- 24 Nisan 2011
- 3.296
- 4.781
- 333
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Sartlar basta aynıydı. Yani basta arkadaşım haftada 2 gün gidip aylık 1000 alıyordu. Arkadaşım bana da aynı davranacağını söylemişti. Bir de o güne kadar arkadasim söylemedi bana şunu: kadın demis ki "sen ona kendi aldigini söyleme. Herkese hakettiğini veririm" demis. Bunu da o gün öğrendim. O ana kadar arkadaşım bana aynı alacağını söylemişti. Zaten aynı da. Yani aylık 1000 tl. Ama kadının hesap farklı. Bazı aylar 8, bazı aylar 9 gun gidiliyor. O da günlük 117 hesabı yapmış( mantığı anlamadim). Ayda 8 gun olunca aylık 936, 9 gun okunca da aylik 1050 oluyor. Her ay 1000 vererek dengeliyor. Bunu yeni öğrendim. Bu sözlerini de arkadaşım bu olaydan sonra anlattı.
Lütfen ordan ayrılın. .İnşallah atanır asıl işinizi yaparsınız..Bu düzen o kadar adaletsiz ki hakkıyla okuyup öğretmen olan böyle saygın insanlar bir türlü atanamıyor,öğrencilerini kucaklayamiyor çok üzülüyorum çok. .Bu dünya üzerinde kusursuz hic bir şey yokken. Kendine kusursuzluk, mükemmellik atfeden bu kibirli cümle beni çok rahatsız etti.
Cümlenin sahibi temizlik yaptığım ve bebeğine baktigim evin sahibi.
Daha önce konu açmıştım ücret konusu hakkında fikir almak için.
Normalde mesleğim öğretmenlik ama çaresiz kaldigim için bu işe başlamıştım.
Haftada 2 gün gidiyordum. Arkadaşım tavsiye etmişti, bu nedenle de ücret onunki gibi olacaktı ve o da bana aylık 1000 tl aldığını söyledi. Ayda 8 günden, gunde 125 tl ye geliyor diye hesapladım. Bazı günler ayda 9 gun olacaktı ( çünkü pts ve çarşamba gidiyorum ve bazen bir gün fazla oluyor) buna ragmen aylık 1000 tl hesapladım. Ama kendisi ile bunu konuşmadık.
Neyse ay sonu geldi elime 700 tl verdi. Hasta olduğum için 1 gun gidememiştim. Ilk gun de arkadaşımla birlikte gitmiştik . Işlerin yarısindan fazlasını o gün ben yapmıştım.
Ay sonu parayı giderken verdi ben şaşırdım ama belli etmedim.
Gittiğim günleri not tutmuştum hem onlara bakarım hem de arkadaşımı ararım dedim. Çünkü ücreti onla konuştuk.
Sonra akşam yazdim "7 gun geldim, 700 tl verdin, günlük 100 olmuş oluyor oysa benim yol param gunde 12 tl zaten" dedim hakettiğimin bu olmadığıni söyledim. Böyle olursa devam edemeyeceğimi söyledim.
Keşke yanımda söyleseydin açıklardım dedi. O konuda haklisin ama notlarıma tekrar bakmak ve arkadaşıma sormak istedim dedim .
Bana "6 gun geldin, eminim" dedi. Arkadaşınla geldiğin günü de yarim gün saydım dedi. Ama yarim gün saymış olsa bile 700 tl olmuyor. Sonra lafı değiştirdi arkadaşınla gelgidin günü saymadım o gün evi öğrendin. Hem sen "çok fazla iş yapmadim dedin" dedi. Oysa ben öyle dememiştim, "pek yorulmadım" demiştim.
Neyse "bende hesap şaşmaz,yarım gününü de pts veririm, hakkini alirsin, bende hak kalmaz" gibi seyler dedi.
