- 7 Ağustos 2016
- 3.492
- 7.324
- 158
Anne misiniz ?Vallahi evlat ayırımı yapan anne her şeyi ve her lafı hakediyor. Hayvanlarda doğuruyor. İnsanların onlardan farkı olmalı.
Bir de bu var; anne misiniz? Emin olun birçok kadından daha anneyim. Kendim doğurmadım ama çocuklarla ve gençlerle çok iç içe bir mesleğim var. Saçma sapan aileler yüzünden o çocukların ve gençlerin yaşadıkları tramvaların bizzat ortasındayım ben. Gönüllü yaptığım işleri; gittiğim yerleri saymıyorum bile. Orada iki çocuğu doğurup bakamayanlar sırf doğurdular diye daha değerli olmuyor. Arkadaşımın kedisi doğurdu birçok anneden daha iyi baktı yavrularına. Sert yazdım farkındayım. Sizi tanımıyorum. Anne iseniz tanımadan eleştiremem ama her anne; her doğuran kutsal değildir. Size mesleğim gereği gördüğüm vakaları yazsam; dosyalarını okutsam emin olun şu yazdıklarımdan daha fazlasını söylerdiniz.Anne misiniz ?
Ayrıca forumda anne olup konu sahibi haklı bulan bir yığında insan var.Anne misiniz ?
Anneyim ve konu sahibi hakliAyrıca forumda anne olup konu sahibi haklı bulan bir yığında insan var.
Ben anne değilim ama yazdığım gibi; mesleğim gereği ne olup bittiğinin ve ailelerin çocukları üzerinde bilerek yada bilmeyerek yol açtığı tramvaların farkındayım. O zaman öğretmen olmayanlar öğretmenleri; doktor olmayanlar doktor olanları; baba olmayanlar baba olanları; milletvekili olmayanlar milletvekilini eleştirmesin. Yanlış yanlıştır. O çocuk anne baba iradesi ile dünyaya geldiyse anne babada her konuda eşit olacak.Anneyim ve konu sahibi hakli
Zaten yazdim da
Bende sinir oluyorum bu anne misin muhabetine sanki sadece anneler anlarmis bu mevzulari gibi
Iki tane cocugum var , ne sevgi ne ilgi ikisini de birbirinden ayiramam ayirani da anlayamam
Dogurmasaydiniz o zaman
Tek cocuk yapip sadece ona tapsaydiniz
Kesinlikle ayni fikirdeyimBen anne değilim ama yazdığım gibi; mesleğim gereği ne olup bittiğinin ve ailelerin çocukları üzerinde bilerek yada bilmeyerek yol açtığı tramvaların farkındayım. O zaman öğretmen olmayanlar öğretmenleri; doktor olmayanlar doktor olmayanları; baba olmayanlar baba olamayanları; milletvekili olmayanlar milletvekilini eleştirmesin. Yanlış yanlıştır. O çocuk anne baba iradesi ile dünyaya geldiyse anne babada her konuda eşit olacak.
Hayır sert değil bilakis toplumun içinde bulunduğu gerçekler.Bir de bu var; anne misiniz? Emin olun birçok kadından daha anneyim. Kendim doğurmadım ama çocuklarla ve gençlerle çok iç içe bir mesleğim var. Saçma sapan aileler yüzünden o çocukların ve gençlerin yaşadıkları tramvaların bizzat ortasındayım ben. Gönüllü yaptığım işleri; gittiğim yerleri saymıyorum bile. Orada iki çocuğu doğurup bakamayanlar sırf doğurdular diye daha değerli olmuyor. Arkadaşımın kedisi doğurdu birçok anneden daha iyi baktı yavrularına. Sert yazdım farkındayım. Sizi tanımıyorum. Anne iseniz tanımadan eleştiremem ama her anne; her doğuran kutsal değildir. Size mesleğim gereği gördüğüm vakaları yazsam; dosyalarını okutsam emin olun şu yazdıklarımdan daha fazlasını söylerdiniz.
Super yazmissin , sabahtan beri bunlari anlatmaya calisiyordum , agzina saglik mune , cok guzel anlattinAslında epey bir insan anne baba sevgisi konusunda yaralıdır ama anne deyince amanın kutsallık, laf söylersem taş olurum korkusu yüzünden ve hepimiz ben anneyim annelere laf yok dediğimizden kimse sevgisiz büyüdüm, annem yeterince annelik yapmadı diyemiyor.
