Benden 40 günümü istiyor..

Bende çok merak ediyorummm keşke haber verebilecek birisi olsa :s acaba ne oluyor orada

Herkese merhaba.

Sanırım artık bekleyişimiz daha da zor olacak. Bu kırk günden daha uzun geliyor her geçen gün ve saatler...

Keşke sözcüğünü kullanmayı hiç sevmem ve aslında doğru bir şey de değildir ancak buna rağmen şimdi kullanmak istiyorum. Keşke diyorum, bir irtibat bilgisi alabilmiş olsaymışız.

Açıkçası ben kendi adıma, burada herhangi birimizde mutlaka bu anlamda bir iletişim bilgisi olabileceği varsayımıyla bu konuda böyle bir gereksinimi hiç aklımdan bile geçirmedim. Oysa arkadaşlardan birinin aklına gelmiş, burada yazmıştı geçen hafta, ancak içinden geçmiş olmasına rağmen doğal olarak, böyle birşeyden çekinmiş. Olsun, vardır bunda da bir hayır diyelim ve dua ederek beklemeye devam edelim, ki zaten başka şansımız ve ya yapabileceğimiz başka birşey de yok.

Gerçi böyle özel bir süreci sadece eşi, annesi, babası, bu adresi veren aile ve burası dışında belki de kendi yakınlarıyla bile paylaşmamış olabilirler. Taktir edersiniz ki, öncelikle insanlar gidip gitmemesi konusunda bir takım çelişkilere düşecek, acabalar yaşayacak ve bu da hem kararlarında tereddüt yaşamalarına sebep olur hem de onlar için oldukça yorucu olurdu. Belki bu açıdan düşünerek böyle hareket etmiş olabilirler. O yüzden belki de bir iletişim bilgisi vermekte çekince yaşayacaktı, dediğim gibi vardır bir hayır bunda da.

Biz süreci Ramazan ayıyla birlikte başlatıyoruz kafamızda, acak en erken böyle olabilir. En son Ağustos 17 gibi yazdığında, çocukları İst. a bırakıp bir kaç gün işlerini halletmek ve hazırlıklarını yapmak üzere evlerine gideceklerini bildirmişti. Ama bu bir kaç gün bir hafta veya on gün de olabilir, bunu bilmiyoruz.

Büyük bir olasılıkla da Ramazanın ilk haftası gibi düşünmeliyiz gidiş tarihlerini en erken...

Ha diyelim ki ramazan itibariyle yola çıktılar ise bile, bu günler kırk günün sonu evet. Fakat uzun bir yolculuk var dönüşünde, (eşi de orada kalacağı için elinin altında arabasının olmasını istediyse belki de arabayla gidip geldiklerini de hesaba katıyorum) üç beş gün sürecektir herhangi bir haber alabilmemiz. Hemen bize yazmasını bekleyemeyiz öyle değil mi?

Dönüş yaptıklarında dinlenme süreci, günlerdir görmediği anne babasıyla ve yavrularıyla hasret gidermesiydi derken biraz gecikmeli haber alabilecek olmamız normal.

Ki, gidişlerini Ramazanın onuncu günü falan olarak düşünürsek, bizim haber alabilmemiz belki de en erken Eylül ayının ortalarına doğru bile olabilir.

Biliyorum hiçbirimiz zaten olumsuz bir sonuç asla düşünmüyoruz ancak, bir müddet daha haber alamayışımızın da normal olacağını belirtmeye çalışıyorum hem kendime hem size galiba, bir yandan kendime teselli verirken bir yandan da bunu sizinle de paylaşmaya çalışmaktan, belki de şu an tamamen başkaca yapacak birşey olmadığından ve çaresizlikten, ben de bilmiyorum ki neden.

Bildiğim tek şey bu bekleyiş her geçen gün çok daha zorlaşacak gibi görünüyor.

Yeter ki inşallah Rabbim şifasını bağışlamış olarak dönmüş veya dönüyor veya dönecek olsun, ailesiyle yavrularıyla iyi ve sağlıklı olsun da, biz burada biraz daha uzun süre haber bekliyor olalım. Önemli olan sonuç umduğumuz, beklediğimiz ve dua ettiğimiz gibi olmuş olsun.

Bir şekilde bir haber alıncaya kadar hepimiz için bu bekleyiş zor malumunuz. Artık kimi zaman her yorum düştüğünde nefeslerimizi tutarak ve büyük bir heyecanla açıp, ardından sessizce sayfayı okuyup kapatarak beklemekten, kimi zaman bir kaç satır duygularımızı buraya yazmaktan, kimi zaman birbirimize teselli vermekten ve dua etmekten başka çaremiz yok...

