- 16 Kasım 2015
- 4.405
- 7.058
- 88
- Konu Sahibi elizanelizan
-
Annene de rabbim acil sifalar versin rabbim onlari basimizdan eksik etmesin ins.Dunyanin en kiymetli varliklari onlar....Ne guzel ki ona hastaliginda bakma firsati vermis rabbim sana bu bulunmaz bir nimet bence bunu cok iyi degerlendirmelisin :)Ay çok teşekkür ederim ya uzun uzun uğraşmış yazmışsın. Allah razı olsun :*
Öncelikle tavsiyelerine kesinlikle uyacagımı bilmeni ısterım. Cok guzel seyler yazmışsın çünkü..
Bu arada emzirmiyorum demiştim :) ama o mide kazınmaları emziriyormuşcasına var maalesef geceleri :)
Ya listelerde görüyorum işte öğlen tavuk aksam ızgara köfte falan yok belki tavuk ya da köfte ne yiyeceğim onun yerine öğlen ve aksam. Ya da sebze yemeğim yok ne yapacagım.? hani bir ya da bır kaç besının yokluğunda yerine ne koyabilirim?
Kahvaltı saatlerimiz aynı hemen hemen. aslında 8 gibi kalkıyorum ama annemlerın ust katında oturduğum ıcın ve annem rahatsız oldugu ıcın kahvaltıyı orada hazırlıyor ve yapıyorum. o yuzden kahvaltı saatım sarkıyor .
Spora gelince evde koşu bandım bile var :) ama kullanana aşk olsun. benim kilom nerdeyse tamamen basenlerimde. doğum yapmama ragmen karnım cok az alta göre. o yuzden bölgesel zayıflama ıcın leslıenın videoları varsa onu mu yapsam yuruyus yerine?
Rica ederim yararim dokunacaksa ne mutlu bana
Oncelikle emziriyosun sanmistim yanlis anlamisimemzirmedigin her ne kadar bebegin icin dezavantaj olsada demekki oyle gerektigi icin senin icin avantaj aslinda cunku inanilmaz bir aclik ve tatli istegi duygusu hakim oluyor insanda ister istemz yani o anda 1 ekmek arasi helva olsa yersin yani dusunmeden ama dusunmek gerekiyor artik ...
Simdi soyle soyliyeyim senin de kahvalti zamanin benimkiyle ayniymis o zman ornk veriyorum 11 saglam kahvalti yapip ekmek az protein cok tabi mesela 2 has yumurta peynir zeytin yesillik az recel bal ne varsa 2 dlm t.b ekmek cesidi falan inan doyuyorsun bununla hatta kizarmis olunca daha iyi olyyor ne bilm arada sirada degisklik yine ayni oranda tost yalabilrsin yine ayn ekmekle menemn yiyebilirsin omlet vs.
Ara ogunun az once bahsettigim gibi olsun ama sakin atlama!
Aksam ve ogle yemklerinde ne pisiriyosan ondan ye evinde muhakkak bi gun tavuk bi gun balik bi gun kuru baklagil bi gunsebze pisiyordur o sekilde yanina salata ve yogurt ekle 1 dlm ekmek tuket pilav makarna olunca ekmek hic yeme zaten hergun pilav makarna olmaz haftada 1 gun makarna ideal o da az yani aslinda mantik sucanim karbonhidrat tek basina yenildigi zamn en gec 2 saat sonra acikirsin ama karbon yanina protein ve salata eklersen seni uzun sure tok tutar anlastik??
