Bende Zayıflamak İstiyorum. Nereden Nasıl Başlamalı?

Bencede ilk gun icin cok guzel

Bence mahvolmuş değil. Yılların beslenme şekli bir çırpıda değişmez. Üstelik iyi tarafından bak, yediklerin her ne kadar kalori açısından çok görünse de gayet sağlıklı gıdalar. Her zaman ileriye bak ve yaptığın hatalardan ders almaya çalış. Ben de Doğum kilolarımı vermeye çalışıyorum. Kolay gelsin.

Öyle mi diyorsunuz ;( cok pişmanlık duyuyorum şuan. acıktığım için de yemiyorum sanki bana o vazife verilmiş ve ne olursa olsun yapmak zorundayım gibi yanı . ;(

Çok iyiymiş. galiba bulgur pirinc makarna ve ekmek yok. ya da bırı varsa dıgerı mı yok?
14 haftadır diyetteyim. hiç makarna ve pirinç vermedi. Bazı haftalar az yağlı bulgur pilavı oluyor listelerimde. o da 6 yemek kasigiyla sınırlı. etmekte yine bazen 2 dilim oluyor. tabi pilavlı haftalarda yok.
Aslında diyetisyen söyle bır ölçü vermişti.
2 yemek k. pirinç pilavı 1 dilim ekmeğe eşit
4 yemek k. bulgur pilavı 1 dilim ekmege eşit
Ama pirinç basit karbonhidrat grubunda ve yüksek oranda şeker içeriyor
Bulgur tercih etmeni tavsiye ederim

Gayet güzel bır başlangıç olmuş. inşallah devamı da gelir. kendine güven biraz basaracaksin

Mahvettim ama gece ;( bir kaseye yakın kuruyemiş yedım ;(
Hiç moralini bozma başta uyum sağlamak zor oluyor. hem diyette Olmasaydın kim bilir daha neler yiyecektin. bi de böyle düşün. Bu günü kaçamak yapmadan geçirmeye çalış. tartı gününde eksilecek kilolara odaklan. bişeyler atıştırma isteği duyduğunda hemen mutfaktan uzaklas zihnini başka şeylerle meşgul etmeye çalış.
Sanırım bizim en büyük zaafimiz sürekli yemek düşünmek ve yiyerek mutlu olunacagini sanmak

Ya aklımı okuyorsun resmen. aklımda sürekli yemek, diyet, kaçamak, ara öğün o bu şu uçuşuyor :) kızımla uğraşıyorum o zaman sıkıntı yok ama kızım uyuyunca uhuuu :)
Kahvaltımı dünkü gibi yaptım sadece üç dilim ekmek yerine bir dilim ekmek yedim bide iki haşlanmış yumurta . iyi mi yaptım bilmiyorum gerçi iki dilim ekmek bir yumurtaya denk geliyor mu gerci bir yumurtanın yarısını kızım yedi de çaktırmadan :)

valla sen de aynen beni anlatıyorsun. çocuğu uyutunca sürekli bişeyler yemek istiyordum. dediğin gibi sanki bir görevmiş gibi. hatta bir keresinde kalkıp kendime un helvası bile yapıp yemiştim. şimdi ise bir yola girdiğimi düşünüyorum ne olursa olsun bu yoldan dönüş yok.
kahvaltın ise gayet güzel. yumurta protein ve demir kaynağı. iki yumurta hiç de fazla değil. yanına 3-4 tane zeytin de ekle. kahvaltılarında peynir, zeytin, yumurta vazgeçilmezin olsun. bu arada yeşil çay da diyet sürecinde mutlaka tüketmen gereken bir mucize. bol yeşillik ve 1 dilim tambuğday veya cavdar ekmeği kahvaltı menülerini bunlarla çeşitlendir.
istersen arada 2 ceviz veya 4-5 fındık badem de ekleyebilirsin

Yok ben abur cubur varsa yiyorum yoksa hayatta uğraşamam un helvası yapmaya :))

Zeytin var kahvaltımda. Siparişlerim bugun gelecek, yeşillikler, grissini bide kuru meyve parçaları aldım. kahvaltıya yeşillik ekleyeceğim boylece.

Öğle yemegını kuru meyveli yoğurt ile yapsam yeterli olur mu illa ki tavuk et balık Vs gibi küçük akşam yemeği şeklinde mi olmalı.?

Kuru yemişleri ara öğün niyetine tüketmeyi düşünüyorum. Cevizim yok maalesef ama. Antep fıstığı, badem, yerfıstıgı ve fındık var. Bunların tamamını tüketebilir miyim ara öğünlerde?

ben uğraşırdım ya yeterki canım istesin
öğle yemeği için önceki günden kalan çorban veya yemeğin varsa onları yiyebilirsin yanında yoğurtla birlikte.
ya da evde yulaf ezmesi varsa yoğurta ekle 4 yemek kaşığı , biraz da kuru üzüm
çerezlere gelecek olursak kavrulmamış olmalarına dikkat et. yani işlem görmemiş olmalı. yerken de mutlaka sınırlı ye. 1 avuç gibi. yoksa tabağı önüne alıp yersen kendine dur diyemiyorsun.
bu arada seni kendime çok yakın hissettim. belki de aynı süreçlerden geçtiğim içindir.

Ay cok tesekkur ederim bende aynı sekilde :* :*

Yarın Insallah daha düzenli olacak her sey. pat dıye başladığım için bir yiyecek varsa öteki yok evde. Bugun hepsi tamam olacak. yarın tam anlamıyla yapıyor olacağım diyeti.

Sizin sayenizde ya vallahi acayip motive oldum hırssız biri olarak. Gece kuruyemiş yedikten sonra içimden al işte rezil olacaksın sımdı kızlara. admine söyleyeyim konuyu kapatsın bari nasıl diyecegim kızlara yaptığım halti diye düşündüm ;( utana utana yazdım vallahi

o zaman iyi yoldayız. birilerine karşı kendinizi sorumlu hissetmen güzel bir gelişme. bir dahakine yemeden önce düşün "bunu yersem kızlara ne derim" diye. işte o vakit elindeki abur cuburu yerine koyacaksın ve büyük bir aşamayı daha geride bırakacaksın.
Eve de bol yeşillik, sebze, yulaf ezmesi, yeşilçay, meyve al. hergün listeni olanlarla şekillendir

Tamam Insallah cok tesekkur ederım ya :)

Şuan önümde kıymalı ve peynirli börekler duruyor. annemlerdeyim de ;( bense meyve parçalı yoğurt ve bır kaç yemek kaşığı taze fasulye yiyorum ;(

Zayıflamak isteyenler ve sürekli açlık hissi yaşayanlar yani benim gibi vitamin eksikliğine de baktırmalı bence vitamin eksikliği de çok fazla açlık hissi veriyo sadece tiroitten kaynaklı olmayabiliyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…