• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni öldürecekmiş, kendisi hapse ben mezara, çocuklar da ortada kalacakmış!!!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir anda hödükleşti yani... Hımm anladım.
Ne demeye çalışıyorsunuz? Beraber biriktirdiğimiz parayı bizden habersiz alabileceği ve beni ölümle tehdit edeceği aklımın ucundan geçmezdi. Bunun öncesi olsa söylerdim zaten. Kimse beni tanımıyor nasılsa.

O kadar çok uykum olmasına rağmen gözüme uyku girmedi. Bana aynen bu cümleyi söyledi. Sebebini anlatayım. Benim iki kızım var. Yeni doğum yaptım. Büyüğü ilk okula gidecek bu sene. Büyük kızım iki senedir bisiklet istiyor. Eşim olacak insan almıyor. Iki senedir çocuğu oyalıyor. Hatta geçen sene para biriktirdik kumbarada, tam alacağız baktık ki para yok. Meğer babası kumbaradan parayı almış. Neden aldın diye sorunca parası bitmiş zaten anaokuluna gidecek sürmeye vakti olmayacak, seneye ben alırım dedi. Sinir oldum kızımla ama tamam dedik. Aradan bir sene geçti, okullar açılacak, adam hala çocuğa bisiklet almadı. Kızım da bisiklet görünce resmen saldırıyor. Hanı alacaktınız, niye almıyorsunuz diye. Babası alacağını söylüyor ama ortada bir şey yok.

Bu akşam güzel güzel konuşayım dedim. Çocuğu oyalama yaz bitiyor bisiklet al artık. Başladı nerede sürecek, bir sürü bahane saydı. Ben de dedim ki " bak küçücük çocuk, bisiklet görünce saldırıyor, birisi gel seni bisiklete bindireyim der alır götürür, kandırır çocuğu" ( bu arada kesinlikle kızımı tek başına bırakmam ama ilk okula başlayacak, sürekli yanında olamayacağım) . Ben böyle söyleyince bana " ne biçim konuşuyorsun ? Seni öldüreyim hapse gireyim çocuklar ortada mı kalsın istiyorsun " dedi. Asıl sen ne biçim konuşuyorsun? dedim. Tartışmaya başladık. Nasıl bağırdığını anlatamam. Şok oldum resmen. Benim söylediğimle onun soylediginin ne alakası var? Nerde yanlış yaptım?
Sizde bir yanlış yok eşiniz çalışmıyormu kumbaradan parayı neden alır anlamadım altı üstü bir bisiklet gerçekten bu adamları anlayamıyorum siz çalışmıyorsunuz sanırım sizi tehdit etmiş utanmadan bi de gerçekten yazıklar olsun önleminizi alın o nasıl bir konuşma

Ne şanslıymışız değil mi? Bizimkiler de çok becerikliydi mesela, oyuncak alamıyorlarsa, kendileri yaparlardı. Annem bir sürü bez bebek, ayıcık filan dikmişti, babam pedallı tahta araba bile yapmıştı mesela bize. Kimsede yoktu böyle şeyler. Bazen de paraya kıyar, millette görüp de özenebileceğimiz ne varsa alır getirirlerdi, her bayram bayramlık alınırdı, okulda inci tanesi gibi dolanırdık, tertemiz, özenli. Bize böyle bonkör davranırlarken, on yıl aynı pijamaları, gömlekleri giydiklerini bilirim. O zaman farkında değildim tabi. Anne baba olmak bu değil mi ya zaten? İnsan yemez yedirir, giymez giydirir... Çocukluk zamanları geri gelmiyor. Şımarık çocuk yetiştirmeye, her istediklerini yapmaya sonuna kadar karşıyım ama insan bir bisiklet almaz mı ya? Bisiklet çocukluğun demirbaşlarından biridir.
Aynen öyle belki de bir eksiğimiz olmasın diye hangi ihtiyaçlarından vazgeçtiler. Çocukluğunu özlemle anmak dururken "babam kumbaramdan bisiklet paramı almıştı" diye anmak var. Şanslı çocuklarmışız.

Ne demeye çalışıyorsunuz? Beraber biriktirdiğimiz parayı bizden habersiz alabileceği ve beni ölümle tehdit edeceği aklımın ucundan geçmezdi. Bunun öncesi olsa söylerdim zaten. Kimse beni tanımıyor nasılsa.
Ne mi demeye çalışıyorum? Bu adam bir anda sihirli değnek değmiş gibi değişmedi ya. Zaten uzun süredir olan şeyler yeni yeni gözünüze batmış olabilir mi? 2 senedir "babası almıyorsa ben alırım kızıma" deyip oturup hala babasından bisiklet beklemenizden beli değil mi? Neden bu kadar pasifsiniz?

