Bendim

Bilmiyorum ya cehaletle merhamet başka şeyler bence. Komsum anlatiyor cok yaşlı bir kadın simdi 90 yasinda, 10 sene once anlatırdı. Kocasi oyle cok aşıkmış ki, kadin bir misafirliğe gidecegi zaman elbisesini eliyle seçip utulermis bunu giy diye.
Bir yere gitmesine izin vermedigi zaman, bir bahaneyle eve gelip kadinin gidip gitmediginu kontrol edermiş, sozumu yere düşürmedin diye bir bilezik takarmış. Kadinin kayınpederi sular donduğu için, gelin bulasik yikamadi diye laf söylemiş, o gun kocasi kolundan tutup o sofradan kaldırmış ve karısına yeni ev açmış. O donemde kayinvalideden ayri oturmak diye birsey hic görülmemiş mesela.
Demem o ki, yureginde merhamet olan sefaletin kucağında da olsa, cehaletin bucağında da olsa yapıyor..
Bunlar doğunun bir köyünde, yoklukta, 70 sene once oluyor..
Bu duzen sadece, kadınların erkek çocuklarını bilinçli yetistirmesiyle değişebilir. Baska hiçbirşey değiştiremez. Ne okumak, ne tahsil..

Şizofreni çok tehlikeli bir hastalık ve Allah korusun size ileride bir zarar verebilir. Şiddet uyguluyor mu? Çocuklarınız var mı?

Benim eşim fiziksel şiddet bilmez ama psikolojik şiddetten iyi anlar. Aslında benim eşimde eskiye oranla düzelme var ama bu seferde ben biriktim taşıyorum. Hep geçmişi düşünüyorum. Daha nikah ve düğünde başlattı ağlatmaya. Nikahtan sonra fotoğraf çekilirken birbirinize biraz yaklaşın diyenler oldu. Koronada yoktu ama biz gayet mesafe kurallarına uyuyorduk. Yaklaştım diye bana "biraz uzak dur" demiş yanından kovmuştu. Ablaları bakıyormuş ayıpmış. Eve gidip ağladığımda "çok efendi bir çocuk, utanmıştır takılma" dendi. Biz görücü usulü tanıştık. "daha alışamadı" dediler. Ya benim gururum! Ben alışmışmıydım ona. Beni yanından kovarken herkesin kıkırdaşması hala kulaklarımda.
Düğünde de hiç yüzüme bakmamış olmadık yere bir de terslemişti. Gelin odasında tek başıma ağlayıp ağlayıp düğüne geri döndüm.Yani daha en başında onun sevgisizligine sustum ben. Sonunda nasılsa alışacaktı, sevecekti. Beni tanımadığı için böyle davranıyordu. Yani böyle böyle ikna ettim kendimi. Kendi sevebilme ihtimalimi sorgulamadım bile. Ben de neden oldum olası bu kadar susmaya idare etmeye meğilliyim anlamıyorum. Susan değil konuşanın hakkını arayanın kazandığı bir dünyada yaşadığımı bile bile hemde.
Amaan neyse ben bugünümde daha doğru adımlar atamazken geçmişimi nasıl sorgulayabilirim.
Aslında sizinle ikimizinde psikolojik destek alıp önce ruhumuzu güçlendirmeye ihtiyacımız var.
Allah sizinde yardımcınız olsun.

Anneler çocukları için boşanmıyor, yıllar sonra o çocuklar "anne keşke boşansaymissin" diyor. Mutsuz evliliklerin içinde çocuklar çok daha fazla hirpalaniyor. "Bir babanın çocuklarına en güzel hediyesi annelerini sevmektir" der ya bir söz. Ne güzel söylemiş söyleyen. Durmayın su adamların yanında, kalkıp gitmesini bilin, yazıktır geçen giden senelerinize. Bir daha asla yaşama şansınız olmayan günlerinizin kıymetini bilin.

Yaa sevginin güzelliğine bak Vefat ettiyse mekanı cennet olsun

Benim de kayinpederim katı, soğuk bir adam. İşi gereği yıllarca hep uzak çalışmış, haliyle eşinden, çocuklarından uzak geçmiş uzun bir dönem. Emekliliğinde dönmüş tam olarak. Artık uzak kalmanın etkisi mi, kişiliği itibariyle mi (ki bence ikisinin de etkisi var) cocuklarına karşı da hiç sarılan, koklayan bir baba olmamış. Ama merhamet duygusu yüksek, özünde iyi insandır. Eşim hep der "bir oğlum diye sarıldığını , hala kendisinin arayıp çocuğum nasılsın dediğini bilmem" ama eşim aradığında konuşurlar tabii. Her ailenin dinamiği farklı. Ama oğlumuzu kayinpederim çok sever, şımartır, gözünün içine bakar. Acaba diyorum kendi çocuklarına yapamadıklarının acısını mi çıkartıyorlar bu şekilde. Bi nevi günah çıkarma mi alt psikolojide bilemedim. Kayinvalideme karşı serttir, mesafelidir, arada güler sakalasir ama kendi istediği sınırlarda. Kayınvalidem bazen iclenir yanımda" bir gün sevdiğini söylemedi bana" der. " Dayagi yok, kötü sözü, hakareti yok, kötü alışkanlığı yok buna da şükür" der. Şükrede şükrede sevgi görmeden geçip giden kadınlarımız. Açıp baksan içinden neler dökülür kimbilir. Allah nerde, darda zorda bir kadın, çocuk, insan varsa yardımcısı olsun

Bence yaz, fiili bir tepki vermiyorsun bari yaz, rahatla. Çekinme ve utanma?