Gelelim sporaevde yuryus bandin varsa kullan yok ben onu sevmiyorum diyosan leslie birebir ondan baslayabilirsin once 2-3 gun 2 mil ile basla sonra yaptikca yapasin gelicek ki basen bolgesinden bende cok sikayetciyim ustum pek yok o yuzden yaklasik 3 haftadir 30-40 dk yuruyusun yanina plie ve basen inceltme hareketleri ekledim yaklasik 30 dk suruyor ama cok etkili yuruyus basen eritmenin en iyi yolu bu bahsetmis oldugum hareketleri de yaparsan tereyagina bal surmus gibi olursun oyle diyeyimzaten hemn ha diyince verilmiyor yillarin birikintisi iste zamanla olucagindan eminim o yuzden pes etmiyorum bende biliyorum ki isteyip te
Yapamicagmz birsey yok ve yine biliyorum ki simdi olmazsa birdaha olmayacak
O yuzden bunu senin istemen gerekiyor once yoksa olmaz bu is
Allah razı olsun canım da son konuma bakarsan dertler bir değil tam da bunla alakalı ;(Annene de rabbim acil sifalar versin rabbim onlari basimizdan eksik etmesin ins.Dunyanin en kiymetli varliklari onlar....Ne guzel ki ona hastaliginda bakma firsati vermis rabbim sana bu bulunmaz bir nimet bence bunu cok iyi degerlendirmelisin :)
Insallah ben ve bizde sonuclarini gunbegun goruruz burada olup pes etmezsenAy cok fena hırslandım okudukça yazdıklarını :) Insallah kısa sürmez. Ben hep o bahsettıgım listeleri gördüğüm için gözüm korkuyordu acıkcası ya da usenıyordum her GUN her öğün başka bır sey yok yağsız tuzsuz o bu şu. Insan ne yapacağını şaşırır.
Ben dediğin gibi yapacağım bakalım inşallah somut ve gözle görülür bir sonuc alırım da en azından ilk hafta veya ilk ay, kamçılanırım böylelikle. :)
Son konu derken anlayamadim ;(Allah razı olsun canım da son konuma bakarsan dertler bir değil tam da bunla alakalı ;(
Okudum canm cok cok gecmis olsun oncelikle rabbim acil sifalar versin merak ettgm iki konu esin balikesirlimi degilse neden illaki orasi ikincisi suan ne durumdasinz? cok zor bi durum rabbim yardimcnz olsun ;(http://www.kadinlarkulubu.com/forum...tmek-istemiyorum.959096/page-26#post-49143051
İlk ve 22. sayfayı okursan... ;(
Okudum canm cok cok gecmis olsun oncelikle rabbim acil sifalar versin merak ettgm iki konu esin balikesirlimi degilse neden illaki orasi ikincisi suan ne durumdasinz? cok zor bi durum rabbim yardimcnz olsun ;(
Canim ya rabbim yardimcn olsun ins gonlunden ne geciyorsa rabbim dilegini kabul etsinDeğil canım doğulu . Ona kalsa memleketi istiyor ailesinin bir kısmı, annesi tum akrabaları orda da... kayseri diyordu, Balıkesir diyordu. benım memleketine gitmeyecegımı bıldıgı için. İşte 22. sayfada anlattığım şuanki durumumuz. ;( sağolasın canım. hali hazırda bu dertlerle ugrasıyorum pek yiyemiyorum dedım bari diyete başlayayım :)
Insallah ben ve bizde sonuclarini gunbegun goruruz burada olup pes etmezsen
Mayonez olmasa daha iyi olur yagi bile cok az atmalisn salataya zaten salata kg aldirmaz ona atilan sos kg aldirirPeki bir sey soracağım, birazdan evde tonbalığı var iyice yağını süzdürüp yemeyi düşünüyorum. yanında kırmızı lahana yiyeceğim ama bır salata yapıyordum kırmızı lahanadan içinde yogurt ve bıraz mayonez var. yıne mayonez eklesem bıraz sorun olur mu? bu tür sosların yeri nedir diyette?
