• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beni bu düşüncelerden kurtarın!!!!!

Kızlar bide şöyle bir durum var.
Hiç düşünmemek ayrı bunda bir sıkıntı yok öncelikle bunu söyleyeyim.
ama ilerde çocuk yapma gibi bir planınız varsa 30 undan sonra çocuk
yapıp 40 lı yaşlarda küçük çocukla uğraşmak kadar zoru yok bence.
kafa kaldırmıyor çünkü.

Destan yazmisim hala yazacaklarim bitmemis :KK70:
Onyargilarimiz bizi cocuk fikrinden sogutuyor. Bizim anneler 6 yasinda cocugunun pesinde elinde bir bardak sutle kosturur falan ya iyi anne modeli olurlar... ayak bagi gibi gormemize neden olurlar... ben subatta cocuk dogurdum haziranda kanguruya koydum italya tatiline gittim, döndüm 1 ay sonra tek basima oto koltuguna oturttum istanbuldan bodruma gittim.
Yani cocugu kendimize uyduruyoruz istersek, tabi ki hicbir sey eskisi gibi olmuyor ama baska bisey oluyor iste :KK28:
Valla boyle orneklere ihtiyacimiz var cnm supersin.:KK9::KK9::KK9::KK9:
Benm en yakinda gordugum bebek 5vaya 6 aylik olana kadar annesi cadde ustundeki markete bile gitmemis.:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Benm en yakinda gordugum bebek 5vaya 6 aylik olana kadar annesi cadde ustundeki markete bile gitmemis.:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:
ben 9 gunlukken gittim market alısverisine hem de ocak ayıydı :D
ama daha once de yazdıgım gibi ne kadar rahat olsan da eskisi gibi güllük gülüstanlık hayat beklememek lazım.
ee anne oluyoruz o kadar da olacak.
keyfine gore yatıp kalkamazsın.
dısarı cıkıyorum diyelim, once cocugu hazırla, sonra kendin hazırlan, sonra arabayı ındır, cocuk bagrıs cagrıs aglarken gel onu al. bir dısarı cıkmak demek benim icin kan ter icinde kalmak demek oluyor haliyle.
hele donusler ?
uyuyakaldı diyelim, uyarmamak icin 2 kat merdiveni kucagında cıkar, tam cıktın uyansın baslasın aglamaya.
araba yolda kaldı, dıs kapı acık, uzerımde koca gocuk!, cocugu sustur ki gidebilesin. susar mı?
neyse daha fazla yazmıyım :D
benim icin ilk 1.5 yıl kolaydı, ondan sonra zorlastı, halbuki tam tersi olması gerekmez miydi :(

çok sevdiğim bir duadı
Allah' ım bizim için hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı evlat nasip et diye
kendini üzme canım.. hayırlısı inşallah :)

bakmamaktan mı korkuyorsunuz..demekki kendiniz hazır değilsiniz..hazır olunca belki düşünceniz değişir..

ben 9 gunlukken gittim market alısverisine hem de ocak ayıydı :KK70:
ama daha once de yazdıgım gibi ne kadar rahat olsan da eskisi gibi güllük gülüstanlık hayat beklememek lazım.
ee anne oluyoruz o kadar da olacak.
keyfine gore yatıp kalkamazsın.
dısarı cıkıyorum diyelim, once cocugu hazırla, sonra kendin hazırlan, sonra arabayı ındır, cocuk bagrıs cagrıs aglarken gel onu al. bir dısarı cıkmak demek benim icin kan ter icinde kalmak demek oluyor haliyle.
hele donusler ?
uyuyakaldı diyelim, uyarmamak icin 2 kat merdiveni kucagında cıkar, tam cıktın uyansın baslasın aglamaya.
araba yolda kaldı, dıs kapı acık, uzerımde koca gocuk!, cocugu sustur ki gidebilesin. susar mı?
neyse daha fazla yazmıyım :KK70:
benim icin ilk 1.5 yıl kolaydı, ondan sonra zorlastı, halbuki tam tersi olması gerekmez miydi :KK43:

Kolay gelsin cnm , disari cikmaya aliskin olmayan cocuklar cookkk daha fazla sorun cikarir emin ol

1,5 yasindan sonra ne oldu ki??

kendiniz istemiyorsunuz diye eşinizi çocuk sevgisinden neden mahum edeceksiniz ki o adam istemez mi kendi çocuğunu sevmeyi. tek taraflı düşünmeyin.

