Benden size tavsiye; evlenmeden kendinizi kimseye teslim etmeyin!

Allah tövbeleri kabul eder. Nur Suresi 3.ayet zina yapanlar için büyük bir uyarı yapıyor.Okumanızı tavsiye ederim.Tövbenin önemini anlamış oluyoruz. Tövbenizden dönmeyin inşallah.
Arkadaşım dalga geçmek, alay etmek serbest ama dini konulara girmek yasak kk' da ben uyarayımda...

Siz çok yanlış gelmişsiniz

gencecik kız derdini anlattığı için değil bu tepkiler, hiçbir şey bilmeden yaşadığı şeyin arkasında duramadan insanlara tavsiye vermeye çalıştığı için görüyor bu tepkiyi. İsteyerek bilinçli bir şekilde yaşadığı şeyi sanki zorla olmuş, teslim olmuş gibi yansıttığı için.
Bunu okuyan genç kızlar da; arkasında duramayacakları kararlar almasınlar, yaptıklarının da arkasında durabilsinler diye yazılıyor yazılan mesajlar da.

Hayır kesinlikle dalga geçme gibi bir durum sözkonusu değil.. ben her genç kız illa ilişki yaşasın, yaşamalı da demiyorum... hatta diyorum ki kendinden emin olmadığı sürece, kendini hazır hissetmediği sürece yaşamasın. Çünkü psikolojilerini ciddi anlamda bozuyorlar bunalıma giriyorlar kafalarda bir sürü soru işaretleri oluyor... evet zaten toy olduğunu anladık düşüncelerinden ama benim kızdığım neden kendini ilişki yaşamak zounda hissettiği... madem böyle yapacaktı hazır değildi yaşamasaydı keşke.. hiçbir şekilde bir hemcinsimin derdine karşı acımasız olmamışımdır olamam da...

Benim bu konudaki en buyuk tavsiyem:

Arkasinda duramayacaginiz seyleri yasamayin.

Kisa ve net. Yoksa kim ne yaparsa yapsin. Ister evlendikten once, ister sonra.

[Q"Miracledark, post: 37385860, member: 622551"]Gencecik kız başından geçeni yazmış, koca koca kadınlar alıp aranıza dalga geçiyorsunuz. Burda yazılanları sadece siz okumuyorsunuz başka genç kızlarda görüyor görsünlerde aynı hatayı yapmasınlar. Bu yaşlarda nerden nasıl zarar göreceğini bilemeyebilir insan biraz duyarlı ve ilgili olun. Nasıl hamile kalınacağını da bilemeyebilir daha çok toy. Bazı kadınlar erkeklerden daha acımasız şu konularda yazık..[/QUOTE

Nasıl hamile kalacağını bilmiyebilir mi ? Bunu bilmeyen toy kız sevişmeyi biliyor ama

19 yaşında bir genç kızın nasıl hamile kalınacağını bilmediğine inanıyor olamazsınız.
Bu yaştakiler her şeyi biliyor, yaşıyor ama nasıl hamile kalacağını, nasıl korunacağını bilmiyor öyle mi?

Başka genç kızlar da görsünler diye yazıyoruz zaten. Daha burunları b.ktayken kaldıramayacakları şeylere kalkışmasınlar diyoruz. Ya da yaşadıkları şeylerin arkasında dursunlar, namusum gitti diye ah vah etmesinler diye yazıyoruz...

Verdiğiniz cevapları bi okuyun önce kafalarınız sakinleyince, nefret dolu ifadeleriniz var adeta. Hayır şimdi dini içerikli yazanlar gelip bizi taşlayacaklar diyorsunuzda. Asıl siz laflarınızla taşlıyorsunuz kızı. 19 küçük bir yaş hormonlar 12 yaşındada çalışıyor. 19 yaşında bir insan sevişebilir ama bu herşeyi bildiğini göstermez.

tam yorum yazamadım sorun oluştu nette tekrar yazayım kimsenin kimseyi dalgaya falan aldığı yok.

sadece 19 yaşında ve bunları yaşamış yaşı çok küçük herşeyden önce
bazı şeyleri yaşarken düşünüp yaşıyacaksın ben bu adamdan ayrılırsam bu sevişmeleri kaldıramam takarım sorun ederim diyorsan yaşamayacaksın.
ha yaşadın o an oldu sevdin seviyor sandın vb...olduysa da maalesef o içinde kalıcak

bunu başka kızlara ders olsun diye anlatıcak sa eger sanki adam zorlamışta bunun hiçççç aklında yokmuş.tek çare teslim olmakmış gıbı demeyecek.ben böyle yaptım arkadaş ha siz daha bilinçli yapın diyecek

ayrıca iyi okursanız her yorumumda üzülüyorum yazık diye de ekledim
.

o zaman bilmedigi bir şeyi yapmayacak.