Olmadı şimdi bu ;( yap hiç koymayacağım ama salataya ;(Mayonez olmasa daha iyi olur yagi bile cok az atmalisn salataya zaten salata kg aldirmaz ona atilan sos kg aldirir
Eve nasıl pişiriyorsan kendine 5 yemek k. içinden al. Eğer çok yagliysa suyunu suzdur. ya da eve de daha az yağlı yapmaya çalış. Zeytinyağı kullan mutlaka.Ya hiç hırslı azimli ve kararlı değilim ya. Ben olsam bir çatal alırım ıslak kekten nefsimi körlemek için. Sonra bir tane daha. bir tane daha diye diye..... ;(
Hakikaten bu sekılde veriliyor mu kilo ya.? bazıları yağsız tuzsuz etsiz sebze yemegı dıyor aksam için. Ben her gün öyle eve ayrı kendıme ayrı yemek mı pişireceğim. Dediğin gibi normal eve yaptığım yemekten yesem, içindeki yağı tuzu eti sıkıntı olmaz mı?
Eve nasıl pişiriyorsan kendine 5 yemek k. içinden al. Eğer çok yagliysa suyunu suzdur. ya da eve de daha az yağlı yapmaya çalış. Zeytinyağı kullan mutlaka.
Sanırım benim nefsimi korelten her hafta diyetisyen kontrolümun olmasi. onu düşünüp kendime hakim oluyorum
Bır akşam menum mesela 5 yemek k. etli sebze yemeği (patates hariç) 4 yemek k. yoğurt, 2 kepçe çorba(kremalı hariç) salata(yağsız)Mesela bir akşam yemeği menüsü söyler misiniz bana?
Birde diyetisyene özel mi gidiyorsunuz yani devlet hastanesinde mi? Öyleyse nasıl? Bende diyetisyen düşündüm başta ama.
Bır akşam menum mesela 5 yemek k. etli sebze yemeği (patates hariç) 4 yemek k. yoğurt, 2 kepçe çorba(kremalı hariç) salata(yağsız)
Ya da 3 adet köfte(yağsız tavada) salata 2 kepçe çorba
Kofteleri önceden hazırlayıp buzluğa atabilirsin
Diyetisyen özele gidiyorum. her hafta verdiğim kilonun ne kadarı yağ ne kadarı kas ve su öğrenmiş oluyorum.
Merhabalar canım
Oncelikle yaptığının adı sağlıklı beslenmek olacak. çocuğuna yedirmek istemediğin hiçbir şeyi sende yeme bana göre
Her şeyi biranda yapmak çok zor o yüzden sana 3 kural söyleyeyim 2 hafta yap bu üç kuralı ve kilo verdiğini göreceksin
1. her gün 2 veya 2.5 litre su kesin icmelisin.
2. sabah ve akşam arasına meyve ve sütten oluşan ara öğün koymalisin veya kahve ve kuruyemiş 1 avuç kadar, 2 dilim bitterle.
3. son kural akşam 7 den sonra yemek yememek abur cubur yememek sadece tarçınlı süt ve meyve saat 9 gibi
Zamanla diğer alışkanlıklarına da sıra gelir bence bunlar en önemlisi
Ilk güne göre süper bir menü afiyet olsun canımEvet sevdim bu fikri. kızıma ne yedirmek istemiyorsam bende yemeyeceğim onları :)
Bugun yediklerimi yazayım size, ilk diyet girişiminin ilk gününe uygunmus bakın size zahmet.
Sabah 11.10 domates, salatalık, üç zeytin, bir haşlanmış yumurta, bir hindi füme, üç ince küçük dilim tam buğday ekmeği, bir kibrit kutusu kadar peynir.
Ara yok.
Öğlen14.00 bir kase dolusu yoğurt. İçine üç kuru kayısı dogradım, tarçın serptim
Ara bir mandalina birkaç tane çubuk kraker
Akşam 19.15 bir tabak kırmızı lahana 4 yemek kaşığı yoğurt, bir kutu tonbalığı bir dilim tambugday ekmek
Birazdan da bir elma ve tarçınlı süt içeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?