Kolay gelsin cnm , disari cikmaya aliskin olmayan cocuklar cookkk daha fazla sorun cikarir emin ol

1,5 yasindan sonra ne oldu ki??
huyu degisti oglanın. inatcı oldu, asırı yemek secmeye basladı.
ayrıca oglum 1.5 yasındayken hamile kaldım. bakımı da zorlastı haliyle. hele simdi koca gobekle 2 yasında uyuyan cocugu 2 kat yukarı tasımak zor oluyor

Oylelerinin cocuklari da hic hastaliktan kurtulmaz, bagisikliklari gelismiyor cunku. surekli de yakinirlar evden bile cikarmiyorum surekli hastalaniyor diye :KK14:
Cocuk yaptim hayatim mahvoldu diyenlerin yuzde 90 ini kendi hayatini kendi mahvediyor bence :KK53:

bende senin gibi düşünüyordum
çocuk seven biri degildim ama
kendi çocugun olunca iş degişiyor
önce hamile kaldım
sonra ayagım kaydı düştüm hamileyken
kanamam oldu
düşük tehlikem vardı hastanede yattım
o zaman anladım benim için ne kadar degerli oldugunu
ondan vazgeçemeyecegimi
şimdi 3 yaşında kızım
iyikide dogurmuşum diyorum

oldu. baska...
ilk kizim 17 gunluktu avmye gittik. malum ustum basim yoktu. 2 aylikken ise basladim. 50 gunlukken tatile gittik. iki aylikken ve daha sonralari da. o ana kucaginda hep gezdik. o bir yasinda gebe idim. 1.5 ta abla oldu. ikincisi de iki aylikti ise basladim. simdi de her nekadar ben aklimi oynatsam da buyuyorlarvalla. Allah omur versin. abartmaya gerekyok. sevgi olsun yeter.

İstemeden sevmeden çok zor 20 ay oldu sadece bir kez sinemaya gittim eşimle baş başa yemeğe gitmedim hep oğlum da geldi bakıcıya bırakmak istemedim onu bırakıp gitmek zor geldi bana sevmesem istemesem zorlanırdım isteyerek olduğu halde sinemaya gitmeyi çoook ozledim istediğin zaman olsun inşallah

Arkadaşlar yaşım 25.
3.5 senedir evliyim.
Derdin ne derseniz aslında çok saçma.
Çoğu kadının aksine
Ben çocuk sahibi olMAmakla kafayı bozdum şu sıralar.

Ben bebek istemiyorum şu an. Ama ileride de istemeyeceğimden korkuyorum. Çünkü eşim hayatımızın bir döneminde istiyor. 5 sene sonra diye anlaştık ama ben sürekli günlerim azalıyor eyvah 4.5 sene kaldı falan bunun gibi panik halindeyim. Sanki yarın doğuracakmışım gibi korkuyorum. Büyük de konuşmayayım diyorum ama sanki biri sizin çocuğunuz olmaz dese içimden bi oh derim gibi hissediyorum.

Evlenmeden önce yüzeysel olarak konuştuk bu meseleyi. Eşim çocukları sevmediğimi bilir ama ben de kesin istemiyorum dememiştim. Olur tabi zamanı gelince demiştim. O zaman biyolojik saatim gelir diyordum. Ama bende öyle bi saat yok galiba.

Çevremdeki bazı yaşıt arkadaşlarımın da benden küçüklerin de çocuğu oldu. Onları gördükçe daha çok soğudum daha çok korkuyorum. Çocuk bakmak istemiyorum.

Bu düşünceleri kafamdan nasıl atabilirim?
Düşüncesi bile beni gerim gerim geriyor. Ortada fol yok yumurta yok ben neden bu kadar takıyorum ki?

valla yazdıklarında kendimi gördüm bende 4 yıl oldu evleneli yaşım 24 henüz 3 yıl daha düşünmüyorum.Çünkü ne kadar iyi anne olursak olalalım illaki bişeylerden feragat etmemiz gerekecek heryere istediğimiz zaman gidemicemizi düşünüyorum bende Rabbim hayırlı zamanda, Hayırlı sağlıklı bi evlat nasip eder İnşallah cümlemize...

Biyolojik saatiniz çalmamış; çaldıktan sonra ve çocuğa hamile kalınca da korkularınız bitmeyecek; ama alışacaksınız yavaş yavaş

Allah aşkına o 15-16 yaşında çocuk yapanlar bilinçli mi yapıyor; oluyor yanlışlıkla...

Bunu düşünürseniz gerilirsiniz; madem eşiniz de zaman vermiş; unutun çocuğu mocuğu günü yaşayınnn

Yaşına bakmamışım; çalmaz daha saat tabiii; acelen ne dur hele; millet 30'dan sonra evleniyorrr

Yasadigimiz ortamin zorlu kosullarindan degil de, yani cocugu dusundugunuz icin degil, kendi rahatiniz bozulmasin diye istemiosunuz galiba. Baba olmak esinizin de hakki.. Kii evlenirken kesinlikle istemiorum dememissiniz.. Bende cocuklara cok ilgi duyan biri degilim. Uzaktann severim.. Oyle icimden gele gele candan bi sekilde optugumu kucakladigimi bilmem. Ama is kendi cocuklarima gelince yok bole bi sevgi yok bole bi askkk..

