu borcu geri vermezse eşime istemesini söylemeli miyim? Ve eşimden biliyorsa sebebini nasıl öğrenebilirim?

300 TL için değmez . Düşünmeyin bile ayrıca istemesi de tuhaf olur . Abisi sonuçta o kadarcık olsun
Hayır kardeşi. Sorun değil gibi gözüküyor evet ancak ben çok masum düşünemiyorum o konuda çünkü maddi durumları bizimki x 4 diyebilirim. Kızı var çalışıyor vs vs. içim rahat değil ne olduğunu anlayamıyorum. Görümcenin borç istemesi, bundan haberi olmayan kvdenin şunu aldılar, bunu yediler, burayı gezdiler diye anlatması irrite ediyor beni. Tutarsızlık var.

Eşinin ablası mı oluyor?

Eve sizle yasar ve ihtiyaçlarını siz karşılarken Kv nin böyle konuşması rahatsızlık verici .
Ama eşiniz Söylemek istememiş olabilir ya da belki ani bir ihtiyacı olmuş olabilir ablasının . Sonuçta çok para değil . O parayla büyük bşy yapamaz . Çalışıyor mu görümce ?

Gecen abisinden aglayarak borc istedi cok uzuldum, sorununu da soylemedi diye bilirsin..

Evet ablası. Sürekli kızını över. Evi böyle güzel, eşyası şöyle kalite, arabaları çok rahat vs. vs. Bunlara alıştım. Allah daha iyi etsin, daha çok versin. Ama dediğim gibi bu konuda çok tutarsız geldiler bana. Çalışmıyor. Ömrü boyunca da çalışmamış. Ama eşi ve kızı çalışıyor.

Tamam işte Eşinden ve kızından istememiş kardeşinden istemiş olur böyle seyler .
Kendi çalışmıyorsa o an istemek zorunda kalmış olabilir . Siz istemeyin bence bunlar küçük hesaplar

ne fark eder? kardeş onlar. evlenmiş olmanız kardeşlerin arasındaki her meseleye burnunuzu sokmanızı gerektirmez. sizin bilmeniz gereken bir şey olsa eşiniz sizinle paylaşırdı.
Evlenmiş olmam görümceye ortak keseden para vermemi de gerektirmez ama veriyoruz işte. Ne yapalım. Üstelik onlar öyle güzel öyle tatlı tatlı gezerken.

Evlenmiş olmam görümceye ortak keseden para vermemi de gerektirmez ama veriyoruz işte. Ne yapalım. Üstelik onlar öyle güzel öyle tatlı tatlı gezerken.
Onlar tatlı tatlı Geziyor bizde Kv ye Bakıyoruz diye mi bozuluyorsun sen biraz da

Tamam işte Eşinden ve kızından istememiş kardeşinden istemiş olur böyle seyler .
Kendi çalışmıyorsa o an istemek zorunda kalmış olabilir . Siz istemeyin bence bunlar küçük hesaplar
Yok zaten asla ben istemem. Benim bildiğimi bile bilmiyordur. Kafama takılan şey kvdemin övgüleri ve görümcenin borç istemek durumu arasındaki tutarsızlıktı. Fikir almak istedim sadece.

İlk evlendiğimiz zamanlar Kv kızından borç almıştı da (2.000 TL)damat ortalığı birbirine katmıştı. Ve biz o borcu iki saat içinde ödemek zorunda kalmıştık. Bir daha da eşimle asla konuşmadı,küstü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…