Anne olmak kutsal değil halbuki, anneyim ama kutsal değilim, neden evladın anneye laf söyleme hakkı yok? Evlat o annenin çocuğu olmayı, o aileye doğmayı kendi mi seçiyor? Biz ama isteyerek ama istemeyerek ama mecburiyetten doğuruyoruz, soruyor muyuz evladım doğmak istiyor musun diye? Anne evladının minicik yüreğini paramparça edecek ama çocuk susacak, çocuk doğduğu andan itibaren bireydir, doğurduk diye eziyet etmeye, üzerlerinde baskı kurmaya hakkımız yok.
Halbuki bize annelik sıfatını veren evlatlarımız, sevmeyeceksek doğurmayacağız, annelik doğurup yedirip içirmek, okutmaktan ibaret değil.
Annelik şefkat ve sevgi demektir, sokakta yanınıza sokulan kedi bile yemek için değil başını okşatmak için yanaşır, sevilmek ister, kusura bakılmasın ama ben doğurdum öyleyse ya benim istediğim gibi olur ya da elimin tersiyle iterim, erkek olursa severim kız olursa umursamam, kız olursa minnoşum olur erkek olursa ezerim mantığı anneliğe yakışmaz.
Benim annem sırf erkek kardeşleri okutulsun diye, kızlar çok okumaz, kız dediğin yarın öbürgün kocaya gider okuyupta ne olacak diye okutulmamış bir kadın, hep erkek kardeşleri sevilmiş, anneannem ölene kadar dayılarımı ve erkek torunlarını sayıkladı, oysa ona bakan annemdi, bazen annemle konuşurum, içi burulur anlatırken, bende annemin evladıydım der, neden okutmadı, neden önümü kesti, beden zeki bir çocuktum.
İşte bu benim içimi buruyor, ne anneme ne de anne sevgisinin yoksunluğunu çeken nice evlada bu sevgiyi verememek içimi acıtıyor, tolin belki sözlerinde fazlaca keskindi ama biraz tanıdıysam tek istediği annesi tarafından başının okşanıp ağız dolusu yavrum denmesiydi, herkes yaşadıklarına göğüs gerebilecek psikolojide olmayabilir, birini güçlendiren diğerini yıkabilir.
Anne babalarımız bizim ailemizdir et tırnak meselesi ama anne baba olmak her daim haklı yapmıyor onları, çocukları sorgulayıp suçlarken birazda kendimize batırmalıyız çuvaldızı.
Hem evladım hem anne, evladımı kendime mecbur bırakmam, doğarken sormadım doğurdum, o zaman ölene kadar onu sevmek benim sorumluluğum, kimse sevmese de ben severim, biliyorum ki onun benden istediği ne bal börek ne markalı giyimler, seni seviyorum dediğimde gözlerindeki parıltı yeter.Super yazmissin , sabahtan beri bunlari anlatmaya calisiyordum , agzina saglik mune , cok guzel anlattin
2 çocuğum var 1 kız 1 erkek ve tek çocuk yapmak yerine 2 çocuk yapıp 2 sine de tapiyorum ve bunda bir sorun göremiyorum.Anneyim ve konu sahibi hakli
Zaten yazdim da
Bende sinir oluyorum bu anne misin muhabetine sanki sadece anneler anlarmis bu mevzulari gibi
Iki tane cocugum var , ne sevgi ne ilgi ikisini de birbirinden ayiramam ayirani da anlayamam
Dogurmasaydiniz o zaman
Tek cocuk yapip sadece ona tapsaydiniz
Tabii ki annelik yardım kuruluşunda çalışmaya benzemez ki zaten herkesin anne olamayacağı konusunda da hemfikiriz. Konu sahibi annesinden ayırım görmüş ki o şekilde yazmış. Şu anda banlı sanırım. Keşke gelse de bu sorulara o cevap verse. Tolin eski bir üye ve atama bekliyor. 18li 20li yaşlarda bir insan değil. Ergenlik bunalımında olacak yaşı da çok geçmiş. O yaşta bir insan eğer bu kadar bunaldıysa vardır bir sebebi. Burada hergün neler okuyoruz. Neler izliyoruz. Üreme yetisine sahip herkes çocuk sahibi oluyor. Bunun bir ehliyeti yok ne yazık ki. Kadının psikolojik sorunları var ama farkında değil; evleniyor çocuğu oluyor. O çocuk o kadını düzeltemedi ki. Burada milyonlarca kv konusu var. Bebek benim ben emzireceğim seni unutacak diyen kv okudum ben. Şimdi bu kadında anne. Normal mi? Değil. Peki bu kafa yapısında olan bir insan nasıl annelik yapmıştır? Normal değil ki zaten! Yada burada kızını dışarı hiç çıkarmayan anne okudum. Bakın arkadaşında kalması falan değil; kız ekmek almaya gidemiyor. Bunu yapanda anne.Hayır sert değil bilakis toplumun içinde bulunduğu gerçekler.
