beni doğuran kadından midem bulanıyor.

Kk da çok konu açılıyor ama " eşim çok değişti birden aileci - anneci oldu diye :)
Öyle öyle de genelde aile ile ilgilenenler hep kızlar oluyor. Zaten bakarsanız bence erkek aileci olmuyor. Karısını aileci yapmaya çalışıyor. Bennnn errrrrkkkekimmmmmm benim anamm bir numara olmalı karımın değil. Bir nevi aileleri yarıştırıyor erkekler bence. Benim dediğim oluru ailelerine göstermeye çalışıyorlar. Bir nevi erkekliklerini ispatlamak gibi.

Aynen öyle. Bir tanıdığımızın oğlu var tek çocuk. Başka bir şehirde evli. Annesi de anneannesi de yatalak üstelik babası yok ama almadı onları yanına. Hadi aynı eve almak olmazda aynı şehire bile getirmedi. Yatılı bir bakıcı tuttu. Artık kadının insafına kalmış. Kız çocuk olsa en azından aynı şehire alır; yakın ev tutar olmadı kendi taşınır en olmadı iki günde bir gelir. ( şehirler çok yakın) ama erkek o kadar zora gelemiyor. Gelebilen vardır ama nadir. Yapacakları şey kadın tutmak oluyor yine.

Aynen öyle. Bir tanıdığımızın oğlu var tek çocuk. Başka bir şehirde evli. Annesi de anneannesi de yatalak üstelik babası yok ama almadı onları yanına. Hadi aynı eve almak olmazda aynı şehire bile getirmedi. Yatılı bir bakıcı tuttu. Artık kadının insafına kalmış. Kız çocuk olsa en azından aynı şehire alır; yakın ev tutar olmadı kendi taşınır en olmadı iki günde bir gelir. ( şehirler çok yakın) ama erkek o kadar zora gelemiyor. Gelebilen vardır ama nadir. Yapacakları şey kadın tutmak oluyor yine.

Olayı çok farklı bir yerden anlamışsınız. Ne dedim yazdıklarımda, "Ayrımcılık yapabilir mi?" dedim. Hayır! Dikkat ederseniz, kendimden de örnek verdim. Beş yiğenim var, bir tanesi çok başka benim için ama ayrımcılık yapmam dedim. Birini alıp seviyorsam -ki 15 yaşında en büyük yiğenim benimle, benim ellerimde büyüdü diyebilirim- hepsini çeker kucağıma nazlatıp severim. Ancak, o yiğenimin yeri evet, farklı. Başka bir şekilde bağlıyız birbirimize. Beş yaşında şimdi, gözlerimizle anlaşırız tabiri caizse. Şöyle bir birbirimize bakar sebepsizce kahkahalarla gülmeye başlarız. Dediğim gibi olayı çok farklı bir yerden ele almış ve yazdıklarımı anlamamışsınız. Kendi anne babama da kızıyorım; anneme, abime de seviyorsanız diğerlerini kayırmayın diyorum. Annen abine daha fazla düşkünse, ayrımcılık yapabilir demiyorum. Doğru da bulmuyorum. Benim ablam ve eniştem de en küçük kızlarına daha bir düşkünler ama asla ayrımcılık yapmazlar. Dediğim gibi bu insanın elinde olan bir şey değil. Birine bir diğerinden kalpten bağlı olmak gibi bir şey. Bu da ayrımcılık yapma hakkını vermiyor ama yapıyorlar. Napacağız balta alıp kafalarına mı geçireceğiz ya da öyle yapıyor diye hadi eyvallah canım mı diyeceğiz? Dayınız da ne kadar ayrımcılık yapıyor olsa bile diğerlerinin canı yandığı zaman aynı derecede acı duyuyordur. Birinin üzerine daha fazla düşmesi diğerlerine daha az değer verdiği anlamına gelmiyor. Geçen sene abimin küçük oğlunun bacağına koca bir çaydanlık devrildi yandı. İlk duyduğum zaman hangisi diye sormadan içimden bir şey koptu. Aman büyüğü mü demedim mesela, nasıl canım acıdı ben bilirim. Umarım anlatabilmişimdir.

