O kadar çok uykum olmasına rağmen gözüme uyku girmedi. Bana aynen bu cümleyi söyledi. Sebebini anlatayım. Benim iki kızım var. Yeni doğum yaptım. Büyüğü ilk okula gidecek bu sene. Büyük kızım iki senedir bisiklet istiyor. Eşim olacak insan almıyor. Iki senedir çocuğu oyalıyor. Hatta geçen sene para biriktirdik kumbarada, tam alacağız baktık ki para yok. Meğer babası kumbaradan parayı almış. Neden aldın diye sorunca parası bitmiş zaten anaokuluna gidecek sürmeye vakti olmayacak, seneye ben alırım dedi. Sinir oldum kızımla ama tamam dedik. Aradan bir sene geçti, okullar açılacak, adam hala çocuğa bisiklet almadı. Kızım da bisiklet görünce resmen saldırıyor. Hanı alacaktınız, niye almıyorsunuz diye. Babası alacağını söylüyor ama ortada bir şey yok.
Bu akşam güzel güzel konuşayım dedim. Çocuğu oyalama yaz bitiyor bisiklet al artık. Başladı nerede sürecek, bir sürü bahane saydı. Ben de dedim ki " bak küçücük çocuk, bisiklet görünce saldırıyor, birisi gel seni bisiklete bindireyim der alır götürür, kandırır çocuğu" ( bu arada kesinlikle kızımı tek başına bırakmam ama ilk okula başlayacak, sürekli yanında olamayacağım) . Ben böyle söyleyince bana " ne biçim konuşuyorsun ? Seni öldüreyim hapse gireyim çocuklar ortada mı kalsın istiyorsun " dedi. Asıl sen ne biçim konuşuyorsun? dedim. Tartışmaya başladık. Nasıl bağırdığını anlatamam. Şok oldum resmen. Benim söylediğimle onun soylediginin ne alakası var? Nerde yanlış yaptım?