Maddi durumunuz nasıl?
Bisiklet almak zorlar mı sizi?
Kumbaradaki parayı alıp harcayacak kadar zor durumda mıydı eşiniz?
Bilemedim, söz verilmiş tutulmamış,para biriktirelim alalım denmiş,biriktirilmiş yine alınmamış,yazık yani çocuğunuza.
Söz verip yapmamak,biriktirdiği parayı almak hoş olmayan davranışlar.
Yukarıdaki sorularımın cevabını paylasırsaniz diğer konulara yorumumu onlara göre yapacağım.

Serviste aracımı beklerken konuya hızlıca yorum yapayım.
Benim bu konudaki düşüncelerim 1Sen 1Sen 'e yakın.
Çocuklarla çalışan biri olarak çocukların her istediğinin,hemen yapılması gerektiği fikrine katılmıyorum.
Beklemek,sabretmek,istenen şey için hayal kurmak ve para biriktirmek çocuğu inanılmaz besleyen ve geliştiren aşamalar.
Bununla birlikte sizde hem çocuğu bekletme süresi gereğinden uzun sürmüş, hem de eşiniz çocuğunuzun biriktirdiği parayla birlikte hayallerini ve güven duygusunu çalmış.
Bu tamiri zor,çaba ve zaman isteyen bir durum.

Burdan hareketle eşinizle konuyu konuşurken değindiğiniz husus (bisiklete kanma) önemli olmakla birlikte üzerinde durulması gereken konu o değil.
Sizin hareket noktanız yukarda koyu renkle yazdığım durum olmalıydı.

Eşinizin,size verdiği tuhaf ve vahim cevabı nasıl değerlendirmek gerek?
Aile dinamiklerinize tam vakıf olmadığım ve eşinizi tanımadığım için buna net bir cevap veremiyorum.

Eşiniz anladığım kadarıyla ne çocuk psikolojisinden,ne de kadın ruhundan anlayan biri.
Bu durumun sizin için sürpriz olmadığını tahmin ediyorum zira yakın zamanda tekrar anne-baba olmuşsunuz.
Madem bu kervanı güdeceksiniz o zaman eşinizin anlayacağı dilden konuşacaksınız.
Son bir kez kumbaradan aldığı paranın kızınız üzerinde oluşturduğu etkiden bahseden yapıcı bir konuşma yapın.
Net ve kararlı olun.
Konuşmanın gidişatına ve alacağınız tepkiye göre gerekirse rest çekin ve
'o kumbara;aldığın kadar para içine konmuş halde kızımıza geri verilecek,sonra da üçümüz oturup bisiklet konusunu tekrar konuşacağız' noktasına kadar ilerleyin.
İpleri elinize almanın ve içinde bulunduğunuz pasif pozisyondan çıkmanın vakti gelmiş de geçiyor bile.
Kolaylıklar diliyorum.

Sizde bir yanlış yok eşiniz çalışmıyormu kumbaradan parayı neden alır anlamadım altı üstü bir bisiklet gerçekten bu adamları anlayamıyorum siz çalışmıyorsunuz sanırım sizi tehdit etmiş utanmadan bi de gerçekten yazıklar olsun önleminizi alın o nasıl bir konuşma
Çocuklardan önce çalışıyordum ama şu an çalışmıyorum.

Serviste aracımı beklerken konuya hızlıca yorum yapayım.
Benim bu konudaki düşüncelerim 1Sen 1Sen 'e yakın.
Çocuklarla çalışan biri olarak çocukların her istediğinin,hemen yapılması gerektiği fikrine katılmıyorum.
Beklemek,sabretmek,istenen şey için hayal kurmak ve para biriktirmek çocuğu inanılmaz besleyen ve geliştiren aşamalar.
Bununla birlikte sizde hem çocuğu bekletme süresi gereğinden uzun sürmüş, hem de eşiniz çocuğunuzun biriktirdiği parayla birlikte hayallerini ve güven duygusunu çalmış.
Bu tamiri zor,çaba ve zaman isteyen bir durum.

Burdan hareketle eşinizle konuyu konuşurken değindiğiniz husus (bisiklete kanma) önemli olmakla birlikte üzerinde durulması gereken konu o değil.
Sizin hareket noktanız yukarda koyu renkle yazdığım durum olmalıydı.

