Benden size tavsiye; evlenmeden kendinizi kimseye teslim etmeyin!

Yaşadığın sıkıntıdan başkalarının ders çıkarmasını istemen yüreğinin güzelliğini yansıtıyor canım.
İki kişilik paylaşım ama fatura her zaman kadına çıkıyor maalesef.
Erkekler sırtını dönüp giderken acılar kadınlara kalıyor.
Korktuğun gibi sonuçlanmadığı için gözün aydın.

. .

Müslüman olan erkeğin de önem vermesi gerekmez mi?
Erkekler türlü vaatlerle genç kızları kandıracaklar kızlar inandıkları için topa tutulurken
erkeklere kandırma cezası olmayacak öyle mi?

Pişmanlık yaşayan bir insan yaşadığının arkasında niye duracak ki.
Yaşadığının ağır bedelleri olduğunu görünce de hemcinslerini bu bedellere karşı uyarmak istemiş.
Bunun neresi kötü ve cahilce anlamış değilim.
İnsani ve iyi duygularla paylaşılmış bu tecrübeyi isteyen dikkate alır istemeyen almaz.
Her yaptığımızın arkasında duracaksak yaşadıklarımızdan alacağımız hiç bir ders yok demektir.

Bakın ne demişim,arkasında duramayacakları kararlar almasınlar, yaptıklarının da arkasında durabilsinler.

Benim kk.da şimdiye kadar okuduğum nikah dışı beraberlik konusunda bulunduğu ilişkiden pişman olmuş ve yaşadıklarını bazı kisilere belki tecrübe olur diye yazılan iyi bir konu olmuş. .Belki başkaları olayları farklı yerden de düşünüp ona göre bazı kararlar verirler..

Burada benim anladigim konu sahibesi bir ilişki yaşayıp onun için terk edildi degil; eğer ki hamile kalmış olsa idim ne yapardım diye manevi yönden tedirgin oldum demek istemiş. .yani korunmuş olsa bile herkes bilir ki hiç bir yöntem % 100 koruma sağlamaz örnekleri çok çevremde. .

Eğer ki hamile kalmış olsa idi o zaman ne olacaktı. .Kürtaj olmak korunma yöntemi değil. .Bu durumda yine de mecbur oldugu hissi ile ya bebeğine kiyacak ve bir de bunun pismanligini yaşayacaktı .ya da belkide bu duyguyu bir daha yaşayamam veya Kıyamam düşüncesi ile doğuracak ti. .baba da nüfusuna geçirecek ya da kabul etmeyecekti...kabul etmeme durumunda ileride bir de çocuğun yaşayacağı sorunlar olacaktı..diye uzar gider ve konu sahibesi nin demek istediği manevi yön buna çıkıyor anladigim kadarıyla. ..

Belli ki çoğu kişi gibi bu ihtimali atlamis sadece bekaret benim için önemli değil bu ilişkiyi yaşayabilirim demiş. .ya da nasıl olsa bir şekil korunduk olmaz demiş o an icin..ve sonrasında ya olursa diye belli ki çok korkmuş. .

ki haklı da ben henüz bebek düşünmediğimiz dönemde korunmamiza ragmen her ay adet olacak miyim diye stres yapardım. .bebek düşünmeyen biri için bu korku normal ama bunu bekarete önem vermeyen birilerinin bazi şekil dile getirmesi bana göre saçma! konu sahibesi korunmadik dememis..

zaten insanlar cogu zaman arkasında durabileceklerini zannettikleri şeyleri yaparlar..geleceği kimsenin bilemeyecegini düşünürsek sonunda pişman olma ihtimali vardır. .arkasında duramayacagini anladığı takdirde ya da kendi yaşamına uygun olmadığını farkettiginde ona göre hayatına yön verir ve bir daha aynı şeyi tekrar etmez..

Belli ki bayagi üzüntüler yasamissin,inşaallah bundan sonra daha mutlu ve huzurlu bir yaşamın olur..böyle bir konuda bu tarz bir tecrübe ni paylasmissin ve eminim birilerinin çıkaracağı dersler olur..