19 yaşındaki genç kızın nasıl hamile kalınacağını bilmeyebileceğini gerçekten düşündünüz mü, samimi soruyorum ?

Kimse kimseyi kandırmasın şimdi, herkes her şeyi biliyor. Nitekim hamilelikte üstüne görme olma ihtimalini bilen, nasıl hamile kalınacağını da gayet iyi bilir. Bahsettiğiniz kimse yasalarca reşit olmuş bir birey, gören de 10 yaşındaki bir kız çocuğundan bahsediyoruz sanır. Ayrıca nasıl hamile kalınacağını bilmesine gerek yok, tek bilmesi gereken sorumluluğunu kaldıramayacağı yükün altına girmemesi gerektiğidir.

Valla hiç yorumlarımızla falan taşlamadık... gayet doğruları söyledik. Doğru söyleyenleri dokuz köyden kovarlar hesabı işte böyle yanlış anlaşılıp suçlanırsın..

Ayrıca sevişebilir ama bilmeyebilir nedir ya kendinizle çelişiyosunuz.. bilmediği şeyi yapmasın öyleyse?? bizim de kızdığımız nokta bu zaten.

bu ülkede 14 yaşında kızları evlendirip 16 yaşında anne oluyorlar ve insanların nasıl üredigiyle ilgili ortaokulda dersimiz vardı bizim
herkes herşeyi biliyor
o yüzden bilerek yaptığın isteyerek yaptığın şeyinde arkasında durucaksın.

zorla yapılmış durumuna getirmeyeceksin.

Ben söylenene inanırım kimse kimseye yalan söylemek zorunda değil ve söylememeli de zaten. Nasıl hamile kalındığını bilseydi döktüğü terleri ve korkularını anlatmazdı. Eğer kimseye itimatınız yoksa nasıl yaşıyorsunuz normal hayatta. Hep acabalarla mı... Herkesin mi hayatı yalanlarla örtülü. Şu forumda bile insanların dürüstlüğünün tartışılması enteresan. Ben kıza inanmak zorundayım hem bundan bi çıkarı da yok umarım bundan sonra bu tarz yakınlıklar kurmaz diğer kızlarda ders çıkarırlar. Size de hayatta kolaylık diliyorum buna ihtiyacınız var gibi...

Belki nasıl hamile kalınacağını bilmiyordur yorumunun hangi kafayla yazıldığını gerçekten merak ediyorum ben. Dediğiniz üzere lisede bunun dersi veriliyor, nitekim ben de aldım bu dersi. Sağlık meslek lisesi çıkışlı falan da değilim ayrıca uzaktan yakından alakam yok.
Aynen öyle ya yaptığın şeyin sorumluluğunu almasını bileceksin ya da yok alamam diyorsan da yapmayacaksın. Kimsenin sevişmesi veya sevişmemesi bizleri bağlamaz sonuçta.

İşin ilginç tarafı 19 yaşında kız nasıl hamile kalınacağını bilmiyor ama tavsiye verebiliyor. Tavsiye verecek kadar bilgi ve tecrübe sahibi bir insanın bilmediği şeyler olabileceğine de inanmamız bekleniyor.

Yalnız o kadar tartışmalar oluyor, konu uzadıkça uzuyor hatta hep böyle cinsellik konularında sayfalar uzaar, uzaar, uzaar... herkes kendine göre haklıdır çünkü... ama konu sahibi de ortalarda yok çok enteresan. Artık acaba fake konumu diye düşünmeye bile başladım.

Ya arkadaş,
19 yaşındaki bır genç kızın "teslim etmek/olmak" tabırını aşağılayıcı bulanlar, kendi yorumlarındakı "aşağılayıcı" tabirleri neden görmüyorlar!?
Oysa ki basıt bir paragraf sorusu gıbı bır sey bu...
Hay Allahım ya!
Anladık, kımılerımız hıc hata yapmamış, hıc 19 yaşında olmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…