Bende özgüven eksikliği var

_LipStq_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2010
224
0
96
Bursa
Arkadaşlar bende özgüven eksikliği var.
Mesela sınıfta fazla konuşmuyorm, sesim çıkmıyor, hocalar da bunu sürekli yüzüme vuruyor. Sınıfta rezil olmayı bıraktım, benden hoşlanan bir çocuk var, ondan çok utanıyorum böyle rezil olunca. Arkadşlarımda güldüleer:2::2::2:
Ne yapmalıyım? Ağlıycam yaa çok kötüyüm ((( yardım edin, rezil olmak istemiyorum artık.

bende aynı sorunları yaşadım canım. ortaokulda felaket kötüydüm. hoca bana kitap okuturmak isterdi ben de mecburen okurdum tabi. ama sen bana sor. bir heyecanlanırdım ki kekelerdim heyecan sesim kısırlırdı ellerim buz gibi olurdu. çoğu öğrenci de bı gibi durumlar oluyor.

ama lise ye geçtiğimde valla öyle bir rahattım ki sınıfta en çok derslere ben katılırdım en çok ben konuşurdum. sınıf içi dercelerim olurdu...

ama sen yine de bir pskoloğa git. ben lisedeyken düzeldim ama lise bu sene bitti. şimdilik evdeyim. ve bende asosyalleşmeye başladım. yani arkadaşlarınla bol bol vvakit geçir. heyecanlandığın zamanda de ki: hocam çok heyecandım şimdik bi dakika falan de . yani bunu söyle inan insan çok rahatlıyor. dalga geçerler falan diye düşünme dala geçenlerin hepsinde de vardır bu heyecan konusu. hocaları birşey soruğu zaman iki cümleyi birleştiremezler. ama bi başkası ayn durumda olunca gülerler. hiç takma rahat ol

Son düzenleme:
Kendin küçük görme ve kendine her zaman güven
Fikirlerini daima söyle: kimseden korkma kimse senden daha üstün değil (aynı sınıftasınız)
Risk al ; Kendini olduğun gibi kabul et ve kazacak yada kaybedeceğin birşey yok ortada hata yapmaktan korkma.
Kendi fikirlerini savun seni böyle kabul etmeyenler zaten sana yaklaşmasın bile..
HErzaman pozitif ol en önemlisi kendini sev..

Birde hep planlı programlı ol..

Ayy öğrenci sendromu diye ben buna derim.
Bende de vardı biraz.Çok kötüdür ve bunu çoğu kişi yaşamıştır.
Tahtaya kalkma fobisi mesela
Kendi beyninde bitirmelisin yada uzmana görünmelisin.
Rehberlik gibi..
İnsanın aşacağı sorunlar taa okul döneminden başlıyor ne yazık ki

gerçkten mi ama bn psikolağa gitmk istemiyorm sorunumu kndim çözmk istiyorm özellkle bu gn hoca bir soru sordu bn tam sölickken birisi söyledi hocada ynlş anldı hiç sesin çkmıyo kndini kasıyosun dedi nasıl uyuz oldm anlatamam ya çok kötü oldm bndn hoşlann birsi vr onda rezil oldmm offf

hep planlı programlı ol derken

Rehberlik hocandan yardım iste, aşamayacağın bir sorun değil..

canım eminim ki hocan seni rezil etmek amaçlı söylememiştir. seni açabilmektir niyeti. hepimizin yaşadığı durumlar bunlar. rezil olma fikrini kafandan uzaklaştır. rezil olacağını düşündüğün kişiler senin yaşıtların. hiçbiri senden daha iyi yada dört dötrtlük değildir inan.

