Ben de dedim biz evliyiz seninle derdimi paylaşmayacak sıkıntımı anlatmayacaksam kime anlatıcam kiminle paylaşıcam. Bana anlatma diyor benim kafamda saç kalmadı bembeyaz oldu diyor.
Yanlış anladığı kesin. Ailesi ablası derken herkesin derdini taşımak ona bazen ağır geliyor. O yüzden benim tek kelime bile olsa serzenişlerime kulak tıkıyor. Canımı sıkma deyip odaya kaçıyor. Ben de sinir küpü olup kalıyorum öyleceeşiniz ağır saçmalamış. bu ne ya? bana anlatma ne demek. kime anlatıcaksınız başka.
arkadaşınız, arkadaş çevreniz var mı? yerinizde olsam kendime güzel bi çevre yapar. yer içer gezer, derdimi de eşim kıymetimi anlayana kadar kendime saklardım, onun derdine de ortak olmazdım. eşiniz evliliği çok yanlış anlamış sanırım.
2,5 yıldır dilimde tüy bitti evlilikte böyle şeyler olmaz demekten ama huy çikmiyor isteKime anlatacaksiniz hakikaten.
Bence gayet iyi bir sekilde anlatmissinız durumunuzu..
Evlilik, es olmak sırdaş, derttas, en iyi arkadas olmayi gerektirir.
Boşver kıymayı benim ocakta güveç pişiyo gelin yiyelimŞimdi de geldi yanıma hah işte bana dert anlatacagina buraya yaz işte diyip dalga geçiyor gülüyor. Akşama kıyma çıkar yemek yapalım diyor bir de. Gel de sinirlenme
Ay çok yaşa emi :) güldürdün beni şu halimle:)Boşver kıymayı benim ocakta güveç pişiyo gelin yiyelim
Ayyynen öyle ne yazık ki. Bana gelince kota doluyorSen haklısın insan eşiyle dertleşemeyecekse derdini sıkıntısını anlatamayacaksa ne anladık.. ablalarını az dinlesin biraz.. herkes eşine anlatsın canım derdini..darlıyolar adamı sana gelince de takati kalmıyo demekki
Pek anlatmaz daha çok abisine arkadaşına falan anlatır. Zaten anlatirsa da dinlemem artıkPeki o sana derdini sıkıntısını anlatıyo mu? Ne kadar sığ insanlar var delirmemek elde değil ya. O sana gelip anlatıyosa dinleme sende görsün nasıl oluyormuş.
Merhabalar herkese. 2,5 yıllık evliyim kızlar.Eşim iyi bir insandır genel olarak. Severek isteyerek evlendik. Kötü alışkanlığı bağırıp çağırma şiddet aldatma vs. gibi durumlar yok çok şükür. İkimiz de çalışıyoruz. Akşamları evdeyiz. Haftasonları bazen evde geçiririz bazen ailalerimize gideriz. Ailesi de iyi insanlardır bana karşı. Bi problemimiz olmadı ufak tefek şeyler dışında. Eşimin 4 ablası var ve birbirlerine düşkünlerdir. Eşimle dertleşirler telefonda saatlerce konuşup dertlerini sıkıntılarını paylaşırlar ve eşim de onları dinler çözüm bulmaya çalışır. Hatta günlerce düşünür kendi derdi görür. Kısacası herkesin derdini kendi yüklenir. Bazen genç yaşımda yaşlandım diye yarı şaka yarı ciddi der. Buraya kadar iyi güzel mükemmel evlat mükemmel kardeş. Ama gelin görün ki iş benim dertlerime sorunlarıma gelince beni dinlemek istemiyor. Bir iki cümle bile duymaya tahammülü yok. Git başkasına anlat benim derdim başımdan aşkın gibi sözler sarf ediyor. Özellikle haftasonları evde kaldığımız günlerde onunla muhabbet etmek derdimi paylaşmak istiyorum ama o hiç oralı olmuyor. Kızlar mesela bugün boş günümüz evdeyiz. Biz senle hiç konusamiyoruz muhabbetimiz yok ben mutsuzum böyle olduğu için evli gibi değiliz dedim. Bencilmişim kendimi düşünüyormuşum. Bi de gribim diye biraz ilgi de bekledim sanırım. Bana diyor ki biz evde durmayalim artık haftasonları. Durunca sen böyle konuşup can sıkıyorsun. Benim gibi çevrende derdi olan