- Konu Sahibi Melahatabla
-
Bir maliye mezunu olarak sana o kadar çok hak veriyorum ki. Edebiyat mezunu arkadaşım iyi bir KPSS puanına rağmen atanamazken maliye mezunu arkadaşımın edebiyat öğretmenliği yaptığını gördü bu gözler. Edebiyattan da hiç anlamayan biriydi birdeInanın kötü niyetten demiyorum. Ama öğretmen dururken işletme mezunlarının öğretmenlik yapması zoruma gidiyor. Bu işi yapanları suçlamıyorum. Bunun yapılabilir hale getirilmesinden şikayetçiyim. Bir de ücretli ogretmen olabilmek için bile bir cok yerde tanidik olmasi gerekiyor. E devlet'ten isler yürüyor gibi gorunuyor ama mudur istedigi kisiyi seçme yetkisine sahipken isler hiç de öyle değil.
Ev çalışanlarına günlük sigorta yapılıyor. Sigortasız çalışma.Bu dünya üzerinde kusursuz hic bir şey yokken. Kendine kusursuzluk, mükemmellik atfeden bu kibirli cümle beni çok rahatsız etti.
Cümlenin sahibi temizlik yaptığım ve bebeğine baktigim evin sahibi.
Daha önce konu açmıştım ücret konusu hakkında fikir almak için.
Normalde mesleğim öğretmenlik ama çaresiz kaldigim için bu işe başlamıştım.
Haftada 2 gün gidiyordum. Arkadaşım tavsiye etmişti, bu nedenle de ücret onunki gibi olacaktı ve o da bana aylık 1000 tl aldığını söyledi. Ayda 8 günden, gunde 125 tl ye geliyor diye hesapladım. Bazı günler ayda 9 gun olacaktı ( çünkü pts ve çarşamba gidiyorum ve bazen bir gün fazla oluyor) buna ragmen aylık 1000 tl hesapladım. Ama kendisi ile bunu konuşmadık.
Neyse ay sonu geldi elime 700 tl verdi. Hasta olduğum için 1 gun gidememiştim. Ilk gun de arkadaşımla birlikte gitmiştik . Işlerin yarısindan fazlasını o gün ben yapmıştım.
Ay sonu parayı giderken verdi ben şaşırdım ama belli etmedim.
Gittiğim günleri not tutmuştum hem onlara bakarım hem de arkadaşımı ararım dedim. Çünkü ücreti onla konuştuk.
Sonra akşam yazdim "7 gun geldim, 700 tl verdin, günlük 100 olmuş oluyor oysa benim yol param gunde 12 tl zaten" dedim hakettiğimin bu olmadığıni söyledim. Böyle olursa devam edemeyeceğimi söyledim.
Keşke yanımda söyleseydin açıklardım dedi. O konuda haklisin ama notlarıma tekrar bakmak ve arkadaşıma sormak istedim dedim .
Bana "6 gun geldin, eminim" dedi. Arkadaşınla geldiğin günü de yarim gün saydım dedi. Ama yarim gün saymış olsa bile 700 tl olmuyor. Sonra lafı değiştirdi arkadaşınla gelgidin günü saymadım o gün evi öğrendin. Hem sen "çok fazla iş yapmadim dedin" dedi. Oysa ben öyle dememiştim, "pek yorulmadım" demiştim.
Neyse "bende hesap şaşmaz,yarım gününü de pts veririm, hakkini alirsin, bende hak kalmaz" gibi seyler dedi.