Ancak yalan söylemesi ve kibirli konuşması beni rahatsız etti. Bir de günlük 125 değil 117 tl'den hesaplamış. Zaten yol param 12 tl ve hem bebek bakıp hem temizlik yapıyorum. Yirmi dk bile dinlenmiyorum. Sigorta zaten yok. İsler bitecek olsa nar ayıklatir, ceviz kirdirir. Gururum kırıldı ve ayrılmak istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Gelişmeleri yaz burayaPazartesi cikicam :)
Merhaba, öncelikle o akrabalarınıza siz hayatta ne başardınız da gelip beni eleştiriyorsunuz diyin. Çok sinirlendim hadsizler. İkincisi özel derse yoğunlaşın bence. Kendi branşınız özel derse uygun değil mi? Onda da 1 buçuk saati 50tl verdiğiniz emeği karşılamaz aslında ama siz bilirsiniz ücret konusunu. Haftada 2 gün alırsınız öğrencileri yine 5 gününüz boş kalır aynı parayı da kazanırsınız birkaç öğrenciniz olsa. Kendinizi böyle insanlara ezdirmeyin lütfen çok üzüldüm.Sanirim görmezden gelemem.
Bir de çevre baskısı oluyor. Akrabalardan "okudu da bir şey olamadı . Ailesini göremedi( maddi anlamda görmek) " deniliyor. Ailemi üzüp mahcup ediyorlar. Bu da zoruma gidiyor. Kendi mesleğinde iş bulup aileme bir şeyler yapmak isterdim. Zaten bu psikoloji ile bir de kadının bu tavrını kaldıramadım.
Üstelik o kadar zengin ki kıyafet odası var ve hiç giymediği bir sürü kıyafetleri var(Allah daha cok versin). Bunlara gozunu bile kirpmadan para verirken, bende ince hesaplar yapması zoruma gitti.
Bransiniz ne hocam?Inanın kötü niyetten demiyorum. Ama öğretmen dururken işletme mezunlarının öğretmenlik yapması zoruma gidiyor. Bu işi yapanları suçlamıyorum. Bunun yapılabilir hale getirilmesinden şikayetçiyim. Bir de ücretli ogretmen olabilmek için bile bir cok yerde tanidik olmasi gerekiyor. E devlet'ten isler yürüyor gibi gorunuyor ama mudur istedigi kisiyi seçme yetkisine sahipken isler hiç de öyle değil.
Bir de hak olmasin diye çok çalıştım gerçekten de. Insallah :)Keşke baştan söyleseymiş dikkat ederdin sen de. Emeğini görmeyen biriyle çalışmak çok zor kadın sömürmeye alışmış. Ben çocuğumu emanet ettiğim birini el üstünde tutardım belli ki hak bilmez bi kişilik.
İnşallah atanıp kurtulursun bu tipler özelde de fazlasıyla mevcut.
Mune'ye de belirttim bilgilerim buradaki gibi değil tanınmamak için:)Bransiniz ne hocam?
Bransimda çok tercih edilmiyorMerhaba, öncelikle o akrabalarınıza siz hayatta ne başardınız da gelip beni eleştiriyorsunuz diyin. Çok sinirlendim hadsizler. İkincisi özel derse yoğunlaşın bence. Kendi branşınız özel derse uygun değil mi? Onda da 1 buçuk saati 50tl verdiğiniz emeği karşılamaz aslında ama siz bilirsiniz ücret konusunu. Haftada 2 gün alırsınız öğrencileri yine 5 gününüz boş kalır aynı parayı da kazanırsınız birkaç öğrenciniz olsa. Kendinizi böyle insanlara ezdirmeyin lütfen çok üzüldüm.
Tamamdır :)Gelişmeleri yaz buraya
Evet siz çok hakliymissinizLutfen bunu kendine yapma. Daha onceden de soyledik...
