Bende Zayıflamak İstiyorum. Nereden Nasıl Başlamalı?

Annene de rabbim acil sifalar versin rabbim onlari basimizdan eksik etmesin ins.Dunyanin en kiymetli varliklari onlar....Ne guzel ki ona hastaliginda bakma firsati vermis rabbim sana bu bulunmaz bir nimet bence bunu cok iyi degerlendirmelisin :)

Ay cok fena hırslandım okudukça yazdıklarını :) Insallah kısa sürmez. Ben hep o bahsettıgım listeleri gördüğüm için gözüm korkuyordu acıkcası ya da usenıyordum her GUN her öğün başka bır sey yok yağsız tuzsuz o bu şu. Insan ne yapacağını şaşırır.

Ben dediğin gibi yapacağım bakalım inşallah somut ve gözle görülür bir sonuc alırım da en azından ilk hafta veya ilk ay, kamçılanırım böylelikle. :)

Annene de rabbim acil sifalar versin rabbim onlari basimizdan eksik etmesin ins.Dunyanin en kiymetli varliklari onlar....Ne guzel ki ona hastaliginda bakma firsati vermis rabbim sana bu bulunmaz bir nimet bence bunu cok iyi degerlendirmelisin :)
Allah razı olsun canım da son konuma bakarsan dertler bir değil tam da bunla alakalı ;(

Insallah ben ve bizde sonuclarini gunbegun goruruz burada olup pes etmezsen

Okudum canm cok cok gecmis olsun oncelikle rabbim acil sifalar versin merak ettgm iki konu esin balikesirlimi degilse neden illaki orasi ikincisi suan ne durumdasinz? cok zor bi durum rabbim yardimcnz olsun ;(

Değil canım doğulu . Ona kalsa memleketi istiyor ailesinin bir kısmı, annesi tum akrabaları orda da... kayseri diyordu, Balıkesir diyordu. benım memleketine gitmeyecegımı bıldıgı için. İşte 22. sayfada anlattığım şuanki durumumuz. ;( sağolasın canım. hali hazırda bu dertlerle ugrasıyorum pek yiyemiyorum dedım bari diyete başlayayım :)

Canim ya rabbim yardimcn olsun ins gonlunden ne geciyorsa rabbim dilegini kabul etsin

Insallah ben ve bizde sonuclarini gunbegun goruruz burada olup pes etmezsen

Peki bir sey soracağım, birazdan evde tonbalığı var iyice yağını süzdürüp yemeyi düşünüyorum. yanında kırmızı lahana yiyeceğim ama bır salata yapıyordum kırmızı lahanadan içinde yogurt ve bıraz mayonez var. yıne mayonez eklesem bıraz sorun olur mu? bu tür sosların yeri nedir diyette?

Mayonez olmasa daha iyi olur yagi bile cok az atmalisn salataya zaten salata kg aldirmaz ona atilan sos kg aldirir

Eve nasıl pişiriyorsan kendine 5 yemek k. içinden al. Eğer çok yagliysa suyunu suzdur. ya da eve de daha az yağlı yapmaya çalış. Zeytinyağı kullan mutlaka.
Sanırım benim nefsimi korelten her hafta diyetisyen kontrolümun olmasi. onu düşünüp kendime hakim oluyorum

Mesela bir akşam yemeği menüsü söyler misiniz bana?

Birde diyetisyene özel mi gidiyorsunuz yani devlet hastanesinde mi? Öyleyse nasıl? Bende diyetisyen düşündüm başta ama.

Mesela bir akşam yemeği menüsü söyler misiniz bana?

Birde diyetisyene özel mi gidiyorsunuz yani devlet hastanesinde mi? Öyleyse nasıl? Bende diyetisyen düşündüm başta ama.
Bır akşam menum mesela 5 yemek k. etli sebze yemeği (patates hariç) 4 yemek k. yoğurt, 2 kepçe çorba(kremalı hariç) salata(yağsız)
Ya da 3 adet köfte(yağsız tavada) salata 2 kepçe çorba
Kofteleri önceden hazırlayıp buzluğa atabilirsin
Diyetisyen özele gidiyorum. her hafta verdiğim kilonun ne kadarı yağ ne kadarı kas ve su öğrenmiş oluyorum.

Çok iyiymiş. galiba bulgur pirinc makarna ve ekmek yok. ya da bırı varsa dıgerı mı yok?

Merhabalar canım
Oncelikle yaptığının adı sağlıklı beslenmek olacak. çocuğuna yedirmek istemediğin hiçbir şeyi sende yeme bana göre
Her şeyi biranda yapmak çok zor o yüzden sana 3 kural söyleyeyim 2 hafta yap bu üç kuralı ve kilo verdiğini göreceksin
1. her gün 2 veya 2.5 litre su kesin icmelisin.
2. sabah ve akşam arasına meyve ve sütten oluşan ara öğün koymalisin veya kahve ve kuruyemiş 1 avuç kadar, 2 dilim bitterle.
3. son kural akşam 7 den sonra yemek yememek abur cubur yememek sadece tarçınlı süt ve meyve saat 9 gibi
Zamanla diğer alışkanlıklarına da sıra gelir bence bunlar en önemlisi

Evet sevdim bu fikri. kızıma ne yedirmek istemiyorsam bende yemeyeceğim onları :)

Bugun yediklerimi yazayım size, ilk diyet girişiminin ilk gününe uygunmus bakın size zahmet.

Sabah 11.10 domates, salatalık, üç zeytin, bir haşlanmış yumurta, bir hindi füme, üç ince küçük dilim tam buğday ekmeği, bir kibrit kutusu kadar peynir.

Ara yok.

Öğlen14.00 bir kase dolusu yoğurt. İçine üç kuru kayısı dogradım, tarçın serptim

Ara bir mandalina birkaç tane çubuk kraker

Akşam 19.15 bir tabak kırmızı lahana 4 yemek kaşığı yoğurt, bir kutu tonbalığı bir dilim tambugday ekmek

Birazdan da bir elma ve tarçınlı süt içeceğim

Ilk güne göre süper bir menü afiyet olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…