Ben saklama taraftarı değilim ancak eşim saklamak istiyor. Eşimin bankaya borcu var, üzülmesin diye saklıyor, anneme giderken saklıyoruz kıskanıyor. Kızı borç ister saklanıyor vs vs.O büsürü şey damlaya damlaya göl olmuş , yarin bir gun hircin deniz dalgasi olacak gibi gözukuyor.. Saklama olmucak ,sizde konuşun.. Yarin bir gun öfkeyle patlamaktansa..
Maalesef can çıkar huy çıkmıyor. Hala çok pis. Ellerim temizlik malzemelerine temastan egzama oldu. Öyle söyleyeyim. Ayrı ev olmuyor çünkü kvdemin 1 lira geliri yok ne emeklisi var ne maaşı. Bizde iki kişi çalışıp iki ayrı ev bakacak kadar çok kazanmıyoruz maalesef.Anlıyorum sizi . Eğer her seferinde görümceniz bunu Alışkanlık haline getiriyorsa bşy olduğunda hemen banka gibi kardeşine koşuyorsa o zaman Haklısınız tabi .
Daha önceki konularda da bahsetmiştiniz Kv nin temiz olmamasından vs aranız nasıl şimdi ? Neden ayrı bir eve çıkmıyorsunuz ?
O kadar zengin diye övündüğü kızı yardım etsin o zaman .Maalesef can çıkar huy çıkmıyor. Hala çok pis. Ellerim temizlik malzemelerine temastan egzama oldu. Öyle söyleyeyim. Ayrı ev olmuyor çünkü kvdemin 1 lira geliri yok ne emeklisi var ne maaşı. Bizde iki kişi çalışıp iki ayrı ev bakacak kadar çok kazanmıyoruz maalesef.
3 yıllık evliyiz. Çocuk yok. İstemiyorum da bazı sebeplerden dolayı. Malesef kızı el kapısında olduğu için edemez. Annesine hediye adı altında olsa bile ihtiyacı olan bişey alamaz. Adamın 30 yıllık karısı ancak 100 tl'ye bile sözü geçmiyor ne yazık ki.O kadar zengin diye övündüğü kızı yardım etsin o zaman .
Kaç yıllık evlisiniz , çocuk var mı ?
Onlar yer paraci olmaz sen hakkini istersin paraci olursun :) bu isler bole yazikkiZaten o paraya asla geri gelecek gözüyle bakmıyorum. Sadece manevi olarak rahatsız olduğum birşeyi dile getirmek istedim. Yanlış anlaşıldım.
Demek ki el Kapısında görümceyi de eziyorlar .3 yıllık evliyiz. Çocuk yok. İstemiyorum da bazı sebeplerden dolayı. Malesef kızı el kapısında olduğu için edemez. Annesine hediye adı altında olsa bile ihtiyacı olan bişey alamaz. Adamın 30 yıllık karısı ancak 100 tl'ye bile sözü geçmiyor ne yazık ki.
Ezip ezmediklerini bilmiyorum. Eşim öyle söylüyor ablam anneme bir lira veremez. Biz bakmak zorundayız vs vs.Demek ki el Kapısında görümceyi de eziyorlar .
100 TL ye bile sözü geçmiyorsa 300 TL yi kardeşinden istemesi normal .
Belki de bunun adı paracılık ama malesef böyle düşünüyorum. Bu beni kötü biri yapar mı bilinmez. Ancak görümce ve kv konusunda çok doluyun. Önceki konularımda uzun uzadıya anlattım. Bu sebeple beni rahatsız ediyor. Ki görümcem eşimi arayıp annemin montu yokmuş neden almıyorsun diyebilen biri.Onlar yer paraci olmaz sen hakkini istersin paraci olursun :) bu isler bole yazikki
Ah anladim paracilik bu degil.. sen calisirken millet popo buyutuyor tabiiki insaninda zoruna gidiyor. Olay 300 500 olayida degil.Belki de bunun adı paracılık ama malesef böyle düşünüyorum. Bu beni kötü biri yapar mı bilinmez. Ancak görümce ve kv konusunda çok doluyun. Önceki konularımda uzun uzadıya anlattım. Bu sebeple beni rahatsız ediyor. Ki görümcem eşimi arayıp annemin montu yokmuş neden almıyorsun diyebilen biri.
Ah anladim paracilik bu degil.. sen calisirken millet popo buyutuyor tabiiki insaninda zoruna gidiyor. Olay 300 500 olayida degil.
300 TL
Meblağ önemli değil. 100-200-500 ne farkeder. Evet yukarıda anlattıklarınız sebebiyle de biraz dokunuyor. Ben evlenirken çektiğim kredi borcu ile cebelleşirken, kv kendine kalan mirasla oğluna araba almıştı. Halbuki aileyiz değil mi? Eşyalar ortak kullanıldı. Ama borç benim borcum oldu.Bence bu meblağ size geçmişte açtığınız dert konuları yüzünden dokunmuş. Yoksa bu kadar ufak meblağı kafaya takmazdınız diye tahmin ediyorum.