Şöyle ki; siz demişsiniz ya aramızda farklı bir bağ var diye. Benim anlamlandıramadım kısım o. 6 kuzenim var yazdığım gibi; altısıda aynı benim için. Hepsine çok bağlıyım hepsine çok düşkünüm bir fark yok ama üçüyle çok yakın şehirledeyiz. Sürekli gidip geliyoruz. Onlarla iletişim daha farklı ama sevgi değil. Nasıl fark oluyor kısmı beni şaşırtıyor. Nişanlımın da bir abisi bir kardeşi var. Ona sormuştum ben; ikisini de aynı derecede seviyorum ama kardeşimle daha yakınız demişti. Kardeşi onun elinde büyümüş çünkü. Böyle sebep varsa anlaşılabilirde aynı derecede emek verilen iki çocuk nasıl farklı oluyor onu cidden bilemiyorum.

O da bi gerçek :)

Vallahi çok beklerler :) çok bayılıyorsa anasıyla kalacak yok öyle bi dünya

Çok sert :)
Ebeveynlerin hatalarına hatayla cevap vererek erdemli insan olunmaz ama.
Onların hata yapmış olmaları yaşlılıkta kötülük görmelerine sebep olmamalı. Yoksa ne farkımız kalır eleştirdiğimiz insanlardan. Biz dört kardeşiz annem iki küçüğe hep çok toleranslı olmuştur, tüm imkanlarını onlar için kullanmıştır ama ablam ve ben ona hiç kötü davranmadık. Hastalığında 9 yılda yarım saat yalnız bırakmadık, vakit daralınca içinde ne var ne yok döktü, gördüm ki hepimize sevgisi sonsuz, elele sarılıp koklaşarak helalleştik ve yine elele uğurladık onu bu dünyadan. Ölümün olduğu yerde, bunca kötülüğün olduğu yerde ana babalarla hesaplaşmak, intikam vari davranmak bana çok üzücü geliyor

Bnm hem kizim hem oglum var, anneligi tatmamis bi kiz cocugu bana akil vermesin.
Anneyim annemde var, neyin normal oldugunu olmadigini biliyorum yorumun sana kalsin.
Dogum yap bak buyut, sonra dogurdugun sana senden midem bulaniyor desin.
Bu sacma yorumunu da saksaklayanlar olmus.
Konu sahibi ofkelenebilir bunu anliyorum ama mide bulanma nedir ya?
Kimseninde biseyi normallestirdigi yok, konu sahibi annesinin sulalesini asagilamis, kendi cok mu superdir sence?
Etrafindaki kimseyi begenmeyen insanlar genelde kusurlu sorunlu tipler olur, bi anneye ne olursa olsun o kadar cirkince yaklasilmamali.
bnmde annem erkek kardesimi ayirir cok duskundur, napayim oleyim mi?

Aa nasıl öyle soylersiniz ?? Hayvanlarda dogururmus-mus konu sahibi çok hakliymis-mis ben kimmisim anneligi sorgularmisim. Ben bazilariyla muhatap olup cvp bile vermedim(saçma diyen bile oldu) size kolay gelsin :)