Yüce Mevlam bir an evvel ve en kısa sürede, bizleri de bu bekleyişten kurtarıp, hepimizin iyi sonuçtan emin olmamızı sağlayacak beklediğimiz o güzel haberle mutlu etsin inşallah...

Sevgimle

konuyu bugün okudum, bende merak ettim,
ağrıyamı mı gitmiş?
4 sene ağrıda yaşadım bu temmuz ayrıldım ordan.
rabbim şifasını verir inşallah

Canım bu iş bana hiç normal gelmedi...
İlk mesajında bu eve telefon kabul etmiyoruz falan dediğini yazmışsın...
Tamam onun telefonu yok da sen,n telefonundan ona ne...
Evlisin çocukların var 40 gün nasıl dayanacaksın...
Hepsini geçtim bana kötü niyetliler gibi geldi...
.

Aaa ben konuyu yeni görüp cevap yazdım da arkadaş gitmiş sanırım...
İnşallah iyi haberlerle gelir...

konuyu bugün okudum, bende merak ettim,
ağrıyamı mı gitmiş?
4 sene ağrıda yaşadım bu temmuz ayrıldım ordan.
rabbim şifasını verir inşallah

Evet, önce zor bir karar aşamasının ardından gözünü kararttı ve gitti, eşiyle birlikte olunca eminim ki eşi evin kapısından bile ayrılmamıştır bu süreçte, kaybedecek birşeyi yoktu ve denemeye değer buldular gittiler. Daha doğrusu bizim haberdar olabildiğimiz son durum bu kararı verdiklerine ve gideceklerine dairdi.

Amin inşallah.

Aaa ben konuyu yeni görüp cevap yazdım da arkadaş gitmiş sanırım...
İnşallah iyi haberlerle gelir...

Evet, amin inşallah.

Bu başlıkta yazan ve yazmayan arkadaşlarımız, belki birbirimizden çok haberdar olamadık ama eminim ki hepimiz o gün bu gündür şafak saydık.

Bayram sonrası hemen haber alabilecekmiş gibi bayram ertesinden bu yana her gün iyi haberi beklemekteyiz ve bu bekleyişimizin ne kadar süreceği de belli değil.

keşke o dedenin yaşadığı köyü sorsaydık
muhtarı arayıp sorabilirdik esenin ulaştığı gibi dedeye

keşke o dedenin yaşadığı köyü sorsaydık
muhtarı arayıp sorabilirdik esenin ulaştığı gibi dedeye

Muhtemelen bu konuda bir bilgi paylaşımında bulunmazdı diye tahmin ediyorum. Çünkü bu konu hassas ve burası Türkiye nin en büyük kadın portalı biliyorsunuz. Belki de köyün adı bile ancak birebir görüşmelerde ve sadece gelecek olanlara adres bakımından veriliyor da olabilir. Bazı nedenlerden ötürü bu dedenin huzursuz edilmesini de engellemek adına bir tedbir de olabilir. Ya da benimki tamamen bir varsayım ve belki de böyle bir şey yoktur. Bilemiyorum ama sonuçta şu an böyle bir imkanımız yok.

Haa ancak şu olabilir, Ağrı da uzun yıllardır yaşayanlar veya oralı olanlar mutlaka bu köyü ve dedeyi duymuşlardır büyük olasılıkla.

Ancak çok ileride haber alamazsak belki bu şekilde adı bilinen köylerin muhtarlarıyla görüşülüp ancak o şekilde ulaşılabilir. Sonuçta bunlardan biri mutlaka Esen Hanımın görüştüğü dede olacaktır nihayetinde.

Neyse, beklemeye devam şimdilik...

Yüce Rabbim, 40. sayfa bitmeden ya da biter bitmez şu güzel haberle Esen Hanımdan bir ses nasip eder inşallah...

10 gün önce farkettim ve her sabah ilk işim geldimi diye bakmak oldu. Ama cok şanslı dua edeni çok. Inanıyorum çok mutlu bi şekilde dönecek.......

Allahım şifalar versin evlatlarına bğışlasın inşallah
Kısa zamanda hayırlı haberlerle döner

Dünden beri çok merak ettim ben de...

:18:Günlerdir iyi hab er almak için sabah uyandıgım gibi burayı acıyorum Allah ın izni ile güzel haberlerle döner insallah

allahım şifa vericek inşallah. güzel haberlerle dön esen. hepimiz merakla bekliyoruz...

Kusura bakyın merakımı hoş görün sorun nedir hastalığı nedir ? :26: sayfaları tek tek okuyamadım baya bi fazla sayfa sayısı var bilgilendirirseniz sevinirim :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…