Bende hesap şaşmaz !

Keşke baştan söyleseymiş dikkat ederdin sen de. Emeğini görmeyen biriyle çalışmak çok zor kadın sömürmeye alışmış. Ben çocuğumu emanet ettiğim birini el üstünde tutardım belli ki hak bilmez bi kişilik.

İnşallah atanıp kurtulursun bu tipler özelde de fazlasıyla mevcut.

Lütfen ordan ayrılın. .İnşallah atanır asıl işinizi yaparsınız..Bu düzen o kadar adaletsiz ki hakkıyla okuyup öğretmen olan böyle saygın insanlar bir türlü atanamıyor,öğrencilerini kucaklayamiyor çok üzülüyorum çok. .

Merhaba, öncelikle o akrabalarınıza siz hayatta ne başardınız da gelip beni eleştiriyorsunuz diyin. Çok sinirlendim hadsizler. İkincisi özel derse yoğunlaşın bence. Kendi branşınız özel derse uygun değil mi? Onda da 1 buçuk saati 50tl verdiğiniz emeği karşılamaz aslında ama siz bilirsiniz ücret konusunu. Haftada 2 gün alırsınız öğrencileri yine 5 gününüz boş kalır aynı parayı da kazanırsınız birkaç öğrenciniz olsa. Kendinizi böyle insanlara ezdirmeyin lütfen çok üzüldüm.

Bransiniz ne hocam?

Bir de hak olmasin diye çok çalıştım gerçekten de. Insallah :)

Bransimda çok tercih edilmiyor
Akrabalarim olaya "para getirme" olarak bakıyorlar. Oysa benim önceliğim maddiyat değildi. İlimdi. Bir de akrabalar arasinda tek okuyan ben ve ablamdik. Bu durumdan rahatsız oldular cevrede bizi örnek gösterenler olunca.

Bransimda çok tercih edilmiyor
Olsun matematikten devam edin o halde. Hatta ben üniversitedeyken ilkokul öğrencilerine ödevlerini yaptırmak için sadece öğretmen arayanlar vardı ücreti de iyiydi ben uzak diye gidememiştim. O tarz ilanlara filan da başvurabilirsiniz. Hem daha mutlu hissedeceğinize eminim:) Allah gönlünüze göre versin inşallah en yakın zamanda hayırlısıyla atanırsınız

Cok teşekkür ederim. Insallah hakediyorsam ben ve bütün hakeden öğretmenlerimiz atanır. :)
Özel öğretmenlik isine odaklanayim o halde.

Evet siz çok hakliymissiniz
Onda bu kibir varken seni daha cok kullanir. Sonra sen de bunu bana yapmasina nasil izin verdim diye kendine kizar durursun. Psikolojin bozulur. Gitme o kadina. Amaci belli. Az para ile mumkun oldugunca seni somurmek istiyor. Kendidine baska köle bulsun. Pislik kadin. Sinir oldum. Sen cok daha iyi islerde calismayi hak ediyorsun.

Mesleğinizi geçiyorum çünkü ne şartla o eve gittiğinizi bilmiyorum ama hesabınız yanlış.
Ayda 8 günden 1000 tl ücret fazla.
Aynı mantıkla insanlar ayda 22 gün çalışıyor, 2000 tl maaş alıyor.
Günlükleri ne kadar oluyor, sizden daha mı az emek sarfediyorlar dersiniz?
Günlük yevmiye, çalışılan gün sayısı kadar düşer.
Yani siz günlük 125 den değil, aylık olarak bin tl olarak anlaşmalıydınız.
Belirtiyorum, mesleğinizi es geçip bu yorumu yapıyorum.

Günlük 117 den hesap yapmis. Yani kendisi de günlük hesaplıyor. Ben de günlük 125 'ten yaptım hesabımı. Yol parası günlük 12 tl. Görevim temizlik ve bebek bakımi. Inanın eve gelince ağrıdan uyuamıyorum bir süre. Üstelik gündelik temizliğe giden kadınlar da 150 gibi bir ücret aliyor. Bence 125 çok değil. Kendisi günlük gittiğimde ücreti o gün verecekti ama sonra karar değiştirdi ve aylığa vurdu işi.