peki snce bnden hoşlanasn çock ne düşünmüştür hakkmda çok utandmmm

ya bu sorun değilki yani yapından kaynaklanıyor..aslında burada rezil olmuyorsun sen utangaçsın diye tepki veremediğinden kasılıyorsun o kadar..hoşlanan kişide bunu anlamıcak kadar şey değildir yani..kasılma bu kadar..buna kimse burada çözüm bulamaz sana hem bu senin elinde yapınla ilgili değiştirmekte senin elinde..bende çok sessizdim senin bu halinin ve o verilen tepkilerin ne kadar insanı zor bırakıp mahçup ettiğin biliyorum..okumakla adam olunmaz tek yani hocan bu durum için anlayışlı olmalıydı..kendini ezdirme arkadaşlarına sakın sessiz görünce dalga geçme ve davranışlar hoş olmuyor sakın yaptırma kenine..bırak yüzün kızrsın utan sıkıl cvp verirken ama altta kalma..eğitim şart başka bişe değil..insanın zayıf noktasını bul vur işte bu yapılan..

çok güzel yazmışsmn arkadşm bna gülenlerinde inş aynısı başlarına gelirrr

kadın sağlığı merkezlerinde psikolog hizmeti veriliyor ücretsiz olarak yararlanabilirsin

çok güzel yazmışsmn arkadşm bna gülenlerinde inş aynısı başlarına gelirrr

teşekkür edrim..ama sen aynısını yapma derim..sen şu an ne kadar zor bi durum olduğunu biliyorsun neden bi başkasıda yaşasın ki??bırak ne yaparlarsa yapsınlar bi şekilde çıkar acısı herkesten..Allah'ın adaleti büyük ummadıkları bişey yaşarlar mutlaka buna inan..ondan sen sadece bu huyunu yenmeye çelış derim bırak isterlerse daha çok üstüne gelsinler senin kaybettiği hiç bişe yok..kötü durumdada deilsin..ben yaşadığım için bunu çok önceden ve sende anlatınca benim gözümde sorunlu insanlar onlar oldu cidden..dedim ya kişilik falan eğitim tek okul sıralarından alınmıyor..sessiz olmayı sevipte öle duran var topluluk içinde onlaradamı bunu yapacaklar yapsınlarda alsınlar paylarını..ondan sen kimseye kötü davranma herkes yaptığından utansın..

Daha önce yazdıklarına gözgezdirdim.Şu kadarını söyleyeyim,çok düzgün cümlelerle anlatmak istediğini net anlatıyorsun.Aynen yazdığın gibi konuşmayı dene.Önce düşün,sonra konuş.Evde ses tonu çalışmaları yap.Hatta ayna karşısında çalış.
Sınıfta veya toplum içinde rahat konuşamıyorsan teke tek diyalogları çoğalt.Sınıftan her gün birisiyle bir sohbete katıl mesela.Herkesle mutlaka az da olsa sohbetin olsun.Sınav yarın mıydı ? Mat çalıştın mı ? Vs...Sonra sınıfın onların toplamı olduğunu düşün.Ne zaman sınıfta konuşman gerekse içinden şöyle düşün : Bunu aslında Ayşe'ye,Ali'ye,Zeynep'e,Mehmet'e anlatıyorum.İster hepsine tek tek bak,ister sadece öğretmenine bakarak konuş.Ben öğretmene anlatıyorum,Ali,Ayşe vs... dinliyor.
Arkadaşların bir yere davet ederse katılmaya çalış.Kendine özen göster.
Başka bir tavsiyem de meraklı olduğun konularda iyice bilgi sahibi ol.Bilgi sahibi olduğun konuda daha güvenli konuşursun.

tşkler arkdşlar deniycm

Canım bendede aynı sorun var çok utangacım okulda sesim çok farklı çıkıyor mesela şiir dinletisine giderken bile çok heyecanlanıyorum bu aralar kendimi geliştirmeye çalışıyorum arkadaşlarla sohpet etmeye , rahat olmaya ve evdeymişim gibi olmaya çalışıyorum özelliklede bu çok işe yaradı şuan evde samimi arkadaşlarınla konuştugunu düşün işe yarayacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…