• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni öldürecekmiş, kendisi hapse ben mezara, çocuklar da ortada kalacakmış!!!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Farklı açılardan bakmış oldum olaya.
Pasif kaldığımı söyleyenler oldu. Haklı olabilirler ama pasif kalmaktan ziyade çocuk ikimizinde çocuğu. Benim düşündüğüm kadar onun da düşünmesi lazımdı. Anne baba olarak birbirimizin eksikliklerini kapatmamız gerekirken olay saçma sapan yerlere gitti.

Akşam eve geldiğinde sanki dün akşam o sözleri söyleyen o değilmiş gibi şen şakrak girdi içeri. Aşkım canım cicim, sarılma öpemeye çalışma falan.
Öldürmekten vaz geçtim galiba dedim ve geri durdum. Sonra yine beni suçladı. Bir anne nasıl olur da kızının kandirilabilecegini söyler, sokaktan geçen birine sorsak bile ona hak verirlermiş ! Akşam akşam da kalsın unut gitsin , çok kafaya takıyorsun dedi. 😳😳 Ben ona kötü baba muamelesi yapıyormuşum. Çocuğun gözünde onu kötü gösteriyormuşum. O çok sevecen ve ilgili bir babaymış! Kumbaradaki paraya gerçekten ihtiyacı varmış sonra fazlasını koymuş yerine. Kumbarayi getirdi. Içinde 250 tl vardı. ( benim bundan haberim yoktu. Kızımla beraber atıyorlarmış. Ben boş zannediyordum)
Ama bu senin kızımı oyalarıyım gerçeğini değiştirmez. Bunu da asla kabul etmiyor. Oyalamamış da şartlar oluşmamış da en kısa zamanda alacakmış da! Bir babanın şartları kendinin oluşturacağını söyledim.
Sözün kısası yine ben suçlu oldum. Ama benim bu saatten sonra ne sevgim kaldı ne de saygım.

Çocuk çok istiyor, özeniyor. Bisiklet sözünü yerine getirmeni bekliyoruz, diye girseydiniz lafa daha iyi olurmuş bence.Biri kandırırsa diye komplo teorisi üreterek istediğiniz neticeye ulaşamadığınız gibi, adamında yetersiz baba olduğunu ima ederek kızdırmışsınız.Çocuğu öğütleyip, babacığım bana ne zaman bisiklet alacaksın, hadi yarın al dedirtseniz, bundan iyi olurdu.

hic unutmam, daha 5-6 yaslarindayim hevesle para biriktiriyorum kumbarama gidip gelip bakiyorum yerinde mi diye, param biriksin bisiklet alicam diye hayal kuruyorum, sonra bir gün bi bakiyoruz ki babam almis parayi. ben yine bi umut babam eve bisikletle dönecek diye beklerken asla alinmadi o bisiklet.

imza: bennerdeyanlisyaptim'in kizi kendi cocuguna bisiklet alirken gözleri dolu dolu ici sizlarken....

Inanın bilmiyorum. Düşünmekten kafayı yiyeceğim. Bilmediğim bir şey olabilir mi? Ya da yeni doğum yaptığım için abartıyor muyum? Buraya konu açmamın sebebi benim kaçırdığım bir şey mi var belki bana yardımcı olursunuz dedim.
Annenizden kalan mirası da eşinize verdiniz mi? Kendinize ait paranız olduğu halde niye ezdi bu kadar sizi maddi konularda?

Kızınıza çok üzüldüm . Baba hırsız Anne düşüncesiz yok mu bi dede anneanne babaanne amca dayı şu yavruyu sevindirecek. Para var yok meselesi değil 2 senede günde 2 tl toplasanız hayli hayli alırdınız en güzelini. Belli ki siz de çok önemsememişsiniz kızınızın hayallerini. Çok üzüldüm yavruya bisiklet görünce neler hissediyor kim bilir.

Arkadaşlar yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Farklı açılardan bakmış oldum olaya.
Pasif kaldığımı söyleyenler oldu. Haklı olabilirler ama pasif kalmaktan ziyade çocuk ikimizinde çocuğu. Benim düşündüğüm kadar onun da düşünmesi lazımdı. Anne baba olarak birbirimizin eksikliklerini kapatmamız gerekirken olay saçma sapan yerlere gitti.
Ben sizi anlayamıyorum.

"Benim düşündüğüm kadar düşünmesi lazımdı" diyorsunuz. Adam düşünmüyor. Bu bariz. İkimizin çocuğu diye kocanızla inatlaşıp çocuğunuzu niye mağdur ediyorsunuz? Adam çocuğu düşünene kadar (düşünürse eğer) beklemeyi mi düşünüyorsunuz mesela?