Sizin yazdıklarınız çok naif benim yazdıklarımın yanında. Aslında çokta doğru. Ben anne baba ve çocuk ilişkileri konusunda biraz daha farklı düşünüyorum. Önceden de yazdım. Anne ve babanın bilmeden yada bilerek yaptığı hareketler tramvaya yol açabiliyor. Mesleğim gereği de bu tip işlerin tam ortasındayım. Sizi olgunlaştırmış yaşadıklarınız. Çok belli ama işte maalesef herkes sizin gibi olamıyor. Her davranış her çocukta aynı etkiyi göstermiyor. Buraya yığınla örnek yazabilirim ve İnan'ın rahatsız ediciliğini tahmin bile edemezsiniz. Öyle böyle değil yani. O yüzden; nefret dolu insanların fazlalaşmaması için anne babaların çok çok çok özenli olması lazım. Sert yazmamın sebebi o yüzdendir. Buradaki birçok kişi olaya fazla iyimser bakıyor gibi geliyor bana. Bakın bu anne ile açılan ikinci konu bugün. Aktif olan bir konu daha var. O da aile ile ilgili. Bunlar kız aileleri bir de bunların eşin ailesi ile ilgili olanları var. Toplasanız kaça katlar bilemiyorum.Şimdi kimin ne hakkı var bunları yaşatmaya?Hadi buradaki kızlar yazıp deşarj oluyor. Bir de bu sevgisizlikleri başka şekilde gidermeye çalışanlar var ve hiçte azımsanmayacak kadarlar.

Aa nasıl öyle soylersiniz ?? Hayvanlarda dogururmus-mus konu sahibi çok hakliymis-mis ben kimmisim anneligi sorgularmisim. Ben bazilariyla muhatap olup cvp bile vermedim(saçma diyen bile oldu) size kolay gelsin :)

Hayvan dogurup hayatin ortasina birakiyor yavrularini.
Insan yavrusu en zor buyuyen tur.
Azcik saygi hadi sevgiden nasiplenmemisler, o emege bu kadar dil uzatilmaz ayip.

Hayvan dogurup hayatin ortasina birakiyor yavrularini.
Insan yavrusu en zor buyuyen tur.
Azcik saygi hadi sevgiden nasiplenmemisler, o emege bu kadar dil uzatilmaz ayip.
Harfi harfine katılıyorum. Herkes doğurur, herkes annelik yapamaz lakin konu sahibinden yola çıktım nefret kusacak kadar, anne demeyecek kadar büyük yanlışlar görmedim ortada...

Bu konuyla başa çıkamayan çok insan var ancak benim sözlerim özellikle yetişkin insan olup belli bir yaşa gelenlere, konu sahibesi gibi olan insanlara. Sokaktaki tinerci çocuğun öfkesini anlayabilirim ama aile kanatları altında yaşamış, okumuş, meslek edinmiş, sıkışınca yine aileye dönebilmiş insanların biraz ailelerini takdir edebilmesi gerek diye düşünüyorum. Anne belki oğluna farklı davranmıştır ama aynı anne konu sahibesini de aynı çatı altında büyütmüş, atmamış, satmamış, muhtaç bırakmamış hal böyleyken insan kardeşine takılıp kendi ruh durumunu bu hale sokmamalı. Ben belki farklı bir örneğim bu konuda, beni 20 yıl aramayan babamı bile affedebildim bu kadar olmasa da hiç olmazsa verilen emeğin hatrı vardır. Evet anneler isteyerek doğuruyor çocukları ama en zor büyüyen insan yavrusu, anne değilim ama görüyorum çok emek demek evlat bunun hatrına tepkide bu kadar aşırıya gidilmese belki daha sağlıklı ilişkiler kurulur. Birde kime karşı mücadele tarafı var bu işin, kıskanılan kim, kardeş, insanın can parçası kardeş. Bu öfke kardeşle olan ilişkiyi de bozar düşüncesindeyim. Psikoloji eğitimim yok, buna benzer bir alanda da çalışmıyorum, sizin kadar tecrübeli değilim haliyle ama yine de ılımlı ve itidalli olmanın kazancı yine konu sahibesine olacaktır diye düşünüyorum