Annelik yardım kuruluşlarında yaptığınız işler gibi değil bakın herkes anne olamaz zaten orası ayrı bi tartışma konusu ama ;
18 yaşımdayım ve bi o kadar asiyim annemin her hareketi batiyo , allahım görmeye tahammulum yok nefret ediyorum resmen sebep ise ; arkadasimda kalmama izin yok , gece yarilari cikamam , erkek kardeşime daha fazla ilgi (bana 3 aliniyosa ona 1 ) ama yok 1 e 3 katip buyuttukce buyutuyorum. . Yaşım oldu 20 biraz biraz ılımlı davranislarim oldu eskisi gibi nefret etmiyorum ( tabi bu 2 yıl içinde üvey olduğumu bile düşündüm ) neyse 20 21 derken 24 te evlendim allah 'ın bana bi cezası ki ayrı bi şehre geldim..
Sonra bebeğim oldu bu kız büyümeye basladikca annem bunu da meğerse böyle yapmamış aa bu da böyle değilmiş diye diye yedim kendimi...
Şimdi 2. Bebeğim oldu bırakın ayrımı ikisinin yüzüne farklı bile bakamiyorsunuz.
Uzun oldu farkındayım ama demek istediğim ; belki konu sahibi yaniliyordur , belki anlamak istediği gibi yorumluyodur, belki yaşı küçüktür , ya da takmistir her hareketi batiyodur. .. (her anne mükemmel olmayabilir) ama istisnalar kaideyi bozmaz... bi de anne açısından bakınız ki ; hergün sizi asagilayan , laf sokan , anne demeye bile erinen bi insana ister istemez tavır alırsınız. . O kadar emek zahmetin karşılığı yok saymak olamamali..
Konu sahibinin davranışlarını çok abartı buldum keşke anneyi dinleme gibi bi durumunuz olsaydı.
Konu sahibini pek tanimiyoruz yonlendirmelerin cogu burada fazla dusmanlik besleme anne ne seklin de ..kutsal annelik misyonu yine devereye giriyor...malesef dogurmasaydin sevseydin. Mecbursun gibii...burada bir anne konu acip ta cocugum dan midem bulaniyor diye yazssa ydi vay haline diyorum ..ben her iki tatafli karsiyim mecbur ve dayatmali olan herseye karsiyim...kapsamli genis bir konu...acilimi cok yonlu..Aslında epey bir insan anne baba sevgisi konusunda yaralıdır ama anne deyince amanın kutsallık, laf söylersem taş olurum korkusu yüzünden ve hepimiz ben anneyim annelere laf yok dediğimizden kimse sevgisiz büyüdüm, annem yeterince annelik yapmadı diyemiyor.
Anne olmak kutsal değil halbuki, anneyim ama kutsal değilim, neden evladın anneye laf söyleme hakkı yok? Evlat o annenin çocuğu olmayı, o aileye doğmayı kendi mi seçiyor? Biz ama isteyerek ama istemeyerek ama mecburiyetten doğuruyoruz, soruyor muyuz evladım doğmak istiyor musun diye? Anne evladının minicik yüreğini paramparça edecek ama çocuk susacak, çocuk doğduğu andan itibaren bireydir, doğurduk diye eziyet etmeye, üzerlerinde baskı kurmaya hakkımız yok.
Halbuki bize annelik sıfatını veren evlatlarımız, sevmeyeceksek doğurmayacağız, annelik doğurup yedirip içirmek, okutmaktan ibaret değil.
Annelik şefkat ve sevgi demektir, sokakta yanınıza sokulan kedi bile yemek için değil başını okşatmak için yanaşır, sevilmek ister, kusura bakılmasın ama ben doğurdum öyleyse ya benim istediğim gibi olur ya da elimin tersiyle iterim, erkek olursa severim kız olursa umursamam, kız olursa minnoşum olur erkek olursa ezerim mantığı anneliğe yakışmaz.
Benim annem sırf erkek kardeşleri okutulsun diye, kızlar çok okumaz, kız dediğin yarın öbürgün kocaya gider okuyupta ne olacak diye okutulmamış bir kadın, hep erkek kardeşleri sevilmiş, anneannem ölene kadar dayılarımı ve erkek torunlarını sayıkladı, oysa ona bakan annemdi, bazen annemle konuşurum, içi burulur anlatırken, bende annemin evladıydım der, neden okutmadı, neden önümü kesti, ben de zeki bir çocuktum.
