- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
-
Bence bu bisikletten daha önemli bir konu. Bisikleti şöyle böyle hallettik diyelim. Dedesine, amcasına, teyzesine parayı ben verip aldık olsun. Ya sonra? Bu çocuk büyürken başka başka hevesleri istekleri olmayacak mi? Sürekli oyunla, gizli saklı, üç kağıtla mı halledeceğiz? Kızımın saksı olmadığını duygularının ve psikolojisinin de olduğunun farkında varması lazım. Ben anneysem o da babası.Konuyu okurken yeminle içim şişti, kocam neden böyle neden şöyle diye tutturmuş gitmişsiniz.
Eğer kızınızın başına bir iş gelir yaralanır falan diye almıyor olsa onun da onayı olmadan almayın tabiki derdim, ikinizin de evladı çünkü.
Ancak tamamen oyalamak için çocuğu ve sizi kandırdığı ortadayken hala eşime kırıldım saygım bitti gibisinden bu konulara kafa yormanız bana garip geldi. Çocuğunuza o bisikleti alın da diğer konulara bisikleti aldıktan sonra kafa yorarsınız.
Tamam sizi tutan ne hala?Arkadaşlar yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Farklı açılardan bakmış oldum olaya.
Pasif kaldığımı söyleyenler oldu. Haklı olabilirler ama pasif kalmaktan ziyade çocuk ikimizinde çocuğu. Benim düşündüğüm kadar onun da düşünmesi lazımdı. Anne baba olarak birbirimizin eksikliklerini kapatmamız gerekirken olay saçma sapan yerlere gitti.
Akşam eve geldiğinde sanki dün akşam o sözleri söyleyen o değilmiş gibi şen şakrak girdi içeri. Aşkım canım cicim, sarılma öpemeye çalışma falan.
Öldürmekten vaz geçtim galiba dedim ve geri durdum. Sonra yine beni suçladı. Bir anne nasıl olur da kızının kandirilabilecegini söyler, sokaktan geçen birine sorsak bile ona hak verirlermiş ! Akşam akşam da kalsın unut gitsin , çok kafaya takıyorsun dedi.Ben ona kötü baba muamelesi yapıyormuşum. Çocuğun gözünde onu kötü gösteriyormuşum. O çok sevecen ve ilgili bir babaymış! Kumbaradaki paraya gerçekten ihtiyacı varmış sonra fazlasını koymuş yerine. Kumbarayi getirdi. Içinde 250 tl vardı. ( benim bundan haberim yoktu. Kızımla beraber atıyorlarmış. Ben boş zannediyordum)
Ama bu senin kızımı oyalarıyım gerçeğini değiştirmez. Bunu da asla kabul etmiyor. Oyalamamış da şartlar oluşmamış da en kısa zamanda alacakmış da! Bir babanın şartları kendinin oluşturacağını söyledim.
Sözün kısası yine ben suçlu oldum. Ama benim bu saatten sonra ne sevgim kaldı ne de saygım.
Yahu sonuçta kızı hala oyalamış ve kandırmış oluyorsunuz.Iki laf edip çekildiğim ! için olay buralara geldi zaten. Hiç iki laf edip çekilmişim gibi mi gözüküyor?
Bisikleti almayan, çocuğunun psikolojisini düşünmeyen, üstüne çocuklarının annesini ölümle tehdit eden baba ama suçlu olan yine anne. Elimden geleni yaptım diyorum. Herkes bana yükleniyor. Anne görevini yapmaz anne suçludur, tamam ama baba görevini yapmayınca yine anne suçludur.
Evet eşim olacak herif psikolojik sorunlu.O kadar olaya rağmen hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Tartıştık geçti, bitt diyor. Akşam başka bir oyuncakla geldi eve.Kızım hiçbir şeyden habersiz nasıl sevindi nasıl oynadı babasıyla.
Hafta sonu baba kız gidip alacaklarmış!!!!Tamam sizi tutan ne hala?
O 250 tl ile gidin bisiklet alın.
Şu an en önemli konu karı koca olarak 2 YILDIR KIZINIZI KANDIRMANIZBence bu bisikletten daha önemli bir konu. Bisikleti şöyle böyle hallettik diyelim. Dedesine, amcasına, teyzesine parayı ben verip aldık olsun. Ya sonra? Bu çocuk büyürken başka başka hevesleri istekleri olmayacak mi? Sürekli oyunla, gizli saklı, üç kağıtla mı halledeceğiz? Kızımın saksı olmadığını duygularının ve psikolojisinin de olduğunun farkında varması lazım. Ben anneysem o da babası.
Ayrıca kızımın üzülmesine kimse benim kadar üzülemez.
Neden hafta sonu şimdi değil. Zaten yeterince oyaladınız çocuğu.Hafta sonu baba kız gidip alacaklarmış!!!!