Tam benlik bir konu...
28 yaşındayım 3 aylik hamileyim. Annemin ciddi bir rahatsızlık geçirdiği, benim de aklimin yerinde olmadığı bir dönemde yalnizca bir kez korunmadim ve hamile kaldim. Bittabi çocuğu istemedim. Hala da istedigime emin değilim.

Ne mi oldu? 3 aydir evimde neredeyse hiç yemek pismedi. Şu an askidaki camasirlari ne zaman astigimi bile hatirlamiyorum. İş hayatim berbat durumda. Her gün istifa etmeyi planlayip bir sebepten vazgeciyorum. Esimle aram berbat. Çünkü hakli olarak her gün eve geldiginde ruhu ölmüş bir kadını karsisinda gormekten sıkıldı. Arkadaslarimla ve ailemle gorusmuyorum. Kendi öz anneme dahi tahammulum yok. Şu anda kahvalti masasini toplamadan tavani izliyorum.

Eğer gerçekten istemiyorsan cocuk yapma. Çünkü benim gibi aldirmayi asla dusunmez isen icinden cikamadigin bir bunalima girip esine bile yabancılaşma durumun olabilir. Öyle ki dogumda ölmeyi isteyecek kadar dibe suruklenebilirsin.

Kim ne derse desin. Seni nasil yargilamak istiyorlarsa o şekilde yargilasinlar. istemiyorsan çocuk yapma.
Merhaba seninle ay
Tam benlik bir konu...
28 yaşındayım 3 aylik hamileyim. Annemin ciddi bir rahatsızlık geçirdiği, benim de aklimin yerinde olmadığı bir dönemde yalnizca bir kez korunmadim ve hamile kaldim. Bittabi çocuğu istemedim. Hala da istedigime emin değilim.

Ne mi oldu? 3 aydir evimde neredeyse hiç yemek pismedi. Şu an askidaki camasirlari ne zaman astigimi bile hatirlamiyorum. İş hayatim berbat durumda. Her gün istifa etmeyi planlayip bir sebepten vazgeciyorum. Esimle aram berbat. Çünkü hakli olarak her gün eve geldiginde ruhu ölmüş bir kadını karsisinda gormekten sıkıldı. Arkadaslarimla ve ailemle gorusmuyorum. Kendi öz anneme dahi tahammulum yok. Şu anda kahvalti masasini toplamadan tavani izliyorum.

Eğer gerçekten istemiyorsan cocuk yapma. Çünkü benim gibi aldirmayi asla dusunmez isen icinden cikamadigin bir bunalima girip esine bile yabancılaşma durumun olabilir. Öyle ki dogumda ölmeyi isteyecek kadar dibe suruklenebilirsin.

Kim ne derse desin. Seni nasil yargilamak istiyorlarsa o şekilde yargilasinlar. istemiyorsan çocuk yapma.
Merhaba arkadaşım seninle aynı şeyleri yasıyoruz benimde içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor 7 haftalık hamileyim Şuan ama çok kötü durumdayım hiç istemiyorum eşimlede aram Açılıyor

Tam benlik bir konu...

Peki Şuan nasılsın nasıl geçiyor hamilelik

Bes buçuk aylık oldu. Moral verecek şeyler söylemek isterdim ama eşimin tüm heyecanina, her gece karnimi oksayip oglumla konuşmasına, onlarca hayal kurmasina rağmen onun yarısı kadar heyecana sahip değilim. Daha çok hayatımın bundan sonrasinda yaşayacağım kisitlamalara ve ekstra sorumluluğa odakliyim. İlk zamanlara kiyasla daha iyiyim tabi. En azından kabullendim. Zaten hiçbir zaman bir cana kiymayi aklimdan gecirmedim. Sadece herkes anaç yaratilmiyor işte...

Katılıyorum sana benim eşimde şimdiden karnımı seviyor ama ben çok kalpsiz biriymişim onu anladım Hayatım bitmiş gibi hissediyorum artık hiçbir şeyden zevk alamıcam eşimle eskisi gibi gezemiycez Arkadaşlarımın Hiçbirinin çocuğu yok şimdiden görüşmüyoruz psikolojim alt üst bakalım doğumdan sonra ne olucaz
Bes buçuk aylık oldu. Moral verecek şeyler söylemek isterdim ama eşimin tüm heyecanina, her gece karnimi oksayip oglumla konuşmasına, onlarca hayal kurmasina rağmen onun yarısı kadar heyecana sahip değilim. Daha çok hayatımın bundan sonrasinda yaşayacağım kisitlamalara ve ekstra sorumluluğa odakliyim. İlk zamanlara kiyasla daha iyiyim tabi. En azından kabullendim. Zaten hiçbir zaman bir cana kiymayi aklimdan gecirmedim. Sadece herkes anaç yaratilmiyor işte...

Back
X