- 30 Ocak 2013
- 29.444
- 43.943
- 798
Terapiye falan ölse gitmez. Diğer türlü dediklerini de ben yapamam evi öyle uzun süre dağınık bırakamam. İçim sıkılır. Zaten kendisi de öyle düzenli olmadığından çok da umrunda olmaz benim yapmamamÇift terapisine gitmeyi teklif edin.
Çift terapisini kabul etmezse, hafta içi veya hafta sonu annenizin evine gidip temizlik yapın, yemek yapın, çamaşır yıkayın. Kendi evinizde hiçbir iş yapmayın. "Neden yapmıyorsun" dediğinde, "yorgunum, kendi ailemin işlerine yardım ettim" deyin. Bunu birkaç kez yapın. Evdeki işler aksasın, hatta dursun. "Olmaz ki senin önceliğin bu ev olmalı, kendi evin olmalı, ben olmalıyım, evlilik böyle olmaz ki, sen artık evlisin" vs derse, "ne bileyim, sen tüm ailenin dertlerini dinliyorsun, hatta çare bulmaya çalışıyorsun, benim dertlerimi dinlemiyorsun. O yüzden bizim önceliğimiz anne, babamız, kardeşlerimiz olmalı, bizim evliliğimiz böyle bir evlilik gibi algıladım. Eğer önceliğim sensin, senin dertlerini de dinlerim diyorsan ben de önceliklerimi ona göre belirleyeyim. Ama seni zorlamak istemem, içinden nasıl geliyorsa öyle yap, bana ikisi de uyar aşkım" diyebilirsiniz. O sizin derdinizi dinlemeden siz de iş yapmayın. Hep dışarıdan yiyin, misafir falan da kabul etmeyin.
hmm.Ayyynen öyle ne yazık ki. Bana gelince kota doluyor
Pek anlatmaz daha çok abisine arkadaşına falan anlatır. Zaten anlatirsa da dinlemem artık
Ah canım ya konuşmayı kaç kez denedim bi bilsen. Ama hep duvara konuştum. Hep ağladım. Kendimi anlatamamak onun beni anlamamakta ısrar etmesi öyle kötü hissettirdi ki boşanmayı bile düşündüm bi süre. Benim onunla olan sorunlarımı dinlemiyor malesef. Hep basit görüyor. Hep ben büyütüyor dırdır yapıyor oluyorumBakkal Mahmut emmiye mi anlatacaksınız Allah Allah! Yaptığı kabalığı bir kenara koymaya çalışarak eşinizi anlamaya çalışıyorum belki ailesinin çok yüklenmesi sebebiyle bunalmıştır. Sürekli onlara çözüm üretmem bıktırmıştır diyorum ama bu dengeyi kuracak olan kişi kendisi, gerekirse kardeşini susturacak "benim de özel hayatım sıkıntılarım var doldurmayın beni böyle" diyebilecek. Sizi ötelemesi yanlış. Karşınıza alıp ciddi ciddi konuşun kavga gürültü etmeyin ama niyetinizin ciddi olduğunu anlasın.
Karşılıklı sorumluluklarımızı yerine getirecez. İşe gidip gelicez. Para hesabı yapıcaz. Sadece bu kadar. Onun için evlilik bu. Kadın dediğin dırdır yapmamaliymishmm.
sana anlatmıyor, senin anlatmanı da istemiyor.
ne istiyor? seninle laylaylom mu yaşamak istiyor acaba?
Mutsuzum dedim bugün. Niye dedi. Evliligimiz monoton. İki çift laf edemiyoruz. Başbaşa çıkıp gezmiyoruz dedimOnunla ne tür sorunlarınızı paylaşmak istiyosunuz yani bazı kadınlar afedersiniz cidden şımarıklıktan dırdır yapıyorlar işsizlikten kendilerine uğraşacak kocalarına saracak konu arıyorlar. Sen öylesin demiyorum canım ama ne tür mevzuları konuşmak istiyosun da adam oralı olmuyor? Çünkü iş dünyasıyla alakalı dinleyip çözüm buluyomuş. Sanırım önemsiz buluyo sizin dertlerinizi o yüzden soruyorum..belki gerçekten dert edinilmeyecek şeyleri dert ediniyosundur?
Ah canım ya konuşmayı kaç kez denedim bi bilsen. Ama hep duvara konuştum. Hep ağladım. Kendimi anlatamamak onun beni anlamamakta ısrar etmesi öyle kötü hissettirdi ki boşanmayı bile düşündüm bi süre. Benim onunla olan sorunlarımı dinlemiyor malesef. Hep basit görüyor. Hep ben büyütüyor dırdır yapıyor oluyorum
Ben öyle desem aynı cevabı benim eşim de verir ama buna alıştım garip gelmiyor. Aramızdaki sorunları konuşamamak beni yoruyorEşim de çok dinlemez beni daha doğrusu mühendis olduğu için çok düz bakar olaylara. Atıyorum "hayatım kilo aldım çok iştahlıyım çok mutsuzum bla bla bla " yarım saat konuşurum onun bakış açısı "o zaman yeme ve kilo ver" olur ve oturup neden çok iştahlı olduğumu, beni bunaltan şeyleri tartışmaz benimle. Çok düz adamdır yani acaba eşinizde mi böyle ?
klasik erkek yani :)Karşılıklı sorumluluklarımızı yerine getirecez. İşe gidip gelicez. Para hesabı yapıcaz. Sadece bu kadar. Onun için evlilik bu. Kadın dediğin dırdır yapmamaliymis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?