Bende Zayıflamak İstiyorum. Nereden Nasıl Başlamalı?

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.299
526
323
Merhaba Kızlar. Ben 101 kiloyum. Boyum 173. Evliyim. 1 yaşında bir kızım var.

Bu zamana kadar hiç diyet yapmadım. Kendi kendime özel bir çaba vermeksizin 84ü de gördüm, hamileyken 112yi de...

Zaten zayıflama girişiminde bulunmamamın nedeni, boyumdan dolayı benı her görenin yok artık sen yüz kg olamazsın taş çatlasa 80 demeleri, sonra benım hırssızlığım ve belli bır listenin kuralın işin içine girdiğinde sebat edememem.

Benım bır de soyle bır sorunum var. Ben yemiyorum kızlar. inanın herkes der kı sen bu kadar az yerken bu halın nedır. nasıl bu kiloya cıktı veya nasıl kilo veremiyorsun :)

Henuzkahvaltı yapmadım. buradaki yorumlar dahilinde hemen baslamak ıstıyorum.
Bana yardımcı olabilecek yoldaşlar arıyorum. belki WhatsApp grubu vardır buranın dışında bilemiyorum hıc ne alemde kk.da diyet başlıkları.

Bekliyorum kızlar.

Günaydın
Size tavsiyem diyete başlamadan evvel detaylı bır kan tahlili yaptırmanız ve gerekirse troid ve hormonlarınıza bakılması. Eğer yemediginiz halde kilo alıyorsanız önce bunları yaptırın herhangi bır sorun var mı öğrenin. ve diyetinizi buna göre hazırlayın.
Ben de ağustosta 91 kiloydum. 17 ağustosta diyetisyene başladım. önce bu tahlilleri yaptırdık. sonuçlara göre de diyet listelerimi hazırladık. 14 haftadır devam ediyorum. tam 16 kilo verdim.
Soruların olursa cevaplayabilirim

Tesekkur ederım alakanız için :) kan tahlilleri, tiroid Vs bir ay önce bakıldı. çünkü doğumdan hemen sonra tiroid sorunum oldu acayıp kilo vermiştim. doğum sonrası ortaya cıkan ve geçen tiroidmiş. geçti mi diye geçen ay yaptırmıştım tahlilleri. sıkıntı yok tum değerlerim olması gerektiği gibi.

Mesela şimdş kahvaltı gecikti bebeğimden dolayı da, şu şekilde yapacağım kahvaltımı;

Bie kibrit kutusu süzme peynir, domates, salatalık, üç zeytin, bir iki dilim hindi füme, bir haşlanmış yumurta, iki veya üç dilim şu halk ekmek te satılan organik kepekli, çavdarlı ekmek ve az şekerli çay.

Dogru mu sizce ne eklemeliyim ne cıkarmalıyım kahvaltı için?

Oncelikle hayirli olsun topigin umarim en yakin zamanda istedigin kgya saglicakla ulasip muhafaza edersin ve yavrunu da allah bagislasin boyun 173 her ne kadar 80 gibi gozuksende sen kendini iyi hissetmiyosun bende sana once tahlil yaptir diyecektim gerek tiroid insulin direnci falan ama yaptirmissin ve bi sorun bulunamamis buna sevindim en azindan bogazi tutarak ve hayatina azcik hareket katarak bunu basarabilirsin.Cok yemiyorum demissin ama muhakkak bi yerde hata yapiyosun demekki gun icinde nasil besleniyosun ornek verebilir misin?Mesela karbonhidrat agirlikli mi besleniyosun ekmek pilav makarna ? Tatli cesitini cok yiyomusun? En son kacta ymk yemeyi kesiyosun su tuketimin nasil spor yapiyomusn gibi bi kac soru sorma geregi duydum bu yuzden bir de emziriyor musun?