Bekarete önem vermeyen kişiler, önem veren kişilerin sadece o zarı düşündüklerini vs. Mi sanıyor. .

Ben ve benim gibi birçok kişi o zara değil dini kurallara, yasaklara önem verir ve bunun için nikah ddışı hiçbir şekilde ilişkide bulunmaz..erkeği kadını yoktur bize göre hepimizin yasagidir bu...

Her ne kadar korunursan Korun hamile kalınması ihtimali vardır ve kimseye % 100 güvenilmez baba bbebeği red ederse kürtaj mi kesin çözüm? hani şu korunma yöntemi olmayan! Ya da doğurur çocuğumun yaşayacağı sıkıntılarını mi izlemek?

ben evet bekarete önem veririm çünkü yapim bu..eşim tarafından her ne kadar ispat edilemez olsa da eğer ki benden önce birlikteliği olmuş ise ve ben bunu bilse idim evlenmezdim. .ilkleri beraber yaşamak isterdim..kiskancim acaba onunla da mı diye düşünmekten kendimi ali koyamazdim ve mutlu olamazdim bu durumda...kabullenip evlilikleri güzel giden kişiler de gördüm ben, kabullenemeyip mutsuz olanını da...Bu kişi nin karakter özelliklerine bağlı. .kendini bilmesi ne bağlı. .

bekarete kimin için ne ifade ettiği bilinmeden ne de güzel şeyler yazılmış! !! Benim doğrum size yanlış, sizin doğrunuz bize yanlış olabilir..ama bunu bekarete önem verenler cahil bilgisiz bilgilendirmek lazım diye genellenilemez. .Sizin gördüğünüz sadece aile ve çevre ne der mi?

Soyleyeyim ben eğer ki nikah dışı ilişkide bulunmuş olsa idim dolayisi ile zarim yirtilmis olsa idi ailem beni öldürmezdi, reddetmezdi. .yaşadığım pismanlik varsa benim için uzulurlerdi canım yandıgi için, ama tutup zorla onunla da evlendirmezlerdi. .ben adeti de cinselliğide cinsellik kkonusunda sonunda uzulebilecegim şeyleri de ailemden öğrendim. ..yani herkes bilgisiz değil bu konularda merak etmeyin..sadece kötü tecrübe etmiş olan kişiler konu yazıyor ondan mı böyle gorunuyor bilemedim...

Çevre ve aile baskısı deniyor ama bu kadar katı kuralları olan bir yerde kişi bunu yapıyorsa hele ki maddi durumu kendi elinde yoksa işte asıl akilsiz lik bu olur...ve buda onun tercihidir..nasil tercih edebiliyorlar artık cesaret edip bilemedim..Bu kişilerin daha dikkat etmesi gerekir..

Aile bu konuda bilgilendirmis de olabilir ama bazen istediğin kadar anlat insan kendi tecrübe etmeden gittiği yolun en doğrusu olduğunu zannederler takı yol tıkanana kadar..işte asıl cahil lik budur bayanlar..ne yaptığını bildiğini zanneden, koru körüne sevmiş ve güvenmis, sadece bir gülüşü aldanmis iki lafa kan mis vs...sonunda olumsuzluk veya istemediği seyler olduğunda üzülebilecegini hesaba katmamis çünkü onun başına gelmezmis

gibi gibi gibi. ..

Arkadaşım dalga geçmek, alay etmek serbest ama dini konulara girmek yasak kk' da ben uyarayımda...

Arkadaş tövbeden bahsetmiş konuyu açan.Tövde dini birşey.Ben cevabı ona yazdım.Ben inancsızım sadece pişmanım dese öyle yazmazdım dini bir cevap.

Benden de herkese tavsiye; senin için sonrasında ''kayıp'' olarak göreceğin hiç bir şeyi gözden kolay çıkarma.

Ama çooooook sevdim ama evlencektik söz vermişti, ama o da bana çokkkk aşıktı diye seve isteye yatıp,
terkedilince ah vahh diye karalar bağlayacaksan eğer, hayatta hiç bir şeyin garantisi yok babana bile güvenme diye boşa dememişler.

