- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Ben yol paramı saymıyorum. Çünkü arkadaşım onun karşılayacağını ( onu da hesaba katacağını) söyledi. Böylece günde 105 tl alıyorum ve dedigim gibi nefessiz calisiyorum resmen. Ha konu zaten sadece ücret değildi. Tavırları hatta özellikle tavırları beni rahatsız etti. Bor de soyle bir şey var: benim islerim değişmez. Yani her gün aynı işleri yapıyorum. Ufak tefek bazi şeyler hariç böyle.Anladım, şimdi ben size durumu açıklayayım.
Evet günlük temizliğe gelen kadın 150 alır haftalık, ama haftada iki olduğu zaman o ücret düşer.
Gün sayısı ne kadar artarsa, gündelik hesaplama azalır.
Ben bana gelen yardımcımı anlatayım aynı dizin gibi bebek ve ev işlerine geliyor, haftada 4 güne 1800 tl veriyorum yani haftalık 450.
Günlük de hesaplarsak, 112 gibi bir ücret çıkıyor.
Bir sebepten dolayı ayrıldık ve yeni birileri görüşeceğim.
Ücreti duyan kapıma koşuyor çünkü gerçekten çok veriyorum.
Bu ücrete haftada 6 gün çalışan var, her şeui geçtim yabancı yatılı kadın zaten 2200 civarı alıyor.
Arkadaşımın evine aylık 9 günden 800 tl ye kadın gidiyor, bazen ekstra çağırırsa 90 tl gibi ücret ödüyor çünkü başka bir yerde çalışmasına gerek kalmadan garanti iş olduğu için, ücret düşer.
Kadının yaptığını kesinlikle onaylamıyorum, ben çalışanlarıma önceden para verir, sonra çalışmasını isterim ki işini şevkle yapsın, ay sonuna rahat gelsin, yol yemek parası derdi olmasın diye.
Hatta en son ayrılan yardımcımın ücretini ödedikten sonra bir süre gelemeyeceğini söyledi, bana bin tl borcu var.
Ama helali hoş olsun, elbet zamanı gelir yardımıma koşar.
Koşmazsa da canı sağolsun, bebeklerimin canı, evimin güvenliği ona emanetti.
İş güç yapmazdı yatardı, evi vileda ile halı falan kaldırmadan temizlerdi ama onlara iyi baktı çok sevdi, bu sebepten bile canı sağolsun diyebiliyorum.
O an konusmama sebebim isin icinde arkadasimin olmasıydı. Bir de hesapta belki de ben yanlis yaptim demistim. Sonra pazartesi gününe kadar icim icimi yer diye yazdım. Ama yine de hataydı kabul ediyorum. Pazartesi için konuyu ben açıcam zaten. Bir de ben 125 olmazsa kabul etmiyiyorum dememe ragmen yok saymasi canimi sıktı ve pts konuşalım yüzyüze yazdim. Söyleyeceklerim de hazır :)Ayril.
Ama su da var bazi seyleri aninda soylemen lazim.
Yani o an; ben 1000 lira hesaplamistim siz de bir hesap yapin ben de yapayim tekrar konusalim.demeliydin net olarak!
Yani gunluk 125 e mi 117 ye mi anlastin?
Bunu kesinlestir bastan
Cunku pazartesi illa ki aranizda bir konusma olacak cevaplarini hazirla.
10 dk bile dinlenmiyorum farkinda misiniz ufak tefek isleri de yapiyorum(ceviz kirma vs ) de
Soyle
Kendini savun
Cekinme
Sonucta bosa para vermiyor sana
Hakediyorsun da aliyorsun
Belirttiğim gibi kadının yaptığını kesinlikle onaylamıyorum ama sizde de hata var.Ben yol paramı saymıyorum. Çünkü arkadaşım onun karşılayacağını ( onu da hesaba katacağını) söyledi. Böylece günde 105 tl alıyorum ve dedigim gibi nefessiz calisiyorum resmen. Ha konu zaten sadece ücret değildi. Tavırları hatta özellikle tavırları beni rahatsız etti. Bor de soyle bir şey var: benim islerim değişmez. Yani her gün aynı işleri yapıyorum. Ufak tefek bazi şeyler hariç böyle.