Oncelikle hayirli olsun topigin umarim en yakin zamanda istedigin kgya saglicakla ulasip muhafaza edersin ve yavrunu da allah bagislasin boyun 173 her ne kadar 80 gibi gozuksende sen kendini iyi hissetmiyosun bende sana once tahlil yaptir diyecektim gerek tiroid insulin direnci falan ama yaptirmissin ve bi sorun bulunamamis buna sevindim en azindan bogazi tutarak ve hayatina azcik hareket katarak bunu basarabilirsin.Cok yemiyorum demissin ama muhakkak bi yerde hata yapiyosun demekki gun icinde nasil besleniyosun ornek verebilir misin?Mesela karbonhidrat agirlikli mi besleniyosun ekmek pilav makarna ? Tatli cesitini cok yiyomusun? En son kacta ymk yemeyi kesiyosun su tuketimin nasil spor yapiyomusn gibi bi kac soru sorma geregi duydum bu yuzden bir de emziriyor musun?

Çok teşekkür ederim inşallah verebilirim ya bu benim ilk denemem :)

Evet çok yemiyorum. aslında nerede hata yaptığımı biliyorum da :)

Mesela günlük yediklerimi yazayım.
Sabah normal bildiğiniz kahvaltı, bal reçel, krem çikolata tereyağı falan :) yani yarım ekmek yiyebilirim.
Ara öğün öğle yemeği falan yok. Akşam yemeği varsa çorba, ana yemek ve pilav veya makarna. Ekmek eger makarna pilav varsa az yerim akşam ana yemekle sadece. Bu arada pirinç pilavı yemiyoruz biz bulgur pilavı tüketiyoruz. Akşam yemeğim 6-7 arası. sonrasında çay muhabbeti oluyor tabi abur cubur eşliğinde :) eğer o abur cuburlardan kalıyor ise gece kızıma mama yaparken de onlar tüketiliyor sanırım hata gece yemelerinde :)

Şaka bir yana düzensiz yiyorum galiba . birisi meyve getirmezse aklıma gelmez meyve yemek. salata yapmaktan üşeniyorum her gün yapamam mesela.

Suyu günde bir litre ya içerim ya içmem çay hariç.
En son yemeyi kaçta bitiriyorsun sorusuna cevabım yukarıda :))) bitirmek yok :))

Ve son olarak emzirmiyorum .

Emzirmiyorsan ve değerlerinde bır anormallik yoksa yeme düzeninde ilgili değişiklikler yapmalısınız.
Ekmek olarak çavdar veya tambugday tercih etmelisin.
Kahvaltıdan tereyağı ve cikolatayi cikarmalisin
Mutlaka öğle yemeği ekle.
Öğle ve akşam pilav ve makarnayà yer vermeyin.
Onun yerine 1 dilim çavdar ekmeği ekleyebilirsin.
Mutlaka salata ve yoğurt öğünlerde yer alsın.
Süt tüketmeye de gayret et.
Inşallah sonunda istediğin kiloya ulasirsin
Bebeğini de allah bagislasin.

Unutmadan abur cubur ve geç saatte yemeye de veda etmelisin.
Benim için işin en zor kısmı buydu. Sınırsız tatlı tüketimi vardı. Ama şükür başardım. şimdi abur cuburun yerini hurma gün kurusu ve kuru üzüm aldı. çok da iyi oldu

Evveeet aslinda cevabi sen kendin vermis olfun aslinda demekki az yemiyomussun once maddeler halinda siralama geregi hissettim biseyi atlamamak icin cunku aslinda soyledigin hersey kg verememene neden oluyor ki bu soyliceklerimi aslinda cok iyi biliyosun ve bu soyliceklerim bir tavsiye niteliginde olucaktir.Ve gercekten yararim dokunsun istiyorum

1.Öncelikle en onemli ogun kahvaltidir.

Gece uzun bir sure acliktan sonra 8 den sonra hicbisey yemeyecegimiz dusnursek metabolizma sabaha kadar durgun vaziyette oldugu icim sabah kahvaltisi kg aldirmaz.Tabi asiri yagli balli yemezsek orn.kizartma ,hamur isi faln.Yoksa 2 dlm ekmekten kk peynirden az zeytinden 1-2 tatli kasigi bal pekmez ve yesillikten zarar gelmez ki zaten emziriyosun.Acikmamz cok normal.

