- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Konuyu düzgün okuyun bence. Zira aldığım eksik ücret değil, muamelesi rahatsız etti. Başlık bile buna binanen!!!Sizin haberiniz yokken arkadasiniz sizi anlatmış olabilir ancak siz de kabul etmissiniz. Gördüğünüz muameleye değil de 200 lira eksik aldınız diye üzülüyorsunuz. Konu nerelere gelmiş diyorsunuz da konu hep buradaydı zaten.
Hayır, bu ilk ayımdı. Başka üye ile karışırmışsınız sanirim :)Bu olay yeni oldu ama sizi köle gibi görüp kullanması yeni olmadı. Önceki konunuzdan da biliyorum hakkınız olanı vermediği gibi bütün her işi de size yığmış durumda
Şaka gibi geliyor ama gerçek ne yazık ki.Ciddi misiniz ben hiç duymamıştım bu kadar seviyesizliği! Yazık valla her ilin birkaç tane üniversitesi var eskiden bu kadar üni mezunu yoktu. Şimdi adını bilmediğim üniversitelerden mezun oluyor insanlar. He sonra amca dayı torpiliyle işe giriyorlar. Torpili olmayan gebersin zaten. Eğitim Fakültesini ve fen edebiyat fakültesini bitirdiler uzun zaman oldu zaten. Artık hukuk fakültesi bile kalitesizlesti. Piyasada elini sallasan avukata denk geliyor. Çok üzülüyorum bu hale nasıl geldi bu ülke. Yazık çok yazık.
Bunu yapanları haklı bulmuyorum baştan söyliyim ama ben senelerdir biliyorum mesela bu öğretmenlikteki atanma sorununu. Yeni değil yani. Neden bu kadar açıkta milyon tane öğretmen varken hala öğretmen oluyorsunuz? Gerçekten merak ediyorum.Öğretmenleri bu hale düşürenler utansın.Ben de iş arıyorum öğretmenim.Bir ilan gördüm hem öğretmen olacakmış hem evde temizliğe yardım edecekmiş hem de çocuğa bakacakmış.Bazı uyanıklar öğretmenlerin bu durumunu kullanıyor.Yazık cidden.
Bundan birkaç yıl önce bir sevgilim vardı. Güçlü bir adamdı sözü geçiyordu baya bulundugu sehirde her is ondan soruluyordu bir nevi. farklı sehirlerdeydik uzak mesafe ilişkisi. Gel benim yanımda yasa ev tutarız filan dedi bana olmaz annemlere ne derim demiştim onun da aklına beni ücretli öğretmen yapma fikri gelmişti gel seni ücretli öğretmen yapayım o bahaneyle yanımda olursun demiştiInanın kötü niyetten demiyorum. Ama öğretmen dururken işletme mezunlarının öğretmenlik yapması zoruma gidiyor. Bu işi yapanları suçlamıyorum. Bunun yapılabilir hale getirilmesinden şikayetçiyim. Bir de ücretli ogretmen olabilmek için bile bir cok yerde tanidik olmasi gerekiyor. E devlet'ten isler yürüyor gibi gorunuyor ama mudur istedigi kisiyi seçme yetkisine sahipken isler hiç de öyle değil.
Evet, durun böyle. Ama bunu belirttiğimiz zaman da eleştiri aliyoruz. Bu arada kabul etmemis olmanız çok erdemli bi tercih.Bundan birkaç yıl önce bir sevgilim vardı. Güçlü bir adamdı sözü geçiyordu baya bulundugu sehirde her is ondan soruluyordu bir nevi. farklı sehirlerdeydik uzak mesafe ilişkisi. Gel benim yanımda yasa ev tutarız filan dedi bana olmaz annemlere ne derim demiştim onun da aklına beni ücretli öğretmen yapma fikri gelmişti gel seni ücretli öğretmen yapayım o bahaneyle yanımda olursun demişti
Benim alanımın öğretmenlikle en ufak ilgisi yoktu bu arada, o okulda herhangi bir öğrenci benden daha hakimdir her şeye.
O nasıl olacak hiçbir şey bilmiyorum ben dedim ya ne olacak ders kitabı okurlar sen gitmezsin bile demisti. Kabul etmedim tabi ama olayın korkuncluguna bakın .
Bu arada matematik bölümü mezunu bir arkadaşım da bulunduğumuz şehirde ücretli öğretmen olmaya çalışıyordu babası kanserdi çok zor durumdaydi olamıyordu.
Sistem çok çarpık çok. Kadrolar resmen sözü geçenler eşine dostun hediye etsin diye ayrılıyor.
Mesela ben bölümümü sevdim, istedim bu sebeple okudum. 6 yıl önce hayatin, özellikle de ülkemizdeki şartların bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim. Hatta puanım çok farklı alanlara da yetiyordu.Bunu yapanları haklı bulmuyorum baştan söyliyim ama ben senelerdir biliyorum mesela bu öğretmenlikteki atanma sorununu. Yeni değil yani. Neden bu kadar açıkta milyon tane öğretmen varken hala öğretmen oluyorsunuz? Gerçekten merak ediyorum.