Olsun matematikten devam edin o halde. Hatta ben üniversitedeyken ilkokul öğrencilerine ödevlerini yaptırmak için sadece öğretmen arayanlar vardı ücreti de iyiydi ben uzak diye gidememiştim. O tarz ilanlara filan da başvurabilirsiniz. Hem daha mutlu hissedeceğinize eminim:) Allah gönlünüze göre versin inşallah en yakın zamanda hayırlısıyla atanırsınızBransimda çok tercih edilmiyor
Cok teşekkür ederim. Insallah hakediyorsam ben ve bütün hakeden öğretmenlerimiz atanır. :)Olsun matematikten devam edin o halde. Hatta ben üniversitedeyken ilkokul öğrencilerine ödevlerini yaptırmak için sadece öğretmen arayanlar vardı ücreti de iyiydi ben uzak diye gidememiştim. O tarz ilanlara filan da başvurabilirsiniz. Hem daha mutlu hissedeceğinize eminim:) Allah gönlünüze göre versin inşallah en yakın zamanda hayırlısıyla atanırsınız
Onda bu kibir varken seni daha cok kullanir. Sonra sen de bunu bana yapmasina nasil izin verdim diye kendine kizar durursun. Psikolojin bozulur. Gitme o kadina. Amaci belli. Az para ile mumkun oldugunca seni somurmek istiyor. Kendidine baska köle bulsun. Pislik kadin. Sinir oldum. Sen cok daha iyi islerde calismayi hak ediyorsun.Evet siz çok hakliymissiniz
Günlük 117 den hesap yapmis. Yani kendisi de günlük hesaplıyor. Ben de günlük 125 'ten yaptım hesabımı. Yol parası günlük 12 tl. Görevim temizlik ve bebek bakımi. Inanın eve gelince ağrıdan uyuamıyorum bir süre. Üstelik gündelik temizliğe giden kadınlar da 150 gibi bir ücret aliyor. Bence 125 çok değil. Kendisi günlük gittiğimde ücreti o gün verecekti ama sonra karar değiştirdi ve aylığa vurdu işi.Mesleğinizi geçiyorum çünkü ne şartla o eve gittiğinizi bilmiyorum ama hesabınız yanlış.
Ayda 8 günden 1000 tl ücret fazla.
Aynı mantıkla insanlar ayda 22 gün çalışıyor, 2000 tl maaş alıyor.
Günlükleri ne kadar oluyor, sizden daha mı az emek sarfediyorlar dersiniz?
Günlük yevmiye, çalışılan gün sayısı kadar düşer.
Yani siz günlük 125 den değil, aylık olarak bin tl olarak anlaşmalıydınız.
Belirtiyorum, mesleğinizi es geçip bu yorumu yapıyorum.
Mesleğinizi geçiyorum çünkü ne şartla o eve gittiğinizi bilmiyorum ama hesabınız yanlış.
Ayda 8 günden 1000 tl ücret fazla.
Aynı mantıkla insanlar ayda 22 gün çalışıyor, 2000 tl maaş alıyor.
Günlükleri ne kadar oluyor, sizden daha mı az emek sarfediyorlar dersiniz?
Günlük yevmiye, çalışılan gün sayısı kadar düşer.
Yani siz günlük 125 den değil, aylık olarak bin tl olarak anlaşmalıydınız.
Belirtiyorum, mesleğinizi es geçip bu yorumu yapıyorum.
Ayril.Ihtiyacim vardı ama bu yapılan normal de ben mi alınganlık yapıyorum diye emin olamadım. Icim icimi yedi konu actim zaten. Pazartesi gunu konusup ayrilicam. Çünkü böyle seylerde sessiz kalırsam hiç olmadık anda aklima geliyor ve buna nasıl izin verdim diyerek sonradan takıyorum
Anladım, şimdi ben size durumu açıklayayım.Günlük 117 den hesap yapmis. Yani kendisi de günlük hesaplıyor. Ben de günlük 125 'ten yaptım hesabımı. Yol parası günlük 12 tl. Görevim temizlik ve bebek bakımi. Inanın eve gelince ağrıdan uyuamıyorum bir süre. Üstelik gündelik temizliğe giden kadınlar de 150 gibi bir ücret aliyor. Bence 125 çok değil. Kendisi günlük gittiğimde ücreti o gün verecekti ama sonra karar değiştirdi ve aylığa vurdu işi.
Benim anlatmak istediğim farklı bir durum.Maaş baska bir durum.
Burada konu sahibi haklı.
Bizim temizlik icin gelen ablamız haftanin 6 günü çalışıyor günlük ücreti 150 tl aylık kazancini hesapladik birlikte(ogluna ders anlatirken kendi rica etti,yanlis anlaşılmasın bu kisim) 3600 kazaniyorum dedi.
Hizmet sektöründe yevmiye hesabi calisiyorsaniz eger ucreti gundelik hesaplamaniz gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?