- 17 Kasım 2008
- 12.049
- 2.246
- 448
- Konu Sahibi bayannurella
-
. .Arkadaşlar benim kendini teslim etmekten kastım karşındaki insana güvenmek. Yok namusum gitti falan diye de sızlanmıyorum bakareti zerre kadar önemsediğim yok. Sanki karşımızdaki erkekler daha önce hiçbir kızla birlikte olmamış gibi bakire kız istiyorum diye geziyolar. Böyle erkeklerin yaşadığı toplumda kimse de benim bekaretimi sorgulayamaz. Tamam beraber bir şeyler yaşıyosun ve bitiyo. Sonra bunun yükü sadece 1 kişinin üstüne kalıyo madem beraber yaşandı beraber omuzlanmalı diye düşünüyorum ben. Bu konuda da aldığım dersi paylaştım sadece. Kimseye gereğinden fazla güvenmemek gerek düşünüyorum. Ben kaldıramıcağım bir şeyi yaşadım ve bu dersi çıkarttım. Benim gibi olan arkadaşlara tavsiye olsun diye de buraya yazdım bunu.
Müslüman olan erkeğin de önem vermesi gerekmez mi?Bu ne duz mantiktir...
Bu ne sacma bir gorustur...
Bu ne terbiyesizliktir....
Evlenecegin kisinin daha onceden biri ile birlikte olup olmama konusu ile ne alakasi var...
Bekaretin ne demek senin icin hicbir onemi yok...
Bu kadar mi degisir bir millet ya....
Musluman olan her bayanin en onem verdigi seydir bekaret...
Allah (cc) a yalvarip tovbe ettiginizide yazmissiniz halbu ki...
Ki musluman olmayipta akli basinda kisilerde deger verir tabi ki....
Evlenecegin kisi ilk seninle birlikte olmadi isede o da kendi sorunudur...
Simdiden buda neyin dusuncesi boyle ??????????????
Kendine gel kardesim o kadar kendini dusurme su erkeklere....
Seninde sana deger veren bir ailen var...
Hicbirsey olmamis gibi yuzlerine bakip yasamini surdurecek isen ne mutlu sana....
Pişmanlık yaşayan bir insan yaşadığının arkasında niye duracak ki.gencecik kız derdini anlattığı için değil bu tepkiler, hiçbir şey bilmeden yaşadığı şeyin arkasında duramadan insanlara tavsiye vermeye çalıştığı için görüyor bu tepkiyi. İsteyerek bilinçli bir şekilde yaşadığı şeyi sanki zorla olmuş, teslim olmuş gibi yansıttığı için.
Bunu okuyan genç kızlar da; arkasında duramayacakları kararlar almasınlar, yaptıklarının da arkasında durabilsinler diye yazılıyor yazılan mesajlar da.
Bakın ne demişim,arkasında duramayacakları kararlar almasınlar, yaptıklarının da arkasında durabilsinler.Pişmanlık yaşayan bir insan yaşadığının arkasında niye duracak ki.
Yaşadığının ağır bedelleri olduğunu görünce de hemcinslerini bu bedellere karşı uyarmak istemiş.
Bunun neresi kötü ve cahilce anlamış değilim.
İnsani ve iyi duygularla paylaşılmış bu tecrübeyi isteyen dikkate alır istemeyen almaz.
Her yaptığımızın arkasında duracaksak yaşadıklarımızdan alacağımız hiç bir ders yok demektir.
Arkadaşlar benim kendini teslim etmekten kastım karşındaki insana güvenmek. Yok namusum gitti falan diye de sızlanmıyorum bakareti zerre kadar önemsediğim yok. Sanki karşımızdaki erkekler daha önce hiçbir kızla birlikte olmamış gibi bakire kız istiyorum diye geziyolar. Böyle erkeklerin yaşadığı toplumda kimse de benim bekaretimi sorgulayamaz. Tamam beraber bir şeyler yaşıyosun ve bitiyo. Sonra bunun yükü sadece 1 kişinin üstüne kalıyo madem beraber yaşandı beraber omuzlanmalı diye düşünüyorum ben. Bu konuda da aldığım dersi paylaştım sadece. Kimseye gereğinden fazla güvenmemek gerek düşünüyorum. Ben kaldıramıcağım bir şeyi yaşadım ve bu dersi çıkarttım. Benim gibi olan arkadaşlara tavsiye olsun diye de buraya yazdım bunu.
Arkadaşım dalga geçmek, alay etmek serbest ama dini konulara girmek yasak kk' da ben uyarayımda...