insanlar olsa kendi derdini görmesin şükredersin. Ben de dedim biz evliyiz seninle derdimi paylaşmayacak sıkıntımı anlatmayacaksam kime anlatıcam kiminle paylaşıcam. Bana anlatma diyor benim kafamda saç kalmadı bembeyaz oldu diyor. Herkesin derdini dinlemekten onları alttan almaya çalışmaktan doluyor ben bi iki laf edince de bana patlıyor ben biliyorum. Ama kızlar ben de insanım yaa benim de azıcık eşime naz yapmaya onun tarafından teselli edilmeye ihtiyacım var. Bana benim gibi iyi bi eş bulmuşsun da bunuyorsun dedi. Beni dinlemedikten derdimi paylaşmadıktan sonra bu bana evlilik gibi gelmiyor artık. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Dışardan bakanların yorumlarını bekliyorum. evlilik bu mudur? Eşler birbirinin derdini paylaşmalı değil midir? İçim sıkılıyor kendimi çok yalnız hissediyorum. Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin
Durumu bi açayım öyleyse. Derdim kendisiyle ve evliliğimizle ilgiliyse asla dinlemek istemez dırdır yapma der çeker odaya gider. Başka bi şeyle ilgiliyse mesela işimle o zaman çözüm önerir. Onu da illa uygulamamı ister.Anlamadım ne gibi bir derdiniz var da eşiniz sizi dinlemiyor? Örnek verirmisiniz lütfen
Anladım canım ,bunların geneli böyle oluyor demekki,ama dış dünya ile ilgili sorunlarına çözüm öneriyor olması en azından idare ederDurumu bi açayım öyleyse. Derdim kendisiyle ve evliliğimizle ilgiliyse asla dinlemek istemez dırdır yapma der çeker odaya gider. Başka bi şeyle ilgiliyse mesela işimle o zaman çözüm önerir. Onu da illa uygulamamı ister.
Çok haklısın benim eşim el iyisi..Bana karşı iyi olmayan adama ben iyi demem.
Hep derler ya.. esim çok iyi ama bana şunu bunu yapıyor diye . Bana iyi değilse bana göre o insan iyi değil.
Örneğin: kardeşine, annesine babasina yaptigi iyiliğin sana bir faydasi var mi? Hic sanmiyorum. Adam seni el biliyor ve derdini dinlemek istemiyor. Benim derdim bana yeter diyor senimi dinlicem diyor.
Ee nerede kaldi bu adamin iyiliği?
Bana gore yani sana gore kötü bir eş ozaman.
Insan eşi ile dertlesemicekse komşunun adami ilemi dertleşeceksin.
Bana neden anlatmıyorsun diye sorarsan senin canını sıkmak istemedim diyor. Güya beni düşünüyormuş.Eşiniz "eş" olmak nedir bilmiyor
Derdini size değil de başkasına anlatıyorsa, sizden de aynısını bekliyor yani onun açısından bakınca durum bu ve başkasına anlat demek normal geliyor
Ama onun da yaptığı yanlış, abisine anlatmak yerine eşiyle paylaşmalı
Henüz evliliğin ne olduğunu kavrayamamış bence
Eş demek hayat arkadaşı demek, dışarıdaki insanlar hakkında bir biliyorsa eşimiz bin şey bilmeli adam saçmalamış kısaca.
Çok önemli bi derdin ihtiyacin olduğunda ona anlatma. Arkadaşına ailene falan baska birine anlat baskasindan yardım iste. Ne bileyim para mevzusu olabilir saglik mevzusu olabilir. Hastaneye falan gitmen gerekir, vs vs. Sonradan o duyduğunda ya da gördüğünde soru sorarsa benim neden haberim yok derse "ben kimim ki seninle derdimi paylasayim istemiyordun ben de anlatmadım" dersin.
Ayrica onun sıkıntısını senle degil abisiyle falan paylasmasi da tuhaf. Hayat arkadasi sensin abisi ablasi degilki. Iyi bi ders ver bence bu düşüncesinden kurtulsun.[/QUOTE.
Haklısin yapmadım mı bunu da yaptım çok da umrunda olmadı ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?