Siz de az veriyorsunuz. .Hem bebek hem temizlik için günlük çok az..Haftada gün sayısı artarsa ücret düşer diyorsunuz..Peki gün gün iş yükü azalıyor mu? Ya da bebeğinize daha mı az bakıyor bazı günler. .Söylediğiniz bunun gibi oluyor o zaman ..Anladım, şimdi ben size durumu açıklayayım.
Evet günlük temizliğe gelen kadın 150 alır haftalık, ama haftada iki olduğu zaman o ücret düşer.
Gün sayısı ne kadar artarsa, gündelik hesaplama azalır.
Ben bana gelen yardımcımı anlatayım aynı dizin gibi bebek ve ev işlerine geliyor, haftada 4 güne 1800 tl veriyorum yani haftalık 450.
Günlük de hesaplarsak, 112 gibi bir ücret çıkıyor.
Bir sebepten dolayı ayrıldık ve yeni birileri görüşeceğim.
Ücreti duyan kapıma koşuyor çünkü gerçekten çok veriyorum.
Bu ücrete haftada 6 gün çalışan var, her şeui geçtim yabancı yatılı kadın zaten 2200 civarı alıyor.
Arkadaşımın evine aylık 9 günden 800 tl ye kadın gidiyor, bazen ekstra çağırırsa 90 tl gibi ücret ödüyor çünkü başka bir yerde çalışmasına gerek kalmadan garanti iş olduğu için, ücret düşer.
Kadının yaptığını kesinlikle onaylamıyorum, ben çalışanlarıma önceden para verir, sonra çalışmasını isterim ki işini şevkle yapsın, ay sonuna rahat gelsin, yol yemek parası derdi olmasın diye.
Hatta en son ayrılan yardımcımın ücretini ödedikten sonra bir süre gelemeyeceğini söyledi, bana bin tl borcu var.
Ama helali hoş olsun, elbet zamanı gelir yardımıma koşar.
Koşmazsa da canı sağolsun, bebeklerimin canı, evimin güvenliği ona emanetti.
İş güç yapmazdı yatardı, evi vileda ile halı falan kaldırmadan temizlerdi ama onlara iyi baktı çok sevdi, bu sebepten bile canı sağolsun diyebiliyorum.
Evet hasta olup gidemediğim zaman arkamdan mirin kirin etmiş. Bunu da sonradan öğrendim. Oysa ciddi rahatsızdım. Sıra beklerken hastanede sandalyede uzanıyordum. Sanki naz yapmışım gibi mirin kirin etmiş. Çok uyanık biri gerçketen de. Bir de ben hatalarımı kabul ediyorum. Biraz da arkadaş aracılığı ile olduğundan böyle oldu. Pazartesi net bir şekilde konuşup ayrilicam. Bu konu moralimi cok bozuyor.Belirttiğim gibi kadının yaptığını kesinlikle onaylamıyorum ama sizde de hata var.
Her gün nasıl aynı işleri yapabilirsiniz ki?
Bir evde her gün o kadar iş nasıl olabilir?
Birinde temizlik yapıyorsanız diğeri derleme toplama vs ile geçmeli.
Ayrıca arkadaşınız aracılığı ile anlaştığınız için açıklık getirmemişsiniz çoğu şeye.
Benim yardımcım yediği tabağı kaldırmazdı, öyle söyleyeyim.
Onun durumu nasıl abartı ise, sizin de yaptığınız iş abartı.
İş vereniniz fazlaca uyanık, yollarınızı ayırın.
Bilmiyorum, ben cok kıbar davrandım. Belki de ezebileceğini düşündü. Veya önceki işçisi (arkadaşımdan onceki) çok sömürtmüş kendini. Belki de buna alıştı.çok üzülüyorum çoook okuyupta emeginin karsılıgını alamayanlara..
cevabını verseydin keşke tavrı hoş degil ihtiyacın olduğunu bildiği için mi bu kadar zorluyor acaba
Benim evimde 2 bebek artı ben varım.Siz de az veriyorsunuz. .Hem bebek hem temizlik için günlük çok az..Haftada gün sayısı artarsa ücret düşer diyorsunuz..Peki gün gün iş yükü azalıyor mu? Ya da bebeğinize daha mı az bakıyor bazı günler. .Söylediğiniz bunun gibi oluyor o zaman ..