2.Ara ogun

Kahvaltiyi kacta yapiyosun?Mesela benim de uyku duzenmz pek oturmadigi icin kahvaltimi en erken 10 da yapiyorum bu yuzden ara ogun aslinda ana ogunume denk geliyor .soyle soyliyeyim ara ogunlerini en azindan tatli krizlerine girmemek icin atlamamalisn en azindan bi meyveyle beraber 2 ceviz yada 5-6 finfik badem cig olarak tuketmeni yada meyveyle beraber tarcinli sut icmeni oneririm.

3.Ogle vakti

Aksamdan kalan yemek olur corba olur ne varsa bi parca tavuk olur et olur balik olur salata ile ayran ile tuketebilirsin.Makarna yiyceksen bu 5-6 kasigi gecmemli ve ekmekle tuketmemelisin bence.Salata konusuna gelince aksam yedigin salatadan soslamadan ayirabilirsin yada onceden yikayabilirsin sebzeleri kolay olucaktir.

4.Ara ogun
Geldik ara ogune bundan bir onceki ara ogunune benzemesin bu ogunun sabah meyve ceviz yediysen simdi sutle bi kac adet biskuvi yiyebilirsin evet evet yanlis duymadin cikolatali burcak varya mesela ondan 4 -5 adet yiyebilirsin yada eti form yada gevreklerden cunku emzriyorsun muhakkak tatli cekicektir.paketin yarisini diger gunde tuketebilirsin hem yada 3 e bolup 3 gunde yersin fazla kcl almamis olursun

yada diger onerim 2-3 adet kuru meyveyle kuruyemis tuketebilirsin bu sayede metabolzman iyi calisir ve aksam yemeginde cok kacirmamis olursun

Yada 2 parca bitterle sut yada sutlu kahve icebilirsin.

5.Aksam yemegi

Bu ogunde de genelde pilav et balik kurubaklagil vs oldugu icin ekmek tuketmemende fayda var.Bu ogunde de yine corba bol salata ve yogurt turevi birsey yiyebilirsin.

6.Son ogun

Bu da yine meyve olabilir ama onerim meyve tuketiyosan yanina tarcinli sut icmendir.Cunku icecegin bu sut gecenim ilerleyen saatine dogru icinin daha az ezilmesine nedn olacaktir.

Ve emzirdigin icin gece canin acikirsa ya kakaolu suticebilirsin yada 1 kase meyveli yogurt yiyebilirsin biliyorum emzirirken insanin midesi cok kaziniyor en azindan kcl olmayan seylerituketibilirsin.Ama kesinlikle sana kg yapicak seyleri aksm yemeginden sonra tuketme.

SU SU SU !! Ve en onemlisi her ogunde 2 ser bardak su icmendir.Sabah kalkar kalmz 2 bardak ve ana ve ara ogunlerde 2 bardak su ic.Su en onemli madde burda gerek metabolizma gerek bagirsagmzn calismasi icin

Ve SPOR
Duur hemn gozun korkmasin sakin haftanin en az 4 gunu 40dk lik yuruyus hem sana hemde kg vermene yarar saglayacaktir.Soguk havalarda disarda yuruyemzsen evde leslie yapabilirsin

SEKER gelelim seker meselesine her ne kadr zararli oldugunu bilsekte ben kendi adima konusayim direk kesemiyorum ama azaltiyorum yavas yavas bi buyuk kupaya 1 kup sker yetiyo zaten cok cay kahve tuketen birisi degilim.Siz nasilsiniz bu konuda ?

Benim soyliceklerim bu kadar aslinda cok kolay ama bi o kadar da zor normalde kimseye bu kadar yazmamstim size yazma geregi duydum.Umarim tavsiyelerimi dinleyip umdugunuz kgya dusersiniz.Bunlari tekrar etmek banada iyi geldi tesekkur ederim bu firsati verdiginiz icin ayrica

Benimde yolum uzun size vermis oldugum tavsiyelere kendimde uymaya calisiyorum.En onemli sey ne yiyersek yiyelim DENGELEMK bence canm cikolatada cekse tatli da pastada cekse kararinda yiyorum mesela 1 dilim degilde yarisini mesela ceyregini eger sinirimi asarsam sporumu artiriyorum haftanin en az 4 gunu spor yapiyorum insallah hedefledigimz kglara duseriz sagliklica basarilar dilerim simdiden

Süt yoğurt çavdar ekmeği zorlamaz benı. abur cuburu ne yapacağım bılmıyorum ;( nefret ediyorum kuru uzum kayısı Vs bunlardan ;(

Hiç mi olmasın abur cubur. çikolata mesela. bitter olsa?