Size psikolojik baskı yapıyormuş. Bu baskıya katlanıp katlanmamak sizin tercihiniz. Yetişkin bir kadınsınız, eşinizin baskısına boyun eğmeyi seçiyorsanız bu sizin bileceğiniz iş.
Ama siz aynı zamanda bir annesiniz. Çocuğunuz için bu baskıyı göze alıp katlanamıyor musunuz mesela? Buradan bakınca "ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey" diye eşinize bir iki laf edip susuyorsunuz gibi görünüyor.

Bisikleti çocuğun gözünün önünde parçalamak apayrı bir boyut. Bu adamın sağlıklı bir psikolojide olduğunu kimse iddia edemez, o zaman da ölüm tehdidinde bulunması zaten şaşılacak bir şey olmuyor. Kendisinin 2 yıldır salladığı bisikleti aldığınız için evladının önünde onu parçalayacağını düşündüğünüz adamın sizi tehdit etmesi de gayet normal.

Konuyu okurken yeminle içim şişti, kocam neden böyle neden şöyle diye tutturmuş gitmişsiniz.

Eğer kızınızın başına bir iş gelir yaralanır falan diye almıyor olsa onun da onayı olmadan almayın tabiki derdim, ikinizin de evladı çünkü.

Ancak tamamen oyalamak için çocuğu ve sizi kandırdığı ortadayken hala eşime kırıldım saygım bitti gibisinden bu konulara kafa yormanız bana garip geldi. Çocuğunuza o bisikleti alın da diğer konulara bisikleti aldıktan sonra kafa yorarsınız.

Bunada baba deniyor işte malesef..alamaz ama üzülür çırpınır.öylesine lafım yok tabi ama bunun gibilerine söylüyecek çok lafım varda banlanmaktan korkuyorum..siz alın çocugunuza bisikleti ..yada dayısına teyzesine anneannesine aldırın ne bileyim..mutlu olsun kuzucum..off çok sinirlendim ..kelimeleri bile toparlayamıyorum üzgünüm..

Hayır. Cocuga bı sey olursa esınız bısıkley almadıgı ıcın olur gibi anlamıs esini.siniri o sebeple. Ama sacma sapan ,sorumsuz,sozunde durmayan biri sanırım.tarıf onu gosteeıyor kusura bakmayın.sizin yanlısınızm yok bu arada.

Ben sizi anlayamıyorum.

"Benim düşündüğüm kadar düşünmesi lazımdı" diyorsunuz. Adam düşünmüyor. Bu bariz. İkimizin çocuğu diye kocanızla inatlaşıp çocuğunuzu niye mağdur ediyorsunuz? Adam çocuğu düşünene kadar (düşünürse eğer) beklemeyi mi düşünüyorsunuz mesela?

Size psikolojik baskı yapıyormuş. Bu baskıya katlanıp katlanmamak sizin tercihiniz. Yetişkin bir kadınsınız, eşinizin baskısına boyun eğmeyi seçiyorsanız bu sizin bileceğiniz iş.
Ama siz aynı zamanda bir annesiniz. Çocuğunuz için bu baskıyı göze alıp katlanamıyor musunuz mesela? Buradan bakınca "ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey" diye eşinize bir iki laf edip susuyorsunuz gibi görünüyor.

Bisikleti çocuğun gözünün önünde parçalamak apayrı bir boyut. Bu adamın sağlıklı bir psikolojide olduğunu kimse iddia edemez, o zaman da ölüm tehdidinde bulunması zaten şaşılacak bir şey olmuyor. Kendisinin 2 yıldır salladığı bisikleti aldığınız için evladının önünde onu parçalayacağını düşündüğünüz adamın sizi tehdit etmesi de gayet normal.
Iki laf edip çekildiğim ! için olay buralara geldi zaten. Hiç iki laf edip çekilmişim gibi mi gözüküyor?
Bisikleti almayan, çocuğunun psikolojisini düşünmeyen, üstüne çocuklarının annesini ölümle tehdit eden baba ama suçlu olan yine anne. Elimden geleni yaptım diyorum. Herkes bana yükleniyor. Anne görevini yapmaz anne suçludur, tamam ama baba görevini yapmayınca yine anne suçludur.
Evet eşim olacak herif psikolojik sorunlu.O kadar olaya rağmen hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Tartıştık geçti, bitt diyor. Akşam başka bir oyuncakla geldi eve. 😳😳 Kızım hiçbir şeyden habersiz nasıl sevindi nasıl oynadı babasıyla. 🤦‍♀️

Hayır. Cocuga bı sey olursa esınız bısıkley almadıgı ıcın olur gibi anlamıs esini.siniri o sebeple.
12 13 yaşındaki çocuklar bisiklete topa kanıp da başkalarının peşine gidiyor. Internette bunun videosu var. Benim kızım 6 yaşında daha. Haberlerde neler neler duyuyoruz.

