Beni Evlilikten Soguturmusunuz lütfen ? \:

Dilruba86

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
649
17
318
Merhaba Arkadaslar

Bu konuyu artik kapattim, evlilikten beni sogutmaniza gerek kalmadi.. çünkü istemiyorum sogutmanizi...

Ne sogumak nede istemek istiyorum su an itibariyle..

Konuya cvp yazilmamasini rica ediyorum..

Anlayisiniz için tskler...

Son düzenleme:
benim kızkardeşimde senin gibydi...evlenmeyi çok istyodu ama onunki hevesti etrafına çok özendi ve evdeki aile problemlerinden kaçmak istedi ben çok vazgeçirmek istedim ama olmadı 2 hafta önce malesef evlendi.mutlumu die sorarsan daha cicim aylarında.ama mutlu olabilecek bi aileye gittiğinide söyleyemem dualarım hep onunla....benim kardeşim acele karar verdi lütfen acele etme nasılsa bi gün evleniceksin hayatında da şuan koca adayı olmadığı halde bukadar takıntı yapma bekarlığın tadını çıkar evlenince geri dönüşün olmayabilir

bundan kolay ne var şekerim evleneceğin adamı düşün ve kayınvaliden olucak kişiyi düşün veeeee "Ya bosanacağım ya da kaynanamla sac basa kavga edecegiz!" adlı konuyu oku.insan bırak evliliği insanlardan soğuyo yemin ediyorum :1:

Daha yaşın 20 ve bence evlilik için çok erken bir yaş
önce okulunu bitir ve mesleğini eline al,kendi maddiyatını oluştur kendi çizgini kazan
gitmediğin şehirlere git unutamayacağın anılar güzel dostlar biriktir
insanlar tanı,seni sen yapacak hayal kırıklıkları,mutluluklar,değişimler yaşa

sen olduktan sonra " biz " diyebileceğin bir adamı sev

ama önce seni bul,kendini iyi tanı ve iyi tanıt

en güzel yaştasın ve doya doya yaşa

ben seni evlilikten soğutamam ama bekarlığını sevdire bilirim belki :)

Ben sana yazdıklarımın bir çoğunu yaptım ama insanın kendini tanıması ve değişimi hiç bir zaman sona ermiyor.

Eş adayın var mı tatlım, evlilikle ilgili düşüncelerin sadece hayallerle mi sınırlı?

şimdi okumayı düşünmüyorsun ki kazanmışsın derslerın kötu olduğu ıçın 2.sınıfa geçememıssın sanırım bu defterı de kapatmışsın

hemen evlenmek ıstıyorsun kusura bakma ama mahalle kızları olur ya gözü açılmadan mahalleden bırını sevip evlenırler senesıne çocuk doğururlar kollarına 10 tane altın bılezık takıp bebeklerıyle gun gun gezerler kınalarda düğünlerde görürüz

onlara benzettim senı...

bazı şeyler kader değildir sadece kişilerin saflıklarıdır..

aklını başına topla bir meslek edın daha hiç birsey görmeden gezmeden hayatı yaşamadan aşık olmadan hayatı anlamadan evlenınce ne olacaksın?

ev hanımı? vasıfsız eleman? anne? başkaları için hayatını heba eden biri?

bu saydıklarımın hepsini yaşayabılırsın istersen ama daha kalıtelı bır hayatın olsa hemde sevdığın o zamanda olur sence kötü mü olur?

evlilik kötü değildir ama 20 yaşında biri için kötü bir seçimdir...

sıkıntıdan patlıyorum bağıra bağıra ağlamak geliyo içimden ama yapamıyorum çünkü bebeğim uyanır. artık ağlamakta çağre değil. eşimle 8 yıl arkadaştık birbirimizi çok sevdik askerde onu bekledim. bana hep beni evlenince seni lüks yaşatamam ama hep şımartıcam derdi. başkalarının eşlerine yaptığı maddi jestleri görünce bana yapamadığı için üzüldüğünü görürdüm. bana sen benm anem babam kardeşim arkadaşım sevgilim herşeyimsin birtek eşim kaldı oda olacak inş derdi. ve evlendik. beni 8 yıl hiç ağlatmayan insan kuaförden beni almaya geldiğinde ağlattı. ve o gün bu gündür ağlıyorum. hiç iyi günün yokmu diyeceksin var tabi hemde çok ama finali hep kötü bitiyor. birde çocuğum var. çocuktan öncede çocuğumuz olunca farklı olucaz evimiz şenlenicek derdi ama tam tersi. resmen stres topu gibiyim. muhabbet konusu bile açsam sonucu kavgaya getiriyo. eski günleri özlüyorum annemin evini. annemi. şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim bu adamla. 8 yıl verdim ama tanıyamamışım. eskiden etrafındakilere kötü davranırdı yani biz evlenmeden önce ama beni hiç kırmadı benle evlenince baktımki o kırdığı insanlardan daha beter durumdayım. çünkü herkesle iyi ve bütün stresini benden alıyor. öle fiziksel şiddet yok tabi bende yangına körükle gitmiyorum belkide ondan ama psikolojik şiddetin ardı arkası 4 yıldır kesilmiyo. insanın evlilik günü, doğum günü, çocuğunu dnyaaya getirdiği gün ne kadar güzeldir kim bilir ne güze anıları vardır ama benimkilerin aralarında hep eşimin bana yaptığı eziyet ve üzüntülerim göz yaşlarım var. kendimi çok güçlü sanardım ama bekara karı boşamak kolay derler ya çok doğruymuş. şimdi evliyim ve tüm mutsuzluğuma rağmen boşanmak hiçte kolay değil. yada ben eşim sayesinde kendime olan bütün güvenimi kaybettim. 23 yaşımda evlendim.