Arkadaşım çocuğunu bakıcıya bırakıyor. Haftada 3 gün bakıyor bakıcı. Haliyle bakıcının evi olduğu için temizlik de Yok. Haftada 3 güne 900 lira alıyor bakıcı. Yerinizde olsam ya bırakırım ya da temizlik işinden vazgeçmelerini söylerim. Ne kadar uyanık ve sahtekar biriymiş o kadınIhtiyacim vardı ama bu yapılan normal de ben mi alınganlık yapıyorum diye emin olamadım. Icim icimi yedi konu actim zaten. Pazartesi gunu konusup ayrilicam. Çünkü böyle seylerde sessiz kalırsam hiç olmadık anda aklima geliyor ve buna nasıl izin verdim diyerek sonradan takıyorum
Aynen, mesleğim öğretmenlikken, işsiz kalıp, temizlik yapmak gururuma dokunmadi da bu dokundu. O zaman bana temizlik yapma denmedi. Ben hem öğretmenlik hem de temizlik yapan konu sahibi değilim. Yanlış hatırlayıp da beni birada paylayamazsinÖğretmenken temizlik yapmak gururuna dokunmuyo da bu mu dokundu yani.Sana o zaman da yapma dendi kimseyi dinlemedin.
Beni farkli bir konu sahibi ile karıştırıyorsunuz. Ben hem öğretmenlik hem de temizlik yapmıyorum o evde.Sen hala bu kişilerle çalışıyorsan devam et. O konunda sana herkes fikrini söylemişti zaten yorumlarımız pek işe yaramıyor anlaşılan.
Ücretli öğretmenken de kendi branşım dışında birçok dersleri verdiler. Inanın ücretli de çekilir gibi değil. Ha buna ragmen başvuru yaptığım yerlerden dönüş olsaydı devam ederdim. Geçici olarak izinli bir öğretmenin yerindeydim bir süre.Öğretmenlik benim için en saygı duyulası meslek ve siz de öylesiniz ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz yada en kötüsü fabrikada çalışırsınız hem 2000 maaş hem de sigortanız yatar o da en kötüsü yani
Bu dünya üzerinde kusursuz hic bir şey yokken. Kendine kusursuzluk, mükemmellik atfeden bu kibirli cümle beni çok rahatsız etti.
Cümlenin sahibi temizlik yaptığım ve bebeğine baktigim evin sahibi.
Daha önce konu açmıştım ücret konusu hakkında fikir almak için.
Normalde mesleğim öğretmenlik ama çaresiz kaldigim için bu işe başlamıştım.
Haftada 2 gün gidiyordum. Arkadaşım tavsiye etmişti, bu nedenle de ücret onunki gibi olacaktı ve o da bana aylık 1000 tl aldığını söyledi. Ayda 8 günden, gunde 125 tl ye geliyor diye hesapladım. Bazı günler ayda 9 gun olacaktı ( çünkü pts ve çarşamba gidiyorum ve bazen bir gün fazla oluyor) buna ragmen aylık 1000 tl hesapladım. Ama kendisi ile bunu konuşmadık.
Neyse ay sonu geldi elime 700 tl verdi. Hasta olduğum için 1 gun gidememiştim. Ilk gun de arkadaşımla birlikte gitmiştik . Işlerin yarısindan fazlasını o gün ben yapmıştım.
Ay sonu parayı giderken verdi ben şaşırdım ama belli etmedim.
Gittiğim günleri not tutmuştum hem onlara bakarım hem de arkadaşımı ararım dedim. Çünkü ücreti onla konuştuk.
Sonra akşam yazdim "7 gun geldim, 700 tl verdin, günlük 100 olmuş oluyor oysa benim yol param gunde 12 tl zaten" dedim hakettiğimin bu olmadığıni söyledim. Böyle olursa devam edemeyeceğimi söyledim.
Keşke yanımda söyleseydin açıklardım dedi. O konuda haklisin ama notlarıma tekrar bakmak ve arkadaşıma sormak istedim dedim .
Bana "6 gun geldin, eminim" dedi. Arkadaşınla geldiğin günü de yarim gün saydım dedi. Ama yarim gün saymış olsa bile 700 tl olmuyor. Sonra lafı değiştirdi arkadaşınla gelgidin günü saymadım o gün evi öğrendin. Hem sen "çok fazla iş yapmadim dedin" dedi. Oysa ben öyle dememiştim, "pek yorulmadım" demiştim.
Neyse "bende hesap şaşmaz,yarım gününü de pts veririm, hakkini alirsin, bende hak kalmaz" gibi seyler dedi.
Ancak yalan söylemesi ve kibirli konuşması beni rahatsız etti. Bir de günlük 125 değil 117 tl'den hesaplamış. Zaten yol param 12 tl ve hem bebek bakıp hem temizlik yapıyorum. Yirmi dk bile dinlenmiyorum. Sigorta zaten yok. İsler bitecek olsa nar ayıklatir, ceviz kirdirir. Gururum kırıldı ve ayrılmak istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?