- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
Merhabalar herkese. 2,5 yıllık evliyim kızlar.Eşim iyi bir insandır genel olarak. Severek isteyerek evlendik. Kötü alışkanlığı bağırıp çağırma şiddet aldatma vs. gibi durumlar yok çok şükür. İkimiz de çalışıyoruz. Akşamları evdeyiz. Haftasonları bazen evde geçiririz bazen ailalerimize gideriz. Ailesi de iyi insanlardır bana karşı. Bi problemimiz olmadı ufak tefek şeyler dışında. Eşimin 4 ablası var ve birbirlerine düşkünlerdir. Eşimle dertleşirler telefonda saatlerce konuşup dertlerini sıkıntılarını paylaşırlar ve eşim de onları dinler çözüm bulmaya çalışır. Hatta günlerce düşünür kendi derdi görür. Kısacası herkesin derdini kendi yüklenir. Bazen genç yaşımda yaşlandım diye yarı şaka yarı ciddi der. Buraya kadar iyi güzel mükemmel evlat mükemmel kardeş. Ama gelin görün ki iş benim dertlerime sorunlarıma gelince beni dinlemek istemiyor. Bir iki cümle bile duymaya tahammülü yok. Git başkasına anlat benim derdim başımdan aşkın gibi sözler sarf ediyor. Özellikle haftasonları evde kaldığımız günlerde onunla muhabbet etmek derdimi paylaşmak istiyorum ama o hiç oralı olmuyor. Kızlar mesela bugün boş günümüz evdeyiz. Biz senle hiç konusamiyoruz muhabbetimiz yok ben mutsuzum böyle olduğu için evli gibi değiliz dedim. Bencilmişim kendimi düşünüyormuşum. Bi de gribim diye biraz ilgi de bekledim sanırım. Bana diyor ki biz evde durmayalim artık haftasonları. Durunca sen böyle konuşup can sıkıyorsun. Benim gibi çevrende derdi olan insanlar olsa kendi derdini görmesin şükredersin. Ben de dedim biz evliyiz seninle derdimi paylaşmayacak sıkıntımı anlatmayacaksam kime anlatıcam kiminle paylaşıcam. Bana anlatma diyor benim kafamda saç kalmadı bembeyaz oldu diyor. Herkesin derdini dinlemekten onları alttan almaya çalışmaktan doluyor ben bi iki laf edince de bana patlıyor ben biliyorum. Ama kızlar ben de insanım yaa benim de azıcık eşime naz yapmaya onun tarafından teselli edilmeye ihtiyacım var. Bana benim gibi iyi bi eş bulmuşsun da bunuyorsun dedi. Beni dinlemedikten derdimi paylaşmadıktan sonra bu bana evlilik gibi gelmiyor artık. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Dışardan bakanların yorumlarını bekliyorum. evlilik bu mudur? Eşler birbirinin derdini paylaşmalı değil midir? İçim sıkılıyor kendimi çok yalnız hissediyorum. Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin
Aynen öyle. Eski konularımı da okuyup görmüşsün. O zamandan bu zamana değişen tek şey küsmeyi azalttı. Ama başka herşey aynı bilmiyorum zamanla düzelir mi ama bi yandan da dediğin gibi kafa yapılarımız beklentilerimiz çok farklı. Aklımın bi köşesinde boşanma fikri hep var. Ama olur mu bilmiyorum2 aylık evliykende adam aynıymış 20 sene geçsede aynı olacak.Adamın kafa yapısı yanlış ve sana uymuyor.Çözüm sanırım ya boşanmak ya da evlilik terapisti.Buna benzer ama bu kadar olmayanı bende de var.Benimkinde öfke yok ,çekip gitmez ,normal konularda dinler, fikir verir ,bunaldım gezmeye gidelim deyince gider ama gelgelim biribirimizle alakalı konuları konuşmayı sevmez konuşmazda zaten duygusuz duvar gibi bir adam.Hani o beklenen aşkım demeler sarılmalar ya da özür dilemeler çözüm bulmaya çalışmalar sevgisini gösterme olayı yoktur .Küstüğü zamanda günlerce konuşmaz sen gidip barışacaksın.Evliliğe bakışlar farklı.Aldatma,v.s olmadığı için işine gücüne gelip gittiği için bunlar yeterli geliyor onlara.İnan hiç değişmiyorlar.
Aynen öyle. Eski konularımı da okuyup görmüşsün. O zamandan bu zamana değişen tek şey küsmeyi azalttı. Ama başka herşey aynı bilmiyorum zamanla düzelir mi ama bi yandan da dediğin gibi kafa yapılarımız beklentilerimiz çok farklı. Aklımın bi köşesinde boşanma fikri hep var. Ama olur mu bilmiyorum
Verici olmamayı öğreniyorum artık. Tartıştığımızda eskisi gibi yanına gidip hadi konuşalım demiyorum ben de akışına bırakıyorum. Hayatımın merkezi o değil artık farkına varabiliyorum. Beklentilerim çok azaldı. mutlu muyum? Değilim ama en azından büyük hayalkırıklıkları yaşamıyorum.Evliliğimiz çok benzer geldi.Ben ev işleri konusunda biraz törpüledim hala istediğim gibi değil ama ne yapayım malzeme bu. .Bazı şeyleride direkt söylersem yapıyor ama oda kısa süreli.Onun dışında aynı.Nato kafa nato mermer.Şu zamana kadar anladığım verici olmayacaksın.Hayatının merkezine kendini koyacaksın birde evladını.Boşanmayla ilgili bir şey demek istemiyorum konularını tamamen okumadım çünkü .Değişmiyorlar yani beklenti içinde olmak bizi üzüyor onu kastettim.