sana evlilikte acele etmemen ve eşini seçerken nekadar faydalı olur ama ben 1 gram olsun içimi boşalttığım için iyi oldu. çünkü ailemin içindeki sorunları eşimle paylaşamadığım gibi eşimlede çevrem bizi çok iyi sanıyor bu durumları kimseyle paylaşamadığım için. tek dostum bu klüp oldu. rtık tek hayat bağım çocuğum. oda olmasa kesin alıp başımı giderdim diyorum.... diyorum ama ozamanlarıda gördük neden gitmedim. zaman akıp gidiyo ama yaşanılan hiç bişey için zamanı geri alamıyoruz. yaşadığın güzelliklerin kıymetini bil mümkün olduğuncada güzel yaşa...
tabi herkesin evliliği benim gbi olacak diye kural yok ama benim hayal kırıklığım belki birine ders olur. benen geçti artık ben salaklığımın cezasını ömür boyu çekicem belkide :43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

23 yaşındayım 1,5 aylık evliyim ve neden bu kadar acele ettim diye kızıyorum kendime
elimde mesleğim olmasına rağmen,üniversite mezunu olmama rağmen....
Ben az söylüyorum sen çok anla.........
sakın acele etme!!!
Hiç birşey sandığın beklediğin gibi olmuyor. istisnalar vardır elbet ama benim yaşadığım durum bu..
buna göre de sana söyleyebileceğim de bunlar tabi...

Genellikle hayatinda baska basarisi olmayan genc kizlarimiz kacisi evlilikde buluyor, sende ayni seyi yapiyorsun.
Cünkü korkaksin, basarisizsin, tembelsin, emek vermeye niyetin yok, ders calismaya niyetin yok, okumaya niyetin yok, etrafindaki nimetleri ve olanaklari görmeye niyetin yok, bunlarin tümü cahil kizlarin davranislaridir.
Üniversiteyi bir daha deneyeyim diyecegine, gercekten yürekten isteyecegine hemen pes edip sana su an kolay gelen evlenmeyi sokmussun kafana.
Vallahi secim senin, hayat senin ister evlen ister kurnaz olup okulunu tekrar deneyip üniversiteyi bitirip öyle evlenmen.

Vallahi erkek cok, illa kitlik var diye 20 yasinda evlenmene gerek yok.
Sen simdi mutsuz iken, kendinle barisik degil iken, evliligi nasil yapacaksin?
Bak yukarida iki ablan sana erken evlenmenin zararlarini anlatmislar. Allah razi olsunlar. Akilli ol, azmis deli danalar gibi evliligi düsünme.

Ailene ve kendine hayirli insan ol, sonra evliliginde daha mutlu lursun. Illaki bir meslegin ve ekonomik özgürlügün olsun. Erkekler cogunlukla seni ezik gördüklerinde ömür boyu ezerler ona göre.
Kadinlar hep güclü olmali.

Bir kadin ve erkek icin en güzel evlenme yasi 30 ve üstüdür, sen daha dötünü temizlemeyi bilmez iken, evliligi basaramazsin.
Anneni dinle o her zaman herseyi senden daha iyi bilir.

benim kızkardeşimde senin gibydi...evlenmeyi çok istyodu ama onunki hevesti etrafına çok özendi ve evdeki aile problemlerinden kaçmak istedi ben çok vazgeçirmek istedim ama olmadı 2 hafta önce malesef evlendi.mutlumu die sorarsan daha cicim aylarında.ama mutlu olabilecek bi aileye gittiğinide söyleyemem dualarım hep onunla....benim kardeşim acele karar verdi lütfen acele etme nasılsa bi gün evleniceksin hayatında da şuan koca adayı olmadığı halde bukadar takıntı yapma bekarlığın tadını çıkar evlenince geri dönüşün olmayabilir