Altından kalkamayacağın yükü geçici zevkler uğruna omuzlamayacaksın.
Omuzlarsan da ağlamayacaksın..

Karşına geçip kendi düşen ağlamaz derler sonra. Onlara da vicdansızlar demeyeceksin..

Teslim etmek demişsiniz ya aklıma devir teslim töreni geldi ahahahah, böyle üstünüze bi kırmızı kurdele bağlıyosunuz, arkadan tören müziği çalıyo, erkek arkadaşınız da açılış yapar gibi kurdeleyi kesiyo oh mis. Arkadan alkışlar falan ahahahah ya da
- teslimat hazır mı koçum
-önce parayı görelim abi bu diyalogların geçtigi bi mafya dizisi.
Yazarken hem güldüm hem utandım ama teslim dediginiz sey ancak eşyalarda söz konusu olur ve siz eşya degilsiniz.
İsterseniz evlenince sevişin, isterseniz evlenmeden önce, ister hep aynı adamla yapın isterseniz her gün başka adamla, ister bekareti kutsal kabul edin isterseniz aşagılayın sonuç degişmez SİZ MAL YA DA EŞYA DEGİLSİNİZZ. TESLİM EDİLEMEZSİNİZ.

Yazınızı çok beğendim, bir bayan (kim olursa olsun)kendini bu şekilde düşürebilirmi ya??? zaten toy olduğu konu başlığından bile belli değilmi??? TESLİM !! cinsel ilişkiyi bile teslim olmak, yani bir nevi zorunluluk hisseden birinin bir de üzerine tavsiye vermesi nedir? benim kızdığım nokta bu ama anlaşılamadık bazı insanlar tarafından burda... dalga geçiyoruz denildi.

Çok sagolun ben de sizi cok iyi anladım. Bu konuda toplumda yerleşmiş kelimeler korkunç gerçekten. Mesela "kendini saklamak". Aklıma böyle kendini saklama kaplarına koyup buzdolabına kaldırmış küçük küçük insanlar geliyo, yine toplumdaki tabirle "bozulmasın" diye. Daha bi sürü kelime var böyle ya duyunca cinnet geçirceksin ya da böyle espriye vurup geçiceksin. Cinselliğin bi paylaşım olduğunu bi türlü öğrenemedi insanlar, sürekli bi faydalanan-faydalanılan var. İki özneli kabul edilmiyo yani, kadın illa nesne olcak, eşya olcak. E kadın kendine böyle baktıktan sonra erkek ona niye acısın ki ? O adamı da bi kadın yetiştiriyo, o kadın daha kendine değer vermiyosa oğluna nasıl ögretcek ki bunu?

teslim etmek ne yahu
psk normal degil sizin
yasadiginiz duygular hic normal degil
kazara otobuste biri dokusa size
yine hamile kalmis olabilir miyim diye dert edersiniz siz

sevismek kolayda hamile kalmak öyle kolay degildir bu arada

Ne cok gittiniz konu sahibinin üstüne. Tamam teslim kelimesi hos degil. Burda kiz gelmis yasadigi kötü olayi paylasmak istemis, bi sekilde kendine ders cikarmis, baskalarinin da ayni hataya düsmemesi icin kendince akil veriyo sadece.

öncelikle ''kimseye güvenilmezmiş'' lafını kılıf olarak kullanma.

sen o işi yaparken çocuga mı güvendin de yaptı? hmm bu adam, hamile kalırsam benle evlenir ve çocuguma baba olur diye düşünmedin herhalde? eger böyle düşündüysen asıl sana hiç güven olmazmış, ne o öyle plan yapar gibi.

seni kandırdı mı, zorladı mı naptı? canınız istedi yaptınız işte, kimi kandırıyorsun sen? canın istemiş yaşamışsın, bari yaptıgının arkasında dur. duramayacaksan da yapma

bi de Allah'a dua ettim, tövbe ettim falan diyorsun ya çok enteresan. insanların nedense anca korkuyu yaşayınca aklına geliyor böyle şeyler bu korkuyu yaşamasan tövbe mi ederdin acaba, hiç sanmam. hatta aynı şeyi yapıyor olurdun halen. yani pişmanlıgın bile sahte aslında. bu arada güvenilmez olan da sensin bu olayda. alamayacagı sorumlulukların altına giren sonra da aglayana, suçu saga sola atmaya çalışana güvenilmez çünkü.

