Canim benim erkek evlendiği kadınla karakterini belli edermiş demekki eşinde o pislikte bir insanmis ki onu nikahına almış beddua etme hatta deki mutlu olsun ki bir daha karşıma çıkmasın bu kotulukteki bir insan ancak bilki kırdığı yerden kırılır insanoglu onunda görüp çekeceği vardır sen acı bir imtihandan başarı ile geçtin ınsaalh seninki bitti onunki duruyor
Benim etlerimi canlı canlı kestiler ayrılık sürecinde. 2 ay içinde şok yaşadım korkunç şekilde suçlandım. Sürekli kendimde hata aradım. Kendime kızdım. Kendisine o kadar bağımlıydım ki beni terkedince öleceğim sandım. Inanmadim kabullenemedim bir türlü. Hakaret ederken bana, karşımdaki eşim değildi sanki. Içine başka bir şey girmişti.
Bi de boşanmayı kısa mesajla yaptık. Yüzyüze bile görüşmedik. Bana söz hakkı bile vermedi. Sadece dedi ki " o kadinda kendimi keşfettim. Seni hiç sevmemiştim bu zamana kadar ben hiç yaşamamışım artık mutlu olmak istiyorum "
Ben ona travma yaşıyorsun normal değilsin diye resmen yalvardım. O süreçte günlük tutuyordum. Beni aldattığını ve benden ayrılmak istediğini söyleyeli 9 gün olmuştu. Ona 9 gün yalvardım. Savaştasın şuan normal değilsin sağlıklı düşünemiyorsun dedim. 10. Gün bugün irademle karar aldım ve boşanma davasını açıp onunla bütün bağlantılarımı kopardım. Allah biliyor içimi bekledim geri dönmesini. Bana yakışmazdı zor durumdaki bir insani arkamda bırakmak. Mail attım son kez. Içimi döktüm.
Çok zor günler yaşıyorsun orda. Hayat sana adil davranmadı ama birlikte aşabiliriz bütün sorunları. Bana sırtını dönme dedim. Boşanma davası açıldı ama en azından yüzyüze konuşarak ayrılalım ben bu kadarını hakediyorum dedim.
O sırada koliler aldım evdeki eşyalarımı kolilemeye başladım. Bi yandan pişman olsun kendine gelsin diye bekledim. Bi yandan ciktim ev aradım. Lojmanda oturuyorduk çünkü.
Ben daha aldatilma ve boşanma şokunu atlatamadan bana hakaretler etmeye başladı. Çirkefsin sen ne pesimi bırakacaksın ne de benden boşanacaksın uzak dur benden ailemden falan dedi. Aileme hakaretler ediyordun hep bıktım senden dedi.
Ailesini aradım. Yemin ederim böyle bir şey yapmadım ben sizi çok seviyorum ellerinizde öperim size hiç saygısızlık etmedim etmem de. Annem babamsiniz beni hiç üzmediniz incitmediniz hakkınızı ödeyemem dedim. Babası bana dedi ki " kızım sinir anıyla bile kötü söz ettiysen helal olsun hakkımız biz seni tanıyoruz oğlumuz normal değil " dediler.
Işte yaşadığım şokun 10. Günden sonra bir daha hicbir şekilde iletişime geçmedim. Avukatım girdi devreye. Avukatıma da dedim. Normal değil normal davranmıyor bir şeyler yapın ben konuşamıyorum onunla iletişim kuramıyorum dedim.
Avukatım konuşmuş. Geri aradı beni avukat dedi ki. Karşıda çok kararlı bir adam var süreci uzatıp kendini üzme. Tek celsede bitsin yoluna bak dedi. Ben de ağlaya ağlaya kabul ettim.
Boşanma gününü bekledim. Hicbir şekilde muhatap olMadım o zamana kadar. Kara kışta ev aradım ev buldum eşya topladım taşındım yerleştim yeni evime. Kabullenmeye çalıştım süreci. Sürekli arkadaşlarımla görüştüm çok destek aldım sosyal çevremden. Onun iş arkadaşlarından ve ortak arkadaşlarımızdan, onun ailesi bile her gün arayıp nasılsın dediler bana.
Herkese " ben çok mu kötü biriyim ben naptım ona" diye ağlıyordum sürekli.
Boşanma günü geldi. Onu 6 aydır ilk defa görecektim. Çok da özlemiştim. Bir kere sarılırım bir kahve iceriz en azından öyle ayrılırız demiştim. Kabullendim çünkü süreci.
Ama yüzüme bakmadı mahkemede. Çok ters davrandı. Yanina gittim ayağa kalkti uzaklaştı arkasını döndü. Cüzzamlıymişım gibi davrandı bana. Sanki karısında 12 senelik ilişkisi yokmuş gibi.
Sanki ona hiç emek vermemişim gibi. Yolunu hiç beklememişim gibi. O mahkeme gününden sonra ailesini aradım tek tek helâlleştim. Akrabalarını, kuzenlerini aradım. Ben artık hayatınızda olmayacağım dedim.
Telefon numaramı degistirdim. Sosyal medyalarımı kapattım. Tayin istedim şehir degistirdim. Tamamen geçmişe perde çektim. Taa ki evlilik haberini alana kadar.
Ilk günkü şoka göre daha iyiyim ama. Zaten büyük oranda koparttim bağları. Zaten büyük oranda uzaklaştım ondan. Yeni anılar biritiktirdim içimde. Onunla ilgili her şeyden uzak durdum. Bütün resimlerimizi sildim. Ortak arkadaşları çıkardım hayatımdan. Izimi kaybettirdim.
Her geçen gün bu travmayı daha iyi atlatacağım.