Teslim etmek demişsiniz ya aklıma devir teslim töreni geldi ahahahah, böyle üstünüze bi kırmızı kurdele bağlıyosunuz, arkadan tören müziği çalıyo, erkek arkadaşınız da açılış yapar gibi kurdeleyi kesiyo oh mis. Arkadan alkışlar falan ahahahahya da
- teslimat hazır mı koçum
-önce parayı görelim abi bu diyalogların geçtigi bi mafya dizisi.
Yazarken hem güldüm hem utandım ama teslim dediginiz sey ancak eşyalarda söz konusu olur ve siz eşya degilsiniz.
İsterseniz evlenince sevişin, isterseniz evlenmeden önce, ister hep aynı adamla yapın isterseniz her gün başka adamla, ister bekareti kutsal kabul edin isterseniz aşagılayın sonuç degişmez SİZ MAL YA DA EŞYA DEGİLSİNİZZ. TESLİM EDİLEMEZSİNİZ.
Çok sagolun ben de sizi cok iyi anladım. Bu konuda toplumda yerleşmiş kelimeler korkunç gerçekten. Mesela "kendini saklamak". Aklıma böyle kendini saklama kaplarına koyup buzdolabına kaldırmış küçük küçük insanlar geliyo, yine toplumdaki tabirle "bozulmasın" diye. Daha bi sürü kelime var böyle ya duyunca cinnet geçirceksin ya da böyle espriye vurup geçiceksin. Cinselliğin bi paylaşım olduğunu bi türlü öğrenemedi insanlar, sürekli bi faydalanan-faydalanılan var. İki özneli kabul edilmiyo yani, kadın illa nesne olcak, eşya olcak. E kadın kendine böyle baktıktan sonra erkek ona niye acısın ki ? O adamı da bi kadın yetiştiriyo, o kadın daha kendine değer vermiyosa oğluna nasıl ögretcek ki bunu?Yazınızı çok beğendim, bir bayan (kim olursa olsun)kendini bu şekilde düşürebilirmi ya??? zaten toy olduğu konu başlığından bile belli değilmi??? TESLİM !! cinsel ilişkiyi bile teslim olmak, yani bir nevi zorunluluk hisseden birinin bir de üzerine tavsiye vermesi nedir? benim kızdığım nokta bu ama anlaşılamadık bazı insanlar tarafından burda... dalga geçiyoruz denildi.
Ne cok gittiniz konu sahibinin üstüne. Tamam teslim kelimesi hos degil. Burda kiz gelmis yasadigi kötü olayi paylasmak istemis, bi sekilde kendine ders cikarmis, baskalarinin da ayni hataya düsmemesi icin kendince akil veriyo sadece.
Konu sahibesinin şahsıyla ilgili değil teslimiyet lafına yapılan yorumlar. Bu lafı konu sahibesi bulmadı neticede, türkiye de ortalama bi yerde bu konular konuşulduğunda teslimiyet kelimesi muhakkak bi geciyo ve kadınlar fark etmeden kendilerini aşağılıyorlar. Kadının kadını küçük görmesine de sitem etmiceksek neye edicez inanın bilmiyorum.Ne cok gittiniz konu sahibinin üstüne. Tamam teslim kelimesi hos degil. Burda kiz gelmis yasadigi kötü olayi paylasmak istemis, bi sekilde kendine ders cikarmis, baskalarinin da ayni hataya düsmemesi icin kendince akil veriyo sadece.
öncelikle ''kimseye güvenilmezmiş'' lafını kılıf olarak kullanma.
sen o işi yaparken çocuga mı güvendin de yaptı? hmm bu adam, hamile kalırsam benle evlenir ve çocuguma baba olur diye düşünmedin herhalde? eger böyle düşündüysen asıl sana hiç güven olmazmış, ne o öyle plan yapar gibi.
seni kandırdı mı, zorladı mı naptı? canınız istedi yaptınız işte, kimi kandırıyorsun sen? canın istemiş yaşamışsın, bari yaptıgının arkasında dur. duramayacaksan da yapma
bi de Allah'a dua ettim, tövbe ettim falan diyorsun ya çok enteresan. insanların nedense anca korkuyu yaşayınca aklına geliyor böyle şeylerbu korkuyu yaşamasan tövbe mi ederdin acaba, hiç sanmam. hatta aynı şeyi yapıyor olurdun halen. yani pişmanlıgın bile sahte aslında. bu arada güvenilmez olan da sensin bu olayda. alamayacagı sorumlulukların altına giren sonra da aglayana, suçu saga sola atmaya çalışana güvenilmez çünkü.
şunu da sormak istiyorum; yüzeysel ilişki nedir allasen? yüzey üzerinde mi? casual mı yoksa? 'eeeh işte yaptık bişiler' mi?nedir ya bu yüzeysel ilişki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?