Maaş baska bir durum.
Burada konu sahibi haklı.
Bizim temizlik icin gelen ablamız haftanin 6 günü çalışıyor günlük ücreti 150 tl aylık kazancini hesapladik birlikte(ogluna ders anlatirken kendi rica etti,yanlis anlaşılmasın bu kisim) 3600 kazaniyorum dedi.
Hizmet sektöründe yevmiye hesabi calisiyorsaniz eger ucreti gundelik hesaplamaniz gerekir.

Ayril.

Ama su da var bazi seyleri aninda soylemen lazim.

Yani o an; ben 1000 lira hesaplamistim siz de bir hesap yapin ben de yapayim tekrar konusalim.demeliydin net olarak!

Yani gunluk 125 e mi 117 ye mi anlastin?
Bunu kesinlestir bastan
Cunku pazartesi illa ki aranizda bir konusma olacak cevaplarini hazirla.

10 dk bile dinlenmiyorum farkinda misiniz ufak tefek isleri de yapiyorum(ceviz kirma vs ) de
Soyle
Kendini savun
Cekinme
Sonucta bosa para vermiyor sana
Hakediyorsun da aliyorsun

Anladım, şimdi ben size durumu açıklayayım.
Evet günlük temizliğe gelen kadın 150 alır haftalık, ama haftada iki olduğu zaman o ücret düşer.
Gün sayısı ne kadar artarsa, gündelik hesaplama azalır.
Ben bana gelen yardımcımı anlatayım aynı dizin gibi bebek ve ev işlerine geliyor, haftada 4 güne 1800 tl veriyorum yani haftalık 450.
Günlük de hesaplarsak, 112 gibi bir ücret çıkıyor.
Bir sebepten dolayı ayrıldık ve yeni birileri görüşeceğim.
Ücreti duyan kapıma koşuyor çünkü gerçekten çok veriyorum.
Bu ücrete haftada 6 gün çalışan var, her şeui geçtim yabancı yatılı kadın zaten 2200 civarı alıyor.
Arkadaşımın evine aylık 9 günden 800 tl ye kadın gidiyor, bazen ekstra çağırırsa 90 tl gibi ücret ödüyor çünkü başka bir yerde çalışmasına gerek kalmadan garanti iş olduğu için, ücret düşer.

Kadının yaptığını kesinlikle onaylamıyorum, ben çalışanlarıma önceden para verir, sonra çalışmasını isterim ki işini şevkle yapsın, ay sonuna rahat gelsin, yol yemek parası derdi olmasın diye.
Hatta en son ayrılan yardımcımın ücretini ödedikten sonra bir süre gelemeyeceğini söyledi, bana bin tl borcu var.
Ama helali hoş olsun, elbet zamanı gelir yardımıma koşar.
Koşmazsa da canı sağolsun, bebeklerimin canı, evimin güvenliği ona emanetti.
İş güç yapmazdı yatardı, evi vileda ile halı falan kaldırmadan temizlerdi ama onlara iyi baktı çok sevdi, bu sebepten bile canı sağolsun diyebiliyorum.

Benim anlatmak istediğim farklı bir durum.
Siz aynı eve haftada 1 gitmenizle 6 gitmeniz arasında fiyat farkı yok derseniz, bu herkes için anormal olur.
Haftada 1 ayrı evlere bu ücreti alır ama düzenli gidilen evde her gün cam silinmeyeceği ve yapılan işin bölüştürümü olduğundan ücret düşer.
Haftada 6 gün aynı eve giden bir kadın yevmiye değil maaş alır, günlüğü de 80 tl gibi bir şeye tekabul etmelidir.
Çünkü bu işin doğrusu saat bazlı hesaplamadır ve haftada 25 saatten fazla çalışılan yerde asgari ücret konuşulabilir en fazla.
Baz alınan o dur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…