- Konu Sahibi Melahatabla
-
Sanirim görmezden gelemem.Evet ama maalesef bu tarz tavirlar iş hayatinda hep oluyor maalesef.. ya görmezden gelip kpss ye daha çok hirslanip odaklanicaksiniz.. yada ayrilicaksiniz.
Inanın kötü niyetten demiyorum. Ama öğretmen dururken işletme mezunlarının öğretmenlik yapması zoruma gidiyor. Bu işi yapanları suçlamıyorum. Bunun yapılabilir hale getirilmesinden şikayetçiyim. Bir de ücretli ogretmen olabilmek için bile bir cok yerde tanidik olmasi gerekiyor. E devlet'ten isler yürüyor gibi gorunuyor ama mudur istedigi kisiyi seçme yetkisine sahipken isler hiç de öyle değil.
Öncelikle teşekkür ederim. Mesleğim öğretmenlik ama orada bebek bakıcılığı ve temizlik yaptım. :)Sana o kadar kıyamadım ki ve işverene de çok kızdım öğretmen bu duruma düşürülmez sen hakkın olanı istemişsin dilenmemişsin hem temizlik hem öğretmenlik yapmışsın gerçekten ihtiyacın olmasa sen de kendi mesleğini yapmak isterdin sadece ayrıl ordan ve ona asla hakkını helal etme
Kpss çalışmam lazım. Burada haftada 5 gün boş diye başlamıştım.Piyasa çok kötü işsizlik çok fazla işverenler de bunu fazlasıyla kullanmaya başladılar maalesef iskura başvuru yaptın mı bazen oradan geri dönüşler olabiliyor.
Cok ağır geldiğini söyledi. O haftada 3 gundu ve başka işleri de vardı.Malesef ben de aynı durumdayım atanamadım artık sınavlara da girmiyorum malum sebeplerden veterinerlik mezunu emekliliği gelmiş öğretmen tanıdım ben adam vakti zamanında kapaklanmış kalmış.
Bu işin sınav çalışmaya müsait olması iyiymiş ama bu muameleyi kendine yaptırma eğer sert bir biçimde konuşup çizgi çekebileceksen çek ama naif bi kişiliğin varsa ses etmedikçe iyice tepene çıkar bu kadın. Arkadaşın neden bıraktı acaba ?
Gunluk 117 tl. Yol paran gunde 12 tl. Bebek bakiyorum, temizlik yapıyorum, boş kalırsam nar, ceviz ayıklıyorum. Sigorta da yok. Üstelik "125 olmazsa devam etmem" dememi yok sayıyor. Onu da geçtim yalan söylüyor. Sizce gerçekten gayet iyi mi? Tepki vermek için sormuyorum. Cidden kaçırdigim bir yer varsa bilmek isterim.Bence gayet yüksek bir rakam şikayet etme fakat neye anlastıysanız hakkınıda ara
Tesekkur ederim1 gun bile calissaniz sigorta yapmak zorunda. Arkadasimin bakici 5 gun geliyor. Asgari ucret + sigorta. Ayrica tatilde bile oduyorlar. Temizlik yapmiyor. Yemek o da ara sira. umarim tez vakitte atanirsiniz. Cok uzuldum
Cok ağır geldiğini söyledi. O haftada 3 gundu ve başka işleri de vardı.
Naifim aslında ama çizgi çekebilirim. Ancak bu tavırlarından sonra olmaz gibi geldi bana da.
Günlük tam gün temizlik 120-150 arası bende haftada iki üç gün gelene aylık öderdim düzenli bir alacagı garantilşyorsunux arada bir çağrılmıyorsunuz günlük degil aylıga anlasmıs oluyorsunuz bu şartlar da baska iş zorGunluk 117 tl. Yol paran gunde 12 tl. Bebek bakiyorum, temizlik yapıyorum, boş kalırsam nar, ceviz ayıklıyorum. Sigorta da yok. Üstelik "125 olmazsa devam etmem" dememi yok sayıyor. Onu da geçtim yalan söylüyor. Sizce gerçekten gayet iyi mi? Tepki vermek için sormuyorum. Cidden kaçırdigim bir yer varsa bilmek isterim.
Sartlar basta aynıydı. Yani basta arkadaşım haftada 2 gün gidip aylık 1000 alıyordu. Arkadaşım bana da aynı davranacağını söylemişti. Bir de o güne kadar arkadasim söylemedi bana şunu: kadın demis ki "sen ona kendi aldigini söyleme. Herkese hakettiğini veririm" demis. Bunu da o gün öğrendim. O ana kadar arkadaşım bana aynı alacağını söylemişti. Zaten aynı da. Yani aylık 1000 tl. Ama kadının hesap farklı. Bazı aylar 8, bazı aylar 9 gun gidiliyor. O da günlük 117 hesabı yapmış( mantığı anlamadim). Ayda 8 gun olunca aylık 936, 9 gun okunca da aylik 1050 oluyor. Her ay 1000 vererek dengeliyor. Bunu yeni öğrendim. Bu sözlerini de arkadaşım bu olaydan sonra anlattı.ASlında baştan konuşmamak senin hatan olmuş şartlar farklıysa ücretin de değişeceğini tahmin etmek zor değil. Eğer ücret buysa iki gün git bu ücrette istiyosanız iki gün gelirim benim özel ders öğrencilerim de var baştan öyle konuşmuştuk dersin.
Haklısınız pazartesi çıkıcam o isten. Gelişmeleri de buraya yazacağım inşallah :)Ücreti sizinle görüşmek zorundaydı. Kendi kafasından hesap yapamaz öyle. Bana en son temizliğe gelen yardımcım sen ne verirsen dedi, dedim olmaz öyle, olur da az söylerim hakkına girerim. Günlük işiniz bitince de ceviz kırdırmak falan artık iyice emeğe saygısızlık. İnsan çocuğunu, evini emanet ettiği insana biraz özen gösterir.
Mesleği olan birisiniz, ezdirmeyin kendinizi.
Ben hem temizlik yapıyorum hem bebek bakiyorum ve gun de 117 tl veriyor. Gelmeyince zaten kesiyor ( doğal olarak). Ama yol parami çıkınca da günlük 105 tl oluyor. Bu bence yetersiz bi ücret.Günlük tam gün temizlik 120-150 arası bende haftada iki üç gün gelene aylık öderdim düzenli bir alacagı garantilşyorsunux arada bir çağrılmıyorsunuz günlük degil aylıga anlasmıs oluyorsunuz bu şartlar da baska iş zor
Anladım belki buna benzer başka bir iş bulursun boş kalabilecegin ama bu kadınla çalışma benceKpss çalışmam lazım. Burada haftada 5 gün boş diye başlamıştım.
Pazartesi cikicam :)Anladım belki buna benzer başka bir iş bulursun boş kalabilecegin ama bu kadınla çalışma bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?