şunu da sormak istiyorum; yüzeysel ilişki nedir allasen? yüzey üzerinde mi? casual mı yoksa? 'eeeh işte yaptık bişiler' mi?nedir ya bu yüzeysel ilişki?

Ne cok gittiniz konu sahibinin üstüne. Tamam teslim kelimesi hos degil. Burda kiz gelmis yasadigi kötü olayi paylasmak istemis, bi sekilde kendine ders cikarmis, baskalarinin da ayni hataya düsmemesi icin kendince akil veriyo sadece.

Daha fazla ne demek istediğimizi açıklamayacağım... zaten önceki sayfalara bakarsanız anlarsınız baya bi dil döktük... AKIL vermesinde zaten belli başlı sorunlar görüyoruz... neyse, dediğim gibi açıklamayacağım.

Konu sahibesinin şahsıyla ilgili değil teslimiyet lafına yapılan yorumlar. Bu lafı konu sahibesi bulmadı neticede, türkiye de ortalama bi yerde bu konular konuşulduğunda teslimiyet kelimesi muhakkak bi geciyo ve kadınlar fark etmeden kendilerini aşağılıyorlar. Kadının kadını küçük görmesine de sitem etmiceksek neye edicez inanın bilmiyorum. Konunun kendisine hiç yorum yapmadım daha dikkat ederseniz çünkü konu sahibesinin kendini küçük gören, korkutan, sindiren üslubu beni hem üzdü hem de rahatsız etti

Bilgisayar başına sık geçemediğim için şimdi okudum yazdıklarınızı. Konu benim anlatmak istediğimden çok farklı yerlere sapmış herkes anlamak istediğini anlamış. Teslim etmekden kastımın güvenmek olduğunu da belirttim orda yine de anlamak istediğinizi anlıyosunuz. Ve kimse gelip benim dini inancıma tövbe etmeme yorum yapmasın benim inancımın boyutunu sorgulamak kimsenin haddine değil. Benim Allahı'ı ne zaman andığımı dua ettiğimi bilmeden hadsizce bu şekilde konuşamaz kimse. Gayet samimi bir şekilde yaşadığım olayı anlattım gereksiz yorumlarla karşılaştım. Yine de herkesin düşüncesine saygı duyuyorum iyi yorumlar yapanlara teşekkürler kötü yorumlar yapıp dalga geçenlerinde canı sağolsun ne diyim. Şu da dikkatimi çekti ben namusum gitti falan diye sızlanmadım orda öyle bir şey belirtmiş miyim iyi okuyun. Korunmadık veya korunmayı bilmiyorum diye de bir ifadede bulunmadım onu da belirtiyim. Benim yazmadığım şeyleri benim lafımmış gibi uyarlamayın. Yazılan şeyleri okuduktan sonra yazdığıma da pişman oldum açıkcası. Ben hiçbir çıkarım olmadan içimi döküp benim gibi arkadaşlarımın da aynı şeyi yaşamasını istemediğim için yazdım bunu. Benim gibi psikolojikman zayıf insanlar mutlaka vardır onlar içindi. Siz burda gelin aşağılayıcı yorumlar yapın diye paylaşmadım bunu. İlla gelip yorum yapın diye zorlamadım sizi. Cevap vermek istemedim ama tanımadığınız bir insana karşı bu denli nefret kusmanız çok ilginç geldi bana. Bu denli nefretle dolu olmayan bir hayatınız olur umarım.

benim Allaha'a dua etmem, tövbe etmem seni zerre kadar ilgilendirmez. Benim inancımın ne boyutta olduğunu ne zaman dua edip etmediğimi bilmeden bu şekilde yorum yapman hadsizlik. Allahla kulu arasındaki bağı kimse bilemez. Haddini bil her şekilde yorum eleştiri yapabilirsin ama inanç boyutuma laf edemezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…