Haklisin canim.. Acele etmek istemiyorum! Seninde dedigin gibi bekarligimin tadini cikarmak istiyorum artik boyle dusunuyorum!! Daha mantikli bencede..... Bu arada kardesin kac yasinda ? Peki sen ? Ve sen evlimisin ?

bundan kolay ne var şekerim evleneceğin adamı düşün ve kayınvaliden olucak kişiyi düşün veeeee "Ya bosanacağım ya da kaynanamla sac basa kavga edecegiz!" adlı konuyu oku.insan bırak evliliği insanlardan soğuyo yemin ediyorum :1:

Haha cok haklisin kayinvalidem olacak kisiyi dusunmek bile istemiyorum !!! Zaten su anda oyle sevgilim filan yok ... Bu aksam kk'ya girip o önerdigin konuyu okuyacagim insa'Allah ;)) tavsiyen icin tskler :)

Daha yaşın 20 ve bence evlilik için çok erken bir yaş
önce okulunu bitir ve mesleğini eline al,kendi maddiyatını oluştur kendi çizgini kazan
gitmediğin şehirlere git unutamayacağın anılar güzel dostlar biriktir
insanlar tanı,seni sen yapacak hayal kırıklıkları,mutluluklar,değişimler yaşa

sen olduktan sonra " biz " diyebileceğin bir adamı sev

ama önce seni bul,kendini iyi tanı ve iyi tanıt

en güzel yaştasın ve doya doya yaşa

ben seni evlilikten soğutamam ama bekarlığını sevdire bilirim belki :)

Ben sana yazdıklarımın bir çoğunu yaptım ama insanın kendini tanıması ve değişimi hiç bir zaman sona ermiyor.

Hic bu sekilde bakmamistim olaya cok guzel yazmissin canim cok sagol.... Dediklerini yapmaya calisacagim... Ama baska sehre gidemem annemle babam yollamaz \: yoksa bende isterim yeni insanlarla tanismayi :(. Su an 2 sene hukuk okudum ama saglik sorunlarim oldugu icin ve cok fazla calisamadigim icin gecemedim. Simdi baska bi bolume yazilmayi dusunuyorum ins basaririm :/ is'te aramaya calistim ama bulamadim simdilik en iyisi baska bolume yazilmak diye dusunuyorum! Birde artik bi arkadasin dedigi gibi evlilige 30lu yaslara gelince dogru zaman oldugunu dusunuyorum veya 27 yas gibi fln ii bence... Vazgectim bu konudan boyle rahatim allaha sukur

Son düzenleme:
Eş adayın var mı tatlım, evlilikle ilgili düşüncelerin sadece hayallerle mi sınırlı?

Hayir canim es adayim yok.... Evlilikle ilgili dusuncelerim sirf hayallerle sinirli degil tabiki... Sadece bi yuvam olsun aile kurmak birlik olmak hayati biriyle paylasmak istiyodum.... Ama yavas yavas vazgeciyorum bufikirden ... Boyle iyiyim galiba... Baskalarina ozenipte yanlis adim atmak istemiyorum... Sonra keske bekleseydim diyipte pisman olmak istemiyorummm allah korusun !!!

şimdi okumayı düşünmüyorsun ki kazanmışsın derslerın kötu olduğu ıçın 2.sınıfa geçememıssın sanırım bu defterı de kapatmışsın

hemen evlenmek ıstıyorsun kusura bakma ama mahalle kızları olur ya gözü açılmadan mahalleden bırını sevip evlenırler senesıne çocuk doğururlar kollarına 10 tane altın bılezık takıp bebeklerıyle gun gun gezerler kınalarda düğünlerde görürüz

onlara benzettim senı...

bazı şeyler kader değildir sadece kişilerin saflıklarıdır..

aklını başına topla bir meslek edın daha hiç birsey görmeden gezmeden hayatı yaşamadan aşık olmadan hayatı anlamadan evlenınce ne olacaksın?

ev hanımı? vasıfsız eleman? anne? başkaları için hayatını heba eden biri?

bu saydıklarımın hepsini yaşayabılırsın istersen ama daha kalıtelı bır hayatın olsa hemde sevdığın o zamanda olur sence kötü mü olur?

evlilik kötü değildir ama 20 yaşında biri için kötü bir seçimdir...