Bide abur cuburu açlık hısserttıgim için yemiyorum. yani acıkıyorum da ya yemek hazırlamak yerine bı gofret yiyeyim demiyorum mesela . sankı görevmiş gibi yiyorum özellikle gece yediğimde .
Gün içinde açlık hiç hissetmiyorum sadece kahvaltı ve akşam yemeği olmasına ragmen

Açlık hissetmiyorsan işin daha kolay aslında. abur cuburu tamamen kesmiyorsan bile ilk etapta sınırlayabilirsin. şekersiz Türk Kahvesi yanına bır kare bitterden bişey olmaz ama dayanayip bır paket yiyorsan olmaz

Ayrıca usenip hazırlamadigin yemeğin yerine tercih ettiğin Gofretin kalori değerlerine bır bak istersen.
Bide bu tür gıdalar kan şekerini aniden yükseltir ve düşürür. o yüzden insülin direnci gibi bır çok rahatsızlığa da yol acar
Internetten basit ve kompleks karbonhidratları araştır. tercihlerini kompleks olanlardan yana kullanırsan işin kolaylaşır

Açlık hissetmiyorsan işin daha kolay aslında. abur cuburu tamamen kesmiyorsan bile ilk etapta sınırlayabilirsin. şekersiz Türk Kahvesi yanına bır kare bitterden bişey olmaz ama dayanayip bır paket yiyorsan olmaz

İşte acaba sigara için de diyorlar ya azaltarak bırakamazsın birden kesmek lazım dıye abur cubur için de boyle mı dıye merak etmiştim. dediğiniz gibi yapayım turk kahvesi olayını sevdim :)

Bu arada missline sana cevap yazacağım uzun uzun yazmışsın üşenmeyip, şu kızımı bı uyutayım da :)

Kahvaltı geç olduğu için, ara öğünü, öğle yemeği niyetine şuan bir kase yoğurt yiyorum . İçine üç adet kuru kayısıyı dogradım biraz dağların serptim. aniden karar verdiğim için diyete menü çeşitlendiremiyorum bugünlük :) alışveriş yapmam gerekli

Sadece her şeyi kararında yemeyi ogrenmelisin. ben mesela bır oturusta 3 dilim ıslak kek yiyen birisiydim. şimdi sadece çok canım isterse yarım dilim yiyorum. bazende ucundan tadına bakıp bırakıyorum

Çok da kendini sıkıntıya sokma. eve pişirdigin yemeklerden 5 yemek kaşığı alırsın tabağına yanına yoğurt salata bazen çorba. oldu sana diyet yemegi

Sadece her şeyi kararında yemeyi ogrenmelisin. ben mesela bır oturusta 3 dilim ıslak kek yiyen birisiydim. şimdi sadece çok canım isterse yarım dilim yiyorum. bazende ucundan tadına bakıp bırakıyorum

Çok da kendini sıkıntıya sokma. eve pişirdigin yemeklerden 5 yemek kaşığı alırsın tabağına yanına yoğurt salata bazen çorba. oldu sana diyet yemegi

Ya hiç hırslı azimli ve kararlı değilim ya. Ben olsam bir çatal alırım ıslak kekten nefsimi körlemek için. Sonra bir tane daha. bir tane daha diye diye..... ;(

Hakikaten bu sekılde veriliyor mu kilo ya.? bazıları yağsız tuzsuz etsiz sebze yemegı dıyor aksam için. Ben her gün öyle eve ayrı kendıme ayrı yemek mı pişireceğim. Dediğin gibi normal eve yaptığım yemekten yesem, içindeki yağı tuzu eti sıkıntı olmaz mı?