Şayet İş yükü aynıysa az veriyorsunuz.
Sigorta da yok. Bu da göz önünde bulundurulmalı.Benim evimde 2 bebek artı ben varım.
Yardımcı haftada 1 gün temizlik yapar, o gün evde çocuklar olmaz.
Diğer günler eş dost gelse nasıl yaşanırsa, o şekilde iş bölümü olur aramızda.
Yemek benden, bulaşık benden.
Yardımcısı ortalığı toplar, çocuklara göz kulak olur.
Temel alt değişimi uyku va yapar o kadar.
Belirttiğim gibi ben de evdeyim ve tam anlamıyla 3 gün misafirlik, 1 gün iş.
Ve inanın hiç az değil, bu ücrete yatılı kadın geliyor yasal olarak diyorum.
Velhasıl, piyasa şartlarına göre aşırı fazla verdiğim için gelmek isteyen de oldukça fazla.
Ayrıca asgari ücret 2000 tl iken, sigorta yaparsak 6 gün tam mesai bu ücrete çalışır.
Böyle düşünün bakalım, az mı?
Başta ne konuşuldu ise öyle olmak zorunda bence yalan söylemesi ve bu kadar ince hesaba girmesi çok iğrenç ama bir de şöyle birşey var mesleğin ne olursa olsun işveren seni temizlik ve bakıcılık olarak almış sen onu yapıyorsun haftada iki defa benim komşum haftada 5 gün sabah yedi akşam 5 sadece bakıcılık yapıyor ayda 1000 lira aliyor onun yaninda senin ki iyi gözüküyor maalesefGunluk 117 tl. Yol paran gunde 12 tl. Bebek bakiyorum, temizlik yapıyorum, boş kalırsam nar, ceviz ayıklıyorum. Sigorta da yok. Üstelik "125 olmazsa devam etmem" dememi yok sayıyor. Onu da geçtim yalan söylüyor. Sizce gerçekten gayet iyi mi? Tepki vermek için sormuyorum. Cidden kaçırdigim bir yer varsa bilmek isterim.
Sigorta kesinlikle yapmalıydı.Sigorta da yok. Bu da göz önünde bulundurulmalı.
Kul hakkıdır bu !!!Allahım verme şu görgüsüz insanlara para !Ülkemin halinede çok üzüldüm öğretmensin sen günah bu gençliğe ayrıl ordan ablacım yedirme hakkını kimseye Allah bir kapıyı kapatır başka kapılar açar inşallah kendi alanında bir iş sahibi olursunBen günlük 125 tl sandim, zaten 12 tl yol param. 117 tl'den hesaplamış kendisi. Bir de ilk gunumu yok saymış. Hesabi yanlış çıkınca yalana da başvuruyor. Bu tavırları beni çok rahatsız etti.
Buradaki ismimle alakasını anlayamadım. Basvurdugum yerlerde dönüş olmayınca KPSS çalışmak istedim. Bu işte de 5 gün boş diye rahat çalışacağımı düşündüm KPSS'yeheryer ozel okul kaynıyor etut merkezlerı var ozel ders var halk egıtım kurslarında egıtmenlık var vekıl ogretmenlık var
ogretmenken neden melehat abla oldunuz ?
ayrılın
Evet meslegim başka olduğu icin ayrımcilık beklemiyorum asla. Bircok kisiye gore iyi olduğunu da biliyorum. Ama hakettiğimin bu olmadigini dusunuyorum. Bir de malum tavırları rahatsiz etti.Başta ne konuşuldu ise öyle olmak zorunda bence yalan söylemesi ve bu kadar ince hesaba girmesi çok iğrenç ama bir de şöyle birşey var mesleğin ne olursa olsun işveren seni temizlik ve bakıcılık olarak almış sen onu yapıyorsun haftada iki defa benim komşum haftada 5 gün sabah yedi akşam 5 sadece bakıcılık yapıyor ayda 1000 lira aliyor onun yaninda senin ki iyi gözüküyor maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?