Ancak yalan söylemesi ve kibirli konuşması beni rahatsız etti. Bir de günlük 125 değil 117 tl'den hesaplamış. Zaten yol param 12 tl ve hem bebek bakıp hem temizlik yapıyorum. Yirmi dk bile dinlenmiyorum. Sigorta zaten yok. İsler bitecek olsa nar ayıklatir, ceviz kirdirir. Gururum kırıldı ve ayrılmak istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Öncelikle sizi tebrik ediyorum.Hocam dayanamadım bir girdi daha yazcam. Hocam ben de tek bir pantolon ve botla kpss dershanesine gittim. On yıllık kazaklarımdan ve erkek kardeşimin eski sweatshirtlerinden başka doğru düzgün kıyafetim yoktu. Oturdum çalıştım kpss alanciyim ben, kendi bolumumden birinciliklerim, ikinciliklerim, üçüncülüklerim var. Prestijli bir kamu kurumunda uzman yardımcılığı kazandım, güvenlik soruşturması bekliyorum. Hocam siz sadece ders çalışın. Oturun sadece ders yapın. Varsın bir giyeceginiz olmasın. Ben hep ilerde her şeyim olur, bu Senem derslere gitsin diye düşündüm hep. Otur kpss çalış hocam. Kolay gelsin. Allah yardımcınız olsun inşallah.
Evet, bunu belirttigimde yanlış anlaşılmaktan korktum. Ama gerçekten durum bu.Bir maliye mezunu olarak sana o kadar çok hak veriyorum ki. Edebiyat mezunu arkadaşım iyi bir KPSS puanına rağmen atanamazken maliye mezunu arkadaşımın edebiyat öğretmenliği yaptığını gördü bu gözler. Edebiyattan da hiç anlamayan biriydi birde
Belki de yeni mezun olduğum için çok sorun etmedim. Ama haklisiniz.Artık ücretli öğretmenliği bile torpile çevirdiler.
Özele girmek zor, girsen az paraya sömürme derdinde onların da çoğu.
Ben atanana kadar oyun ablası oldum. Çocuk bakıcılığı yaptım mesela.
Alnım ak olsun yeter garsonluk da yaparım.
Ama sorun şu ki bu geçen zaman mesleğin adına Nerede çalistin diye sorduklarinda öylece kalacaksın. Kendimi gelistirdim mesleğimden uzaklaşmadim desen de duyulmayacak.
Haftanın 5 günü boş kalmak adına razi olmussun ama daha çok çalış ama mesleğine katkısı olan tercihler yap.
Herkesin saati 100 e verdiği özel dersi sen 20 ye ver mesela.
Böyle kibirli emek bilmez insanlara yardimci olmaktan iyidir.
Çok yakında atanır unutursun bugünleri umarım.
Senin konunu hatirliyorum. Temizlik yaptiracak yapsam mi diyordun ve herkes sana temizlik yapma seni öğretmen olarak ise almışlar demişti. Kafi ev hanimiydi ve sizin üstümüzde egolarini tatmin ediyordu sanırım. Bence o sizi temizlikçi olarak ise almış gibi hesap yapmış.Bu dünya üzerinde kusursuz hic bir şey yokken. Kendine kusursuzluk, mükemmellik atfeden bu kibirli cümle beni çok rahatsız etti.
Haftada 2 gün gidiyordum. Arkadaşım tavsiye etmişti, bu nedenle de ücret onunki gibi olacaktı ve o da bana aylık 1000 tl aldığını söyledi. Ayda 8 günden, gunde 125 tl ye geliyor diye hesapladım. Bazı günler ayda 9 gun olacaktı ( çünkü pts ve çarşamba gidiyorum ve bazen bir gün fazla oluyor) buna ragmen aylık 1000 tl hesapladım. Ama kendisi ile bunu konuşmadık.
Neyse ay sonu geldi elime 700 tl verdi. Hasta olduğum için 1 gun gidememiştim. Ilk gun de arkadaşımla birlikte gitmiştik . Işlerin yarısindan fazlasını o gün ben yapmıştım.
Gittiğim günleri not tutmuştum hem onlara bakarım hem de arkadaşımı ararım dedim. Çünkü ücreti onla konuştuk.
Sonra akşam yazdim "7 gun geldim, 700 tl verdin, günlük 100 olmuş oluyor oysa benim yol param gunde 12 tl zaten" dedim hakettiğimin bu olmadığıni söyledim. Böyle olursa devam edemeyeceğimi söyledim.
Keşke yanımda söyleseydin açıklardım dedi. O konuda haklisin ama notlarıma tekrar bakmak ve arkadaşıma sormak istedim dedim .