Annenizden kalan mirası da eşinize verdiniz mi? Kendinize ait paranız olduğu halde niye ezdi bu kadar sizi maddi konularda?
Bir miktarı ortak hesapta. Bir kısmı da bölüşülmedi.
Ezme kısmı için ayrı bir konu açmam lazım. Erkeklerin çoğunun ilk gördüğünde ' ne kadar özgüven sahibi, kendi ayaklarının üstünde duran sorumluluk sahibi bir kız ' diye düşünüp evlenmek istediği, evlenince de bütün bu beğendiklerini tehlike olarak görüp baskılama, sindirme çabası varya işte ben de öyle birine denk geldim.
Ben erkeğim, benim sözüm geçer mantığı. Ben ondan habersiz bir şey yapsam ben kocan değil miyim, neden beni eşşek yerine koyuyorsun, ben sana yetemiyor muyum oluyor. Hatta o çok iyi bir babaymış ama ben hep onu küçümsüyormuşum. Halbuki yok öyle bir şey.

Bir miktarı ortak hesapta. Bir kısmı da bölüşülmedi.
Ezme kısmı için ayrı bir konu açmam lazım. Erkeklerin çoğunun ilk gördüğünde ' ne kadar özgüven sahibi, kendi ayaklarının üstünde duran sorumluluk sahibi bir kız ' diye düşünüp evlenmek istediği, evlenince de bütün bu beğendiklerini tehlike olarak görüp baskılama, sindirme çabası varya işte ben de öyle birine denk geldim.
Ben erkeğim, benim sözüm geçer mantığı. Ben ondan habersiz bir şey yapsam ben kocan değil miyim, neden beni eşşek yerine koyuyorsun, ben sana yetemiyor muyum oluyor. Hatta o çok iyi bir babaymış ama ben hep onu küçümsüyormuşum. Halbuki yok öyle bir şey.
Annenizden size kalan miras tamamen size ait, eşiniz bile olsa ortak hesaba koymayın bence... Gerçi bu saatten sonra çekip ayrı hesaba koymak isteseniz büyük olay çıkarır kesin.. En azından bundan sonra gelecek olan parayı göstermeyin, yazık..
Babanız hayatta mı, veya size sahip çıkan kardeşleriniz yok mu? Ezdirmesinler sizi bu kadar.. Aile arkanızda olunca eş kişisi bu kadar şahlanamıyor. Biraz da siz kendinizi değersiz görmüşsünüz galiba, fazla alttan almışsınız..
Bayıla bayıla alıp, karakterini değiştirip sonra da beğenmiyor bu modeller eşlerini.. Allah yardımcınız olsun fakat böyle gitmesine izin vermeyin.. Ufak ufak idareyi ele almaya çalışın, siz ona muhtaç değilsiniz. O çalışıyorsa siz de toplu para koymuşsunuz ortaya, hayat müşterek. Siz onu eşşek yerine koyacak bir karakter değilsiniz ama o çocuklarının annesini aciz bir kadın yerine koyup evlatlarının gözünde küçültmeyi kendinde hak görüyor.
Müsaade etmeyin! Fazla değerli görmüş kendisini, sizin daha değerli olduğunuzu hatırlayın.. Evlatlarınıza örnek olacaksınız..
Kendi parasını kazanmaya alışan kadınlar birine maddi olarak bağımlı kalınca kendini kötü hisseder, ezilir bu yükün altında.. Eşiniz iyi değerlendirmiş bu boşluğu.. Ama siz de ortaya mirasınızı koymuşsunuz, bitirin bu ezikliği.. Başında koca olmak diye bir kavram yok artık bu devirde.. Eşler var, eşit yükümlülükler, eşit haklar var.. O sizi ne yerine koyuyor bir sorun bakalım? Baş tacı etmesi gerekir yeni doğum yapmış olan eşini! Yaptığını iddia edebilir, sözler değil icraat önemli!

Bir kız cocugu icin babası onun kahramanıdır. Sizinki hem söz veriyor hem çocuğun biriken parasını aliyor kumbarasindan. O kadar gıcık bir hareket ki yaptığı. Bir de sizi tehdit ediyor öldürürüm diye. Böylesi adama sirtimi bile dönmezdim. Bu kadarcik bir şey de o tehditi savuran daha buyuk bir anlaşmazlıkta dediğini de yapar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X