İşte bu benim içimi buruyor, ne anneme ne de anne sevgisinin yoksunluğunu çeken nice evlada bu sevgiyi verememek içimi acıtıyor, tolin belki sözlerinde fazlaca keskindi ama biraz tanıdıysam tek istediği annesi tarafından başının okşanıp ağız dolusu yavrum denmesiydi, herkes yaşadıklarına göğüs gerebilecek psikolojide olmayabilir, birini güçlendiren diğerini yıkabilir.
Anne babalarımız bizim ailemizdir et tırnak meselesi ama anne baba olmak her daim haklı yapmıyor onları, çocukları sorgulayıp suçlarken birazda kendimize batırmalıyız çuvaldızı.
Ben anneyim bir kızım bir oğlum var yorum yapabilir sıfına girdim mi artık !?? Ayrıca aynı @Seridina gibi düşünüyorum evlat ayrımı yapan anne her şeyi hak eder.Anne misiniz ?
Ben haklı bulamadım Üzgünüm.Ayrıca forumda anne olup konu sahibi haklı bulan bir yığında insan var.
Haklı oldugunuz konular çoğunlukta, ben kendimi anlattım o konu üzerinden yürüdüm .. şükür çevremde öyle insanlar yok belki de bu yüzden empati yapamıyorum ya da doğruluğuna ihtimal veremiyorum..Tabii ki annelik yardım kuruluşunda çalışmaya benzemez ki zaten herkesin anne olamayacağı konusunda da hemfikiriz. Konu sahibi annesinden ayırım görmüş ki o şekilde yazmış. Şu anda banlı sanırım. Keşke gelse de bu sorulara o cevap verse. Tolin eski bir üye ve atama bekliyor. 18li 20li yaşlarda bir insan değil. Ergenlik bunalımında olacak yaşı da çok geçmiş. O yaşta bir insan eğer bu kadar bunaldıysa vardır bir sebebi. Burada hergün neler okuyoruz. Neler izliyoruz. Üreme yetisine sahip herkes çocuk sahibi oluyor. Bunun bir ehliyeti yok ne yazık ki. Kadının psikolojik sorunları var ama farkında değil; evleniyor çocuğu oluyor. O çocuk o kadını düzeltemedi ki. Burada milyonlarca kv konusu var. Bebek benim ben emzireceğim seni unutacak diyen kv okudum ben. Şimdi bu kadında anne. Normal mi? Değil. Peki bu kafa yapısında olan bir insan nasıl annelik yapmıştır? Normal değil ki zaten! Yada burada kızını dışarı hiç çıkarmayan anne okudum. Bakın arkadaşında kalması falan değil; kız ekmek almaya gidemiyor. Bunu yapanda anne.
Çok uzun oldu ama size bir vaka anlatayım. Tez danışmanım anlatmıştı. Çocuğuna çok bağımlı bir anne düşünün. Çocuğun kendisi olmadan adım atmasını dahi izin vermiyor. Sanırım lise öğrencisi olmalı çocuk oradan tam emin değilim. Olayda yakın zamanda yaşanmış bir olay değil. Şimdi olsa normal deriz ortalık sapık dolu çünkü. Neyse sonra bir sebepten anne psikolojik destek alamaya başlıyor ve burasını duyduğumda ben şok olmuştum; kadının bilinç altında çocuğu suçladığı ve öldürmek istediği ortaya çıkıyor. Velhasıl kelam; konu sahibinin sözleri çok sert. Evet. O yüzden bu kadar tepki çekti muhtemelen ama ben sebepsiz hiçbir kızın annesinden bu derece nefret edeceğini düşünmüyorum. Uç örnek diyebilirsiniz ama emin olun değil. Bu ülkede psikolojisi bozuk bir yığın insan var ve bunlar anne baba oluyor. Kimse de dur demiyor. İnanın normal insanlar azınlıkta.
Lütfen yaptığım yorumu carpitmayin ; açıklama yaptığımda gerekcelerimi one surdum. Ben de Seridina ' ya hak verdim haksız cikarmadim zaten.Ben anneyim bir kızım bir oğlum var yorum yapabilir sıfına girdim mi artık !?? Ayrıca aynı @Seridina gibi düşünüyorum evlat ayrımı yapan anne her şeyi hak eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?