Kızımın yanında söyledi bunu. Şurada iki gün kaldı. Bu seferde almazsa konu başlığı tersine dönecek.
Geç çıkıyor işten. Istanbul trafiği malum. Onlar gidene kadar kapanmış olur mağazalar.Neden hafta sonu şimdi değil. Zaten yeterince oyaladınız çocuğu.
Kocisimle aram yeterince bozuldu. Bozmak istemesem onun tarafında olur almıyorsa almıyor der, sesimi çıkarmazdım. Kızım biraz büyüdüğü zaman başka bir istekle karşımıza geldiğinde ( maddi bir sey olmak zorunda değil) kocisimin! " aa kızım bu şekilde olsun istemiş, heves etmiş, bir baba olarak imkanlarımı zorlayıp kızımı sevindirmeliyim " demesi için uğraşıyorum. Babalık karın doyurmakla bitmiyor çünkü.Şu an en önemli konu karı koca olarak 2 YILDIR KIZINIZI KANDIRMANIZ
Kızınızın isteğini umursayan bir anne olmadığınız gayet açık. Derdiniz kocişinizle arayı bozmamak.
Eziklik mi, sinmişlik mi, cimrilik mi. Bilemiyorum
Yazdıklarınızda çok haklısınız. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.Annenizden size kalan miras tamamen size ait, eşiniz bile olsa ortak hesaba koymayın bence... Gerçi bu saatten sonra çekip ayrı hesaba koymak isteseniz büyük olay çıkarır kesin.. En azından bundan sonra gelecek olan parayı göstermeyin, yazık..
Babanız hayatta mı, veya size sahip çıkan kardeşleriniz yok mu? Ezdirmesinler sizi bu kadar.. Aile arkanızda olunca eş kişisi bu kadar şahlanamıyor. Biraz da siz kendinizi değersiz görmüşsünüz galiba, fazla alttan almışsınız..
Bayıla bayıla alıp, karakterini değiştirip sonra da beğenmiyor bu modeller eşlerini.. Allah yardımcınız olsun fakat böyle gitmesine izin vermeyin.. Ufak ufak idareyi ele almaya çalışın, siz ona muhtaç değilsiniz. O çalışıyorsa siz de toplu para koymuşsunuz ortaya, hayat müşterek. Siz onu eşşek yerine koyacak bir karakter değilsiniz ama o çocuklarının annesini aciz bir kadın yerine koyup evlatlarının gözünde küçültmeyi kendinde hak görüyor.
Müsaade etmeyin! Fazla değerli görmüş kendisini, sizin daha değerli olduğunuzu hatırlayın.. Evlatlarınıza örnek olacaksınız..
Kendi parasını kazanmaya alışan kadınlar birine maddi olarak bağımlı kalınca kendini kötü hisseder, ezilir bu yükün altında.. Eşiniz iyi değerlendirmiş bu boşluğu.. Ama siz de ortaya mirasınızı koymuşsunuz, bitirin bu ezikliği.. Başında koca olmak diye bir kavram yok artık bu devirde.. Eşler var, eşit yükümlülükler, eşit haklar var.. O sizi ne yerine koyuyor bir sorun bakalım? Baş tacı etmesi gerekir yeni doğum yapmış olan eşini! Yaptığını iddia edebilir, sözler değil icraat önemli!
Kocanızı eğitmeye çalışırken -siz onun annesi, dadısı, öğretmeni değilsiniz- kızınızı ezdiğinizi farkedemeyecek kadar kocacısınız.Kocisimle aram yeterince bozuldu. Bozmak istemesem onun tarafında olur almıyorsa almıyor der, sesimi çıkarmazdım. Kızım biraz büyüdüğü zaman başka bir istekle karşımıza geldiğinde ( maddi bir sey olmak zorunda değil) kocisimin! " aa kızım bu şekilde olsun istemiş, heves etmiş, bir baba olarak imkanlarımı zorlayıp kızımı sevindirmeliyim " demesi için uğraşıyorum. Babalık karın doyurmakla bitmiyor çünkü.
Baba gorevini yapmadığı halde sirf babayla inatlastigi icin anne *de* suclu.Iki laf edip çekildiğim ! için olay buralara geldi zaten. Hiç iki laf edip çekilmişim gibi mi gözüküyor?
Bisikleti almayan, çocuğunun psikolojisini düşünmeyen, üstüne çocuklarının annesini ölümle tehdit eden baba ama suçlu olan yine anne. Elimden geleni yaptım diyorum. Herkes bana yükleniyor. Anne görevini yapmaz anne suçludur, tamam ama baba görevini yapmayınca yine anne suçludur.