Ay çok teşekkür ederim ya uzun uzun uğraşmış yazmışsın. Allah razı olsun :*

Öncelikle tavsiyelerine kesinlikle uyacagımı bilmeni ısterım. Cok guzel seyler yazmışsın çünkü..

Bu arada emzirmiyorum demiştim :) ama o mide kazınmaları emziriyormuşcasına var maalesef geceleri :)

Ya listelerde görüyorum işte öğlen tavuk aksam ızgara köfte falan yok belki tavuk ya da köfte ne yiyeceğim onun yerine öğlen ve aksam. Ya da sebze yemeğim yok ne yapacagım.? hani bir ya da bır kaç besının yokluğunda yerine ne koyabilirim?

Kahvaltı saatlerimiz aynı hemen hemen. aslında 8 gibi kalkıyorum ama annemlerın ust katında oturduğum ıcın ve annem rahatsız oldugu ıcın kahvaltıyı orada hazırlıyor ve yapıyorum. o yuzden kahvaltı saatım sarkıyor .

Spora gelince evde koşu bandım bile var :) ama kullanana aşk olsun. benim kilom nerdeyse tamamen basenlerimde. doğum yapmama ragmen karnım cok az alta göre. o yuzden bölgesel zayıflama ıcın leslıenın videoları varsa onu mu yapsam yuruyus yerine?

Rica ederim yararim dokunacaksa ne mutlu bana

Oncelikle emziriyosun sanmistim yanlis anlamisim emzirmedigin her ne kadar bebegin icin dezavantaj olsada demekki oyle gerektigi icin senin icin avantaj aslinda cunku inanilmaz bir aclik ve tatli istegi duygusu hakim oluyor insanda ister istemz yani o anda 1 ekmek arasi helva olsa yersin yani dusunmeden ama dusunmek gerekiyor artik ...

Simdi soyle soyliyeyim senin de kahvalti zamanin benimkiyle ayniymis o zman ornk veriyorum 11 saglam kahvalti yapip ekmek az protein cok tabi mesela 2 has yumurta peynir zeytin yesillik az recel bal ne varsa 2 dlm t.b ekmek cesidi falan inan doyuyorsun bununla hatta kizarmis olunca daha iyi olyyor ne bilm arada sirada degisklik yine ayni oranda tost yalabilrsin yine ayn ekmekle menemn yiyebilirsin omlet vs.

Ara ogunun az once bahsettigim gibi olsun ama sakin atlama!

Aksam ve ogle yemklerinde ne pisiriyosan ondan ye evinde muhakkak bi gun tavuk bi gun balik bi gun kuru baklagil bi gunsebze pisiyordur o sekilde yanina salata ve yogurt ekle 1 dlm ekmek tuket pilav makarna olunca ekmek hic yeme zaten hergun pilav makarna olmaz haftada 1 gun makarna ideal o da az yani aslinda mantik sucanim karbonhidrat tek basina yenildigi zamn en gec 2 saat sonra acikirsin ama karbon yanina protein ve salata eklersen seni uzun sure tok tutar anlastik??

Gelelim sporaevde yuryus bandin varsa kullan yok ben onu sevmiyorum diyosan leslie birebir ondan baslayabilirsin once 2-3 gun 2 mil ile basla sonra yaptikca yapasin gelicek ki basen bolgesinden bende cok sikayetciyim ustum pek yok o yuzden yaklasik 3 haftadir 30-40 dk yuruyusun yanina plie ve basen inceltme hareketleri ekledim yaklasik 30 dk suruyor ama cok etkili yuruyus basen eritmenin en iyi yolu bu bahsetmis oldugum hareketleri de yaparsan tereyagina bal surmus gibi olursun oyle diyeyim zaten hemn ha diyince verilmiyor yillarin birikintisi iste zamanla olucagindan eminim o yuzden pes etmiyorum bende biliyorum ki isteyip te
Yapamicagmz birsey yok ve yine biliyorum ki simdi olmazsa birdaha olmayacak

O yuzden bunu senin istemen gerekiyor once yoksa olmaz bu is

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…