Bende hesap şaşmaz !

Konuyu düzgün okuyun bence. Zira aldığım eksik ücret değil, muamelesi rahatsız etti. Başlık bile buna binanen!!!
Saldırma amaçlı yazdığınız ne kadar da ortada.
Mesleğimi söyledi diye neden helalinden kazanmaktan vazgeceyim? Bu nedir?

Şaka gibi geliyor ama gerçek ne yazık ki.

Bunu yapanları haklı bulmuyorum baştan söyliyim ama ben senelerdir biliyorum mesela bu öğretmenlikteki atanma sorununu. Yeni değil yani. Neden bu kadar açıkta milyon tane öğretmen varken hala öğretmen oluyorsunuz? Gerçekten merak ediyorum.

Bir öğretmen olarak atanmayı bekleyene kadar özel ders verseniz küçük çocuklara çok daha iyi. Böyle bir meslek varken temizlik/çocuk bakımı neden? Mağazada veya restoranda bile çalışsanız çok normal derdim ama bu psikolojikman büyük eziyet kendinize. Ayrılın, gururunuzu ayaklar altına almayacağınız başka işlere bakın bence.

Bundan birkaç yıl önce bir sevgilim vardı. Güçlü bir adamdı sözü geçiyordu baya bulundugu sehirde her is ondan soruluyordu bir nevi. farklı sehirlerdeydik uzak mesafe ilişkisi. Gel benim yanımda yasa ev tutarız filan dedi bana olmaz annemlere ne derim demiştim onun da aklına beni ücretli öğretmen yapma fikri gelmişti gel seni ücretli öğretmen yapayım o bahaneyle yanımda olursun demişti
Benim alanımın öğretmenlikle en ufak ilgisi yoktu bu arada, o okulda herhangi bir öğrenci benden daha hakimdir her şeye.
O nasıl olacak hiçbir şey bilmiyorum ben dedim ya ne olacak ders kitabı okurlar sen gitmezsin bile demisti. Kabul etmedim tabi ama olayın korkuncluguna bakın .
Bu arada matematik bölümü mezunu bir arkadaşım da bulunduğumuz şehirde ücretli öğretmen olmaya çalışıyordu babası kanserdi çok zor durumdaydi olamıyordu.
Sistem çok çarpık çok. Kadrolar resmen sözü geçenler eşine dostun hediye etsin diye ayrılıyor.

Evet, durun böyle. Ama bunu belirttiğimiz zaman da eleştiri aliyoruz. Bu arada kabul etmemis olmanız çok erdemli bi tercih.

Mesela ben bölümümü sevdim, istedim bu sebeple okudum. 6 yıl önce hayatin, özellikle de ülkemizdeki şartların bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim. Hatta puanım çok farklı alanlara da yetiyordu.
Bir de su var: öğretmenler işsiz, atanamıyor. Ama okullarda da öğretmen olmayan bir çok öğretmen(!) mevcut mesela. Bu nasıl oluyor? Bir de bir çok öğretmen açığı varken kadro yerine ücretli ile bu açık kapatılıyor. Bu nasıl oluyor?

Öğretmenken temizlik yapmak gururuna dokunmuyo da bu mu dokundu yani.Sana o zaman da yapma dendi kimseyi dinlemedin.

Öğretmenlik benim için en saygı duyulası meslek ve siz de öylesiniz ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz yada en kötüsü fabrikada çalışırsınız hem 2000 maaş hem de sigortanız yatar o da en kötüsü yani

Arkadaşım çocuğunu bakıcıya bırakıyor. Haftada 3 gün bakıyor bakıcı. Haliyle bakıcının evi olduğu için temizlik de Yok. Haftada 3 güne 900 lira alıyor bakıcı. Yerinizde olsam ya bırakırım ya da temizlik işinden vazgeçmelerini söylerim. Ne kadar uyanık ve sahtekar biriymiş o kadın

Sen hala bu kişilerle çalışıyorsan devam et. O konunda sana herkes fikrini söylemişti zaten yorumlarımız pek işe yaramıyor anlaşılan.

Öğretmenken temizlik yapmak gururuna dokunmuyo da bu mu dokundu yani.Sana o zaman da yapma dendi kimseyi dinlemedin.
Aynen, mesleğim öğretmenlikken, işsiz kalıp, temizlik yapmak gururuma dokunmadi da bu dokundu. O zaman bana temizlik yapma denmedi. Ben hem öğretmenlik hem de temizlik yapan konu sahibi değilim. Yanlış hatırlayıp da beni birada paylayamazsin

Sen hala bu kişilerle çalışıyorsan devam et. O konunda sana herkes fikrini söylemişti zaten yorumlarımız pek işe yaramıyor anlaşılan.
Beni farkli bir konu sahibi ile karıştırıyorsunuz. Ben hem öğretmenlik hem de temizlik yapmıyorum o evde.

Ücretli öğretmenken de kendi branşım dışında birçok dersleri verdiler. Inanın ücretli de çekilir gibi değil. Ha buna ragmen başvuru yaptığım yerlerden dönüş olsaydı devam ederdim. Geçici olarak izinli bir öğretmenin yerindeydim bir süre.

Aman be arkadaşım çok git işin mi Yok
Sekreterlik yaparsın bi yerde en kötü ihtimalle asgari ücret alırsın sgk da yapilir

Git şu kadını sgk ya şikayet et ya
Önceki konunu da biliyorum hak ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…