Eşiniz ve annesi sizin sayenizde evi döşeyip, araba alıp, ev işlerini size yaptırıp, rahat ederken, size cehennem hayatı yaşatmışlardı. Kaç kere boşanma aşamasına gelmiştiniz. Tüm birikiminizi eşiniz ve annesine akıttığınız için boşanıp ayrı eve de çıkamıyordunuz. Bu durumda, para konusuna takmanız normal.
Ama takmayın lütfen. Siz, gerektiğinde ayrı eve çıkabilmek için para biriktirin. Ona odaklanın. Kardeşiyle olan para konusunu eşiniz düşünsün. Bu durum sıklaşırsa, o zaman konuşursunuz.
Bakın eğer mantıklı aciliyetli bir sebebi olsaydı ağzımı açmazdım. Ancak yok. Herkes normal yaşantısına döndü. Ağlayan sızlayan kimse yok. Ben 3 yıllık evliyim evimde daha 1 gün oh deyip oturamadım. Keyif çatamadım. Ama 3 yıldır belki 300 kez görümcenin evine aldığı kilo kilo pastırmaları, kavurmaları, etleri dinledim.Valla normalde bişey olmaz karışmayın falan derdim ana sizin konularınızı biliyorum. Bu yüzden şöyleyin yani müdahale edin derim. Annesine 3 kuruşluk faydası yok. Hemde bi taraftan sizi tırtıklıyor. Sizde ucu ucuna yetişen insanlarsınız neticede.
Bakın eğer mantıklı aciliyetli bir sebebi olsaydı ağzımı açmazdım. Ancak yok. Herkes normal yaşantısına döndü. Ağlayan sızlayan kimse yok. Ben 3 yıllık evliyim evimde daha 1 gün oh deyip oturamadım. Keyif çatamadım. Ama 3 yıldır belki 300 kez görümcenin evine aldığı kilo kilo pastırmaları, kavurmaları, etleri dinledim.
Meblağ önemli değil. 100-200-500 ne farkeder. Evet yukarıda anlattıklarınız sebebiyle de biraz dokunuyor. Ben evlenirken çektiğim kredi borcu ile cebelleşirken, kv kendine kalan mirasla oğluna araba almıştı. Halbuki aileyiz değil mi? Eşyalar ortak kullanıldı. Ama borç benim borcum oldu.
Evet kendime bile itiraf etmeye zorlandıklarımı yazmışsınız ne yazık ki.
Biriktirmeye çalışıyorum. Ne kadar kalırsa 3-5. Ve malesef eşime de annesine de kimseye güvenmiyorum. Çünkü 1 kez çok kötü güvenim kırıldı.Siz para biriktirin. Eve yardım etmeyin. Şu zamana kadar onlar için ödediğiniz kredilere saysınlar. Görümcenin pastırmasına, kavurmasına eşiniz yetişsin madem.
Bakın eğer mantıklı aciliyetli bir sebebi olsaydı ağzımı açmazdım. Ancak yok. Herkes normal yaşantısına döndü. Ağlayan sızlayan kimse yok. Ben 3 yıllık evliyim evimde daha 1 gün oh deyip oturamadım. Keyif çatamadım. Ama 3 yıldır belki 300 kez görümcenin evine aldığı kilo kilo pastırmaları, kavurmaları, etleri dinledim.
Eşimle şuan için ciddi bir sıkıntımız yok. O olaylardan sonra olmadı da. Ama malesef ben bana yapılanları unutamıyorum. Sadece kv, görümce ve eş değil. Kendi annemin yaptıklarını da unutamıyorum. Ve boşlukta gibiyim. Tartışmaya da kendimi anlatmaya da mecalim yok artık. Vakit geçiyor. 26 yaşında oldum. Umarım önümde daha mutlu ve huzurlu bir hayat vardır.Ben size çok üzülüyorum bazen. Resmen araftasınız, ne geri ne ileri hareket edebiliyorsunuz. Eski konularınızı da az çok hatırlıyorum, forumda ne zaman konunuzu görsem boşanıyor mı acaba diye düşünüyorum. Aklıma hemen o geliyor, ama en büyük temennim eşinizle olan problemlerinizi halletmiş olmanız, daha mutlu olmanız. Normalde 300 tl çok da önemli değil, başınızın gözünüzün sadakası olsun derdim ama sizin durumunuzda 1 kr bile sorulmalı bence. Yerinizde olsam sorardım ki onlar zamanında borç sizin olmamasına rağmen sormuş.
Diger konularinizi bilmiyorum ama burda arkadaslar biraz bahsetmisler normalde takilmayacak bir meblag ama sizin durumunuzda olsam esimi bu konuyla ilgili ara ara taciz ederdim. Odeyip odemedigini sorunKv de bir daha pastirmadan laf ederse borc aldigini uygun bi dille soyleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?