Bana "6 gun geldin, eminim" dedi. Arkadaşınla geldiğin günü de yarim gün saydım dedi. Ama yarim gün saymış olsa bile 700 tl olmuyor. Sonra lafı değiştirdi arkadaşınla gelgidin günü saymadım o gün evi öğrendin. Hem sen "çok fazla iş yapmadim dedin" dedi. Oysa ben öyle dememiştim, "pek yorulmadım" demiştim.
Neyse "bende hesap şaşmaz,yarım gününü de pts veririm, hakkini alirsin, bende hak kalmaz" gibi seyler dedi.
Ancak yalan söylemesi ve kibirli konuşması beni rahatsız etti. Bir de günlük 125 değil 117 tl'den hesaplamış. Zaten yol param 12 tl ve hem bebek bakıp hem temizlik yapıyorum. Yirmi dk bile dinlenmiyorum. Sigorta zaten yok. İsler bitecek olsa nar ayıklatir, ceviz kirdirir. Gururum kırıldı ve ayrılmak istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Hayır, bahsettiğiniz konu farklıydı :) Bem öğretmen olarak alınmadım.Senin konunu hatirliyorum. Temizlik yaptiracak yapsam mi diyordun ve herkes sana temizlik yapma seni öğretmen olarak ise almışlar demişti. Kafi ev hanimiydi ve sizin üstümüzde egolarini tatmin ediyordu sanırım. Bence o sizi temizlikçi olarak ise almış gibi hesap yapmış.
Isı bırakın gidip tezgahtarlik yapın, kariyerli yapın bırakın su kadını ne hali varsa görsün
Öğretmensiniz evde özel ders flan verseniz?Bu dünya üzerinde kusursuz hic bir şey yokken. Kendine kusursuzluk, mükemmellik atfeden bu kibirli cümle beni çok rahatsız etti.
Hak yeniyor gerçekten de ama onlara sorsan fazla fazla veriyorlar ya da pek bir sey yaptırmıyorlar.Öğretmensiniz evde özel ders flan verseniz?
Cünkü temizlik islrinde gerçekten hak yeniyor.
Ben kendi patronumdan biliyorm.Kadın hastalık derecesinde titiz.
Gündüz eve gelen kadını sabahtan ofise yolluyor.2 taraftan boydan büyük cam ofis yere kadr.O camları sildiriyor,ev yakın diye.Ordan eve geçiyor kadın.Ev camıyla ofis camı bir mi?Bu hak yemek bence.
Aynı sekilde aile apartmanında oturuyorlar.3 kat halıymış apartman içinde onları süpürttürüyor kadına.
Gercekten bir imkan bulun mesleğinizi yapın.
Allah yardımcınız olsun
Ayrılın tabikiBu dünya üzerinde kusursuz hic bir şey yokken. Kendine kusursuzluk, mükemmellik atfeden bu kibirli cümle beni çok rahatsız etti.
Aynen fazla fazla veriyorm der hep.Hak yeniyor gerçekten de ama onlara sorsan fazla fazla veriyorlar ya da pek bir sey yaptırmıyorlar.
Amin allah razı olsun
Kesinlikle öyleInanın kötü niyetten demiyorum. Ama öğretmen dururken işletme mezunlarının öğretmenlik yapması zoruma gidiyor. Bu işi yapanları suçlamıyorum. Bunun yapılabilir hale getirilmesinden şikayetçiyim. Bir de ücretli ogretmen olabilmek için bile bir cok yerde tanidik olmasi gerekiyor. E devlet'ten isler yürüyor gibi gorunuyor ama mudur istedigi kisiyi seçme yetkisine sahipken isler hiç de öyle değil.
1 öğrencim var şimdilik. Böyle devam edicem :) Allah razı olsunHocam 50 TL'ye özel ders verin, bu zulmu çekmeyin. Öğretmensiniz siz, kendinizi ezdirmeyin, siz kendinizi harcarsaniz başkaları ne yapar. Allah yardımcınız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?