Sen utanılacak ne yaptın ki?
Ben utanılcak hiçbir şey yapmadım abi ama o beni utandıracak çok şey yaptı , ben onun yaptıklarına utanıyorum .
Yazdım yazdım sildim abi .
Ne diyeyimki .

Ben utanılcak hiçbir şey yapmadım abi ama o beni utandıracak çok şey yaptı , ben onun yaptıklarına utanıyorum .
Ne diyeyimki .

işte onu diyorum senin yazdıkalrından dolayı utanman yersiz....

vallahi ister inan, ister inanma bir abim diyişin var ki benden büyüksün :)))) üyelere bir yaklaşımın var az çok kalbini niyetini okuyordur aklı selim üyeler...

sne yaz yaz rahatla

ama şuna uyuz oluyorum ikide bir üyelik iptali yapıyorsun ya buna ayar oluyorum

Güçlü kadın olmayın, kıymet bilinmiyor. At kendini yere ay vay et. O seni nasıl yetiştireceğini düşünsün. Her şeye direnen kadın olmak yerine prenses olun.
Çocuğumuz küçük bir operasyon için narkoz aldı, bende çok üzüldüm ist ama eşim ay vay yerlere düştü. Görücü usulü tamam ama insanlar birbirini o dönemde ne bileyim biraz sevmeye , alışmaya başlaması gerekmez mi ? Yani o noktada neden evlendiniz , kendinizi mecburmus gibi neden bu duruma teslim ettiniz. Yani evlenirsiniz adam gerçek yüzünü gösterir anlarım, huyu suyu değişir anlarım ama baştan bir ışık yokken neden girilir bu yola. Yargılamak haddim değil inanın anlamak için soruyorum. Siz çok sevdiniz de gözünüz mü kör oldu acaba? Allah yardımcınız olsun da nedir bu insanın insana çektirdiği

hannazın durumu farklı baska uye yazsa ne duruyosun canına kastın mı var kac derım ama hannaz ayrılamaz yanı durumu onu gerektırıyor eger ayrılırsa aılesının ve kendı canının korunması gerek kı pek mumkun gorunmuyor oyle bır kocası var kı ınsan demeye bın sahıt gerek korkunc bır kocası var

yuz ve kımlık degıstırıp bambaska bır ulkeye 2 saat ıcınde kacırılmaları lazım bu adamdan kurtulmaları ıcın

yanı bu yuzden durumunu tam anlatamayacak bazı uyeler anlayamayacak cok fazla soru sorup belkı kınayıp lınc edıp belkı de baska konularında bu konuyu hatırlatacaklar

hannazın bu durumla basa cıkmaya halı oldugunu sanmıyorum daha cok uzulecegını dusunuyorum daha once ben kendısıne dedım sakın konu acma dıye bunun ıcın ozur dılerım ama hannazın uzulmesını ıstemıyorum

ımkanım olsa elımden bırsey gelse de kocasının ustune roket fırlatsam keske
ona yapabılecegımız bırsey varsa o da bu olurdu baska care yok

Ne diyeyimki .
Siz başkası için utanmayın ne olur, içinizi dökün ki biraz olsun rahatlayabilin

Can güvenliği başka birşey buna kim ne diyebilir. Ama Allah büyük inşallah daha da çektirmesin diyorum. Çareyi Hannaz bulamıyorsa Allah bulsun onun adına deyip susuyorum. Hepimiz evrene gönderelim Hannaz ve aynı konumdaki kadınlarımız için

kesınlıkle
bılıyorum bazı arkadaslarını uzmemek ıcın herseyı anlatamıyor ama anlattıgı seyler bıle bıze yetıyor en son hannazla sohbet ettıgımız gece uyuyamadım
hanı ınsanı bır agıt bogar bogazın dugumlenır uykun kacar senın basına gelmıs gıbı uzulursun ya ızledıgın gordugun seyde aynen oyle oldum

su hayatda bu cumleyı kurdugum 2. kısı hannazın kocası ,allah o adama hayırlısıyla bır ölüm versın de herkes kurtulsun dedıgım cok uzgunum

Zıkkım yesin. Gerçekten böyle insanların baba olmaya hakkı yok. Üzüldüm adınıza. Allah yardımcınız olsun

Abi çok iyisin , insansın abi .. verdiğiniz değer için size tüm arkadaşlarıma binlerce kez teşekkür ediyorum .
Mecbur kalmadığım sürece gitmiyorum zaten abi , burası benim gizli dünyam , insan olduğumu hissettiğim yer .

İnan boğazım düğüm düğüm oldu ne yazayımki ben şimdi , iyiki varsın iyiki ..

İnan boğazım düğüm düğüm oldu ne yazayımki ben şimdi , iyiki varsın iyiki ..
asıl sen ıyıkı varsın ne kadar degerlı oldugunu ne guzel bır kalbın oldugunu senı nasıl gordugumuzu nasıl sevıldıgını bır bılsen cocuklarında boyle annelerı oldugu ıcın cok sanslılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…