Estağfurullah. Siz cidden farklı bir örneksiniz. Sanırım konu sahibi banlandığı içinde bu karışıklık oluyor. Herkes kendi açısından yorumluyor olayı ve anne olanlarda haliyle empati yapıyorlar ama işte her anne bir olmuyor. Konu sahibi burada olsa ve daha fazla örneklendirse yorumlar daha sağlıklı olur.Nasıl güzel çocuğun bakanlar var. Onlar bu konuyu okuyunca çok kızmışlardır. Anneden babadan çekenler var. Onlar konu sahibinin yanında. Bir de böyle benim gibi olaya tamamen akademik ve toplumsal olarak bakanlar var. Herkes kendinden pay biçiyor kısaca. Hatırlar mısınız geçen seneydi sanırım bir öğretim üyesi yeğeninin yüzünü yakmıştı. Onun da sebebi kıskançlıktı mesela. Koskoca adam; öğretim üyesi olmuş ama kıskançlık nelere yol açıyor işte. Bu gibi durumlar İnan'ın azımsanacak gibi değil. Siz unuttu; büyüdü gitti dersiniz karşınıza olmadık yerden çıkar. O yüzden çok çok dikkatli olmak lazım bu konularda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne olursa olsun o Senin ANNEN
Benimde bi evladim var, ne kadar zor büyorlar cocuklar, ne cok fedakarlikla büyüorlar, cahilse Onun sucu deyil, hayat? Eytim? Aile? Onlari düsün, Hic bir Anne bu cümleleri haketmez, ins allahim bana hayirli ve kiymet bilen evlat Nasip etmisdir, cok aci coook

Sizin için de anneniz için de çok üzüldüm. Neden bu kadar nefret dolusunuz? Tamam belki oğlunun daha çok üstüne düşüyordur ama bu bu kadar nefretin sebebi olmamalı.
Siz kardeşinize "oğlu" anneanne dedenize "anası,babası" annenize ne diye hitap ettiğiniz belli değil! Bu tavırlarla nasıl bir sevgi görmeyi bekliyorsunuz ki? Sevgi anne babada olsalar HAKEDİLEN, KAZANILAN birşeydir.
Kaç yaşındasınız? Kardeşiniz kaç yaşında? Anladığım kadarıyla ünv. mezunusunuz bu yaşa kadar size her türlü imkanı vermişler daha ne yapsınlar? Bazı lüksleriniz olmayıversin.
Demişsiniz kardeşim hep lüks mağazalardan giyiniyor diye belki o istemeyi biliyordur! Bu arada sizin cıbılmı geziyorsunuz?

Bence bir düşünün annenizle sorunlarınızı konuşun. Yarın bigün pişman olursunuz? Kusurları, hataları varsada affediverin, oda sizi affetsin. Çok büyük sorun göremedim. İnsaflı olun.

Bakın bunu zaten bende anlamlandıramıyorum. En büyük yiğenim ve onun küçüğü ellerimde büyüdü resmen. Gerçek anlamda ellerimde büyüdüler. Özellikle ilk yiğenimde ve onun küçüğünde emeğim çok fazla. Onlarda der zaten ikinci annemizsin diye. İnanın nasıl bir şey bilmiyorum ama yengem ikinci çocuğunu benden iki ay önce doğurdu. Ben doğum yaptığım zaman Bursaya ziyaretime geldiler. Berat üç yaşına yeni girmişti. Geldi sokuldu bana kızımı emziriyorum, "Hala şimdi senin bebeğin Gamze mi," diye sordu. Darbe yemiş gibi hissettim. Yengem bile diyor ki, beni kıskanmıyor ama seni çok kıskanıyor, paylaşamıyor. Bana düşkün mesela kızımı da o sebepten kıskanmıyor. Hatta kendi kardeşinden koruyup kolluyor. Geçen sene kardeşi kızımı koltuktan itti geldi yanıma hala üzüldün mü, diye sordu. İnanın elinde büyümesiyle falan alakası yok. O yiğenim doğdu bir hafta sonra ben Trabzon'a gidip iki ay kaldım. Bu tamamen farklı bir olay. Sebebini bende bilmiyorum. Onun küçüğüyle de ablam birbirlerine çok düşkün mesela. Bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…