Soylediklerinde haklisin canim ama Lutfen beni o gordugun mahalle kizlarina benzetme !!!!!!!! Baskalarina kiyaslanmaktan nefret ediyorum... Bu hakkida sana vermiyorum... Ben zaten evlensemde evlenmesemde seneleri dolmadan cocuk olmasina karsi bir insanim... Ve ne kadar 20 yasimda olursam olayim ben olgun bi insanim hayatin kac bucak oldugunu biliyorum zorluklarinida biliyorum yasadim ve yasiyorum cunku!! Benimki heves filan degil... Bir aile kurmayi istemek de bi hak, kotu bisy oldugunu dusunmuyorum... Ha yasimdaha erken onu biliyorum zaten o yuzden actim konuyu beni bu konuyla ilgili evliligin zorluklarindan bahsedin biraz olsun dusunmeyeyim erteleyim diye... Ama beni bilmem kimlere benzetin demedim !!!!! Bu arada derslerim kotu oldugunu hic bi zaman soylemedim!! Okul defterinide kapatmadim... saglik Sorunlarim oldu 1. Donemde cok ders kacirdim ve malesef calismadim olmadi! Ö. Degil... Bnim icin... Bu sekilde yargilayarak konusmazsan sevinirim! Yinede tskler cvbin icin....

Günde 3 öğün bir derdim var- eşi ve eşinin ailesi bölümünü okuyun.
Nisanlilari bile vazgecirebilecek kapasiteye sahip :)
Allah hayirli insanlarla guzel bir zamanda karsilasmanizi nasip etsin.

Günde 3 öğün bir derdim var- eşi ve eşinin ailesi bölümünü okuyun.
Nisanlilari bile vazgecirebilecek kapasiteye sahip :)
Allah hayirli insanlarla guzel bir zamanda karsilasmanizi nasip etsin.

Evlenipte ne yapacaksin filan gibi laflara katilmiyorum..her insan zamani geldiginde kendi evi esi cocuklari olsun ister, bunda bi gariplik yok..amaaaa evlilige hazir olmadan adim atarsan canin cok yanabilir.
Cunku evlilik hayati baba ocagi gibi olmuyor, kaldiki bazi yazilari okursan burda kiminin kendi ailesi bile cocuklarina yapmadigi kalmiyor. Hele birde el icine cikmak cok zor.

Ekonomik ozgurluk cok onemli, binde bir insan cikarki senden maddi birsey istemesin. Herkes yaptigi seyi bir cikari oldugu icin yapar, unutma! Kocan dahi olsa altinda ezilmemen gerek her turlu…sevgi saygi ask bir tarafa, bir zaman sonra bunlar onemini yitirmez lakin baska seylerinde oneminin farkina varirsin.

Ve eloglu hic oyle masallardaki gibi olmaz, kendi annen gibi olmaz…-ki olanlar vardir ama binde bir cikar dedigim gibi…

Erkenden evlenmek bir yonden guzeldir, hani erkenden ayak uydurursun birbirine cok fazla didiklemezsin bazi seyleri, kafandaki mukemmeli aramazsin…cocuk istiyorsan cocuklarinla aranda az yas farki olur vs vs…Ama diger bir yandanda elinde meslek yok is guc bilmezsen ilerde kocan dahi olsa basina itip kakabilir. Hatta ilerisi demeyin kocan olacak adam seni 2 gun sonra kapi disari etmeyecegi ne malum? Her turlu bagli olmayacaksin bir yonden…her zaman bir acik kapi birakmak gerek…seni kaybetme korkusu olmasi gerek…

Diger arkadaslarin dedigi gibi evlilik guzel sey ama dogru kisiyi buldugunda ve dogru zamanda…Allah gonlune gore versin canim.

Son düzenleme:
Soylediklerinde haklisin canim ama Lutfen beni o gordugun mahalle kizlarina benzetme !!!!!!!! Baskalarina kiyaslanmaktan nefret ediyorum... Bu hakkida sana vermiyorum... Ben zaten evlensemde evlenmesemde seneleri dolmadan cocuk olmasina karsi bir insanim... Ve ne kadar 20 yasimda olursam olayim ben olgun bi insanim hayatin kac bucak oldugunu biliyorum zorluklarinida biliyorum yasadim ve yasiyorum cunku!! Benimki heves filan degil... Bir aile kurmayi istemek de bi hak, kotu bisy oldugunu dusunmuyorum... Ha yasimdaha erken onu biliyorum zaten o yuzden actim konuyu beni bu konuyla ilgili evliligin zorluklarindan bahsedin biraz olsun dusunmeyeyim erteleyim diye... Ama beni bilmem kimlere benzetin demedim !!!!! Bu arada derslerim kotu oldugunu hic bi zaman soylemedim!! Okul defterinide kapatmadim... saglik Sorunlarim oldu 1. Donemde cok ders kacirdim ve malesef calismadim olmadi! Ö. Degil... Bnim icin... Bu sekilde yargilayarak konusmazsan sevinirim! Yinede tskler cvbin icin....

evet sen okuyup karıyer yapıp evlenmek ıstemışsın ben yanlış anlamışım hakkaten:31:

Son düzenleme:
Back
X