Eşinizin,size verdiği tuhaf ve vahim cevabı nasıl değerlendirmek gerek?
Aile dinamiklerinize tam vakıf olmadığım ve eşinizi tanımadığım için buna net bir cevap veremiyorum.

Eşiniz anladığım kadarıyla ne çocuk psikolojisinden,ne de kadın ruhundan anlayan biri.
Bu durumun sizin için sürpriz olmadığını tahmin ediyorum zira yakın zamanda tekrar anne-baba olmuşsunuz.
Madem bu kervanı güdeceksiniz o zaman eşinizin anlayacağı dilden konuşacaksınız.
Son bir kez kumbaradan aldığı paranın kızınız üzerinde oluşturduğu etkiden bahseden yapıcı bir konuşma yapın.
Net ve kararlı olun.
Konuşmanın gidişatına ve alacağınız tepkiye göre gerekirse rest çekin ve
'o kumbara;aldığın kadar para içine konmuş halde kızımıza geri verilecek,sonra da üçümüz oturup bisiklet konusunu tekrar konuşacağız' noktasına kadar ilerleyin.
İpleri elinize almanın ve içinde bulunduğunuz pasif pozisyondan çıkmanın vakti gelmiş de geçiyor bile.
Kolaylıklar diliyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için. 😊

Valla eşinizle aranızdakini bilemem ama ne yapın edin o bisikleti alın 2 yıldır bekliyormuş yavrucak. 29 yaşımdayım hala içimde yara kaldı o bisiklet. Ha paramız mı yoktu gayette vardı her dediğimiz alınıyordu. Hiç yokluk çekmedik. Ama o bisikleti dedem kız çocuğu bisiklete binmez dedi diye alamadı babam. Hata bi keresinde gittik aldık alacağız mağaza önünde beğendim. Dedemle karşılaştık ve ben mağazanın kapısından babamla elim bomboş geri döndüm. Dedem yüzünden babamda karşı çıkıp alamadı. Ama onunda içinde öyle kaldı ki. 5 kız kardeşiz ben ve küçüğüme alamadı ama 3ve 4.numaraya aldı. En küçük kardeşime ben işe girdim çalıştım aldım. Eşim kendine de al dedi almadım. O öyle kalacak içimde. Babam bana da araba aldı ehliyetim var ama eşim kullanıyor hiç hevesim yok. Nasıl yara kaldı içimde bilemezsiniz. Yeğenim var kızım var biraz büyüsüne ilk bisikletlerini ben alacağım.

Maddi durumunuz nasıl?
Bisiklet almak zorlar mı sizi?
Kumbaradaki parayı alıp harcayacak kadar zor durumda mıydı eşiniz?
Bilemedim, söz verilmiş tutulmamış,para biriktirelim alalım denmiş,biriktirilmiş yine alınmamış,yazık yani çocuğunuza.
Söz verip yapmamak,biriktirdiği parayı almak hoş olmayan davranışlar.
Yukarıdaki sorularımın cevabını paylasırsaniz diğer konulara yorumumu onlara göre yapacağım.
Bisiklet almak bizi zorlamaz. Kenarda yüklü bir meblâğ var. Kumbaradaki paraya da ihtiyacı yoktu o dönem. Hele hele ortada ölümle tehdit edeceği bir durum hiç yoktu. Buna benzer bir şey de yaşamadık şimdiye kadar. Bisiklet mevzusu dışında. Tek sıkıntı ondan habersiz bir şey yapmam. O konuda psikolojik baskı yapar. Olayı anlayamadigim için berbat bir durumdayım.

Aynen öyle belki de bir eksiğimiz olmasın diye hangi ihtiyaçlarından vazgeçtiler. Çocukluğunu özlemle anmak dururken "babam kumbaramdan bisiklet paramı almıştı" diye anmak var. Şanslı çocuklarmışız.

Ne mi demeye çalışıyorum? Bu adam bir anda sihirli değnek değmiş gibi değişmedi ya. Zaten uzun süredir olan şeyler yeni yeni gözünüze batmış olabilir mi? 2 senedir "babası almıyorsa ben alırım kızıma" deyip oturup hala babasından bisiklet beklemenizden beli değil mi? Neden bu kadar pasifsiniz?
Beni ölümle tehdit etti. Başlığa yazdığım gibi söyledi. Ima falan yok. Blöf falan da yapmadı. Alıp getireyim. Ya sonra? Beni ölümle tehdit eden herif bisiklet alınca hayırlı mı olsun diyecek sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X