Evet eşim olacak herif psikolojik sorunlu.O kadar olaya rağmen hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Tartıştık geçti, bitt diyor. Akşam başka bir oyuncakla geldi eve.Kızım hiçbir şeyden habersiz nasıl sevindi nasıl oynadı babasıyla.
eğer o kadın gerçekten özgüven sahibi, ayaklarının üstünde duran sorumluluk sahibi bir kızsa, koçişim aman koca buldum kafasında değilse , öyle bir adama denk geldiği anda kapının yerini çatır çatır göstermeyi biliyor ama.Sen kendini ezdirmezsen kimse de seni ezemez.Bir miktarı ortak hesapta. Bir kısmı da bölüşülmedi.
Ezme kısmı için ayrı bir konu açmam lazım. Erkeklerin çoğunun ilk gördüğünde ' ne kadar özgüven sahibi, kendi ayaklarının üstünde duran sorumluluk sahibi bir kız ' diye düşünüp evlenmek istediği, evlenince de bütün bu beğendiklerini tehlike olarak görüp baskılama, sindirme çabası varya işte ben de öyle birine denk geldim.
Ben erkeğim, benim sözüm geçer mantığı. Ben ondan habersiz bir şey yapsam ben kocan değil miyim, neden beni eşşek yerine koyuyorsun, ben sana yetemiyor muyum oluyor. Hatta o çok iyi bir babaymış ama ben hep onu küçümsüyormuşum. Halbuki yok öyle bir şey.
Evet bende onu diyorum,bu konuya bisikleti aldıktan sonra kafa yorabilirsiniz.Kızınız büyüyene kadar epey vaktiniz olacak buna kafa yormanız için. Siz eşinizle güç savaşı yaparken olan çocuğa olmuş, ilerde içinde ukte kalacak bisiklet alamayışı, sizin eşinizle uzlaşamıyor olmanızı değil bisikletinin alınmadığını hatırlayacak.O sebeple bunu düşünerek hareket edin derim.Bence bu bisikletten daha önemli bir konu. Bisikleti şöyle böyle hallettik diyelim. Dedesine, amcasına, teyzesine parayı ben verip aldık olsun. Ya sonra? Bu çocuk büyürken başka başka hevesleri istekleri olmayacak mi? Sürekli oyunla, gizli saklı, üç kağıtla mı halledeceğiz? Kızımın saksı olmadığını duygularının ve psikolojisinin de olduğunun farkında varması lazım. Ben anneysem o da babası.
Ayrıca kızımın üzülmesine kimse benim kadar üzülemez.
Yanlis yaptigin bir yer yok bacim eger maasi alip eve getirip belli bir yere koyuyorsa al ordan parayi git al cocuga bisikleti baktm alacagin yok ben aldm de yahu evde bindirirm yine almaya calisirm o bsikleti okadar mi heveslenmiyo cocugunun istedigi biseye adamO kadar çok uykum olmasına rağmen gözüme uyku girmedi. Bana aynen bu cümleyi söyledi. Sebebini anlatayım. Benim iki kızım var. Yeni doğum yaptım. Büyüğü ilk okula gidecek bu sene. Büyük kızım iki senedir bisiklet istiyor. Eşim olacak insan almıyor. Iki senedir çocuğu oyalıyor. Hatta geçen sene para biriktirdik kumbarada, tam alacağız baktık ki para yok. Meğer babası kumbaradan parayı almış. Neden aldın diye sorunca parası bitmiş zaten anaokuluna gidecek sürmeye vakti olmayacak, seneye ben alırım dedi. Sinir oldum kızımla ama tamam dedik. Aradan bir sene geçti, okullar açılacak, adam hala çocuğa bisiklet almadı. Kızım da bisiklet görünce resmen saldırıyor. Hanı alacaktınız, niye almıyorsunuz diye. Babası alacağını söylüyor ama ortada bir şey yok.
Bu akşam güzel güzel konuşayım dedim. Çocuğu oyalama yaz bitiyor bisiklet al artık. Başladı nerede sürecek, bir sürü bahane saydı. Ben de dedim ki " bak küçücük çocuk, bisiklet görünce saldırıyor, birisi gel seni bisiklete bindireyim der alır götürür, kandırır çocuğu" ( bu arada kesinlikle kızımı tek başına bırakmam ama ilk okula başlayacak, sürekli yanında olamayacağım) . Ben böyle söyleyince bana " ne biçim konuşuyorsun ? Seni öldüreyim hapse gireyim çocuklar ortada mı kalsın istiyorsun " dedi. Asıl sen ne biçim konuşuyorsun? dedim. Tartışmaya başladık. Nasıl bağırdığını anlatamam. Şok oldum resmen. Benim söylediğimle onun soylediginin ne alakası var? Nerde yanlış yaptım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?