Evlilik terapistini dene önce
Bana dedi ki artık sen bana seni seviyorum deme inanmıyorum. İçimden güldüm. Eski ben yok artık o senin peşinde dolaşan bi gulumsemene dünyaları veren ben yok çünküKüsme olayı ilk evlendiğimiz zaman olmuştu ve saçma bir sebeptendi..3 gün konuşmamıştı benimle.Uzun zamandır bizimde yok gibi ara ara oluyor ama kısa sürüyordu.
Verici olmamayı öğreniyorum artık. Tartıştığımızda eskisi gibi yanına gidip hadi konuşalım demiyorum ben de akışına bırakıyorum. Hayatımın merkezi o değil artık farkına varabiliyorum. Beklentilerim çok azaldı. mutlu muyum? Değilim ama en azından büyük hayalkırıklıkları yaşamıyorum.
Bana dedi ki artık sen bana seni seviyorum deme inanmıyorum. İçimden güldüm. Eski ben yok artık o senin peşinde dolaşan bi gulumsemene dünyaları veren ben yok çünkü
Bana dedi ki artık sen bana seni seviyorum deme inanmıyorum. İçimden güldüm. Eski ben yok artık o senin peşinde dolaşan bi gulumsemene dünyaları veren ben yok çünkü
Seviyorum yada sevmiyorum demedim. Sen de beni sevmiyorsun dedim sadece. Hissettiğim şey ise onu seviyorum tabi ki ama eskisi gibi aşk yok sanki. Boşanmayı ben de bi kaç kez dile getirdim. İstediğini yap felan diyo benim bunu yapamayacağımı da hissediyor sanki o yüzden kaybetme korkusu çok da yaşamıyor bence.Sen ne hissediyorsun peki?
Seviyorum ya da sevmiyorum diye cevap verdin mi?
Bana hiç beni sevmiyorsun demedi çünkü onu sevdiğimi biliyordu.Onunla olan her konuşmamızda da üstüne basa basa söyledim seni çok seviyorum ama bu hareketlerin beni üzüyor diye.Çok tıkandığımızda boşanmayı da teklif ettiğim oldu1-2 kere ama ikimizde cesaret edemedik.
O zaman kaybetme korkusu yaşayınca bazı konularda değişti.El iyisiydi mesela onu bıraktı.Onun dışında fazla değişim olmadı.
Ona göre bi koca içki sigara içmiyor kumar oynamıyor dışarıda çok takılmıyorsa şiddet de göstermiyorsa mükemmeldir.
Seviyorum yada sevmiyorum demedim. Sen de beni sevmiyorsun dedim sadece. Hissettiğim şey ise onu seviyorum tabi ki ama eskisi gibi aşk yok sanki. Boşanmayı ben de bi kaç kez dile getirdim. İstediğini yap felan diyo benim bunu yapamayacağımı da hissediyor sanki o yüzden kaybetme korkusu çok da yaşamıyor bence.
Evliligimiz iyi gitmiyor bence. Mutlu değilim paylaşımımız yok. Ot gibi yaşayıp gidiyoruz iki yabancı gibi. Bunları konuşamıyorum onunla. Dinlemiyor bile
Ben de artık dertleşmiycem. Onunla olan sorunlarımı arkadaşlarımla ya da kkda paylaşırım daha iyiDertlerimiz benzer. Biz de oyledir, esimin isi dert dinlemek profesyonel olarak, artidan sosyal hayatta da kendisine danisilan biridir her konuda. Herseyi ayrintili dinler, ayrintili cozum uretir. Sira bana gelince hep yüzeysel. Adamin aksam resmen posasi cikmis oluyor, bazen kadin sesi duymak bile istemiyor. Hele iş yerimle ilgili sorunlari anlatacak olsam o kadar geriliyorum ki. En sonunda vazgectim. Dertlesmiyorum onunla.
Kızmıyorum haklı olabilirsiniz ama eşler sorunlarını karşılıklı konuşup çözüm aramayacaksa neden evleniyoruz?Anlatmayin. Siz bari huzur verin. Kizmayin simdi bana ama. Madem ailesinin ciddi sıkıntıları var sizde huzur veren traf olun. Benim anladigim sizin dert diye anlattiginiz seyler kendisinin davranislari, yaptiklari yapmadiklari ile ilgili. Yani ucu ona dokundugu icin hoslanmiyor. Eminim isinizle vs ciddi bi derdiniz olsa size de yardimci olur.
Teşekkür ederim tavsiyenizi deniycemBiraz şakaya alır gibi konuşsanız mesela gülerek şakalaşarak bu durumu anlatsanız eşinize. Benim de canımı sıkan bir konu olduğunda eşime sinirli ve laf dokunduran sözler söylediğimde sesimi yükselttiğim de o da sinirleniyor sonra kavga ediyoruz, mesela beni çok sinir eden bir konu vardı bu konu için eşime defalarca laf söyledim yeri geldi bağırdım da ama en son böyle bir şey olduğunda ben şakaya alarak söyledim güldüm biraz da nazlı bir şekilde söyledim emin olabilirsiniz o günden sonra adam düzeldi şimdi tam benim istediğim gibi davranıyor o konudaTabi bu dediğimi her şeyde yapamam ama etkili oldu bizde Sizi anlayabiliyorum eşinizin size karşı tavrı hoş değil ama o da bunalmış bence herkes derdini ona dökülüyor en yakın olarak sizi gördüğü için bir şey dediğinizde de size patlıyor , bence dediğim gibi yapın , daha güzel şekilde söyleyin bu durumun sizi üzdüğünü söyleyin ama güler yüzle , bakalım tepkisi nasıl olacak , inşallah düzelir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?